نظارت بر ناوگان حمل بار و مسافر در استان کرمان تشدید شد؛ ایمن‌سازی راه‌ها و نوسازی ناوگان فرسوده

نظارت بر ناوگان حمل بار و مسافر در استان کرمان تشدید شد؛ ایمن‌سازی راه‌ها و نوسازی ناوگان فرسوده

گروه استان‌ها – جاده‌های استان کرمان هر ساله شاهد وقوع تصادفات دلخراش زیادی است و حال مسئولان استان از تشدید نظارت بر ناوگان حمل بار و مسافر، ایمن‌سازی راه‌ها و نوسازی ناوگان فرسوده خبر می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، یکی از مهمترین دغدغه‌های اجتماعی به ویژه در کشور ما کاهش تعداد تصادفات جاده‌ای و تلفات جانی و مالی ناشی از آن است که در این حوزه راهسازی و تأمین زیرساخت‌ها که نقش زیربنایی، در ارتقای ایمنی دارد و از سوی دیگر فرهنگ سازی و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی از سوی رانندگان و ایمن سازی راه و مسیرها و رفع نقاط حادثه خیز از سوی مسئولان را نباید فراموش کرد.

برای حفظ جان انسان‌ها در جاده‌ها و کاهش خسارت‌های جانی و مالی باید تلاش و طرح‌ها و برنامه‌های قابل اجرا از سوی دستگاه‌های مسئول تدوین و عملیاتی شود.

در کشور ما هر ساله شاهد آمار دلخراش و البته نگران‌کننده‌ای از تلفات جانی در تصادفات رانندگی و خسارات مالی ناشی از آن هستیم که در حوادث مختلف انگشت اتهام به سمت حوزه خاصی را نشانه می‌گیرد؛ گاهی عامل انسانی را مقصر قلمداد می‌کنند، گاهی کیفیت پایین خودروهای ساخت داخلی و گاهی هم ایمن نبودن راه‌ها را دخیل می‌دانند البته در بیشتر حوادث همه این عوامل دست به دست هم می‌دهند.

استان کرمان پهناورترین استان کشور با طول راه‌های زیاد است که هر ساله آمار بالایی از تصادفات، تلفات جاده‌ای، مصدومان این حوادث و ... را به خود اختصاص می‌دهد و متاسفانه عقب‌ماندگی تاریخی استان کرمان در حوزه توسعه محورهای ارتباطی در این استان و عدم نگهداری مناسب از محورهای موجود به دلیل کمبود اعتبارات در استان کرمان بسیار زیاد است.   

سالانه میزان زیادی بار و تعداد زیادی مسافر در جاده‌های استان کرمان تردد می‌کنند و پلیس راه و راهداری و حمل و نقل جاده‌ای دو ارگان مهمی هستند که نقش بسزایی در زمینه ارتقا ایمنی راه‌ها و رفع نقاط حادثه خیز و به دنبال آن کاهش حوادث و تلفات جاده‌ای به عهده دارند.

سیدعلی حاج‌سیدعلیخانی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمان با بیان اینکه کرمان یکی از استان‌های مهم در حمل و نقلی کشور چه در حوزه راه و چه در حوزه حمل مسافر به شمار می‌رود اظهار داشت: در سه ماهه نخست امسال حدود 9 میلیون تن کالا از مبدا شهرستان‌های استان کرمان بوسیله ناوگان باربری جاده‌ای استان به مقاصد داخل استان و به سایر استان‌های کشور حمل شده است.

وی با عنوان اینکه این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 19 درصد افزایش داشته است گفت: حدود 400 هزاربرگ بارنامه طی سه ماهه اول امسال توسط شرکت‌ها و مؤسسات حمل ونقل کالای داخل استان صادر شده است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمان با بیان اینکه بیش از 12 هزار و 700 کامیون حمل بار و 4 هزار وسیله حمل مسافر اعم از سواری کرایه و اتوبوس و مینی بوس در استان کرمان در حال فعالیت هستند ادامه داد: 18 هزار نفر راننده در حوزه حمل کالا و حدود 5 هزار نفر راننده در حوزه جابجایی مسافر فعال هستند.

وی با اشاره به اینکه وسعت کار حمل و نقل در استان کرمان می‌طلبد که نظارت مستمری روی عملکرد این حوزه، چه شرکت‌هایی که در این حوزه فعال هستند، چه ناوگان حمل بار و مسافر و چه رانندگان این حوزه اعمال شود بیان کرد: به طور معمول پلیس راهور و سازمان راهداری وظیفه نظارت بر عملکرد این حوزه را به عهده دارند.

حاج‌سیدعلیخانی با بیان اینکه از ابتدای تابستان هم تعداد سفرها در جاده‌های استان افزایش یافته و هم در حوزه حمل کالا فعالیت بیشتری را شاهد هستیم گفت: از سوی دیگر شیوع ویروس کرونا و اعمال محدودیت‌های ترافیکی باعث شده که مردم رغبت بیشتری به استفاده از وسایل عمومی پیدا کنند.

وی با اشاره به اینکه طرح تشدید نظارت بر ناوگان حمل بار و مسافر از اول تیرماه با همکاری پلیس‌راه و انجمن‌های صنفی حوزه حمل مسافر و بار و اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمان آغاز شده است افزود: این نظارت‌ها از مبادی سفر و در پایانه‌های بار و مسافر آغاز شده و در طول راه‌ها با استفاده از گشت‌های محسوس و نامحسوس ادامه دارد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمان با بیان اینکه اگر قرار است ناوگانی فعالیت کند باید دارای سند حمل باشد گفت: یکی از تخلفات این است که این سند به درستی تنظیم نشده باشد و از طرف دیگر خودرو باید از نظر فنی مورد بازدید قرار گرفته و رعایت ضوابط بهداشتی، رعایت فاصله اجتماعی و دیگر دستورالعمل‌های سفر در شرایط کرونایی در ناوگان حمل و نقل عمومی مورد توجه گیرد.

وی با اشاره به اینکه نوسازی ناوگان حمل و نقل یک کار فرادستگاهی است که در برنامه است ادامه داد: سازمان راهداری پیگیری‌های خوبی در این زمینه انجام داده و مجوزهایی دریافت شده که کامیون‌هایی که از رده خارج شدند با کامیون‌های خارجی که حداکثر سه سال کارکرده و اجازه ورود پیدا کردند معاوضه شوند.

سرهنگ علی رضایی رئیس پلیس‌راه شمال استان کرمان نیز با اشاره به اینکه با شیوع ویروس کرونا و اعمال محدودیت‌های کرونایی، تردد خودروهای شهری و سواری در جاده‌ها کاهش یافته و تمایل مردم به سمت استفاده از حمل و نقل عمومی سوق پیدا کرده است اظهار داشت: یکی از وظایف پلیس راه کنترل ناوگان حمل و نقل عمومی به ویژه اتوبوس‌های مسافربری است.

وی با بیان اینکه پلیس راه با همکاری راهداری و حمل و نقل جاده‌ای نظارت بر شرکت‌های مسافربری و کنترل ناوگان مسافربری را تشدید کرده است گفت: همکاران ما در پلیس‌راه بر این طرح نظارت داشته و الزامات ایمنی خودروها و مواردی چون ثبت ساعت اتوبوس‌ها ، مشخص بودن مبداء و مقصد سفر، کنترل سامانه سپهتن، کنترل بیمه نامه شخص ثالث، کنترل صورت وضعیت و تطابق آن با تعداد مسافران را کنترل می‌کنند.

رئیس پلیس‌راه شمال استان کرمان با بیان اینکه در بحث ایمنی الزام به بستن کمربند ایمنی راننده و تمام سرنشینان و کنترل تجهیزات ایمنی مانند به همراه داشتن جعبه کمک‌های اولیه و کپسول آتش نشانی و ... کنترل می‌شود ادامه داد: جلوگیری از حمل بار اضافه مورد دیگری است که توسط پلیس انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه یکی از ابزار پلیس کنترل تجهیزات ایمنی و کنترل مدارک است که یکی از این مدارک داشتن معاینه فنی است گفت: باید این حساسیت افزایش پیدا کند و از تردد خودروهایی که نقص فنی دارند در جاده‌ها جلوگیری شود و درخواست ما از مالکان و رانندگان این است که مباحث ایمنی و معاینه فنی را قبل از ورود به جاده‌ها جدی بگیرند.

سیدحمزه روح الامینی رئیس اداره ایمنی راه‌های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمان با بیان اینکه در سه ماهه نخست سال جاری بیش از 3 هزار انواع تابلوهای ایمنی راه‌ها در جاده‌های شمال استان کرمان بازسازی و نصب مجدد شده‌اند گفت: تابلو‌ها و علائم راهنمایی و رانندگی نصب شده در جاده ‌ها نقش موثری در پیشگیری از وقوع حوادث ترافیکی داشته و این تابلو‌ها همواره در معرض آسیب‌های زیادی قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه تابلو‌های ترافیکی می‌توانند خسارت‌های جاده‌ای را به حداقل ممکن برسانند، گفت: در سه ماهه اول امسال همچنین هزار و 100 کیلومتر از محورهای مواصلاتی استان خط کشی شده و بازسازی و اصلاح نقوش و نصب 85 مترمربع تابلوی اطلاعاتی محورهای مواصلاتی استان انجام شده است.

رئیس اداره ایمنی راه‌های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمان با بیان اینکه با تعمیر و اصلاح و استفاده مجدد از گاردریل‌ها در سه ماهه اول امسال مبلغی حدود 70 میلیارد ریال صرفه جویی شده افزود: بیشترین گاردریل‌ها در محورهای شهداد، بافت، سیرجان، راور، رفسنجان، انار، شهربابک و شهرستان کرمان نصب شده است.

انتهای پیام/511/ ع

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon