جدیدترین اخبار کرونا در ایران| ردپای دلتا از مرز "میرجاوه" / رشد ۱۰ درصدی موارد فوتی/ فاصله معناداری با استاندارد رعایت پروتکل‌ها داریم+ نقشه و نمودار

جدیدترین اخبار کرونا در ایران| ردپای دلتا از مرز "میرجاوه" / رشد 10 درصدی موارد فوتی/ فاصله معناداری با استاندارد رعایت پروتکل‌ها داریم+ نقشه و نمودار

گروه استان‌ها ـ درحالی که قرار است از امروز واکسیناسیون روزانه ۴۰۰ نفر اجرایی شود سخنگوی وزارت بهداشت خبر از رشد ۱۰ درصدی موارد فوتی و ۴۰ درصدی موارد سرپایی می‌دهد.

به‌گزارش گروه استان‌هایخبرگزاری تسنیم، نیمه دوم تیرماه 1400 درحالی شروع شد که گمانه‌زنی‌های آغاز پیک پنجم رفته رفته بیشتر به واقعیت نزدیک شد تا اینکه اواخر هفته گذشته مقامات مسئول رسماً اعلام کردند این پیک با فعالیت ویروس جهش یافته هندی یا همان دلتا آغاز شده است.

درنگاه اول شاید آغاز پیک پنجم دور از انتظار نبود اما در طول این چند روز که رسماً این موضوع اعلام شده است می‌بینیم تقریباً سیاست‌گذاری‌ها و همچنین تصمیم‌گیری‌های مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا متناسب نیست در عین حال اینکه تاب‌آوری مردم هم در دوره 16 ماه اخیر به حداقل خود رسیده و شاهد کم‌توجهی آنها به پروتکل‌های بهداشتی بوده‌ایم.

به‌هرحال به این نقطه رسیدیم و به گفته کارشناسان برای مدیریت هرچه بهتر شرایط باید سطح ایمنی جامعه را به میزان حداقل 70 درصد با استفاده از واکسیناسیون و اجرای دقیق غربالگری‌های هدفمند برسانیم؛ اما می‌بینیم در هر دو مورد و البته همکاری مردم به حداقل‌ها بسنده شده است، به صورتی می‌بینیم اکنون حداکثر روزانه نزدیک به 70 هزار نفر در مقابل ویروس منحوس واکسینه می‌شوند و در خوشبینانه‌ترین حالت تقریباً روزانه 85000 تست کرونا انجام شده است.

این درحالی است که باید به موارد یاشده اضافه کنیم که به تایید مقامات وزارت بهداشت هم اکنون میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در برخی نقاط ایران به زیر 40 درصد نیز رسیده و همین روند مشکلات مدیریت پیک پنجم را با ویروس سرکش دلتا دوچندان کرده و می‌بینیم که آمارها نیز حکایت از بحرانی قابل توجه در روزهای پایانی اولین ماه تابستان 1400 می‌کنند.

افزایش معنادار آمارها در سراسر کشور

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه اظهار داشت:  در هفته گذشته تعداد مراجعه‌های سرپایی کرونا مثبت در کشور حدود 40 درصد افزایش داشته و همچنین شاهد افزایش 17 درصدی در موارد مثبت بستری به علت کرونا و افزایش 10 درصدی در تعداد بیماران فوت شده نسبت به هفته قبل‌تر بودیم.

سیما سادات لاری همچنین تاکید کرد: میانگین بروز موارد بستری کرونا مثبت در کشور 13.12 نفر به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت گزارش شده است و استان‌های ایلام، یزد، کرمان، مازندران و بوشهر به ترتیب دارای بیشترین میزان بروز موارد بستری کرونا مثبت در کشور بودند.

وی ادامه داد: همچنین میانگین بروز موارد مرگ و میر ناشی از بیماری حدود 12.13 نفر به ازای هر یک میلیون نفر است و استان‌های سیستان و بلوچستان، یزد و بوشهر دارای بیشترین میزان موارد مرگ و میر ناشی از بیماری ناشی از ویروس کرونا هستند.

معاون وزیر بهداشت گفت: رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در کشور با حد مطلوب فاصله بسیار زیادی دارد و استان‌های یزد و هرمزگان دارای پایین‌ترین میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور هستند.

 لاری اظهار کرد: ویروس جهش یافته نوع دلتا سرعت تکثیر و شیوع بالاتری نسبت به جهش‌های قبلی ویروس کرونا دارد و با توجه به شیوع گسترده آن در بسیاری از نقاط کشور، لزوم پایبندی به رعایت پروتکل‌های بهداشتی بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد و در صورت تداوم روند کاهشی عمل به دستورالعمل‌های بهداشتی، شرایط بیماری در کشور به مراتب سخت‌تر خواهد شد.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: از همه مردم عزیز کشورمان می‌خواهیم که حتی در صورت تزریق واکسن کرونا نیز موارد بهداشتی مانند استفاده از ماسک و عدم حضور در محل‌های سربسته و پرتجمع را رعایت کنند. امیدواریم در روزهای آتی با رسیدن محموله‌های جدید واکسن کرونا، فرآیند واکسیناسیون کووید 19 سرعت بیشتری بگیرد.

