کشت گلخانه‌ای سبب صرفه‌جویی ۱۰ برابری در مصرف آب می‌شود

کشت گلخانه‌ای سبب صرفه‌جویی 10 برابری در مصرف آب می‌شود

گروه استان‌ها-گلخانه‌ها یکی از مهمترین مصادیق الگوی اقتصاد مقاومتی و الگوی اقتصاد بدون نفت هستند و می‌توان با سرمایه‌گذاری در این زمینه بخش مهمی از اشتغال را محقق کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، گلخانه‌ها یکی از مهمترین مصادیق الگوی اقتصاد مقاومتی و الگوی اقتصاد بدون نفت هستند و می‌توان با سرمایه‌گذاری در این زمینه بخش مهمی از اشتغال را محقق کرد. در خراسان‌رضوی طی سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری مناسبی در حوزه گلخانه‌ها صورت گرفته و اقبال بالایی نیز به این امر نشان داده شده است. مزایای نسبی بالای گلخانه‌داری سبب شده تا جمعیت زیادی به این سمت بیایند و از کشت سنتی دست بردارند و مزایای کشت گلخانه‌ای برای آنها بیشتر بوده است.

آمارها بیانگر این است که جذب سرمایه‌گذاری در توسعه کشت گلخانه‌ای دو برابر و در گل و گیاه بیش از 40 درصد رشد یافت  که سبب شد تا 80 درصد سطح تولیدات گلخانه‌ای کشور شامل سبزی و صیفی و 20 درصد به گیاهان زینتی و سایر محصولات میوه‌ای به این بخش اختصاص یابد.

محمد میری؛ مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان‌رضوی نیز در این زمینه اظهار داشت: تا پایان سال گذشته 680 هکتار گلخانه و محیط‌های کنترل شده و سازه‌های سبک کشاورزی در این استان ایجاد شده که از این نظر خراسان رضوی در رتبه‌های برتر کشور است. محصولات کشت شده در گلخانه‌های استان از تنوع بسیار برخوردار است، سطح گلخانه‌ها اغلب هر یک معادل 485 هکتار است که انواع گلهای شاخه بریده، انواع صیفی، توت فرنگی، آلوئه‌ورا و سایر انواع گیاهان دارویی در آنها کشت می‌شود.

وی ادامه داد: ایجاد گلخانه در این استان طی چند سال اخیر با هدف تولید محصولات خارج از فصل، انواع گل و گیاه زینتی و گیاهان دارویی مورد توجه و حمایت جدی قرار گرفته و امکان استفاده بهینه از آب در این شیوه کشت، افزایش میزان بهره وری در مقایسه با انواع کشت‌های سنتی و قابلیت کنترل و حفظ محیط در برابر نوسانات شدید دمای هوا سبب محبوبیت این شیوه در میان کشاورزان شده است. در سال 1398 ایجاد 162 هکتار گلخانه جدید در استان ثبت شد که با افزایش تسهیلگری و حمایت از این بخش، این میزان به بیش از 201 هکتار افزایش یافت.

وی با اشاره به رشد 24 درصدی توسعه کشت گلخانه‌ای در خراسان رضوی طی سال گذشته نسبت به سال قبل از آن، افزود: پارسال 63 هکتار از گلخانه‌های قدیمی استان با هدف افزایش بهره‌وری، زیرپوشش اجرای عملیات نوسازی و بهسازی قرار گرفت.

میری با بیان اینکه از جمله مزایای کشت گلخانه‌ای صرفه جویی 10 برابری مصرف آب نسبت به کشت در فضای باز است ادامه داد: تسهیل‌گری در این زمینه در کنار مزایای این شیوه از جمله افزایش 10 برابری متوسط عملکرد و افزایش بهره‌وری موجب افزایش محبوبیت این شیوه کشت و رونق بیشتر آن شده است. به عنوان مثال میزان برداشت خیار و گوجه فرنگی در هر هکتار فضای باز به ترتیب حداکثر 25 و 60 تن است که این مقدار در کشت گلخانه‌ای با افزایش 10 برابری به 250 و 600 تن در هر هکتار می‌رسد.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: همچنین در این شیوه کشت امکان کنترل، مدیریت و حفاظت محصول از نوسانات جوی و اقلیمی وجود دارد که از مزایای مثال‌زدنی آن است. از جمله دلایل خودکفایی کشور در اغلب محصولات صیفی، توسعه و ترویج گلخانه‌هاست.

انتهای پیام/281/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon