احتمال دیدار سعد حریری با میشل عون
درحالی که گزینه استعفای سعد حریری جدی شده او قصد دارد ساختار دولت آینده را به زودی تحویل میشل عون بدهد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری النشره، یک منبع برجسته پارلمانی در لبنان فاش کرد که «سعد حریری» نخست وزیر مکلف این کشور تصمیم گرفته تا این هفته قبل از تعطیلات عید قربان یک فهرست از ساختار مورد نظر خود برای دولت آینده را تهیه کرده و آن را تحویل «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان بدهد.
بر اساس این گزارش احتمالا امروز سعد حریری به دیدار میشل عون برود.
وی افزود، در صورتی که بعد از دیدار میشل عون و سعد حریری توافق میان دو طرف حاصل نشود چارهای جز استعفای نخست وزیر مکلف نمیماند.
این منبع تصریح کرد که هنوز مشخص نیست آیا سعد حریری قبل از رفتن به قاهره برای دیدار با «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری مصر در پنجشنبه آینده درباره تشکیل دولتی با 24 وزیر تصمیم خواهد گرفت یا نه. اما با توجه به فضای نشست اخیر میان «نبیه بری» رئیس پارلمان با نخست وزیر مکلف به نظر میرسد که حریری قصد دارد در هفته جاری به کاخ ریاست جمهوری رفته و ساختار مورد نظر خود برای تشکیل کابینه را به عون ارائه دهد.
منابع گزارش دادند که تماسها میان سعد حریری و نبیه بری برای آگاهی از آخرین تحولات مربوط به بحران تشکیل دولت با توجه به ادامه تماسهای بینالمللی و منطقهای در این زمینه ادامه دارد. محافل مربوطه تاکید میکنند که دولت باید هرچه سریعتر تشکیل شود؛ چراکه بدون آن ارائه کمکهای بینالمللی برای حل بحرانهای متعدد کشور امکانپذیر نخواهد بود.
منابع سیاسی لبنان اعلام کردند که نبیه بری در آخرین نشست خود با سعد حریری علاوه بر امکان وجود راههایی برای تشکیل دولت به نخست وزیری حریری به موضوع استعفای وی نیز اشاره و با او درباره احتمال توافق برای معرفی فرد دیگری جهت بر عهده گرفتن ماموریت تشکیل دولت صحبت کرد. سعد حریری نیز مشکلی در این زمینه نداشت و اعلام کرد که همه چیز به موافقت نخست وزیران پیشین بستگی دارد.
منابع لبنانی معتقدند که عدم موافقت میشل عون با ساختار مورد نظر حریری جهت تشکیل کابینه به ناچار نخست وزیر مکلف را به سمت استعفا سوق میدهد و شاید سعد حریری نیز به دنبال همین باشد تا بتواند استعفای خود را توجیه کرده و خود را از دایره اتهامات دور نگه دارد.
هشدار شیخ قبلان درباره فتنههای منطقهای و بینالمللی برای نابودی لبنان
از طرف دیگر شیخ «احمد قبلان» مفتی جعفری ممتاز لبنان درباره بحران سیاسی این کشور هشدار داد که لبنان امروز در معرض یک خطر تاریخی و نزدیکی قرار دارد و فتنههای منطقهای و بینالمللی به بالاترین حد رسیده و سناریوهای پلید و خطرناکی در پیش است.
شیخ قبلان، افزود آنچه که امروز نیاز داریم محافظت از کشور در برابر هرگونه سناریوی مربوط به بیثباتی و هرج و مرج از جمله تجزیه و فدرالیته کردن لبنان و جنگ داخلی است. در لبنان جایی برای ماجراجویی وجود ندارد؛ زیرا لبنان آنقدر بزرگ نیست که تقسیم شود و آنقدر کوچک نیست که بخواهد تحت پوشش پایگاههای بین المللی قرار بگیرد و خیلی دور نیست که فضای بینالمللی و منطقهای موجب شعله ور شدن آتش فتنهای شود که فاجعهای بزرگ به دنبال خواهد داشت.
مفتی جعفری لبنان در ادامه افزود، ما باید تجربهای که موجب بروز جنگ داخلی در کشور شد را به یاد بیاوریم. تشکیل دولت بر اساس فرقهگرایی در سال 1943 ، جنگ داخلی لبنان و در پایان پیمان«طائف» که تلاشی برای رسیدن دولت به جایگاه اصلی خود جهت حمایت از همه شهروندان و مولفههای مختلف بدون توجه به فرقه گرایی بود، تجربههای بزرگی هستند که ما باید آنها را به یاد داشته باشیم. اما در مرحله کنونی لبنان بنا به دلایل متعدد در آستانه فروپاشی تاریخی است که تهدیدی خطرناک برای پروژه دولت و صلح ملی تلقی میشود.
وی اظهار داشت، بیتردید کشور ما قربانی فساد و غارت و فاجعه مالی و سیاسی و معیشتی است که در تاریخ بحرانهای لبنان چنین چیزی نبوده اما در هر صورت باید از طریق چارچوبهای داخلی این بحران را حل کنیم؛ زیرا پروژههای منطقهای و بینالمللی که اکنون در حال اجرا شدن است مبتنی بر تفرقه انگیزی بوده و همین امر موجودیت لبنان و صلح و مشارکت مدنی را در معرض تهدید قرار میدهد.
شیخ قبلان تاکید کرد، تشکیل دولت اصلیترین اقدامی است که در این میان باید انجام شود. هرچند پروژههای زیادی برای نابودی لبنان طراحی شدهاند، اما به این معنا نیست که هر آنچه روی کاغذ نوشته شده به واقعیت میپیوندد؛ چرا که مردم و مسئولان لبنان میدانند که آنها باید از وطن حمایت کنند.
وی در پایان گفت، کسانی هستند که میخواهند لبنان تبدیل به باری سنگین در داخل کشور و عرصه تهدید شود؛ حتی اگر این امر به قیمت قربانی کردن مردم و منافع ملی لبنان باشد. اما با همه این وجود باید بدانیم که گزینه درست و پایدار برای اصلاح امور کشور تکیه بر منابع داخلی و اتحاد همه لبنانیها است. در غیر این صورت کشور از دست میرود و در نهایت توصیه من این است که مراقب بازیهای منطقهای و بینالمللی باشیم؛ چرا که این بازیها در طول تاریخ چیزی جز نابودی و بیثباتی برای لبنان به همراه نداشته است.
انتهای پیام/