وضعیت اشتغال در روستاها و مناطق عشایری استان بوشهر چگونه است؟

وضعیت اشتغال در روستاها و مناطق عشایری استان بوشهر چگونه است؟

گروه استان‌ها- در اجرا طرح‌های اشتغال روستایی و عشایری بیش از ۵ هزار شغل پایدار در روستاها و مناطق عشایری استان بوشهر ایجاد شد و متوسط درآمد روستائیان حاصل از فعالیت اشتغال‌زایی افزایش یافت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر ، اشتغال، اجرا و حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی و کارآفرینی یکی از اولویت‌ها در راستای رفع مشکلات جامعه است که طرح‌های مهم بر اساس ظرفیت‌های مناطق شهری و روستایی تدوین و عملیاتی شده است.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر اساس قابلیت‌های روستاها و مناطق عشایری از طرح‌های اشتغال‌زایی حمایت می‌کند و تسهیلات ویژه‌ای پرداخت می‌کند.

روستاییان و عشایر از عوامل مهم و اثرگذار در روند توسعه اقتصادی هستند

استان بوشهر در بخش‌های مختلف برای کارآفرینی و اشتغال‌زایی از ظرفیت‌های بالایی برخورد است که اجرا طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری در دستور کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر قرار گرفته است.

در سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها در کنار تقویت و حمایت از تولید و تداوم برنامه‌های جهش تولید، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر ضمن فراهم کردن بازگشت واحدهای راکد به چرخه تولید، زمینه اشتغال جوانان بیکار را فراهم کرده است.

یکی از دریافت کنندگان تسهیلات اشتغال‌زایی روستایی و عشایری استان بوشهر با بیان اینکه این وام‌ها نقش تاثیرگذار در حل مشکلات اقتصادی و درآمدزایی روستاییان دارد اظهار داشت: قبلاً در روستا رونق اقتصادی حاکم نبود اکنون با پرداخت وام‌های کم‌بهره ویژه اشتغال و اجرا طرح‌های تولیدی و خدماتی در روستاها ضمن استفاده از ظرفیت‌های مناطق در ماندگاری روستاییان اثربخش است.

بخش صنایع‌دستی و بوم‌گردی در روستاها و مناطق عشایری استان توسعه یافته است

وی که از این وام برای رونق بخش صنایع دستی استفاده کرده بود گفت: پرداخت تسهیلات اشتغال‌زایی در این روستا سبب شد، تولیدات صنایع دستی که به فراموشی سپرده شده بود رونق بگیرد و اکنون از شاخه‌های درخت خرما انواع حصیر و محصولات دیگر تولید و به بازار عرضه می‌شود.

یکی دیگر از فعالان حوزه گردشگری که از وام حوزه روستاییان و عشایری در بخش بوم‌گردی استفاده کرده بود گفت: پرداخت این وام کم بهره سبب شد بخش گردشگری روستا فعال شود و اشتغال پایداری در حوزه بوم‌گردی فراهم شود.

فعال دیگر در بخش کشاورزی که از این وام برای ایجاد گلخانه استفاده کرده بود خاطرنشان کرد: کشاورزی سنتی در این روستا به سبب نبود آب کافی از بین رفته بود که با استفاده از وام بخش روستایی و عشایری، گلخانه برای تولید محصولات صیفی‌جات راه‌اندازی شد که رونق خاصی در اشتغال و تولید محصولات ایجاد کرده است.

طرح‌های فرآوری محصولات شیلات در یکی از روستاهای ساحلی استان بوشهر از دیگر طرح‌ها است که اجرا آن سبب ایجاد اشتغال پایدار و ماندگاری روستاییان در منطقه روستایی شده است.

ایجاد سردخانه در اراضی کشاورزی، تکمیل زنجیره گوشت مرغ، احداث کارخانه جوجه‌کشی

در این راستا توسعه سردخانه تکمیل زنجیره گوشت مرغ، احداث کارخانه جوجه‌کشی و طرح‌های مشاغل خانگی اجرا شده که تسهیلات اشتغال روستایی در مناطق مرزی با سود بانکی 4 درصد و غیرمرزی 6 درصد پرداخت می‌شود.

اجرا موفق طرح‌های پایدار اشتغال روستایی و عشایر، سبب کاهش مهاجرت به شهرها، ماندگاری در روستا و درآمدزایی، کمک به اقتصاد و معیشت خانوارهای روستایی، اشتغال‌زایی برای جوانان و کارجویان و حل معضل بیکاری در مناطق روستایی و عشایری شده است.

سرپرست اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر با اشاره به تخصیص تسهیلات برای اجرا طرح‌های اشتغال‌زایی در روستاها و مناطق عشایری اظهار داشت: تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری علاوه بر اشتغال پایدار تسهیلات آن نیز پایدار خواهد بود.

تسهیلات برای اشتغال‌زایی افزون بر 5 هزار و 100 نفر پرداخت شد

دبیر کارگروه اشتغال استان بوشهر با بیان اینکه از محل تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری بر اساس سامانه ناظر مبلغ 359 میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال‌زایی افزون بر 5 هزار و 100 نفر پرداخت شده است افزود: 75 درصد این تسهیلات در بخش کشاورزی و زنجیره تولید، 15 درصد در بخش خدمات و 13 درصد بخش صنعت در روستاهای استان بوشهر با سود بانکی 4 درصد در مناطق مرزی و 6 درصد در مناطق غیر مرزی پرداخت شده است.

مصدق کشاورزی، از وجود 108 میلیارد تومان منابع برای پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری براساس رسته فعالیت‌های تعیین شده ملی خبر داد و گفت: از دستگاه‌های اجرایی استان بوشهر در خواست می‌شود طرح‌های اشتغال‌زایی و تولیدی متقاضیان برای بررسی و تصویب به دبیرخانه اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر ارسال شود.

وی بیان کرد: شورای عالی اشتغال کشور برای طرح‌هایی که تا پایان اسفند سال گذشته در بانک‌ها و مؤسسات عامل مصوب شده‌اند ولی تاکنون به سبب شرایط خاص اقتصادی نتوانستند به بهره‌برداری برسند با بررسی دقیق کارشناسی دستگاه اجرایی و ارسال به دبیرخانه اشتغال این اداره کل برای بررسی در کمیته فنی طرح‌ها می‌توانند مشمول 40 درصد افزایش تسهیلات شوند مشروط بر اینکه طرح به بهره‌برداری کامل برسد .

سرپرست اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر از مدیران دستگاه‌های اجرایی خواست از فرصت‌های حمایتی صورت گرفته برای اشتغال متقاضیان واجد شرایط اقدام کنند.

با فراهم شدن اشتغال فارغ‌التحصیلان، دولت حق بیمه سهم کارفرما به مدت 2 سال پرداخت می‌کند

کشاورزی با بیان اینکه در این سیاست حمایتی دولت حق بیمه سهم کارفرما به مدت 2 سال پرداخت می‌‌کند خاطر نشان کرد: دولت برای واحدهایی که فارغ‌التحصیلان دانشگاهی که حداکثر 38 سال سن داشته باشند و کمتر از 36 ماه بیمه پرداخت کرده باشند در صورت فراهم شدن اشتغال این فارغ‌التحصیلان دولت حق بیمه سهم کارفرما به مدت 2 سال پرداخت می‌کند.

دبیر کارگروه اشتغال استان بوشهر تأکید کرد: این واحدها می‌تواند با فراهم کردن اشتغال متقاضیان واجد شرایط، از یارانه دستمزد به میزان 30 درصد حقوق پایه قانون کار برای اشتغال جویندگان کار استفاده کنند.

2 هزار و 800 طرح اشتغال‌زایی در روستاها و مناطق عشایری اجرا شد

وی با بیان اینکه 2 هزار و 800 طرح اشتغال‌زایی در روستاها و مناطق عشایری با پرداخت تسهیلات کم بهره در این استان در 4 سال گذشته اجرا شده است خاطر نشان کرد: در این مدت 304 میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال 5 هزار نفر پرداخت شده‌ است.

تسهیلات مشاغل روستایی و عشایری ضمن اینکه سبب پایداری مشاغل در روستاها و جوامع عشایری می‌شود انجام کارهای بزرگی در بخش فعالیت‌های بوم‌گردی، تکمیل زنجیره مرغ و توسعه گلخانه‌ها در استان بوشهر به همراه داشته است.

تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری فرصت ایجاد اشتغال پایدار و کارآفرینی در روستاها محسوب می‌شود که با شناسایی ظرفیت‌ها و استعدادها زمینه رونق و پویایی روستاها فراهم می‌شود.

انتهای پیام/190/ش

 
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon