فاجعه بزرگ افزایش سن ازدواج و کاهش جمعیت کشور را تهدید میکند/ فرزندآوری در شرایط امروز جهاد است
گروه استانها- در روزگاری که دشمن با ترویج فرهنگ غلط افزایش سن ازدواج جوانان را دنبال میکند سبک زندگی اهلبیت (ع) بهترین الگو برای زوجهای جوان است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، ازدواج یکی از رویدادهای مهم زندگی است و از نظر اجتماعی به عنوان پیوندی با ثبات و هدفمند میان زن و مرد شناخته میشود، ازدواج نخستین سنگ بنای تشکیل خانواده، جامعه و اجتماع است و خانواده را میتوان اصلیترین نهاد اجتماعی از ابتدای تاریخ تاکنون دانست؛ نهادی که میزان اندیشه و تدبر در آن در میزان پیشرفت یا انحطاط و صعود یا سقوط جامعه تاثیر دارد.
ازدواج بنیان شکلگیری جوامع پیشرفته و خاستگاه فرهنگها، تمدنها و تاریخ بوده و علاوه بر پاسخگویی به نیازهای جنسی و عاطفی فرد، نیازهای اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی او را نیز تنظیم میکند و به عنوان هنجاری پذیرفته شده در همه کشورهای دنیا به حساب میآید.
ازدواج دارای آثار و نتایج بسیاری است و اسلام به عنوان یک مکتب آسمانی نه تنها ازدواج را کاری محبوب و مقدس دانسته که جوانان را مؤکداً بدان توصیه کرده است.
اول ماه ذیالحجه مصادف با سالروز ازدواج سراسر نور امیرالمؤمنین علی علیهالسلام و حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها است و این روز در تقویم اسلامی کشور به عنوان روز ازدواج نامگذاری شده است؛ پیامبر گرامی اسلام (ص) ازدواج دخترش را به سادهترین و راحتترین شیوه برگزار کرد تا برای همه جوانانی که در آستانه زندگی مشترک هستند، سرمشق نیکویی باشد.
در روزگاری که از سویی شاهد ازدواجهایی با سبک و سیاقی متفاوت و آمیخته با تجملات و غیره هستیم و از سوی دیگر شاهد بالا رفتن سن ازدواج جوانان و تأخیر در این امر مهم هستیم که تبعات منفی زیادی به دنبال داشته است بهرهگیری از زندگانی ساده، بیآلایش و پر محتوای امامان و معصومین (ع) میتواند، الگوی رفتاری مناسبی برای ازدواج، تربیت فرزندان و دیگر مباحث پیرامون زندگی ما باشد.
ازدواج و فرزندآوری در شرایط امروز کشور جهاد در راه خداست
آیتالله احمد شیخبهائی استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان با بیان اینکه امروز فاجعه بزرگ افزایش سن ازدواج و کاهش جمعیت کشور و انقلاب ما را تهدید میکند اظهار داشت: سیاستهای اشتباه دولتها در سالهای گذشته و رواج فرهنگهای نادرست در جامعه و در بین خانوادهها باعث شد که سن ازدواج بالا رفته، جمعیت عظیمی در کشور مجرد بمانند، رواج فرهنگ عدم تمایل زوجین به بچهدار شدن، غربالگریهای غیرضروری و اشتباه و سقط جنین و رواج طلاق در جامعه بیشتر شود.
وی با اشاره به اینکه خانوادههای ایرانی کم جمعیت شده و بهانه مشکلات اقتصادی هم به این بحران دامن زده است گفت: باید از مسیر غلطی که رفتیم برگردیم و ازدواج باید به سن طبیعی خودش برگردد.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان با بیان اینکه فرهنگ غلطی دارد در جامعه رواج پیدا میکند که نتیجه آن پیر شدن جمعیت شده است ادامه داد: پیر شدن جمعیت یعنی جمعیت پویایی و فعال کشور کم شود.
وی با اشاره به اینکه در کشورهای غربی و دشمن ایران و انقلاب به شدت به فرزندآوری تأکید شده است تصریح کرد: ادامه دادن این سیاستهای اشتباه و ادامه این روند به متلاشی شدن کشور از درون منجر میشود و حقیقت این است که کشور برای پیشرفت، کسب علم، مدیریت، تولید و رشد به جوانان نیازمند است.
شیخبهائی با بیان اینکه به جد باید به دنبال ازدواج جوانان بود و نباید در ازدواج جوانان تاخیر انداخت افزود: خانوادهها نیز در ازدواج جوانان نباید سختگیری کنند که سختگیریهای غیرضروری و مانع تراشیها در ازدواج جوانان باعث میشود که گناه زیاد شده و در زمین فساد رواج پیدا کند.
وی با بیان اینکه در زمان ما ازدواج و فرزندآوری هر دو جهاد در راه خدا است گفت: دشمن با ترویج فرهنگ غلط در جامعه نمیخواهد جوانان ما ازدواج کرده و فرزندآوری در جامعه ما زیاد شود.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان به زندگی پربرکت، ساده و بیآلایش حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) اشاره کرد و گفت: جوانان ما باید از زندگی معنوی و الهی این زوج آسمانی بهرهگیری کرده و الگوبرداری کنند.
انتهای پیام/511/ح