در همین حال کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به اظهار نظر معاون وزیر درباره ورود محموله‌های جدید واکسن معتقدند: این اظهار نظر حکایت از ناتوانی در اجرای وعده وزیر بهداشت یا همان روزانه 400 هزار نفر دارد؛ احتمالی که اگر واقعاً وجود داشته باشد در شرایط پیک پنجم و فعالیت گسترده ویروس دلتا بدون تردید منجر به رشد بسیار بالای آمار مرگ و میر در سراسر کشور نه مستقیماً به دلیل بیماری کرونا بلکه بدلیل ناتوانی ارایه خدمات مراکز درمانی با توجه به حجم بالای مراجعه‌ها است.

لزوم کنترل دقیق و گسترده مرزهای شرقی

از سوی دیگر با توجه به بحرانی شدن شرایط پیک پنجم در استان‌های جنوب شرقی و شرقی ایران کارشناسان بهداشت و درمان براین باورند که علی‌رغم تمام صحبت‌های گذشته وزیر بهداشت که اعلام کرده بود تحرکات ویروس جهش یافته هندی با چشم باز کاملا رصد می‌شود آنطور که بالاترین مقام وزارت بهداشت اعلام کرده مبادی ورودی و خطرآفرین کشور برای جلوگیری از تهاجم ویروس دلتا کنترل نشده و به دلیل برخی کمبودها تنها برخی فعالیت‌های سطحی مثل تب‌سنجی و مواردی از این دست انجام شده که برای شناسایی ویروس دلتا کارآمد نبوده و شاهد مثال آنهم فعالیت این مرزها دقیقاً در دوره بحران است.

هرچند کارشناسان بهداشت و درمان معتقدند با توجه به خصوصیت ویروس دلتا که برای شناسایی آن آزمایش‌های خاصی لازم است ثبت علائم بالینی (ظاهری) و تست PCR برای جلوگیری از ورود این ویروس به کشور کافی نبوده چون براساس یافته‌های علمی شناسایی ویروس دلتا با شیوه‌های معمول - تست پی سی آر - کار دشوار و بعضاً غیرممکن است چون در این نوع تست برای شناسایی دلتا درصد خطا بالاست، هرچند بطور کلی شواهد نشان می‌دهد امکانات منطقه مناسب شرایط نیست.

در این زمینه البته نباید فراموش کرد که تردد افراد غیرمجاز در این مرزها نیز اثرگذاری بالایی داشته اما واقعیت امر اینجاست که آنطور که لازم بوده هدفمند اقدام نشده و علاوه بر ترددهای غیرمجاز آن‌گروه از تجار، بازرگانان و مسافران هم که رسماً میان دو کشور رفت و آمد داشته‌اند ویروس دلتا را به قلب ایران رساندند تا اینکه روز گذشته همه مقامات وزارت بهداشت از لزوم ایجاد نقاهتگاه‌های مرزی و البته سختگیری‌های بیشتر سخن گفته‌اند.

به‌عنوان مثال نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت در سیستان و بلوچستان، با اشاره به وضعیت شیوع کرونا در میرجاوه بر اهمیت تشدید نظارت‌ها و البته ایجاد نقاهتگاه‌های مرزی تاکید کرد.

حمید سوری درباره تمهیدات بهداشتی صورت گرفته در مرز میرجاوه گفت: خوشبختانه مرز تحت کنترل بهداشتی قرار گرفته و از همه ورودی‌ها به کشور تست انجام می‌شود.

سوری افزود: کنترل‌های بهداشتی در مرزهای منطقه حاکی از آن است که حدود 10 درصد شهروندان پاکستانی راننده کامیون ها با تست مثبت هستند که البته بلافاصله به کشورشان بازگردانده می‌شوند و به همین دلیل  لازم است علاوه بر تب سنجی، پالس اکسیمتری نیز در مرز انجام شود.

وی همچنین درباره کیفیت غربالگری‌ها نیز گفت: کیفیت نمونه‌گیری خوب  بوده، اما البته کمبود ماسک در منطقه مشهود است.

بی‌توجهی به پروتکل‌ها

از سوی دیگر با درنظر گرفتن طولانی شدن محدودیت‌های دوران پاندمی کرونا در کشور به استناد گزارش‌های رسمی میزان تاب‌آوری و رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی هموطنان کاهش قابل توجهی داشته به صورتی که در برخی نقاط مثل استان هرمزگان این میزان به کمتر از 40 درصد رسیده است.

در این زمینه  ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت روز گذشته گفت: باتوجه به اینکه هنوز واکسیناسیون کامل را برای گروه‌های سنی نتوانستیم انجام دهیم، لذا متواضعانه و خاضعانه از مردم درخواست می‌کنیم تا ایمنی جمعی ناشی از ترزیق واکسن در چند ماه آینده صبوری کنند.

این درحالی است که به گفته کارشناسان بهداشت و درمان برای قطع زنجیره انتقال بیماری در پیک پنجم بهترین راهکار اجرای دقیق پروتکل‌های بهداشتی بوده اهمیت دورکاری در ادارات نیز غیرقابل اجتناب است.

به گفته این گروه اگرچه موضوع معیشتی برای بسیاری از مشاغل امروز به دغدغه‌ای غیرقابل انکار تبدیل شده اما لازم است برای جلوگیری از افزایش هزینه‌های این پیک با توجه به فعالیت قابل توجه ویروس دلتا در سراسر کشور کم هزینه ترین راهکار تا رسیدن به سطح ایمنی قابل قبول رعایت پروتکل‌ها، اجرای دورکاری، کاهش استفاده از وسایل نقلیه عمومی مثل مترو و البته حذف هرگونه تجمع غیرضروری و برگزاری مراسم‌های مختلف است.

استان هرمزگان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: متاسفانه شرایط کرونایی استان مناسب نیست و آمارها بیانگر رشد این بیماری در استان هستند. 

وی افزود: روز گذشته با توجه با حجم مراجعات بخش‌های کرونایی کاملاً پرشد و ناچارا برخی بیماران در راهرو بستری شدند، این مورد به این سبب است که روزانه بالغ بر 200 نفر بستری می‌شوند اما تعداد کمتری ترخیص می‌شوند و همین عدم توازن سبب می‌شود تخت کرونایی کمبود داشته باشیم. 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در حال حاضر 772 نفر با تشخیص کووید 19 در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد 101 بیمار در بخش آی‌سی‌یو تحت مراقبت ویژه پزشکی قرار دارند و وضعیت 10 بیمار بسیار وخیم است. 

وی تصریح کرد: متاسفانه همچنان آمار بیماران قرنطینه در منزل نیز بالغ بر 10 هزار نفر است که اگر مراقبت نشود احتمال افزایش این افراد هم وجود دارد. 

نوروزیان گفت: متاسفانه در در شبانه روز گذشته کرونا جان 9 بیمار دیگر شامل 5 زن و 4 مرد در محدوده سنی 32 الی 81 سال از شهرستان‌های بندرعباس و بندرلنگه، سیریک، رودان و بندرخمیر را گرفت و شمار جان باختگان به 1510 نفر رسید. 

استان فارس

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، افزایش شمار شهرهای قرمز کشور از امروز بر روی نقشه نرم‌افزار ماسک ثبت شده که بر این اساس استان فارس نیز تغییراتی داشته و به شمار شهرهای قرمز و نارنجی آن افزوده شده است. 

بر این اساس شهرستان‌های ممسنی، کازرون، کوهچنار، شیراز، زرقان، کوار، خفر، جهرم، قیروکارزین، خنج، گراش، اوز، لامرد، لارستان، داراب و زرین دشت در شمار شهرهای قرمز و شهرستان‌های فراشبند، سروستان، خرامه، فسا، خرمبید و رستم در شمار شهرهای زرد و دیگر شهرستان‌های استان فارس نارنجی هستند. 

براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در طول بحران بیماری کووید 19، در مجموع بیش از یک میلیون و 117 هزار تست تشخیصی شامل تست مولکولی یا PCR و تست سریع در فارس انجام شده است که از این تعداد، 999 هزار و 937 تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه‌های استان تهیه شده و با بررسی نمونه‌های انجام شده، 287 هزار و 262 بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

 همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید «حاج قاسم سلیمانی» تاکنون 117 هزار و 371 مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد 19 هزار و 391 بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون، 306 هزار و 653 بیمار مبتلا به کووید 19 در استان فارس شناسایی شده است.

هم اکنون هزار و 752 بیمار در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد 171 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش‌های ICU مراقبت‌های ویژه درمانی دریافت می‌کنند.

با اعلام جان باختن یازده هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون، مجموع جان باختگان ناشی از کووید 19 از ابتدای شیوع بیماری به  چهار هزار و 889 نفر رسیده است. 

همچنین با توجه به آغاز مجدد واکسیناسیون گروه‌های سنی مختلف به ویژه گروه سنی بالای 67 سال، تیم‌های اجرای واکسیناسیون در دو پایگاه خودرویی واقع در بولوار حسینی الهاشمی (پارک کوهستانی دراک) و ورزشگاه پارس واقع در شهرک میانرود طی دو نوبت کاری صبح‌ها از ساعت 6 تا 10 صبح و عصرها از ساعت 18 عصر تا 22 شب، پذیرای شهروندانی هستند که پیامک نوبت دهی دریافت کرده‌اند.

همچنین در سالن ملاصدرا واقع در شهرک گلستان، سالن سرداران واقع در ابتدای بولوار سرداران، سالن حضرت علی ابن ابی طالب (ع) واقع در شهر صدرا و سالن بهزیستی واقع در کوی زهرا (س) از ساعت 6 صبح تا پایان حضور مراجعانی که به آنها نوبت داده شده، کار تزریق واکسن انجام می‌گیرد.

شهروندان لازم است در سامانه سلامت به نشانیsalamat.gov.ir نام نویسی کرده باشند و تنها با دریافت پیامک به مراکز تزریق واکسیناسیون مراجعه کنند.

استان سمنان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، رضا چمن، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با اشاره به شیب صعودی روند شناسایی مبتلایان در شرق استان سمنان اظهار کرد: در شبانه‌روز گذشته 160 مورد مشکوک ابتلا به کرونا به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند.

وی با بیان اینکه از این تعداد 21 مبتلای جدید به کرونا بستری شدند، گفت: در حال حاضر 95 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود بستری هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود بیان کرد: استان سمنان در محاصره مناطق قرمز کشور قرار گرفته است؛ بنابراین در شرایط کنونی رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و تشدید محدودیت‌ها می‌تواند بهترین راهکار جلوگیری از نفوذ موج پنجم کرونا به استان باشد.

چمن عنوان کرد: در طول 17 ماه گذشته از زمان شیوع کرونا ما در منطقه شرق استان سمنان در مجموعه تحت پوشش خود یعنی شهرستان‌های شاهرود و میامی به لحاظ تأمین نیروی انسانی و تأمین دارو دچار مشکل خاصی نشده‌ایم و این تلاش‌ها همچنان استمرار دارد.

وی تأکید کرد: از عموم شهروندان درخواست داریم از هرگونه عادی انگاری پرهیز کنند؛ چرا که کرونا در کمین نشسته است و به محض کوچک‌ترین بی‌احتیاطی ممکن است خود یا دیگر افراد را مبتلا به این ویروس خطرناک کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود گفت: رعایت اصول پیشگیری از ابتلا به کرونا، عمل به دستورالعمل‌های بهداشتی نظیر استفاده از ماسک، شست و شوی مرتب دست‌ها، پرهیز از حضور در تجمعات به‌ویژه در مکان‌های بسته، توجه به تهویه مناسب فضاهای بسته از جمله مهم‌ترین راه‌های مقابله با کرونا است که همگان باید این موارد را جدی بگیرند.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان کرمان

مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم‌‌پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا بیان کرد: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان 746 مورد است.

وی با بیان اینکه از این تعداد 362 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: 64 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 182 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 71 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 67 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 139 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 25 هزار و 83 مورد رسیده است.

وی به فوت 10 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 3 هزار و 221 نفر رسیده است.

استان خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: طرح واکسیناسیون جاماندگان بالای 70سال در خراسان جنوبی در هفته جاری آغاز می‌شود و این مرحله برای سالمندان بالای 70سال است که در مراحل قبلی واکسینه نشده و جامانده اند.

محمد دهقانی افزود: به افراد واجد شرایط از طریق پیامک یا تماس تلفنی برای زمان مراجعه اطلاع داده خواهد شد و به افرادی که بدون هماهنگی به مراکز جامع واکسیناسیون مراجعه حضوری کنند واکسن تزریق نخواهد شد.

وی گفت: روز گذشته 95 آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که مجموعا 34 بیمار جدید شامل 14 بستری و 20 مورد سرپایی، شناسایی شدند که از این تعداد 15 مورد از بیرجند، طبس 6 مورد، شهرستان‌های سربیشه و قاینات هر کدام 4 مورد، زیرکوه 3 مورد و از شهرستان درمیان و نهبندان هر کدام یک مورد جدید از بیماری کرونا شناسایی شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه همچنین از 467 تست سریع کرونا در شبانه روز گذشته 157 مبتلای جدید شناسایی شد، ادامه داد: ر حال حاضر 216 بیمار با علائم تنفسی در بیمارستان‌های خراسان جنوبی بستری هستند که 84 نفر دارای تست کرونای مثبت هستند که از این تعداد 10 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که حال دو نفر وخیم است.

وی افزود: در شبانه روز گذشته با یک مورد جدید فوت، تعداد فوتی‌های ناشی از این بیماری در خراسان جنوبی به 930 نفر افزایش یافت.

دهقانی یادآور شد: همچنین در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا، تعداد افرادی که واکسن نوبت اول کرونا را دریافت کردند به 44 هزار و 932 نفر رسید و تا کنون 23 هزار و 952 نفر واکسن نوبت دوم را دریافت کردند.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، هم اکنون از 17 شهرستان آذربایجان‌غربی، شهر خوی در وضعیت قرمز کرونایی قرار داشته و 12 شهر ماکو، شوط، چالدران، سلماس، ارومیه، اشنویه، نقده، پیرانشهر، مهاباد، بوکان، میاندوآب و شاهین‌دژ نارنجی و چهار شهر پلدشت، چایپاره، سردشت و تکاب در وضعیت زرد کرونا به سر می‌برند.

این وضعیت سبب شده که سفر به شهرستان‌های قرمز و نارنجی ممنوع شده، ضمن اینکه تاکید فراوان بر روی جدی گرفتن خطر انواع جهش یافته کرونا شده باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی در رابطه با آخرین وضعیت بستری، ابتلاء و فوتی‌های کرونایی در استان اظهار داشت: هم اکنون به ترتیب شهرستان‌های ارومیه، خوی و مهاباد جزو بیشترین میزان بستری‌های 24 ساعت گذشته در آذربایجان‌غربی هستند.

جواد آقازاده بیان کرد: همچنین در این بازه زمانی، چهار نفر از شهروندان ارومیه‌ای و یک نفر از شاهین‌دژ و در مجموع پنج نفر بر اثر کرونا جان خود را از دست دادند.

وی افزود: از سوی دیگر هم اکنون 291 نفر بستری مشکوک در بیمارستان‌های سطح استان وجود داشته و کل بستری سندروم حاد تنفسی نیز 646 نفر هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی گفت: تاکنون در مجموع 183 هزار و 898 نفر در استان به کرونا مبتلا و از این تعداد چهار هزار و 801 نفر جان خود را از دست داده‌اند.

استان البرز

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، محمد فتحی در جمع خبرنگاران  با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان البرز اظهار داشت: در 24 ساعت گذشته تعدادی با علائم مشکوک به بیمارستان‌های استان مراجعه کردند که از این تعداد 121 نفر بستری شدند.

وی افزود: روند مراجعات به مراکز درمانی و بیمارستان‌های استان البرز نسبت به گذشته رشد داشته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز  با بیان اینکه در حال حاضر 732 نفر شامل موارد قطعی، محتمل و مشکوک در بیمارستان‌های البرز، بستری هستند، تصریح کرد: از این تعداد 313 نفر بیمار قطعی کرونایی هستند.

فتحی با بیان اینکه رعایت شیوه نامههای بهداشتی و درمانی در استان البرز باید با جدیت اجرا شود، ادامه داد: در 24 ساعت گذشته 8 بیمار کرونایی در استان البرز جان خود را از دست دادند.

وی با اشاره به اینکه  مجموع جان‌باختگان کرونایی در استان البرز از ابتدای شیوع تاکنون  به 4 هزار و 363 نفر رسیده است، گفت: مجموع موارد بستری شامل قطعی، محتمل و مشکوک در البرز از ابتدای شیوع کرونا تا به امروز ر 49 هزار و 489 نفر بوده است.

استان بوشهر

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، سعید کشمیری از افزایش تعداد بستری‌های کرونایی در بیمارستان‌های استان بوشهر خبر داد و اظهار داشت: بیماران بستری در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر افزایش یافت و به 447 نفر رسید.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با بیان اینکه روز گذشته 91 بیمار جدید در بخش کرونایی مراکز درمانی استان بوشهر بستری شدند گفت: از این تعداد ابتلای 50 مورد به کرونا مثبت، قطعی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: در شبانه‌روز گذشته 72 بیمار با حال عمومی خوب از بیمارستان‌های استان بوشهر ترخیص شده‌اند، که از این تعداد 57 نفر از آنها مثبت قطعی بوده‌اند

وی با بیان اینکه هم اکنون 43 بیمار کرونایی در بخش مراقبت‌های ویژه مراکز درمانی قرار دارند افزود: از این مجموع موارد بستری در بخش‌های ویژه کرونایی، 11 نفر در وضعیت حاد این بیماری هستند و با کمک دستگاه تنفس می‌کنند.

کشمیری از ثبت 2 مورد فوتی دیگر ناشی از ابتلا به کرونا خبر داد و بیان کرد: تاکنون یک‌هزار و 304 نفر از ابتدای شیوع کرونا در استان بوشهر به علت ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده‌اند.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با اشاره به واکسینه گروه‌های هدف علیه کرونا خاطر نشان کرد: تاکنون افزون بر 59 هزار نفر علیه کرونا واکسینه شده‌اند و این درحالی است که برای تزریق کرونا به افراد بالای 60 سال در استان نوبت‌دهی آغاز شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به شدت گرفتن تزریق واکسن در استان تصریح کرد: در راستای شدت گرفتن تزریق واکسن به گروه‌های هدف و آسیب‌پذیر روزانه بیش از 3 هزار نفر علیه کرونا واکسینه می‌شوند و در این راستا 31 هزار دُز واکسن در محموله جدید وارد استان بوشهر شد.

وی با بیان اینکه نوبت‌دهی گروه سنی 60 تا 65 سال از امروز آغاز شده است افزود: در گروه سنی بالای 70 سال در مجموع تاکنون 70 درصد مردم استان واکسن را دریافت کرده‌اند و گروه سنی بین 65 تا 70 سال که از هفته گذشته آغاز شده خوشبختانه تاکنون 54 درصد از این افراد واکسینه شده‌اند.

وی از ایجاد 17 مرکز تجمعی در استان برای تزریق واکسن کرونا خبر داد و بیان کرد: در هر شهرستان یک مرکز وجود دارد و اما به سبب جمعیت بالا در شهرستان‌های بوشهر، گناوه و دشتستان 2 مرکز فعال است.

استان کردستان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  سنندج ، آخرین وضعیت کرونا در استان کردستان حاکی از شناسایی 99 بیمار جدید مبتلا به کرونا ویروس در 24 ساعت گذشته تاکنون در استان دارد.

در حال حاضر 193 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری بوده که حال 28 نفر از آنان در بخش ویژه (آی سی یو) وخیم گزارش شده است.

سنندج با 139 نفر، سقز 10 نفر، مریوان 11 نفر، قروه 17 نفر، بیجار 4 نفر، کامیاران 8 نفر، دیواندره 1 نفر، بانه 2 نفر و سروآباد 1 نفر آمار بستری‌شدگان به تفکیک شهرستان‌های استان کردستان را نشان می‌دهد.

آمار فوت‌شدگان بر اثر بیماری کرونا از ابتدا تا کنون با یک نفر فوتی 24 ساعت گذشته، به 1382 نفر رسیده که از این تعداد 560 نفر در سنندج، 253 نفر در سقز، 106 نفر در قروه، 79 نفر در کامیاران، 107 نفر در بانه، 78 نفر در دیواندره، 61 نفر در بیجار، 115 نفر در مریوان، 20 نفر در دهگلان و 3 نفر در سروآباد جان ‌باختند.

براساس پیگیری‌های خبرنگار تسنیم، تاکنون 135 هزار و 288دوز واکسن به استان اختصاص یافته که از این تعداد 67 هزار و 555 نفر؛ 79درصد آن به گروه‌های هدف تزریق شده است.

به گفته مسئولان تاکنون 14پارت واکسن کرونا به استان اختصاص یافته و تزریق آن برای گروه‌های در معرض خطر در نظر گرفته شده و 92 درصد پرسنل بهداشت و درمان و 59 درصد سالمندان بالای 80 سال استان واکسینه شده‌اند و هم‌اکنون افراد بالای 65سال می‌توانند برای دریافت واکسن در سامانه salamat.gov.ir ثبت‌نام کنند.

شهرهای سنندج، قروه، بیجار، دیواندره و دهگلان بیشترین میزان استقبال دریافت واکسن کرونا را داشته‌ و مسئولان از شهروندان شهرهای مریوان، سروآباد و بانه خواسته که هر چه سریع‌تر برای دریافت واکسن مراجعه کنند.

استان گیلان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، از چند هفته اخیر شیب صعودی و ملایم آمار کرونایی در استان گیلان آغاز شد و اکنون این آمار با سرعت بالایی در حال افزایش است.

به طوری که در حال حاضر 6 شهرستان استان گیلان در وضعیت قرمز، 6 شهرستان در وضعیت نارنجی و مابقی شهرستان‌ها نیز در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

6 شهرستان‌ در وضعیت قرمز کرونایی استان گیلان شامل رودبار، رودسر، بندر انزلی، رشت، خمام و آستارا است و با وضعیت پیشروی کرونا در گیلان قطعاً در روزهای آینده شاهد افزایش شهرهای قرمز خواهیم بود.

همچنین شهرستان‌های لاهیجان، آستانه‌اشرفیه، فومن، سیاهکل، ماسال و صومعه‌سرا 6 شهرستان در وضعیت نارنجی استان گیلان هستند که تا پیش از این در وضعیت زرد کرونایی قرار داشتند.

آمار بیماران کرونایی سرپایی و بستری‌شدگان در استان گیلان روز به روز در حال افزایش است و طبق آخرین آمار تا صبح 21 تیرماه 408 بیمار کرونایی در بیمارستان‌های استان گیلان بستری هستند.

شایان ذکر است که 108 نفر از بیماران کرونایی تنها در 24 ساعت گذشته به این آمار افزوده شده‌اند و 74 بیمار کرونایی نیز به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها بستری هستند.

در حالی‌که کرونا با شیب فزآینده‌ای در استان گیلان در حال همه‌گیری و 6 شهرستان این استان در وضعیت قرمز قرار گرفته است اما همچنان شاهد برگزاری مراسمات و تجمعات در این استان هستیم.

عدم استمرار برگزاری این مراسمات نیازمند نظارت بیشتر از سوی مسئولان مربوطه و ادارات صمت است از طرفی طبق آخرین آمار اکنون میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در گیلان 50 درصد است و افزایش این میزان همراهی مردم را می‌طلبد.

استان ایلام

محمد کریمیان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ایلام، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد 41 هزار و 27 نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده‌اند.

وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی 24 ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی 117 مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر 108 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت اخیر 43 بیمار جدید در بیمارستان‌ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته‌ها 39 هزار و 551 نفر بوده است.

کریمیان گفت: در 24 ساعت گذشته مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان گزارش نشده است و مجموع فوت ‌شدگان ناشی از کرونا تاکنون 808 نفر بوده است. ‌

استان اصفهان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در 24 ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه‌گیری شده ویروس کرونا در استان 2120 نفر بودند که 786 بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.

وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده 266 نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این  مدت 199 بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر  1192 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد  177 بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی 24 ساعت اخیر در استان اصفهان را  14 نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد 5 نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.

در همین حال رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان اصفهان از لغو اجرای طرح زوج و فرد در هسته مرکزی کلانشهر اصفهان، خبر داد و گفت: از بیستم تیر ماه به مدت 15 روز این طرح اجرا نمی‌شود.

سرهنگ محمدرضا محمدی افزود: در اجرای مصوبات ستاد استانی مبارزه با کرونا به منظور رفاه حال شهروندان‌ و با توجه به شرایط کنونی بیماری کرونا طرح زوج و فرد از روز گذشته به مدت 15 روز اجرا نمی‌شود.

استان قزوین

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین اظهار داشت: با وجود نوسان در برخی آمارهای بیماری کرونا اما آمار بستری‌ها در مسیر افزایش قرار دارد و میزان بستری‌ها به 311 نفر رسیده است. ضمن اینکه آمار بستری‌های روزانه ما در 24 ساعت اخیر 7.5 درصد از روز گذشته بیشتر شده و 58 نفر طی این مدت در بیمارستان‌های ما بستری شدند.

پیمان نامدار در ادامه از کاهش 36 درصدی آمار مبتلایان کرونایی در استان خبر داد و گفت: موارد قطعی ابتلای کرونایی در 24 ساعت اخیر 162 نفر بوده که نسبت به روز گذشته 93 نفر کمتر شده است و با نگاهی که به روند شناسایی مبتلایان کرونایی متوجه می‌شویم که آمار ابتلا همچنان روی یک موج سینوسی حرکت کرده و روزی افزایشی و روزی دیگر کاهشی می‌شود.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونای استان قزوین همچنین به تثبیت آمار مرگ‌ومیر کرونایی در شبانه‌روز اخیر اشاره کرد و افزود: آمار فوتی‌های کرونایی ما در 24 ساعت گذشته 3 نفر بوده که با روز قبل برابر است. در ضمن آمار بیماران بدحال کرونایی در بخش مراقبت‌های ویژه 17 درصد از روزپیش کمتر شده و در حال حاضر 19 بیمار بدحال ما زیر دستگاه ونتیلاتور به بقای خود ادامه می‌دهند.

نامدار ادامه داد: در ضمن آمار بیماران بهبودیافته ما هم نسبت به روز گذشته 22 درصد بیشتر شده و از 36 به 44 نفر رسیده است که البته با توجه به افزایش مستمر بستری‌ها این آمار نتوانسته جلوی افزایش مجموع بستری‌های فعلی ما را بگیرد.

استان گلستان 

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  گرگان ، عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی سبب شده از هفته گذشته تاکنون تعداد بیماران بستری در مراکز درمانی استان گلستان تقریبا دو برابر شود و در عین حال تعداد مراجعات سرپایی نیز دو تا سه برابر بیشتر شده است.

طبق آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان 584 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری شده‌اند که برخی از آنان به علت وخامت اوضاع در بخش‌های آی سی یو تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارند.

این درحالی است که وضعیت رعایت پروتکل‌ها از سوی اصناف هم چندان قابل قبول نیست، دیگر نه خبر از زدن ماسک از سوی فروشندگان و مشتریان است و نه مواد ضدعفونی که در ماه‌های نخست شیوع این ویروس در هر مغازه‌ای یافت‌ می‌شد، وجود دارد.

عادی انگاری شرایط این روزها بلای جان استان شده و مسئولان بهداشتی هشدار داده‌اند تا پایان هفته احتمال قرمز شدن وضعیت همه شهرهای استان وجود دارد.

براساس آخرین اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا شهرستان‌های گرگان، گنبدکاووس، کردکوی، علی آبادکتول، آق قلا، آزادشهر، گالیکش و مینودشت، قرمز (خیلی پُرخطر) هستند. رامیان، ترکمن، کلاله و مراوه تپه در وضعیت نارنجی (پُرخطر) قرار دارند و وضعیت بندرگز و گمیشان نیز زرد (خطر متوسط) است.

استان همدان

دکتر محمد طاهری در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: با فوت 2 بیمار دیگر در 24 ساعت گذشته آمار مرگ‌و‌میر ناشی از کرونا در استان از ابتدای اپیدمی ویروس تاکنون به 2 هزار و 285 مورد رسیده است.

وی با بیان اینکه در طول شبانه روز گذشته 383 بیمار تنفسی و مشکوک به کرونا به مراکز درمانی استان مراجعه کرند گفت: 86 نفر از مراجعان به بیمارستان‌ها در بخش عادی بستری شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: 17 بیمار مبتلا به کرونا در بخش آی سی یو مراکز درمانی استان بستری هستند و در مجموع وضعیت جسمی 21 بیمار بستری در بیمارستان‌های استان وخیم گزارش شده است.

وی درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستان‌های استان نیز تصریح کرد: شمار بیماران کرونایی بستری از ابتدای همه‌گیری ویروس کرونا تاکنون در بیمارستان‌های اسدآباد 828، بهار 994، تویسرکان یک هزار و 32، رزن 791، درگزین 291، فامنین 320 و کبودرآهنگ یک هزار و 49 نفر است.

طاهری افزود: همچنین تاکنون سه هزار و 397 نفر در ملایر، 2 هزار و 342  نفر در نهاوند و هفت هزار و 170 نفر نیز در شهرستان همدان به ویروس کرونا مبتلا و بستری شده‌اند.

کاشان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  کاشان ، مهدی دلاوری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته 36 بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد 30 بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شده و شش بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء شهرستان آران و بیدگل بستری شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان  با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل 14 و حداکثر 93 سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیمار 49 و حداکثر 88 ساله به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شدند.

دلاوری با بیان اینکه تاکنون 191 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد 166 بیمار در شهرستان کاشان و 25 بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری شدند.

وی از بستری 22 بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبت‌های ویژه در دو مرکز درمانی شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی 24 ساعت گذشته متاسفانه یک بیمار آقا 58 سال در شهرستان کاشان بر اثر کرونا جان خود را از دست داده است.

دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 111 مورد می‌رسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیک‌های حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد 356 بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون یک هزار و 173 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند که این موضوع بسیار نگران‌کننده است.

استان کرمانشاه 

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه ورود به پیک پنجم کرونا را اجتناب ناپذیر دانست و گفت: امیدوارم وارد پیک پنجم بیماری کرونا نشویم، اما این اتفاق اجتناب ناپذیر است.

دکتر محمودرضا مرادی افزود: متاسفانه وضعیت بیماری کرونا در کشور و برخی از استان‌های همجوار افزایشی است و این امکان که در استان کرمانشاه نیز افزایش افراد مبتلا و بستری روند صعودی پیدا کند، وجود دارد.

با توجه به گزارشهای ستاد ملی مدیریت کرونا، روند بیماری در استان ایلام با شیب بالا در حال افزایش است که با توجه به مراودات این استان با استان کرمانشاه، احتمال انتقال و گسترش بیماری در کرمانشاه بسیار بالاست.

یکی از نگرانی‌های مسئولان بهداشتی استان کرمانشاه افزایش بیماران سرپایی کروناست که به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در هفته سوم تیر ماه، افزایش بیماران سرپایی گزارش شده که باید تمهیدات لازم در این مورد اندیشیده شود.

از سوی دیگر روند واکسیناسیون کرونا در استان کرمانشاه ادامه دارد و به گفته دکتر ابراهیم شکیبا معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تعداد 28 هزار دوز واکسن سینوفارم و 1800 دوز واکسن برکت وارد استان شده است.

وی با بیان اینکه در چند هفته آینده نیز به اندازه کافی واکسن وارد می‌شود افزود: هم‌اکنون تزریق واکسن کرونا در تمامی مراکز تجمیعی استان کرمانشاه برای افراد بالای 65 سال آغاز شده است افراد واجد شرایط در سامانه salamat.gov.ir ثبت نام کنند.

استان اردبیل

شهرام حبیب‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در  اردبیل  ضمن تشریح آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا در استان اردبیل اظهار داشت: متأسفانه شهرستان اردبیل قرمز، پارس‌آباد و مشگین‌شهر نارنجی و بقیه شهرستان‌های در وضعیت زرد قرار گرفتند که محدودیت‌های کرونایی با شرایط شهرستان‌ها اعمال خواهد شد.

وی افزود: برای عبور از موج پنجم کرونا حداقل باید تمام مردم پروتکل‌های بهداشتی همچون زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی را جدی بگیرند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: تعداد شهرهای در وضعیت بسیار پر خطر کرونایی کشور به شدت در حال افزایش و طی یک هفته سه برابر شده و اگر روند صعودی به همین صورت باشد، ممکن است در اواخر تیرماه بروز پیک پنجم را هم داشته باشیم .

حبیب‌زاده بیان کرد: آنچه که لازم و ضروری است باید به شدت مراقبت کنیم تا شاهد افزایش موارد ابتلا در همه کشور نباشیم و نباید بگذاریم کشور گرفتار خیز جدید با کرونای دلتا یا هندی شود.

وی اظهار کرد: با توجه به بالابودن سرعت شیوع و گسترش دلتا ویروس، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی همچنان بهترین راه برای مهار و مقابله با این بیماری است و در کنار افزایش رعایت پروتکل‌های بهداشتی، تسریع در واکسیناسیون نیز می‌تواند در جلوگیری از مواجه شدن با موج پنجم بیماری در کشور موثر و مفید باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ادامه داد: از شهروندان درخواست می‌شود تا در رعایت ضوابط بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و شست‌وشوی دست‌ها و فاصله‌گذاری اجتماعی همت بیشتری داشته باشند تا زمینه شیوع این بیماری در سطح جامعه کاهش یابد.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

انتهای پیام/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon