ایران در المپیک ۲۰۲۰| شمشیربازی به دنبال دشت مدال در توکیو

ایران در المپیک 2020| شمشیربازی به دنبال دشت مدال در توکیو

تیم شمشیربازی ایران در حالی روز دوم مردادماه به مصاف حریفان خود می‌رود که با کسب مدال می‌تواند در این بازی‌ها تاریخ‌سازی کند.

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، المپیک توکیو از اول مردادماه و با رقابت بیش از 11 هزار ورزشکار از 206 کشور جهان آغاز می‌شود. کاروان ایران با کسب 68 سهمیه و با اعزام 66 ورزشکار در 16رشته در این دوره از بازی‌ها حضور دارد.

سابر ایران در این دوره از مسابقات با چهار سهمیه مسابقات خود را آغاز می‌کند. مجتبی عابدینی، علی پاکدامن، محمد رهبری و محمد فتوحی نفرات اعزامی ایران به این مسابقات هستند و‌ هدایت این تیم را نیز پیمان فخری بر عهده دارد.

تاریخچه شمشیربازی در ادوار گذشته المپیک

نخستین حضور شمشیربازی ایران در المپیک پس از پیروزی انقلاب توسط مجتبی عابدینی کسب شد. وی با قهرمانی در مسابقات انتخابی المپیک در کشور ژاپن جواز حضور در المپیک لندن را کسب کرد. وی در المپیک لندن و در سابر مردان و نخستین بازی در برابر فلورین زالومیر از رومانی با نتیجه 15 بر 7 شکست خورد و در رتبه 36 قرار گرفت.

سابر در المپیک ریو صاحب دو سهمیه انفرادی توسط مجتبی عابدینی و علی پاکدامن شد. در این دوره عابدینی با قرار گرفتن در جمع 14 شمشیرباز برتر در رنکینگ جهانی و پاکدامن به عنوان برترین شمشیرباز آسیا صاحب سهمیه شدن.

  در همان بازی‌ها هم مجتبی عابدینی گام بزرگی برداشت و فاصله بسیار کمی با مدال آوری داشت اما در  نهایت چهارم شد. عابدینی با همان مقام چهارمی هم دست به کار بزرگی زد و نام شمشیربازی ایران را بر سر زبان‌ها انداخت. سابر ایران پس از المپیک ریو روی دیگر خود را نشان داد به گونه‌ای که حتی تا رنکینگ چهارم تیمی جهان صعود کرد و مدال برنز انفرادی قهرمانی جهان را توسط عابدینی به دست آورد.

مجتبی عابدینی در المپیک 2016 ریو ابتدا آندره یاگودکا از اوکراین را با نتیجه 15 بر 9 شکست داد سپس  مقابل «گو بون گیل» از کره جنوبی و نفر سوم رده بندی دنیا با نتیجه 15 بر 12 به برتری رسید و راهی مرحله یک چهارم نهایی شد.

شمشیرباز اسلحه سابر ایران در ادامه با «وینسنته آنستت» نفر پنجم جهان از فرانسه روبرو شد و 15 بر 13 به برتری رسید و به نیمه نهایی صعود کرد.

وی در مرحله نیمه نهایی به مصاف «هومر» نایب قهرمان سال 2015 جهان ‌از آمریکا رفت و در حالی که سه ماه قبل این شمشیرباز را شکست داده بود، با حساب 15 بر 14 و تنها یک اختلاف امتیاز شکست خورد و از رسیدن به فینال بازماند.

عابدینی برای کسب مدال برنز به مصاف «کیم جونگ» از کره جنوبی رفت و با قبول شکست 15 بر 8 از رسیدن به مدال بازماند و چهارم شد.

علی پاکدامن نیز در نخستین دیدار خود در المپیک 2016 ریو مقابل «ماتیاس زابو» آلمانی قرار گرفت و با نتیجه 15 بر 11 شکست خورد و از دور رقابت‌ها کنار رفت.

شمشیربازی , المپیک 2020 توکیو , شمشیربازی - المپیک 2020 توکیو ,

سابر چگونه المپیکی شد؟

هدف سابر از ابتدا کسب سهمیه تیمی بود چرا که از این طریق موفق به کسب سه سهمیه انفرادی و یک سهمیه تیمی می‌شد. سابر ایران از همان ابتدا برای درخشش مسابقات جهانی و قهرمانی جهان برنامه‌ریزی کرد و در نهایت پیش از پایان مسابقات و اعلام رنکینگ نهایی تیم‌ها اوایل اسفند سال 98 توانست در جام جهانی لهستان سهمیه تیمی خود را قطعی کند همین موضوع باعث شد تا در شرایطی که شیوع کرونا مسابقات انتخابی المپیک را لغو کرده بود و برخی از کشورها از جمله فرانسه و روسیه هنوز موفق به کسب سهمیه نشده بودند، سابریست‌های ایران با خیالی آسوده تمرینات خود را در خانه دنبال کنند و در آن شرایط لغو مسابقات فقط از جهت دور شدن آنها از مسابقات باعث نگرانی شده بود نه کسب سهمیه.

مشخص شدن تیم‌های المپیکی در میان آرامش ایران

بالاخره بعد از یک سال تعطیلی مسابقات بین‌المللی، جام‌جهانی سابر و آخرین مرحله توزیع سهمیه المپیک از 21 اسفند ماه 99 در بوداپست آغاز شد و در پایان تیم ایران به مقام ششم رسید.

پیمان فخری سرمربی تیم ملی ترجیح داد در بخش تیمی از علی پاکدامن و مجتبی عابدینی نفرات اصلی خود استفاده نکند. وی پیش از آغاز مسابقات تیمی گفته بود" با توجه به اینکه سهمیه تیمی سابر ایران قطعی است هدف ما این است که در پایان این مسابقات در رده ششم یا هفتم رنکینگ جهانی قرار بگیریم. به همین دلیل در بخش تیمی مسابقات از نفرات اصلی خود استفاده نمی‌کنیم. با قرار گرفتن در این جایگاه در المپیک با قرعه آسان‌تری روبرو خواهیم شد."

در پایان‌بخش تیمی جام جهانی بوداپست رنکینگ جهانی اعلام شد و همانطور که سرمربی تیم نیز برنامه‌ریزی کرده بود تیم سابر ایران در رده ششم جهان ایستاد.

به این ترتیب ایران، ایتالیا، کره جنوبی، مصر، مجارستان، آمریکا، آلمان و روسیه 8 تیم حاضر در المپیک توکیو هستند.

تیم ملی شمشیربازی ایران در اولین دیدار خود در بخش تیمی به مصاف ایتالیا خواهد رفت و در صورت پیروزی دومین دیدار خود را با برنده دیدار تیم‌های مجارستان و آمریکا برگزار می‌کند.

**مجتبی عابدینی

مجتبی عابدینی شورمستی متولد 20 مرداد ماه 1363 درتهران، اصالتاَ سوادکوه مازندران و عضو تیم ملی شمشیربازی ایران در اسلحه سابر است.

کسب برنز انفرادی قهرمانی جهان در بوداپست مجارستان در سال 2019، نقره تیمی جام جهانی ایتالیا، نقره انفرادی جام جهانی ایتالیا در سال 2017، دو مدال نقره در سابر تیمی بازی‌های آسیایی اینچئون و جاکارتا در سال‌های 2014 و2018، یک نقره و 5 برنز در بخش انفرادی سابر قهرمانی آسیا و 5 نقره و 7  برنز در بخش تیمی قهرمانی آسیا بخشی از مدال‌های وی در سال‌های حضورش در این رشته است.

علی پاکدامن

سید علی پاکدامن اسماعیل‌زاده متولد اول شهریور 1369 در تهران است. وی مدال نقره بازی‌های آسیایی جاکارتا در بخش تیمی را در کارنامه دارد. همچنین یک نقره و‌‌ دو  برنز در بخش انفرادی و 3 نقره و 2 برنز تیمی در مسابقات قهرمانی آسیا نتیجه گوشه‌ای از تلاش های او در سابر است.

وی همراه یاران خود دو مدال طلا و‌یک نقره تیمی در جام جهانی سنگال، گرجستان و‌ لهستان  را نیز کسب کرد. همچنین مدال نقره سابر تیمی در جام جهانی ایتالیا را بر گردن آویخته است.

محمد رهبری

محمد رهبری متولد 22 آذر 1370 در رشت است. وی با کسب بیش از 20 مدال قاره‌ای، 2 مدال جهانی، 2 مدال بازیهای آسیایی اینچئون و جاکارتا  پرافتخارترین ورزشکار و از چهره‌های سرشناس ورزش استان گیلان است.

دو مدال طلا و‌یک نقره تیمی در جام جهانی سنگال، گرجستان و‌ لهستان مهم‌ترین مدال‌های او محسوب می‌شوند. وی در کنار مجتبی عابدینی، علی پاکدامن و محمد فتوحی افتخار ایستادن بر سکوی دوم جام جهانی ایتالیا در سال 2019 را داشته است.

محمد فتوحی

فتوحی آخرین سابریست ایران برای حضور در المپیک توکیو بود. وی با عملکرد خود در مسابقات جهانی و اردوها و همچنین موفقیت در مسابقات انتخابی درون اردویی، موفق شد نظر کادر فنی را جلب و بلیط خود را برای اعزام به المپیک رزرو کرد.

وی متولد 14 آذر سال 69 در یزد است. وی 4 مدال نقره تیمی در مسابقات قهرمانی آسیا کسب کرده است و مدال نقره تیمی جام جهانی ایتالیا نیز در سال  2019 در کارنامه دارد.


سابریست‌ها در چه صورتی دست پر به ایران باز می‌گردند؟

پیش‌بینی در خصوص کسب مدال و یا حتی رنگ مدال در هیچ رشته و برای هیچ کشوری ممکن نیست اما شاید بد نباشد که ببینیم سابر ایران در چه صورتی می توانند موفقیتی بالاتر از ادوار گذشته خود کسب کند.

سابر ایران علاوه بر افزایش تعداد سهمیه‌ها نسبت به دو حضور گذشته خود در المپیک، برای نخستین بار با قرار گرفتن در جمع 8 تیم برتر جهان، سهمیه تیمی المپیک را کسب کرده است جایی که در آن کشورهایی مانند فرانسه ناکام ماندند. پس تا همین جا باید به این رشته، ورزشکاران و کادر فنی آن تبریک گفت اما نیاید فراموش کرد که درخشش عابدینی در المپیک ریو و همچنین نتایج سابر ایران در سابر تیمی باعث شده تا کسب مدال چه در بخش انفرادی و چه انفرادی بهترین عملکرد را برای این رشته رقم بزند. مطمئنا شمشیربازی در جایی نمره قبولی کسب خواهد کرد که جایگاه چهارمی بخش انفرادی تبدیل به مدال شود البته به نظر می‌رسد که با توجه به تمرکز بالای بازیکنان در بخش تیمی، کسب مطلوب‌ترین نتیجه در این بخش دور از ذهن نباشد.

شمشیربازی , المپیک 2020 توکیو , شمشیربازی - المپیک 2020 توکیو ,

تاریخ مسابقات سابر در بخش انفرادی و تیمی

شنبه 2 مرداد: بخش انفرادی سابر(مجتبی عابدینی، علی پاکدامن و محمد رهبری) از ساعت 9 صبح تا 22:25 شب به وقت محلی
چهارشنبه، 6 مرداد: بخش تیمی سابر( مجتبی عابدینی، علی پاکدامن، محمد رهبری و محمد فتوحی) 10 صبح تا 20:40 شب به وقت محلی

محل برگزاری: مرکز ماکوهاری

 

انتهای پیام/

 
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار ورزشی
اخبار روز ورزشی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon