بورل: روسیه و چین "دیپلماسی واکسن‌ها" را در سراسر جهان به اجرا گذاشته‌اند

بورل: روسیه و چین "دیپلماسی واکسن‌ها" را در سراسر جهان به اجرا گذاشته‌اند

مسئول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا با متهم کردن روسیه و چین به اجرای "دیپلماسی واکسن‌ها" و ادعای اینکه همکاری با این دو کشور هر روز سخت‌تر می‌شود، خواستار واکنش مناسب به این اقدام مسکو و پکن شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، "جوزپ بورل" مسئول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا روسیه و چین را به اجرای "دیپلماسی واکسن‌ها" متهم کرده و خواستار واکنش نشان دادن به این سیاست مسکو و پکن شد.

بورل امروز در این باره گفت: «این دو کشور - روسیه و چین، در حال اجرای "دیپلماسی واکسن‌ها" در سراسر جهان هستند و ما باید به این موضوع آگاه بوده و با دانش و آگاهی با آن برخورد کنیم.»

این مقام اتحادیه اروپا ابراز  اطمینان کرد که روسیه و چین بیش از گذشته "لجباز و بی‌پروا" شده‌ و همکاری با آنها به مراتب سخت‌تر از گذشته شده است.

وی همچنین یادآور شد که در حال حاضر بسیار دشوار است پیش‌بینی کرد که آیا می‌توان تا سال 2023 بر ویروس کرونا غلبه کرد، یا اینکه جهان خطرناک‌تر و ناامن‌تر خواهد شد. به گفته وی، عامل تعیین شده در خصوص فایق آمدن بر این اپیدمی، واکسیناسیون است که بدون آن کشورهای عضو اتحادیه اروپا نمی‌توانند در این مبارزه پیروز شوند.

جوزف بورل مدعی شد که اتحادیه اروپا تنها منطقه در جهان است که در حال واکسینه کردن تمامی شهروندان خویش است و در عین حال واکسن‌های کرونا را به دیگر کشورها نیز صادر کرده و از برنامه کوواکس سازمان بهداشت جهانی (دسترسی جهانی به واکسن‌ها علیه کووید-19) هم حمایت می‌کند.

پیش از این، "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه اعلام کرده بود که تلاش برای مانع تراشی بر سر راه استفاده از واکسن‌های روسی علیه کرونا در سایر کشورها، اقدامی بسیار مخرب است. به گفته وی، باید اختلاف نظرات سیاسی را در مسئله مبارزه با اپیدمی کرونا کنار گذاشت و در تلاشی مشترک در این راستا همکاری کرد.

"کیریل دمیتریف" رئیس صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه پیش از این گفته بود، که موسسه دارویی اروپا در تحقیقات خود اظهارنظر انتقادی از واکسن اسپوتنیک-وی نکرده بود و انتظار می‌رود که اتحادیه اروپا تا پایان ماه آگوست (شهریور- مهر ماه) استفاده از این واکسن را مورد تأیید قرار دهد.

روند تحقیقات آژانس دارویی اروپا به روی واکسن اسپوتنیک از اوایل ماه مارس (اسفند ماه گذشته) آغاز شده است.

وزارت بهداشت روسیه تأیید کرده است که هر 3 واکسن تولید شده در این کشور موثر، ایمن و بدون عوارض جانبی شدید هستند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon