حال و روز تولید در خراسان شمالی؛ دولت سیزدهم «مزیت‌های تولیدی» استان را تقویت کند

حال و روز تولید در خراسان شمالی؛ دولت سیزدهم «مزیت‌های تولیدی» استان را تقویت کند

گروه استان‌ها- استان خراسان شمالی در بسیاری از شاخص‌های اقتصادی هم‌چنان رشد و توسعه نیافته و در این میان حال و روز تولیدات استان خراسان شمالی نیز اصلا خوب نیست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  بجنورد ٬ بررسی ترکیب اشتغال در استان خراسان شمالی و مقایسه آن با وضعیت کشوری نشان می‌دهد که سهم بخش کشاورزی استان از متوسط کشوری بسیار بالاتر بوده و در عوض سهم بخش صنعت و خدمات کمتر از متوسط کشوری می‌باشد.

بخش صنعت استان متکی بر چند واحد بزرگ صنعتی دولتی و خصوصی شامل مجتمع پتروشیمی، کارخانه سیمان و کارخانه‌های پلاستیک بجنورد، مجتمع فولاداسفراین، کارخانه لوله گستر اسفراین و کارخانه آرد و شرکت آذین فورج، کارخانه تولید انواع لوله و پروفیل فلزی بجنورد، کارخانه ساخت و تولید دستگاه های جوش القائی و کوره القائی بجنورد، کارخانه آلومینای جاجرم، نیروگاه برق، کارخانه قند وکارخانه الیاف شیروان- بوده و به جز این واحدها که عمدتا در مرکز استان و اطراف شهرهای بزرگ شکل یافته‌اند صنعت خاصی در استان دیده نمی‌شود.    

 معاون استاندار خراسان شمالی: در سال گذشته 79 هزار میلیارد ریال تسهیلات از محل منابع داخلی بانک‌ها پرداخت شد اما متناسب با آن در استان شغل ایجاد نشده است 

 

 بخش خدمات استان عموماً شامل خدمات خرده فروشی و عمده فروشی (به ویژه در بجنورد، اسفراین و شیروان) بوده و می‌توان گفت که خدمات مولّد از بخش‌های مغفول مانده در توسعه استان بوده است. یکی از مهمترین این خدمات، خدمات بازرگانی است که علی رغم داشتن پتانسیل (بیش از 290 کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان) هنوز در استان توسعه نیافته است.

 دولت برای رونق تولید استان چه کرده است؟ 

یکی از سوالات مهم کارشناسان اقتصادی از دولت٬ توجه دادن نقش دولت برای توسعه تولید در خراسان شمالی است. دولت چه نقشی در احیا و گسترش تولید صنایع کوچک در استان داشته است؟ به نظر می‌رسد مسئولان دولتی نیز در پاسخ به این سوال به نقش بانک‌ها اشاره می کنند و از آن نالان هستند.

محمود قنبری معاون استاندار خراسان شمالی در دومین کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری استان گفت: هدف از توسعه، بهبود وضعیت معیشت مردم است.

قنبری با اشاره به بالا بودن نرخ مشارکت اقتصادی استان، افزود: در سال گذشته 79 هزار میلیارد ریال تسهیلات از محل منابع داخلی بانک‌ها پرداخت شد اما متناسب با آن در استان شغل ایجاد نشده است. 

وی با تاکید بر کاربردی بودن پژوهش‌ها و توجه به استقرار واحدهای تولیدی متناسب با سند آمایش استان، گفت: استان نیمه خشک است و باید به دنبال ایجاد واحدهای تولیدی و صنایع کم آب بر در استان باشیم. دستگاه های اجرایی باید تا یک هفته آینده پروژه‌های حوزه کاری خود با پیشرفت فیزیکی بالای 90 درصد را برای ارائه گزارش به تهران جهت دریافت اعتبارات مربوط به طرح های نیمه فعال اعلام کنند.

قنبری گفت: حمایت از بخش تولید موجب توسعه استان می‌شود اما آب یکی از نیازهای ضروری در بخش سرمایه گذاری است و بنابراین باید به دنبال استقرار و توسعه صنایع کم آب بر در استان باشیم.

 تسهیلات جدید به درد تولید استان خورده است؟ 

مدیرکل دفتر جذب و سرمایه گذاری استانداری خراسان شمالی  از تصویب 960 میلیارد تومان تسهیلات ریالی و 30 میلیون یورو تسهیلات ارزی ویژه استان در دبیرخانه ستاد ملی تسهیل و رفع موانع تولید خبر داد و گفت: در جلسه 5 ساعته دبیرخانه ستاد ملی تسهیل و رفع موانع تولید ویژه استان خراسان شمالی، مشکلات 8 بنگاه تولیدی استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

میرکریمی گفت: مهم‌ترین دستور کار این نشست مربوط به شرکت آلومینای ایران برای دریافت 200 میلیارد تومان تسهیلات جهت اجرای طرح افزایش ظرفیت تولید پودر آلومینای از 240 هزار تن به 280 هزار تن بود. درخواست شرکت آذین فورج استان برای دریافت 100 میلیاردتومان تسهیلات برای تکمیل فاز در دست اقدام از دیگر مباحث این نشست بود.

 پرورش کرم ابریشم توسط واحدهای کوچک خانگی امکان پذیر است و پیشنهادی برای بانوان خانه دار چه در محیط روستا و حتی محیط شهری می‌تواند راهگشاری مشکلات اقتصادی استان باشد   

 

به‌گفته میرکریمی در این جلسه پرداخت 300 میلیارد تومان تسهیلات به شرکت فولاد کیمیای صبا جهت تکمیل فاز دوم، مشکلات مالیاتی، بانکی و تامین اجتماعی شرکت لایه سبحان شرق، مشکلات بانکی شرکت های بیتا نان بیژن یورد، کاشی سمنگان، گلخانه 75 هکتاری در منطقه بیگان مربوط به موسسه ملل و هتل داریوش از دیگر دستورکارهای این نشست در سطح ملی بود که منجر به تصویب 960 میلیارد تومان تسهیلات ریالی و 30 میلیون یورو تسهیلات ارزی شد.

میرکریمی  از برگزاری جلسه ستاد ملی تسهیل و رفع موانع تولید به ریاست بابک دین پرست قائم مقام ستاد ملی و محمدعلی شجاعی استاندار خراسان شمالی تا دو هفته آینده خبر داد و گفت: پس از تایید نهایی تمامی بانک ها مکلف به پرداخت تسهیلات اعلام شده هستند.

 دولت سیزدهم به مزیت‌های تولیدی کشاورزی خراسان شمالی توجه کند 

رضایی کارشناس و مدرس اقتصاد با اشاره به اینکه دولت تدبیر و امید نتواسنت موتور تولید را در خراسان شمالی روشن کند٬ اظهار داشت: دولت سیزدهم باید مزیت‌های نسبی صنعتی مبتنی بر اقتصاد کشاورزی خراسان شمالی را مورد توجه قرار دهد. مزیت نسبی در ایجاد واحدهای فرآوری کرم ابریشم و صنایع تبدیلی وابسته آن یک ظرفیت مغفول در خراسان شمالی است.

وی افزود: پرورش کرم ابریشم توسط واحدهای کوچک خانگی امکان پذیر است و پیشنهادی برای بانوان خانه دار چه در محیط روستا و حتی محیط شهری می‌تواند راهگشاری مشکلات اقتصادی استان باشد.

رضایی ادامه داد: هم‌چنین مزیت در ایجاد واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی لبنی و وابسته به دامپروری یک موضوع بسیار مهم است. به جهت مجاورت با استان پرجمعیت خراسان رضوی و کشور ترکمنستان امکان فعالیت‌های تبدیلی صنعت لبنیات و دامپروری را به پیشنهادی قابل توجه تبدیل کرده است

مدرس اقتصاد گفت: دولت سیزدهم باید صدای صنایع خاموش و تعطیل را شنیده و بهسمت واقعیت‌های اقتصاد استان حرکت کند. مزیت در ایجاد واحد های صنایع تبدیلی و تکمیلی مرتبط با محصول انگور و سایر محصولات کشاورزی یک واقعیت دیده نشده است. باتوجه به مزیت این استان در تولید انگور، ایجاد صنایع تبدیلی این میوه مانند ساخت شیره انگور، کشمش و ... پیشنهاد می‌شود.

انتهای پیام/311 / ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon