آقای رئیسجمهور منتخب! ارز دارو و مواد اولیه را آزاد کنید!
رئیس هئیت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در نامهای با موضوع موانع، راهکارها و پیشنهادات توسعه داروسازی کشور خطاب به رییسجمهور منتخب درخواست کرد که ارز دارو و مواد اولیه آزاد شود.
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ دکتر محمد عبدهزاده رئیس هئیت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در نامهای با موضوع موانع، راهکارها و پیشنهادات توسعه داروسازی کشور خطاب به جناب آقای حجتالاسلام رئیسی، رییسجمهور منتخب تاکید کرد: هیئتمدیره سندیکای تولیدکنندگان داروهای انسانی به نمایندگی از صنعت استراتژیک داروسازی کشور، اهم مشکلات حوزه تولید دارو در کشور و راهکارهای پیشنهادی توسعه صنایع داروسازی را به اطلاع میرساند.
وی تأکید کرد: صنعت داروسازی در ایران بدون شک یکی از ستونهای نظام سلامت است و نقش بیبدیلی در تامین داروی موردنیاز بیماران ایفا میکند. در کنار تمام پتانسیلها و موفقیتهایی که این صنعت دارد، چالشهایی نیز وجود دارد که برخی از آنها را به طور خلاصه عنوان میکنیم.
عبده زاده در ادامه به دستهبندی چالشها اشاره و عنوان کرد: در خصوص چالشهای زیرساختی باید به تعریف شفاف چشمانداز ماوریتها و اهداف سازمان غذا و دارو، طراحی سند توسعه صنعت داروسازی در سطح ملی و برنامه عملیاتی متناظر با آن با همکاری ذینفعان مختلف این صنعت پرداخت.
وی در خصوص چالشهای سیاستهای ارزی دولت در بخش دارو گفت: این مشکل باعث میشود توان شرکتها برای توسعه خطوط جدید سرمایهگذاری در کیفیت و استانداردهای تولید و توسعه محصولات دارویی با تکنولوژی بالاتر کاهش یابد. از این رو سندیکا برای برونرفت از این مشکل پیشنهاد میدهد حذف نظامهای موازی ارز، آزادسازی و یکسانسازی نرخ ارز و انتقال حمایتهای دولتی به سازمانهای بیمهگر در دستور کار قرار گیرد. همچنین لازم است ارز دارو و مواد اولیه آزاد شود. در صورت اجرای این سیاست باید از طریق قیمتگذاری مناسب اطمینان حاصل شود هزینهای از اجرای این طرح به سمت داروسازی تحمیل نشود.
وی چالشهای رگولاتوری را با محدودیت فهرست دارویی کشور، سیاستهای قیمتگذاری ناکارآمد و نبود حکمرانی مطلوب عنوان وتصریح کرد: راهکارهای پیشنهادی سندیکا در این خصوص آشنایی نهادهای سیاستگذاری شامل غذا و دارو با مختصات و چالشهای تولید در صنعت داروسازی و استفاده از دیدگاهها و مشارکت انجمنها و سندیکاهای صنعت داروسازی در سیاستگذاریهای مرتبط، جذب نیروی آموزش دیده و انتخاب مدیران سازمان بر اساس شاخصهای مدیریتی، تسهیل ورود محصولات دارویی تولیدشده توسط صنعت به فهرست دارویی کشور و اصلاح ضابطه قیمتگذاری در جهت توسعه صنعت با افزایش شفافیت و بهینهسازی فرایند قیمتگذاری و ایجاد قابلیت پیشبینی قیمت برای شرکتهای تولیدی در زمان توسعه محصولات جدید و شفاف شدن فرایند بازبینی سالانه قیمتها (ایجاد و تقویت انگیزههای مالی زنجیره تامین برای ترویج مصرف داروهای تولید داخل) و استفاده از ابزارهای پوشش بیمه جدیدتر است.
فهرست کمبودهای دارویی روزبهروز طولانیتر میشود!
انتهای پیام/