تحریم، راهکار اروپا برای حل بحران یا آتش‌افروزی در لبنان

تحریم، راهکار اروپا برای حل بحران یا آتش‌افروزی در لبنان

به رغم درخواست مقامات لبنانی مبنی بر تامین نیازهای کشورشان از کشورهایی همچون ایران، روسیه و چین، عملا کشورهای غربی اجازه تحقق چنین درخواستی را به لبنان نداده‌اند که مولفه‌ای مهم در تشدید بحران اقتصادی این کشور بوده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، بحران اقتصادی و سیاسی در حالی لبنان را به جنگ داخلی و سرنوشتی نامعلوم سوق داده که در اقدامی تامل برانگیز فرانسه اعلام کرده اتحادیه اروپا بر سر تدوین ساز و کاری جهت اعمال تحریم علیه مقامات لبنان تا پایان ماه جولای به توافق رسیده است.

ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه بعد از دیدار با وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل گفت: توافق شد تا پایان ماه جاری و قبل از فرا رسیدن سالگرد انفجار بندر بیروت، یک چارچوب قانونی برای اعمال تحریم تدوین کنیم.

سیاست تحریمی اعلامی علیه لبنان با ادعای فشار بر بیروت جهت رسیدن به راهکاری برای حل بحران سیاسی و اقتصادی از چند منظر قابل توجه است:
ـ نزدیک به یک سال از انفجار خونین و مشکوک بندر بیروت می‌گذرد و در این یک سال فرانسه طرح‌های متعددی با ادعای کمک به حل بحران لبنان ارائه و حتی مکرون رئیس جمهور این کشور به بیروت سفر کرده است.

شواهد نشان می‌دهد که طرح‌های پیشنهادی فرانسه هیچ کارکردی برای لبنان نداشته بلکه نسخه‌های تجویزی پاریس به تشدید بحران اقتصادی و سیاسی آن دامن زده است چرا که فرانسه تحقق وعده‌هایش را به تبدیل شدن لبنان به کشوری عادی مشروط کرده که معنای آن تسلیم شدن لبنان در برابر رژیم صهیونیستی و تروریسم و حذف مقاومت است که با مخالفت مردم و بسیاری از جریان‌های لبنانی مواجه شده است.

ـ فرانسه با ادعای حمایت از لبنان، تاکنون چندین نشست بین‌المللی برگزار کرده که طی آنها میلیاردها دلار وعده کمک به لبنان داده شده است اما هیچ کدام از این کمک‌ها اجرایی نشده و نشست‌ها در حد شعار و عکس یادگاری باقی مانده است. فرانسه هرگز پاسخگوی چرایی محقق نشدن وعده‌های مالی این نشست‌ها نبوده است که جای تامل دارد.

 

ـ جهانیان اذعان دارند که بحران لبنان بیش از آنکه داخلی باشد، ریشه در دخالت‌های خارجی دارد. عملکرد سفیر آمریکا در بیروت، مداخلات امارات و عربستان و آمریکا زمینه ساز بی‌ثباتی در لبنان شده است در حالی که هیچ اقدامی از سوی مدعیان حمایت از لبنان برای مقابله با این رفتارها صورت نگرفته است.

ـ به رغم درخواست مقامات لبنانی مبنی بر تامین نیازهای کشورشان از کشورهایی همچون ایران، روسیه و چین، عملا کشورهای غربی اجازه تحقق چنین درخواستی را به لبنان نداده‌اند که مولفه‌ای مهم در تشدید بحران اقتصادی این کشور بوده است.

ـ گزارش‌ها نشان می‌دهد که در اقدامی تامل برانگیز کشورهای غربی با محوریت سازمان ملل، اجازه بازگشت بیش از یک میلیون‌ آواره سوری حاضر در لبنان به کشورشان را نمی‌دهند که هزینه‌ای سنگین بر اقتصاد لبنان بوده است. 

بر این اساس؛ واضح است که اعمال تحریم اتحادیه اروپا علیه لبنان نه به منظور حل بحران‌ سیاسی و اقتصادی این کشور بلکه اقدامی در جهت فروپاشی بیشتر این کشور و برگرفته از استمرار رفتارهای بحران‌ساز ائتلاف عربی، عبری و غربی برای انتقام از کشوری است که تسلیم سازش‌کاری ارتجاع عربی با رژیم صهیونیستی نشده و با حضور در جبهه مقاومت سدی محکم در برابر این رژیم تروریستی و حامیان آنها بوده است.

این رفتار اتحادیه اروپا نشان می‌دهد که آنها همچنان همان سیاست بحران‌ساز گذشته را در منطقه دنبال کرده و لبنان امروز قربانی همان سیاستی شده است که در سال 2006 جنگ 33 روزه را و از سال 2011 خطر تروریسم را به این کشور تحمیل کرده است که البته استراتژی دفاعی لبنان - مثلت ارتش، مردم و مقاومت- و ابتکارات داخلی و خارجی سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله، تاکنون مانع از تحقق طراحی‌های صورت گرفته برای تسلیم سازی لبنان در برابر مثلث شوم عربی، عبری و غربی شده است.

منبع: نورنیوز

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon