تورم روزافزون رغبت کشاورزان به تحویل گندم را کاهش داد/ دولت قیمت بذر را مشخص کند

تورم روزافزون رغبت کشاورزان به تحویل گندم را کاهش داد/ دولت قیمت بذر را مشخص کند

گروه استان‌ها- خرید تضمینی گندم توسط دولت باتوجه به شرایط اقتصادی جامعه و تورم روزافزون رغبت کشاورزان را در تحویل گندم برداشت شده خود به مراکز خرید کاهش داده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  سنندج ، کشاورزی مناطق غرب ایران با توجه به شرایط مناسب آب و هوایی و خاک حاصلخیز همواره از پتانسیل خاصی برخوردار بوده است.

بارش‌های مناسب در دهه‌های گذشته باعث ترغیب مردم روستاهای این خطه از ایران و به ویژه استان کردستان به عنوان یک استان غیر صنعتی به سمت کشاورزی شده است به گونه‌ای که بیشتر جامعه روستایی مشغول به کاشت محصولات کشاورزی به ویژه گندم هستند.

در چند سال اخیر به ویژه سال جاری به دلیل خشکسالی‌های موجود و کاهش میزان بارش و البته افزایش قیمت‌ها و تورم سرسام‌آور موجود در جامعه کشاورزی آنچنان که باید در استان عایدی نداشت و همین باعث تشویش در قیمت تحویلی گندم به مراکز خرید شده است به نحوی‌که بیشتر کشاورزان بر این باور هستند که گندم برداشت شده خود را برای استفاده بذر سال آینده خود نگه می‌دارند چراکه براساس پیش‌بینی‌های انجام شده قیمت بذر گندم در کشور افزایش خواهد داشت.

برای اطلاع بیشتر از وضعیت خرید گندم در استان جمال صالحی مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی کردستان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: از ابتدای فصل بارش تاکنون 87هزار و 993 تن تن گندم در استان کردستان با آهنگ خرید روزانه 9هزار و 673 تن در روز برداشت شده است.

وی افزود: در حال حاضر مراکز خرید فعال در استان همانند ساید استان‌های کشور گندم را با قیمت 5هزار تومان به علاوه 4درصد افت مفید و یک‌درصد افت غیر مفید از کشاورزان به صورت تضمینی خریداری می‌کنند.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی کردستان بیان کرد: با توجه به وضعیت بارش سال جاری در استان تا به امروز نسبت به سال گذشته که 47 هزار و 508تن گندم خریداری شده بود 39درصد رشد خرید را در استان در مراکز خرید گندم شاهد بوده‌ایم و این را نیز باید گفت که بازنگری در قیمت گندم به کلی منتفی است.

وی تصریح کرد: این امید را به کشاورزان خواهیم داد که هیچ مشکلی در تامین بذر سال آینده نخواهیم داشت.

صالحی ادامه داد: طبق پیش‌بینی‌هایی که در خرداد ماه انجام شد اگر تغییراتی رخ ندهد انتظار داریم امسال 343هزار تن گندم را از زمین‌های استان برداشت کنیم.

وی تأکید کرد: البته مراکز خرید گندم برای تسریع در پرداخت وجه گندم به کشاورزان، باید اطلاعات کشاورزان را به صورت صحیح وارد کرده تا کشاورزان در انجام امور بانکی دچار مشکل نشوند.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی کردستان خاطرنشان کرد: در کردستان بیش از 605هزار و 500هکتار اراضی زیر کشت گندم هستند که بیش از 94درصد آن(577 هزار هکتار) به صورت کشت دیم و 6درصد آن( 32هزار) هکتار به صورت آبی کشت می‌شود.

صالحی اعلام کرد: شهرستان قروه با 12هزار هکتار و دهگلان با 7هزار هکتار بیشترین میزان زمین زیر کشت گندم را در استان کردستان داشته‌اند.

در ادامه  «محمد سعید احمدپناه»، رئیس خانه کشاورز استان کردستان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: اگر کشاورزان ما امروز کمتر به تحویل گندم به مراکز خرید رغبت دارند به این دلیل است تا مشکلات سال گذشته در تامین بذر گندم برای آنها تکرار نشود.

وی افزود: متأسفانه سال گذشته چون کشاورزان گندم‌ها را تحویل مراکز خرید داده بودند در تأمین بذر خود دچار مشکل شدند و همین باعث افزایش قیمت بذر شد که خود دلیلی موجه برای ترس کشاورزان از تکرار شرایط است.

احمدپناه تصریح کرد: یکی دیگر از دلایل محافظه کار بودن کشاورزان استان شرایط بارشی و کاهش عملکرد زنین‌های کشاورزی است.

وی ادامه داد: اگر می‌خواهیم از بروز مشکلاتی که در گذشته و هم‌اکنون جلوگیری کنیم باید از هم‌اکنون قیمت بذر سال آینده مشخص شود تا کشاورزان دچار تشویش نشوند.

رئیس خانه کشاورز استان کردستان اذعان کرد: متأسفانه برخی شایعات کذب در فضای مجازی در حال دست به دست شدن است و این خود میل کشاورزان به تحویل گندم را به مراکز خرید کاهش داده است.

گفتنی است؛ در پایان آنچه می‌توان گفت این است که دولت باید با ارائه برنامه منسجم نسبت به تامین بذر با قیمت مناسب برای کشاورزان همت گمارد تا دیگر سودجویان و منفعت‌طلبان از تشویش بازار گندم و بذر گندم در استان به عنوان محصول کشاورزی غالب کردستان از شرایط سوءاستفاده نکنند.

انتهیا پیام/487/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon