واکاوی علل ریزش معادن و جان باختگی کارگران / چرا معادن ایران با استانداردهای بینالمللی فاصله دارند؟
گروه استانها - ریزش معادن در کشور، مسئلهای است که هر از چند هفته یکبار اتفاق میافتد، اما باید دید که چرا امنیت جانی کارگران معدن که یکی از سختترین شغلها را دارا هستند بطور کامل فراهم نمیشود؟
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد ، سوم خرداد سال جاری بود که بر اثر ریزش معدن نیلچیان در استان چهارمحال و بختیاری، 2 کارگر جان باختند و 2 کارگر هم مصدوم شدند، البته این ریزش معدن برای اولین بار اتفاق نیفتاد و سال گذشته نیز در 5 مردادماه، این معدن دچار ریزش شد و 1 کارگر جان باخت.
مسئولان در ابتدای حادثه سال گذشته عنوان کردند که علت در دست بررسی است و بعد هم علت همان ریزش سنگ عنوان شد. به طور طبیعی از دست رفتن جان یک انسان دلخراش است و نیازمند انجام اقدامات پیشگیرانه تا این مهم بار دیگر خانوادهای داغدار نکند اما این امر مجدد رخ داده است و توجه هر چه بیشتر متولیان را میطلبد.
ریزش معادن در کشور، مسئلهای است که هر از چند هفته یکبار اتفاق میافتد، یکبار در چهارمحال و بختیاری، یکبار در کوهبنان، بار دیگر در قم و دامغان و شهرهای دیگر کشور که طی سالهای گذشته در معادنشان، ریزش اتفاق افتاده است.
اما باید دید چرا بخش خصوصی امنیت کارگران را فراهم نمیکند و کارگران معدن که یکی از سختترین شغلها را دارا هستند همه روزه ترس از ریزش معدن و زیرآوار ماندن داشته باشند؟ چرا اقدامات پیشگیرانه انجام نمیشود تا همه ساله شاهد از دست دادن کارگران نباشیم؟
نظارت بر معادن باید انجام شود / معادن کشور با استانداردهای بینالمللی فاصله دارند
بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی کشور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد ، بیان کرد:فعالیت در معدن استانداردهایی دارد که باید رعایت شود. گاهی این استانداردها رعایت نمیشود برخی اوقات هم رعایت میشود اما گاهی هم مقصر صاحب معدن یا کارفرما یا پرسنل است که وسایل ایمنی را در اختیار دارند اما از آن استفاده نمیکنند که در بسیاری معادن اینگونه بوده است.
شکوری اضافه کرد: در این مواقع دیگر مدیر معدن مقصر نیست گاهی هم اصلا تجهیزات مناسب در معدن نیست که یک بخشی صاحب معدن و یک بخش هم حاکمیت مقصر است که امکان واردات برخی تجهیزات را نمی توان فراهم آورد.
رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی کشور تاکید کرد: حوادث معدنی در تمام دنیا رخ میدهد کما اینکه در جادهها هم حادثه رخ میدهد و دلایل متعددی دارد و هر فرد یا سازمان متولی به نوعی مقصر است، در حوادث معدنی هم همین ماجرا است.
شکوری خاطرنشان کرد: لذا باید ریشه یابی صورت گیرد و وزرات صمت و سازمان نظام مهندسی معدن نظارت کنند زیرا موضوع جان انسانها در میان است.
وی در پاسخ به این سوال که معادن کشور و به تبع استان چقدر با استانداردهای بین المللی فاصله دارد، گفت: آیا جاده های ایران استانداردهای دنیا را دارد؟ پس واقعیت در هر زمینهای ممکن است عقب باشیم و باید تلاش کنیم تا به استانداردهای دنیا برسیم و از آسیب جانی و طبیعت جلوگیری کنیم.
ریزش معدن همچنان در چهارمحال و بختیاری جان میگیرد
مهرداد قاسمی، معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت چهارمحال و بختیاری نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد ، اظهار داشت: خردادماه امسال در تونل شماره شش معدن شهید نیلچیان شهرستان کیار در حین استخراج این حادثهای رخ داده است که منجر به فوت دو کارگر شد.
وی افزود: روش استخراج در این معدن به روش اتاق پایه است به این صورت که ابتدا یک دساندری ایجاد میکنند، به ماده معدنی میرسند و پایههایی در مسیر رها میشود و در انتهای ماده معدنی یک لایه انتخاب و شروع به استخراج میکنند.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: از روش پَسروی استفاده میکنند یعنی از قسمت دساندری شروع به استخراج میشود تا به سمت ورودی دساندری بیایند، در این مسیر یک سری پایههایی را به عنوان نگهدارنده رها میکنند و همین طور که پسروی انجام میشود پایهها را تخریب میکنند و عقب میآیند.
وی تاکید کرد: یکی از این پایهها که به عنوان نگهدارنده بوده تخریب شده و ریزش سنگ روی کارگران رخ میدهد که به نظر میرسد در اثر خفگی یا فشاری که ماده معدنی به بدنشان آورده متاسفانه فوت کردند.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: دلیل ریزش معدن در سال گذشته متفاوت بوده و علت دیگری داشت.
به گزارش تسنیم، به نظر میرسد باید نظارتها بر معادن شهرهای استان چهارمحال و بختیاری تشدید شود و رعایت استانداردها بیشتر در نظر گرفته شود، این عدم نظارت کافی تاکنون جانهای زیادی را گرفته است.
انتهای پیام/7540/ش