۸۱ معدن استان بوشهر غیرفعال است
گروه استانها- از ۲۴۴ معدن استان بوشهر در زمینههای شن، ماسه، سنگهای ساختمانی، مواد اولیه سیمان و سنگ گچ ۸۱ معدن آن راکد و غیرفعال است و این درحالی است که در یکسال گذشته ۱۸ معدن راکد با حمایتهای ویژه وارد چرخه تولید شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر دستیابی به تولید بیشتر بر اساس منابع موجود یکی از مهمترین اهداف اقتصادی هر جامعه محسوب میشود.
امروزه یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر اقتصاد، سرمایهگذاری و امور مربوط به آن و عاملی برای تولید، اشتغال و به حرکت درآوردن چرخهای اقتصادی است.
ایران به لحاظ ذخایر معدنی از 10 کشورهای نخست جهان است و بر اساس آمارهای موجود 7 درصد ذخایر معدنی جهان در ایران جای دارد.
استان بوشهر در بخش ذخایر معدنی از ظرفیت بالایی در بخشهای مختلف برخوردار است
استان بوشهر در بخش ذخایر معدنی از ظرفیت بالایی در بخشهای مختلف مصالح ساختمانی، معادن آهک، سنگ لاشه، گچ، مارن، نمک، شن، ماسه و مرمریت برخوردار است و این درحالی است که مواد معدنی دیگری مانند بوکسیت، قیر طبیعی و فسفات در استان شناسایی شده که در حال انجام مطالعات اکتشافی است.
استاندار بوشهر در نخستین شورای معادن استان بوشهر با قدردانی از تلاش معدنکاران و دستاندرکاران این حوزه مهم اقتصادی، تولیدی، اشتغالزایی و صادراتی اظهار داشت: در معادن استان بوشهر مشکل خاصی وجود ندارد و همکاری دستگاههای اجرایی ذیربط مورد ستایش و قدردانی است.
عبدالکریم گراوند با بیان اینکه پروندههای کارشناسی شده در حوزه معدن بهنفع مردم بوده گفت: برای حل مشکلات معدنکاران استان بوشهر کمکهای لازم ارائه میشود و حمایتهای ویژه از این بخش مورد تأکید است.
وی جلوگیری از تضییع حق و حقوق دولت در بخش معدن را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: هرگونه کمک برای رفع مشکلات فعالان بخش معدن مورد توجه قرار دارد ولی از تضییع حق و حقوق دولت جلوگیری میشود.
استاندار بوشهر هماهنگی مطلوب بین نظام مهندسی، خانه معدن، دستگاههای اجرایی و فعالان بخش معدن را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: جلسات شورای معادن بر اساس پروندههای معدنی تشکیل میشود.
مزایده سراسری واگذاری معادن به فعالان این حوزه ریلگذاری توسعه فعالیتهای معدنی است
گراوند با اشاره به مزایده سراسری واگذاری معادن به فعالان این حوزه خاطر نشان کرد: برگزاری مزایده سراسری معادن در استانها بر اساس ریلگذاری توسعه فعالیتهای معدنی است و بهمعنای حراج معادن نیست بلکه روال کاملاً طبیعی و مسبوق به سابقه و در سامانه بارگذاری شده و در منظر فعالان این حوزه قرار گرفته است.
وی باتأکید بر کمک به دولت آینده در بخش معدن گفت: درآمدها و حق و حقوق دولتی حاصل از معادن به خزانه برمیگردد هر چند در استان بوشهر رقم و مبلغ بزرگی نیست ولی باید کمکهای لازم برای جلوگیری از تضییع حق و حقوق دولت و حمایت از فعالان معدن انجام شود.
استاندار بوشهر با بیان اینکه مواد معدنی متنوعی در استان وجود دارد تصریح کرد: فعال کردن این معادن و تکمیل زنجیرههای صنایع معدنی در اولویت قرار دارد و همکاری دستگاههای اجرایی و فعالان معدن در این حوزه ستودنی است.
163 معدن در استان بوشهر فعال است
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر هم با اشاره به اینکه 145 معدن در استان در سال 1398 فعال بود خاطر نشان کرد: سال گذشته با فعال شدن 18 معدن راکد تعداد معادن استان بوشهر به 163 معدن فعال رسید.
سید حسین حسینی از افزایش 12.4 درصد واحدهای معدنی در استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: معادن غیر فعال در سال 1398 حدود 99 معدن بود که با حمایتهای لازم به 81 معدن کاهش یافت و اکنون منفی 18 درصد معادن استان بوشهر غیر فعال است.
وی تعداد شاغلان در بخش معدن در سال 1398 را یکهزار و 272 نفر دانست و تصریح کرد: این تعداد در سال گذشته به یکهزار 457 نفر رسید.
16.8 میلیون تن مواد معدنی در استان بوشهر استخراج شد
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر استخراج مواد معدنی در استان را مورد اشاره قرار داد و خاطر نشان کرد: در سال 1398 میزان استخراج مواد معدنی استان بوشهر 16.8 میلیون تن بود که این رقم در سال گذشته حدود همین میزان ارزیابی میشود.
حسینی با بیان اینکه سال گذشته 6 پروانه اکتشاف مواد معدنی صادر شد تصریح کرد: در این مدت 3 گواهی اکتشاف مواد معدنی صادر شد.
وی بهرهبرداری از 13 معدن را از دیگر برنامهها دانست و بیان کرد: در این راستا سال گذشته 27 میلیارد تومان در بخش معدن سرمایهگذاری شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر با اشاره به برگزاری مزایده سراسری معادن تصریح کرد: در سالهای گذشته برگزاری مزایده واگذاری معادن استانی بود که امسال بهصورت همزمان سراسری برگزار شده که در استان بوشهر 69 معدن در مزایده قرار گذشته شد که شامل 58 پروانه بهرهبرداری، 8 مورد گواهی کشف، 3 مورد درخواست اکتشاف است که 5 نفر در این مزایده واجدان شرایط مشمول و برنده شدند.
حسینی با بیان اینکه 244 معدن در استان بوشهر وجود دارد افزود از مجموع 244 معدن در این استان اکنون 163 واحد آن فعال و 81 معدن هم راکد است.
وی معادن شناسایی شده را رسوبی و شامل سنگ آهک، لاشه، گچ، مارن، نمک و شن و ماسه مرمریت دانست و بیان کرد: مواد معدنی دیگری مانند بوکسیت، قیر طبیعی و فسفات نیز در استان شناسایی شده که در حال انجام مطالعات اکتشافی است.
معادن بیتومین، فسفات و بوکسید در حال اکتشاف است که فعال میشود
استان بوشهر از نظر میزان استخراج مواد معدنی رتبه ششم در کشور دارد و در حال حاضر چند واحد عمده فرآوری مواد معدنی و اسکلههای اختصاصی برای صادرات مصالح تولیدی معدنی فعالیت دارند.
طرح مطالعاتی اکتشاف بیتومین، فسفات و بوکسید در استان بوشهر در حال انجام است که فعال شدن این معادن نقش مهمی در تولید، اشتغال و صادرات دارد.
با توجه به مزیتهای نسبی استان در زمینه صادرات مواد معدنی و از طرفی تقاضای بالای این نوع محصولات در بازار کشورهای حوزه خلیجفارس، سرمایهگذاریهای بیشتر در این بخش امری مهم و ضروری است.
اهمیت بالای ایجاد و راهاندازی پایانه صادراتی مواد معدنی در استان بوشهر از مطالبات فعالان بخش معدن است چراکه این پایانه در افزایش صادرات محصولات معدنی نقش بسیار مهمی خواهد داشت.
انتهای پیام/190/ ت