هنر ارزنده قالیبافی در استان چهارمحال و بختیاری / بیمه قالیبافان قطع می‌شود؟

هنر ارزنده قالیبافی در استان چهارمحال و بختیاری / بیمه قالیبافان قطع می‌شود؟

گروه استان‌ها - قالیبافی که از زمان‌‌های دور به عنوان یکی از هنرهای دستی چهارمحال و بختیاری مطرح می‌شد اکنون دچار چالش‌هایی شده است، بیمه قالیبافان پستی و بلندی‌هایی را طی می‌کند که مشخص نیست نتیجه آن چه شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از   شهرکرد ، صنایع گوناگون از جمله هنرهای صنعتی در اقتصاد نقش ارزنده‌ دارند و با مزیت تولید و ارزآوری که دارند می‌توانند از هر حیث خوداتکایی و گردش اقتصادی سالم را به ارمغان آورند.

اما حمایت از تولیدکنندگان، صنعتگران و هنرمندان همیشه یکی از دغدغه‌های مهم بخش تولید بوده و آنچنان که باید مورد حمایت قرار نگرفته‌اند که این چالش همواره سبب افت و خیزهایی در بازار نیز می‌شود، نیاز به حداقل حمایت از این اقشار از ضروریات مهم است تا بتوانند چرخ تولید و صنعت را بچرخانند و موجب خوداتکایی بیشتر شوند.

قالی‌بافی یکی از رسته‌های مهم در تولیدات صنایع دستی و هنرهای سنتی است که از قدیم‌الایام در اقتصاد خانوار ایرانی ایفای نقش می‌کرده و اکنون هم جزو هنرهای دستی است که گرچه رونق سابق را ندارد اما فواید و زیبایی‌های منحصربه‌فردی دارد که سبب توسعه بازار آن در داخل و بازارهای بین‌المللی شده است.

قالیبافی به عنوان یک شغل، دارای مراحل مختلفی است که یک هنرمند صنعتگر باید از ابتدا تا انتها همه آن مراحل را با دقت و ظرافت انجام دهد تا یک فرش همچون کودکی نوپا رشد و به مرحله تکامل برسد و در بازار عرضه شود، اما این‌ زحمات و تلاش‌ هنرمندان صنعتگر گاه لابلای تار و پود فرش رنگ‌دررنگ‌شان گم شده و نادیده گرفته می‌شود.

برخی خبرها حاکی از آن است که بیمه قالیبافان که گویا تنها راه حمایت از این قشر بوده حذف شده است و در مجلس شورای اسلامی نیز مصوباتی مبنی بر تغییر پوشش بیمه‌ای مطرح شده است.

  خدمات درمان از بیمه قالیبافان حذف شده است  

زیبا حسن‌زاده، بافنده فرش سنتی استان چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در   شهرکرد  ، بیان داشت: طی بازدیدهایی که توسط مسئولان سازمان تامین اجتماعی انجام شد، تعدادی از بافندگان که فرش را به موقع نبافته بودند از مزایای این بیمه محروم شدند.

وی افزود: طرح بیمه روستایی برای بافندگان از سال گذشته آغاز شد و هم‌اکنون در حال اجرا است که تعدادی از بافندگان را نیز از این طریق تحت پوشش بیمه قرار دادیم، در این نوع بیمه، سازمان تامین اجتماعی موظف است یک سال برای بیمه‌شدگان حق بیمه کامل پرداخت کند و از آن پس بیمه‌شده باید هرساله مبلغ کمی از حق بیمه خود را پرداخت کند.

بافنده فرش سنتی استان با بیان اینکه افراد زیر 5 سال می‌توانند از خدمات این بیمه استفاده کنند، عنوان داشت: در طرح جدید بیمه‌ای بخش خدمات درمان حذف شده اما بازنشستگی، مستمری و سایر خدمات به قوت خود باقی است و بیمه‌شدگان پس از 15 سال از خدمات بازنشستگی بهره‌مند می‌شوند.

  بیمه عده‌ای از قالیبافان قطع شد  

علیرضا جیلان، رئیس اداره فرش سازمان صمت چهارمحال و بختیاری نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در   شهرکرد  ، با اشاره به اینکه طی حدود 7 سال پیش حدود 20 هزار نفر در استان تحت پوشش بیمه قالیبافی قرار گرفتند، اظهار داشت: قبلاً سازمان تامین اجتماعی همه خدمات بیمه‌ای از قبیل درمان، مستمری، از کارافتادگی، فوت و بازنشستگی را به قالیبافان ارائه می‌داد اما با تصویب مجلس شورای اسلامی در طرح بیمه روستاییان و عشایر خدمات مربوط به درمان ارائه نمی‌شود.

وی ادامه داد: در بازدید مسئولان سازمان تامین اجتماعی از کارگاه‌های قالی‌بافی یا دارهای قالی در منازل بافندگان، برخی از بافندگان که به دلایلی چند ماه نتوانسته بودند فرش را به موقع ببافند یا در کنار قالیبافی فعالیت‌های دیگر نیز انجام می‌دادند را بهانه قرار داده و بیمه آنان را قطع کردند اما در طرح اخیر تعدادی از این بافندگان دوباره به بیمه‌شدگان اضافه شدند.

جیلان با بیان اینکه تفاهم‌نامه‌ای بین مرکز ملی فرش ایران و صندوق بیمه روستاییان و عشایر منعقد شد تاکید کرد: براساس این تفاهم‌نامه قالیبافان می‌توانند تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی بدون پوشش درمانی قرار گیرند و دارای سطح‌های مختلفی بوده که در بازنشستگی تاثیرگذار است.

کوتاهی   صندوق بیمه در اجرای تعهدات 

وی با اشاره به نحوه پرداخت حق بیمه در طرح جدید مجلس، تصریح کرد: براساس این تفاهم‌نامه همه حق بیمه بیمه‌شدگان در سال اول به طور کامل از سوی دولت پرداخت و از سال بعد به مرور مبلغ کمی را بیمه‌شده پرداخت خواهد کرد و طی 5 سال به طور کامل پرداخت همه حق بیمه به بیمه‌شده واگذار می‌شود.

رئیس اداره فرش سازمان صمت استان با بیان اینکه صندوق بیمه در اجرای تعهدات خود کاهلی کرده و 6ماه از ارسال مدارک بافندگان گذشته است، خاطرنشان کرد: در طرح جدید 7هزار نفر در استان ثبت‌نام و مدارک آنان به مرکز ملی فرش ایران تحویل شده است اما با وجود دریافت اطلاعات کامل بافندگان برای صدور کارت و اطلاع‌رسانی به آن‌ها هنوز جواب رسمی از صندوق بیمه دریافت نشده است.

انتهای پیام/7540/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon