پای درد ودل دو برادر کارآفرین از جنس بومگردی؛ مشکلات گردشگری در انتظار نیم نگاهی از سوی مسئولان
گروه استانها- دو برادر جوان که در کویر نمکزار سه قلعه سرایان اقامتگاه بومگردی را احداث کرده اند اما از عدم تحقق وعدههای مسئولان مبنی بر تامین زیرساختهای جاده ای و عدم برگزاری جلسات با فعالان بخش گردشگری و بومگردی گلایه دارند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند ، در روزگاری که اشتغال یکی از مهم ترین دغدغهها برای جوانان است، هنوز هم جوانانی خوش ذوق و سلیقه پیدا میشوند که علاوه براینکه برای خود شغلی ایجاد میکنند برای چندین نفر دیگر هم شغل ایجاد میکنند.
ماجرا از این قرار بود که دو برادر جوان یکی که تازه از سربازی آمده بود و دیگری در صنعت آب و لوله کشی مشغول به کار بود، از آن جایی که علاقه زیادی به کویر نوردی و نجوم داشتند، در قالب تور گردشگران را به کویر نمکزار سه قلعه میبردند تا ضمن معرفی جاذبههای استان،کویر و رصد ستارگان آسمان، استان را به گردشگران معرفی کنند.
روزها از پی هم میگذشت و این دو برادر در قالب تور گردشگران را به کویر نمکزار سه قلعه میبردند، برخی از گردشگران شب را در چادرهای مسافرتی میگذراندند اما همه گردشگران از اینکه در آن نقطه از کویر که به بهشت منجمان معروف است اما اقامتگاهی ندارد تا گردشگران بتوانند شب را در آنجا استراحت کنند، گلایه داشتند.
همین نکته دغدغه ای برای این دو برادر جوان شد، این دو برادر عزم خود را جزم کردند تا هر طور شده در کویر نمکزار سه قلعه اقامتگاه بومگردی را ایجاد کند، کارشان در سال 95 با یک میلیارد و300 میلیون تومان آغاز کردند، عشق به کویر و مشاهده ستارگان آسمانی آنها را به این فکر وا داشت تا در نقطه ای از کویر که بهترین نقطه برای رصد ستارگان آسمانی است و خبری از آبادی نیست اقامتگاهی را برپا کنند تا علاوه بر جدب توریست و گردشگر زمینه اشتغال مستقیم و غیر مستقیم را برای مردم منطقه فراهم کنند.
یکی از آن دو برادر که مدیر مجموعه گردشگری و نمکزار سه قلعه است در جریان بازدید اصحاب رسانه از این اقامتگاه بومگردی گفت: مجموعه نمکزار در فاصله 30 کیلومتری سه قلعه و 55 کیلومتری از مرکز شهرستان سرایان واقع شده است.
آسمان سه قلعه یکی از آسمانهای تاریک در خاورمیانه است
جواد ضیایی با بیان اینکه کویر سه قلعه به واسطه کویری زیبا، بکر و آسمان منحصربه فردش در استان و در کشور شناخته شده است افزود: آسمان سه قلعه یکی از آسمانهای تاریک در خاورمیانه است و در بحث نجوم آسمان سه قلعه فاکتوری برای حد قدر یا شفافیت آسمان دارد و حد قدر آسمان سه قلعه بالاترین حد قدر آسمان در ایران است یعنی اگر حد قدر تاریکترین نقطه دنیا 7.5 است حد قدر آسمان سه قلعه 7.2 است و تاریکترین آسمان ایران را دارد.
وی با اشاره به اینکه کم بودن گرد و غبار در طول سال در این منطقه باعث شده است که این منطقه آسمان خوبی برای فعالیتهای نجومی داشته باشد و کویر آن نیز کویری بکر و منحصربه فرد و زیبا است، بیان کرد: متخصصان کویرنوردی معتقد هستند در مجموع چهار نوع تیپ کویر در ایران داریم که یکی از آنها کویر نمکزار یا دریاچه نمک است که در فصلهای گرم سال به علت گرما آب زیرزمینی بالا می آید و در نهرها جریان پیدا میکند و بومیان نمک خالص خوردنی را برداشت میکنند که منبعی برای درآامد عشایر منطقه است و گل نمک برای بیماران رماتیسمی و پا درد خوب است.
ضیایی گریزی به اقامتگاه بومگردی ایجاد شده زد و گفت:سرمایه گذاری اولیه ما یک میلیارد و 300 میلیون تومان بود که از طریق وام در سال 95 با سود 8 درصد گرفتیم که در حال حاضر وامی که از طریق استمهال بود مشکلاتی داریم و یک طرح توسعه هم در دستور کار داریم که برای آن هشت میلیارد تومان نیاز است.
وی ادامه داد: در اقامتگاه فعلی بین هشت تا 10 نفر شغل ایجاد کرده ایم و دو اقامتگاه در این مکان احداث کردیم یکی اقامتگاه معمولی است و دیگری وی آی پی که در هر اقامتگاه ظرفیت پذیرش 40 نفر فراهم است.
گردشگری یکی ازراههای شکوفایی اقتصاد استان است
مدیر اقامتگاه مجموعه گردشگری نمکزار سه قلعه با بیان اینکه در حال حاضر در این مجموعه از اکثر نقاط کشور و خارج از کشور هم گردشگر و توریست داریم گفت: گردشگری یکی از راههای نجات این منطقه و یکی از راههای شکوفایی اقتصاد استان است و قابلیتهای منحصر به فردی دارد و از سویی دیگر خراسان جنوبی استان زیبایی است که کویرهای زیبای بشرویه، نهبندان، قاین و طبس دارد.
ضیایی گریزی به مشکلات و درد و دل هایش زد و ادامه داد: جاده دسترسی به مجموعه یکی از دغدغههای ما است که اگر این جاده مناسب تر شود و زیر ساختهای آن انجام شود از بهترین آژانسهای مسافرتی گردشگر خواهیم داشت اما در این جاده فعلی به دلیل وجود مشکلاتی که اتوبوس نمیتواند به خوبی رفت وآمد کند مشکلاتی وجود دارد چرا که 30 کیلومتر از این جاده مشکل دارد.
وی با تاکید براینکه در حال حاضر هیچ چیز به اهمیت و حیاتی بودن جاده دسترسی به منطقه کویر سه قلعه برای ما نیست افزود: اگر جاده فراهم شود حضور گردشگران به این منطقه چندین برابر میشود چرا که ما کویری بسیار زیبا و آسمان پر ستاره و زیبایی داریم که به بهشت منجمان و کویرنوردان معروف است.
مدیر اقامتگاه مجموعه گردشگری نمکزار سه قلعه گفت: منطقه گردشگری کویر نجومی نمکزار سه قلعه مجموعهای با امکانات کامل برای گردشگران است و در فاصله بسیار کمی از اقامتگاه تپههای ماسه ای، دریاچه نمک و دق را داریم که هر کدام از زیبایی خاصی دارد.
ضیایی که هنوز هم از اینکه چنین اقامتگاهی را در دل کویر ایجاد کرده است اما هنوز نتوانسته است با استاندار جدید دیداری داشته باشد گفت: انتظار داریم استاندار جلسه ای را با حضور متولیان اعم از میراث و دستگاههای مربوطه برگزار کند تا ما فعالان بخش گردشگری در آن جلسه از نزدیک مشکلات خود را بیان کنیم.
وی افزود: از سویی دیگر در طرح آمایش سرزمین طرح ویژه گردشگری برای استان نوشته شده است اما اینکه قابلیت هر شهرستان بیان شود نیست، طرح فقط کلی است.
وی ادامه داد: تا قبل از کرونا 100 توریست خارجی در سال داشتیم و درهر سال 3 هزار نفر اقامت شب ماند داشتند قبل از عید هم روزی هزار نفر فقط در قالب بازدید بودند و ما معتقدیم گردشگری موتور توسعه و رشد هر استان میشود.
مدیراقامتگاه مجموعه گردشگری نمکزار سه قلعه گفت: از نماینده مجلس در شهرستانهای سرایان، طبس، بشرویه و فردوس که ناظر مجلس در شورای عالی میراث و گردشگری است تقاضا داریم با فعالان بخش گردشگری جلسه برگزار کند و مشکلات را در مجلس مطرح و پیگیری کند تا در زیر ساختها بیشتر کمک شود.
در استان ما هنوز به خوبی گردشگری را درک نکرده اند
ضیایی که دل پر دردی دارد معتقد است در استان ما هنوز به خوبی گردشگری را درک نکرده اند و به نوعی اولویت اول استان را گردشگری نمیدانند درحالی که در استانهای دیگر گردشگری را به خوبی درک کرده اند چرا که موتور محرکی برای دیگر قسمتهای توسعه و پیشران است.
وی با بیان اینکه در زمان کرونا بیشترین آسیبها به اقامتگاههای بومگردی وارد شده است افزود: در حالی ستاد ملی کرونا بخشنامههای استمهال را مطرح کرده است اما بانکها هنوز قبول ندارند و می گویند به ما چیزی ابلاغ نشده است، حال تقاضای ما از مسئولان این است دور هم جمع شوند و تکلیف ما را روشن کنند.
مدیر اقامتگاه مجموعه گردشگری نمکزار سه قلعه از مالیات هم گلایه دارد چرا که گویا واحدهای گردشگری 50 درصد معاف از مالیات هستند اما تنها در خراسان جنوبی این قانون رعایت نمیشود درحالی که طبق تبصره ماده 132 معافیت از مالیات شامل حال اقامتگاهها هم میشود.
وقتی که از او میپرسم با وجود این مشکلات آیا اینکه هزینه میلیاردی را در این نطقه از کویر داشتید و هنوز حتی در مسیر دسترسی به اقامتگاه در بخش جاده مشکل دارید آیا پشیمان از این کارآفرینی نیستید؟ افزود: پشیمان نیستیم از اینکه با سرمایه ای بیش از یک میلیارد تومان آمده ایم و در این نقطه از کویر این اقامتگاه را ایجاد کرده ایم، چرا که معتقدیم گردشگری با وجود همه مشکلاتی که دارو رو به پیشرفت است اما گاهی که دل خسته میشویم و گاهی دلسرد اما هیچگاه از این شغل پشیمان نمیشویم.
ضیایی با تاکید بر حمایت مسئولان از بخش گردشگری افزود: زمانی که این مجموعه را تاسیس کردیم بسیاری از مسئولان قول تامین یک سری زیرساختها مانند آب، برق، گاز و جاده را دادند اما در حال حاضر برای ما هیچ چیز به اهمیت و حیاتی بودن جاده دسترسی به این منطقه نیست چون اگر جاده فراهم شود حضور گردشگران به این منطقه چندین برابر میشود.
اگر بخواهم از مجموعه اتاقهای گردشگری کویر نجومی نمکزار برایتان بگویم در فضای بیرون آن از فضا و طرحهای سنتی و خانههای قدیمی استفاده کردهایم که این امر سبب میشود گردشگرانی که به این مجموعه میآیند به اصل خود برگردند و از هیاهوی شهری و آلودگیهای شهری دور شوند و در مدتی که در این منطقه هستند آرامش کویر را با تمام وجود لمس کنند و خاطره خوبی داشته باشند.
بافت سنتی و قدیمی، نمای کاهگل و بوی کاهگل این مجموعه گردشگران را به گذشته بر میگرداند تلاش شده است تا همه مسائل این مجموعه و حتی ظروف غذاخوری به شکل سنتی طراحی شود.
حال انتظار میرود مسئولانی که دم از گردشگری و توسعه استان میزنند، نیم نگاهی به مشکلات و درد و دلهای کارآفرینان در بخش گردشگری بیندازند، افرادی که سرمایه گذاریهای میلیاردی کرده اند تا استانشان جاذبهها را بیشتر در سطح کشور و دنیا معرفی کنند اما دریغ از حمایت که باید مورد توجه قرار گیرد.
در ادامه بیننده تصاویر این کویر زیبا و اقامتگاه بومگردی باشید.
انتهای پیام/254/ح