آسیب‌های روحی ناشی از کرونا؛ آمار مراجعه به مراکز مشاوره بهزیستی در ایلام افزایش‌یافت

آسیب‌های روحی ناشی از کرونا؛ آمار مراجعه به مراکز مشاوره بهزیستی در ایلام افزایش‌یافت

گروه استان‌ها- با شیوع بیماری کرونا فشار اجتماعی‌، اقتصادی و فرهنگی زیادی به مردم وارد شد که این امر در برخی موارد مشکلات روحی را برای برخی خانواده‌ها به دنبال داشته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام؛ بهداشت روانی نقش مهمی در تضمین پویایی و کارآمد در هر جامعه دارد و به‌عنوان یکی از محورهای ارزیابی سلامت شناخته‌شده است و بی‌شک سلامت روان موجب شادی و نشاط و افزایش حس اعتمادبه‌نفس در خانواده‌ها می‌شود و فقدان آن اضطراب استرس دلهره و ناامیدی را به همراه خواهد داشت.

با توجه به گسترش ویروس کرونا و به وجود آمدن ایام قرنطینه، افراد در خانواده زمان‌های بیشتری را در کنار هم سپری می‌کنند و این شرایط در درازمدت می‌تواند سبب بروز مشکلات و سایش‌های فکری در بین خانواده‌ها شده و درنتیجه باعث افزایش اختلافات خانوادگی و مراجعه‌ افراد به مراکز مشاوره شده است.

افزایش مراجعه به مراکز مشاوره استان

مهناز همتی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: با توجه به شرایط به‌جان‌آمده در زمان شیوع کرونا و تعطیلی برخی مشاغل و همچنین مدارس، خانواده‌ها نسبت به گذشته زمان بیشتری را باهم بودند و با توجه به اینکه در این دوران عملاً کار یا حرفه‌ای برای خستگی نبود درنتیجه انتظارات و برخوردها متفاوت‌تر از قبل بوده است.

مدیرکل بهزیستی استان ایلام در ادامه افزود: به دلیل نبودن مهارت‌های لازم در حل مسائل خانوادگی، دورهم بودن خانواده‌ها در مدت‌زمان‌های طولانی باعث بروز مشکلات و تنش‌های فکری در بین اعضای خانواده بخصوص زوجین شده است.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط به‌ وجود آمده متأسفانه آمار مراجعه به مراکز مشاوره بهزیستی به‌صورت تلفنی و حضوری افزایش‌یافته است.

همتی اظهار کرد: تعداد تماس‌های تلفنی در سال 98 نزدیک به 6 هزار نفر بوده است که این تعداد در زمان شیوع ویروس کرونا به 7 هزار و 250 نفر افزایش یافت پیداکرده است.

وی در ادامه گفت: لازم به ذکر است با توجه به بیکاری ناشی از دوران کرونا تعداد تماس‌گیرندگان مرد نیز افزایش چشمگیری داشته به‌طوری‌که تعداد مشاوره تلفنی مراکز مشاوره بهزیستی در سال 98 به مردان 474 مورد بوده که در سال 99 این تعداد به 1063 مورد افزایش‌یافته است.

عمده مشکلات خانواده‌ها در ایام کرونا

 همتی گفت: بیشترین تماس‌ها با سامانه 1480 جهت مشاوره با مراکز مشاوره بهزیستی استان ایلام به ترتیب اولویت در زمینه‌های اختلالات روانی خلقی، افسردگی، اضطرابی، وسواس فکری، مشکلات بین فردی، تظاهرات بدرفتاری عاطفی و مشکلات تربیتی کودک بوده است.

مدیرکل بهزیستی استان ایلام ادامه داد: مراجعات حضوری نیز در زمان شیوع این ویروس منحوس کرونا افزایش‌یافته به‌طوری‌که در سال 99 تعداد 804 مشاوره حضوری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط مشاورین انجام‌شده است.

همتی به بالا بودن مراجعات مشاوره تلفنی نسبت به مشاوره حضوری اشاره کرد و گفت: سهولت دسترسی، رایگان بودن و میل به شناخته نشدن فرد تماس‌گیرنده از عمده‌ترین دلایل تفاوت آماری در این زمینه می‌باشند.

راهکارهای جلوگیری از تنش‌های خانوادگی

مهدی فتاحی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: بحران ویروس کرونا موضوعی است جهانی که پیامدهای گسترده‌ای به همراه داشته است.

این جامعه‌شناس و استاد دانشگاه افزود: مشکلات به‌ وجود آمده در دوران بیماری کرونا و ایام قرنطینه به دلیل تعطیلی بسیاری از مشاغل و بیکاری ناشی از آن و همچنین افزایش مشکلات مالی افراد در خانواده باعث افزایش آمار مراجعه به مراکز مشاوره بهزیستی شده است.

وی با اشاره به این‌که ظهور کرونا انقلابی در زندگی افراد در جوامع مختلف به وجود آورده است گفت: مشکلات اجتماعی و فرهنگی از دیگر عواقب این بیماری منحوس بوده که راه‌های مقابله با آن بسیار محدود است و نیازمند تحلیل‌ها و اطلاعات فراوانی است.

فتاحی اظهار داشت: از نگاه جامعه‌شناسی شیوع گسترده کرونا عنوان پدیده فراگیر و جهان‌شمول است که آثار زیان‌بار فردی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در بخش‌های مختلف به‌جای گذاشته است.

وی به راهکارهای مقابله با بیماری افسردگی و اضطراب ناشی از وجود کرونا در جامعه اشاره کرد و گفت: انجام فعالیت‌های ورزشی و سرگرم‌کننده دسته‌جمعی مانند بازی‌های غیر رایانه‌ای، تغذیه مناسب و استفاده از مواد غذایی آرام‌بخش مانند دم‌نوش‌های گیاهی و ایجاد فضای شاد در منزل می‌تواند در جلوگیری از ایجاد تنش‌های فکری و خانوادگی مثمر ثمر باشد.

لزوم مدیریت بحران‌های خانواده از سوی پدر و مادر

زینب شیرخانی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم گفت: با ظهور بیماری کرونا زندگی و سلامت میلیون‌ها انسان مورد تهدید قرارگرفته است و این بیماری همه‌گیر نه‌تنها باعث افزایش مرگ‌ومیر شده بلکه به افزایش مشکلات روانی در جامعه منجر شده است.

مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری ادامه داد: ترس روانی از ابتلا به این ویروس و همچنین افزایش اوقات فراغت در منزل باعث بسیاری از مشکلات روانی شده که پیامدهای روحی زیادی را به همراه داشته است.

شیرخانی گفت: تبعات روانی بیماری کرونا در خانواده منجر شده است که افراد با نداشتن توانایی ایجاد رابطه مسالمت‌آمیز و دوستانه در میان خانواده خود با مشکل روبرو شده و اختلافات خانوادگی بین زوجین و همچنین میان پدر و مادر و فرزندان به وجود آمده که این امر می‌تواند آثار جبران‌ناپذیری برای جامعه به وجود آورد.

وی در پایان گفت: زوجین به‌عنوان نقش کلیدی و اساسی در این رابطه باید با استفاده از راهکارهای مناسب شخصیتی افراد خانواده، این بحران را مدیریت کرده و فضای آرام و بدون تنش را برای خود و فرزندان به‌روزآوری کنند.

انتهای پیام/180/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon