روایت مرضیه هاشمی از "اخلالگری آمریکا علیه پرس تیوی" / شبکه باید بر فضای مجازی تمرکز کند
خبرنگار، گوینده و تهیهکننده شناخته شده پرستیوی اعتقاد دارد آمریکا میداند این شبکه تلویزیونی چقدر تأثیر دارد که از بروز و ظهورش میترسد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مرضیه هاشمی خبرنگار، گوینده و تهیهکننده شبکه انگلیسیزبانِ تلویزیون (پرستیوی) در خصوص متوقف کردن فعالیت دامنه داتکام این شبکه خبری ایرانی در اینترنت با دستور دادگستری ایالات متحده گفت: مشخص است که مسدود کردن دامنه (com.) پرستیوی اقدامی غیرقانونی و مخالف آزادی بیان است، همان آزادی بیان که آمریکا آن را بسیار شعار میدهد.
وی تأکید کرد: این مانعتراشی بر سر فعالیت پرستیوی در آمریکا برای ما تعجبآور نیست چرا که از ابتدای فعالیت این شبکه خبری هم انتشار امواجش را در ماهواره سپس شرکتهای کابلی پخش تلویزیون در ایالات متحده مسدود کردند و از چندی قبل نیز بارگذاری محتوای تولیدی این شبکه در رسانههای اجتماعی به ویژه یوتیوب را با مشکل مواجه کردهاند.
این فعال عرصه رسانه در پاسخ به این سؤال که آیا مخاطبان میتوانند این شبکه را با دامنه ایرانی (ir.) بیابند و از برنامههای آن استفاده کنند، اظهار کرد: طبعاً برای مخاطبان آمریکای شمالی یافتن شبکه پرستیوی با دامنه (com.) بسیار راحتتر بود اما در صورتی که ما بتوانیم تبلیغات بیشتری کنیم مثلاً ویدئوهای مختلف را برای مخاطبان با دامنه (ir.) ارسال کنیم به تدریج مخاطبان ما وبسایت پرستیوی را با دامنه (ir.) هم خواهند شناخت و آن را دنبال میکنند.
آمریکا نگران تأثیر پرستیوی
این کارشناس رسانه با بیان اینکه پرستیوی تاکنون به مأموریت خود عمل کرده است، ابراز کرد: البته ظرفیتِ این شبکه بسیار بیش از این مقدار است که تاکنون استفاده شده اما محدودیتهای بسیاری از سوی استکبار بر سر راه آن قرار داده شده که یکی از این موارد همین توقیف دامنه (com.) است. پس طبیعتاً بخشی از توان این رسانه کاسته میشود اما این تلویزیون حتماً تأثیرگذار است.
هاشمی تأکید کرد: مسدود کردن مسیرهای انتقال محتوای پرستیوی به ویژه متوقف کردن دامنه (com.) این واقعیت را اثبات میکند که این شبکه مؤثر بوده و به بخش مهمی از اهدافش رسیده که آمریکا چنین واکنشی نشان میدهد و این همه سنگاندازی و کارشکنی میکند.
زمانی که پرستیوی نبود
هاشمی با اشاره به شروع پانزدهمین سال فعالیت پرستیوی عنوان کرد: برای بیان اهمیت تنها شبکه خبری انگلیسیزبان ایران خوب است به سال 2003 بازگردیم یعنی زمانی که در آمریکا زندگی میکردم. در آن زمان آمریکا به عراق حمله کرده بود و من در جستوجوی یک تحلیل مبتنی بر حقیقت درباره علت وقوع این جنگ بودم. تحلیلی غیر از آنچه رسانههای جریان اصلی آمریکا بیان میکنند، اما رسانه دیگری که مردمی باشد وجود نداشت.
این فعال رسانه ادامه داد: اکنون پرستیوی این فقدان را پُر کرده است و اخبار و تحلیلهایی را در خصوص علت درگیریها و بحرانهای جهان روایت میکند که مخالف جریان هژمونی و استیلاگر غرب است. حال آنکه شبکههای جریان اصلی به ابرشرکتهای غربی کاملاً مرتبط و وابستهاند.
خبرنگار پرستیوی تأکید کرد: شبکههای جریان اصلی غرب در اغلب موارد دیدگاه دولتهای غربی مانند آمریکا را تکرار میکنند و در چارچوب تأمین منافع نئولیبرالیزم و استکبار فعالیت میکنند.
وی تصریح کرد: پرستیوی امتداد انقلاب اسلامی است از این رو باید مورد حمایت بیشتر دولت جمهوری اسلامی ایران باشد.
هاشمی افزود: پرستیوی خط مقاومت را دنبال و حقایق ایران و جهان را برای مخاطبان بازنمایی میکند پس برای ایران دارای اهمیت است.
این کارشناس رسانه درباره فرق دیپلماسی عمومی ایران با آمریکا، تأکید کرد: در جمهوری اسلامی دیپلماسی عمومی به نفع نهادهای مردمی در سراسر جهان و حمایت از ملتهای مظلوم فعالیت میکند اما دیپلماسی عمومی آمریکا در راستای نئولیبرالیزم و همکاری با دولتها است که این دو رویکرد تفاوت بسیاری با هم دارند.
خبرنگار پرستیوی گفت: این رسانه در تبیین مواضع جمهوری اسلامی و نیز ارسال پیام انقلاب اسلامی موفق بوده، با وجود همه مشکلاتی که بر سر انتشار محتوای این رسانه توسط آمریکا اعمال میشود. البته اگر ارتباطات بیشتری با تشکلها و اشخاص همفکر در خارج برقرار شود، میتواند فعالتر هم باشد.
وی ادامه داد: در حال حاضر رسانههای جایگزین بحمدالله زیاد شدهاند که واقعیتهای درون ایالات متحده را نشان میدهند از این رو پرستیوی میتواند هم برای معرفی بیشتر رسانه خود هم برای بازنشر محتوای تولیدی خود با آنها همکاری کند.
بر فضای مجازی تمرکز کنیم
هاشمی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیشتر توجه مردم سراسر جهان به رسانههای اجتماعی است تا هر زمان که فرصت دارند بتوانند از برنامههای موجود تلویزیونی در فضای مجازی استفاده کنند. بنابراین پرستیوی هم باید بر رسانههای اجتماعی تمرکز کند. هر چند در این مسیر توسط دولتهای غربی کارشکنیهای بسیاری میشود.
این کارشناس رسانه در بیان مقایسه نقاط قوت پرستیوی و رسانههای غربی گفت: یکی از مهمترین نقاط قوت فعالیت پرستیوی بیان حقیقت و روایتگری از وضعیت مستضعفین جهان توسط این شبکه است که همین پدیده موجب شده تا مورد توجه مخاطبانش قرار گیرد در حالی که نقطه قوت رسانههای غربی امکانات مالی آنها است که این قدرت را به آنها میدهد که فعالیت بیشتر و تنوع گستردهتری در برنامههای خود داشته باشند. با این حال پرستیوی مخاطبان بسیاری دارد و باید به فعالیت خود ادامه دهد چرا که جهان به پرستیوی نیاز دارد.
انتهای پیام/