خادم با اشاره به فاجعه رخ داده برای بودجه ورزش: وزارت ورزش آب رفته را به جوی بازگرداند

خادم با اشاره به فاجعه رخ داده برای بودجه ورزش: وزارت ورزش آب رفته را به جوی بازگرداند

معاون پیشین وزارت ورزش گفت: برای آنکه موضوع حذف بودجه به عنوان یک خاطره تلخ در اذهان نماند، وزارتخانه باید همت کند تا آب رفته را به جوی بازگرداند.

امیررضا خادم در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، درباره ارسال نامه به رئیس مجلس شورای اسلامی و عدم اقدام وزارت ورزش درخصوص دریافت 9 درصد مالیات ارزش افزوده و مسائل مربوط به آن اظهار داشت: متاسفانه یک فاجعه بزرگ اتفاق افتاده و پنج ششم بودجه ورزش یعنی 85 درصد از بودجه حوزه ورزش و جوانان کاملاً حذف شده است.

وی افزود: در سال 95 و در زمان بررسی لایحه برنامه ششم توسعه با کمک نمایندگان توانستیم 27 صدم درصد از ارزش افزوده و بخشی از عوارض سیگار و نوشابه‌های گازدار را به ورزش و جوانان اختصاص دهیم. بعد از 2 سال زمانی که لایحه مالیات بر ارزش افزوده آمد، آنجا هم به دنبال این بودیم که پیشنهادی از طریق خود نمایندگان ارائه دهیم و این موضوع در کمیسیون تلفیق مطرح شد که این قانون که در برنامه پنج ساله آمده است، هم از 27 صدم درصد و هم از عوارض سیگار و نوشابه‌های گازدار دائمی شود و برای همیشه برای ورزش و جوانان بماند.

خادم گفت: متاسفانه متوجه شدم با وجود اینکه این موضوع در کمیسیون‌های مختلف مجلس به تصویب رسید و به صحن مجلس نیز رفت، ولی پیگیری لازم و قطعی انجام نشده و این درخواست نه تنها حذف شده، بلکه قانون برنامه ششم درباره ماده 73 و 94 که به بحث سهم ورزش و جوانان از ارزش افزوده و همچنین عوارض سیگار و نوشابه های گازدار اشاره دارد هم هم حذف شده است.

معاون سابق وزارت ورزش و جوانان عنوان کرد: این موضوع در قانون برنامه یک سال یعنی تا آخر 1401 تمدید شده، اما در قانونی که ابلاغ شده، کلاً این بخش از ورزش و جوانان حذف شده و این خسارت غیر قابل جبران است. در واقع مثل آن می‌ماند که یک خانواده هر ماه 6 میلیون درآمد داشته باشد و به یکباره تبدیل به یک میلیون شود، آن هم در شرایط کنونی و بحث تورم و ... . این اتفاق در حوزه ورزش و جوانان افتاده و از مبلغ حدود 6200 میلیارد تومان، هزار میلیارد مربوط به عوارض سیگار و نوشابه‌ها بوده که حذف شده و 4200 میلیارد هم مربوط به قانون 27 صدم درصد از 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده و فقط هزار میلیارد تومان باقی مانده است.

خادم گفت: نزدیک به 5 هزار طرح نیمه تمام در سطح کشور داریم. همچنین تاکید مجموعه حاکمیت و دولت‌ها روی بحث ازدوج، اشتغال، فرزندآوری، توسعه ورزش بانوان، جانبازان و ... وجود دارد که همه با این اتفاق صفر می‌شود. ضمناً هزار میلیارد هم که ردیف بودجه خود وزارت ورزش است، درصدی از آن محقق می‌شود و 100 درصد هم پرداخت نمی‌شود. در واقع به نوعی فدراسیون‌های ورزش و ورزش در روستاها و شهرستان‌ها و ... کاملاً تعطیل می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: این مسئله در بودجه 1400 وجود دارد، چون بررسی بودجه در سال گذشته صورت گرفت، اما الان که قانون ارزش افزوده نهایی و ابلاغ شده، 85 درصد از کل بودجه ورزش کشور به طور کامل حذف شده است.

خادم درباره این موضوع که آیا با متولیان وزارت ورزش نیز در این باره صحبت کرده است یا خیر؟ گفت: در متن نامه آورده و پیشنهاد داده‌ام که وزارت ورزش در حال حاضر می‌تواند دو کار انجام دهد. اول اینکه به صورت لایحه از طرف دولت به مجلس داده شود و در اصلاح این بند درخواست شود که به صورت دو فوریتی مورد بررسی قرار بگیرد و این اصلاح صورت بگیرد. البته یک مشکل بزرگ هم داریم که همان بحث سازمان برنامه است، چون در همان سال 95 که تلاش می‌کردیم موافقت نمایندگان را برای این قانون 27 صدم درصد بگیریم، سازمان برنامه کاملاً مخالف بود، ولی با رایزنی‌هایی که شد، نمایندگان رای دادند.

وی اضافه کرد: وزارت ورزش یک سد بسیار بزرگ به نام سازمان برنامه دارد که احتمالاً با ارسال این لایحه به مجلس مقابله خواهد کرد. حالا که متولیان ورزش این سهل‌انگاری را انجام داده و پیگیری این داستان را در مجلس نکرده‌اند، برای آنکه این موضوع به عنوان یک خاطره تلخ در اذهان جامعه ورزش و جوانان نماند، وزارت ورزش باید همه همتش را به خرج بدهد تا به صورت لایجه به مجلس برود.

خادم تأکید کرد: نکته دوم این است که براساس قانون برای آنکه ماده‌ای از قانون برنامه حذف شود، نیازمند به دو سوم رای نمایندگان داریم. بر همین اساس این پیشنهاد را به وزارت ورزش دارم که مشروح مذاکرات مجلس را بررسی کند و ببیند که آیا برای حذف ماده 94 و 73 قانون برنامه ششم، آیا رای دو سوم نمایندگان گرفته شده یا نه. امیدوارم این اتفاق نیفتاده باشد، چون هر قانون جدیدی که خلاف قانون برنامه باشد و بخواهد مصوب شود، باید دو سوم رای نمایندگان مجلس را داشته باشد. اگر این اتفاق نیفتاده باشد، این موضوع باید به صورت عادی مورد بررسی در مجلس قرار بگیرد و به  نوعی تبدیل به یک کورسوی امید برای جامعه ورزش کشور شود. پیشنهادم این است که موضوع از مشروح مذاکرات پیگیری شود تا بتوانیم آب رفته را به جوی بازگردانیم.

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار ورزشی
اخبار روز ورزشی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon