روایت سردار آبنوش از نابغه جبهه میانی غرب در دوران دفاع‌مقدس/ شهید حاجی‌بابایی عماد مغنیه ایران بود

روایت سردار آبنوش از نابغه جبهه میانی غرب در دوران دفاع‌مقدس/ شهید حاجی‌بابایی عماد مغنیه ایران بود

گروه استانها- همرزم شهید حاجی بابایی با بیان اینکه این شهید معزز عماد مغنیه ایران و اسطوره‌ای برای کل کشور است گفت: وی به عنوان یک نابغه و فرد خاص مطرح است فردی که متاسفانه شهادت زودهنگام آن مانع از این شد که مردم به درستی و عمیق شخصیت او را بشناسند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان ، سردار سالار آبنوش از همرزمان شهید علیرضا حاجی بابایی و معاون سابق عملیات سازمان بسیج مستضعفین کشور در جمع مردم همدان با تشریح ویژگی‌های شهید علیرضا حاجی بابایی شهید شاخص استان همدان در سال 1400 اظهار داشت:  قدر و اندازه شهدا را فقط و فقط خدا می‌داند و اینکه کدام شهید شاخص است باید بگویم از نظر من تمامی آنها شاخص بوده و برای ما الگو  هستند.

 وی افزود: ما انسانها به اندازه عقل و تشخیص خود پارامترهایی در نظر گرفته و براساس آن تعدادی از شهدا رابه عنوان شهید شاخص هر شهرستان، استان و کشور انتخاب می‌کنیم هرچند معتقدم  از آنجا که شهدا انسانهای بزرگی هستند گلایه‌ای در این باره ندارند اما امثال بنده ممکن است گلایه‌هایی داشته باشیم که چرا این و یا چرا آن  شهید انتخاب شده است.

معاون سابق عملیات سازمان بسیج مستضعفین کشور با اشاره به اینکه وقتی از یک شهید حرف بزنیم یعنی از همه شهدا سخن گفته‌ایم بیان کرد: در وصف هر شهید که توضیح دهیم درباره همه شهدا توضیح داده‌ایم.

وی درباره شهید علیرضا حاجی بایایی ادامه داد: ایشان پیش از انقلاب معلم ما بوده و در حین و بعد از انقلاب نیز در درگیری‌های خیابانی، مبارزه به گروهک‌ها، قائله کردستان و جنگ تحمیلی در کنار ایشان بودیم تا اینکه ایشان در عملیات رمضان به شهادت رسیدند.

آبنوش توضیح داد: 39 سال پیش شب 21 ماه مبارک رمضان، عملیات رمضان انجام شد، عملیاتی که در آن مقطع بسیار تعیین کننده بود چرا که در صورت موفقیت آمیز بودن آن می‌توانستیم در شرق بصره گام‌هایی برداشته و با فشار آوردن به دشمن، امتیازاتی را برای پایان دادن به جنگ به دست آوریم.

وی با اشاره به اینکه در عملیات رمضان سپاه هنوز یگان رزم نداشت و به تازگی تیپ‌ها را تشکیل داده بود گفت: سپاه در زمان این عملیات 10 تیپ داشت و این یعنی پیش از این تاریخ اگر چه جنگ را مدیریت می کردیم اما رزمندگان  به صورت هیئتی و جمعی در جبهه ها حضور داشتند و نیروها به صورت منسجم نیز سازماندهی نشده بودند.

همرزم شهید حاجی بابایی اظهار داشت: پیش از عملیات رمضان، عملیات‌ها در مناطق مختلف جنگی به صورت منظم برگزار می‌شد اما در خارج از یک قالب سازماندهی رزمی امروز بوده و پارتیزانی بود؛ مسائلی که اسناد آن نیز موجود است.

وی بیان کرد: عملیات رمضان با 10 تیپ از کل سپاه و دو  لشگر از سوی ارتش به صورت تلفیقی برنامه ریزی و برگزار شد، در این عملیات فرماندهانی مانند حسین خرازی، مهدی باکری، احمد کاظمی و قاسم سلیمانی حضور داشتند کما اینکه از همدان نیز تیپی به این عملیات اعزام شد.

آبنوش افزود: این عملیات در یک منطقه حساس و با شرایطی بسیار سخت انجام شد، مسئله ای که شهید حاج قاسم سلیمانی در یادواره شهدای عملیات رمضان همدان نیز به آن اشاره کرده و توضیحاتی را بیان کرد.

وی با اشاره به اینکه در این عملیات شهید علیرضا حاجی بابایی فرماندهی تیپ همدان را برعهده داشتند اظهار داشت: شهید حاجی بابایی یک شخصیت عادی نبود بلکه وی معلمی ممتاز درعرصه تربیت بود که با رفتار خود افراد را تربیت میکرد، فردی که در عرصه نبرد نیز تئوریسینی واقعی و ممتاز در اتاق جنگ به شمار می رفت.

معاون سابق عملیات سازمان بسیج مستضعفین کشور ادامه داد: وقتی شهید حاجی بابایی وارد عرصه نبرد می‌شد افرادی مانند شهید چیت سازیان که خود اسطوره است از نحوه رزم او الگو می‌گرفت، شهید عزیزی که جمع اضداد را ممکن کرده بود.

وی عنوان کرد: شهید حاجی بابایی به عنوان یک نابغه و فرد خاص مطرح است فردی که متاسفانه شهادت زود هنگام آن مانع از این شد که مردم به درستی و عمیق شخصیت او را بشناسند.

آبنوش بیان کرد: متاسفانه از این شهید بزرگوار آثار زیادی به جا نمانده است تا بتوانیم آنطور که باید و شاید وی را به جامعه معرفی کنیم چرا که وی ابتدای جنگ به شهادت رسید و آن زمان هنوز اقدامی برای تهیه مصاحبه، عکس و فیلم از فرماندهان انجام نشده بود.

وی ادامه داد: شهید حاجی بابایی در زمان معلمی خود در یکی از روستاهای دوره افتاده آذربایجان شرقی با منش و سیره خاص تربیتی خود کاری کرده  که تعداد شهدای آن روستا یک سر و گردن نسبت به دیگر مناطق بیشتر بود.

همرزم شهید حاجی بابایی مطرح کرد: جوانانی که شهید حاجی بابایی در زمان پیش از انقلاب مسئولیت تربیت آنها را در این منطقه دور افتاده و محروم بر دوش داشت بعدها تبدیل به رزمندگان لشگر31 عاشورا شدند، کسی که توانست در دوران طاغوت سمبل دین و ارزش باشد.

وی با تشریح نقش ممتاز و برجسته شهید حاجی بابایی در تربیت جوانان و انسجام رزمندگان همدانی در دوران دفاع مقدس گفت: شهید پیچک که فرمانده منطقه غرب کشور بود نظرات و طراحی‌های شهید حاجی بابایی را قبول داشت، آنها را  بی ایراد می‌دانست و می پذیرفت.

آبنوش با اظهار گلایمندی از عدم توجه به موقع گروه‌های مختلف فرهنگی و فعال در حوزه ایثار و شهادت برای معرفی شهید علیرضا حاجی بابایی افزود: شهید حاجی بابایی عماد مغنیه ایران و اسطوره ای برای کل کشور است، شهیدی که باید ابعاد مختلف شخصیتی وی برای جوانان بازگو شود تا آن‌ها نیز به این خودباوری و اطمینان دست پیدا کنند که یک جوان می‌تواند با تکیه بر دین و ولایت  به چنین عظمتی دست یابد.

وی اظهار داشت: شهید حاجی بابایی اسطوره‌ای متعلق به همه مردم همدان است، فردی که با بندگی خدای متعال توانست به چنین درجه ای در عرصه مجاهدت دست یابد.

معاون سابق عملیات سازمان بسیج مستضعفین کشور مطرح کرد: اگر شهید حاجی بابایی در جغرافیایی مانند تهران مطرح میشد در همه ابعاد فردی هم‌سنگ شهید باقری لحاظ میشد، اما متاسفانه چون ایشان تنها در جبهه میانی غرب فعال بودند بنابراین آنطور که باید و شاید ابعاد شخصیتی و فرماندهی ایشان شناخته نشد در غیر این صورت وی یک اسطوره ملی و فراملی بود.

 به گزارش تسنیم، علاقمندان به حوزه ایثار و شهادت می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این عملیات کتاب "رقص خاکریز" به قلم محسن صیفی کار را مطالعه کنند.

نویسنده این اثر ارزشمند در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان،  اظهار داشت: کتاب "رقص خاک ریز"، نگاهی تحلیلی و تاریخی به "عملیات رمضان" و" نقش رزمندگان همدانی" در این عملیات است.

 وی افزود: کتاب "رقص خاک ریز" که به‌اشتباه برخی آن را کتاب خاطرات معرفی کرده‌اند در اصل به ماهیت، چرایی، نحوه حضور یگان‌ها و دیگر ابعاد رزم نظامی در عملیات رمضان می‌پردازد.

این نویسنده همدانی عنوان کرد: برای نگارش این کتاب از منابع مختلفی استفاده‌شده است و به صورت ویژه در دو فصل به "بررسی نقش رزمندگان استان همدان" که آن زمان در قالب سه گردان به لشگر 41 ثارالله کرمان به فرماندهی" سردار سلیمانی"، مأمور شده بودند، پرداخته‌ شده است.

وی با اشاره به اینکه دو فصل "3 گردان ما" و "گردان خندق" به بیان نقش رزمندگان همدانی در عملیات رمضان اختصاص دارد، گفت: در فصل "گردان خندق" با توجه به اینکه فرماندهی این گردان در عملیات رمضان را "سردار جعفر مظاهری" بر عهده داشتند ضمن بررسی این عملیات، خاطرات ایشان از آن مقطع زمانی نیز بیان‌ شده است.

صیفی‌کار ابراز کرد: در عملیات رمضان که 22 تیرماه سال 61 انجام شد سه گردان از نیروهای استان همدان به ترتیب وارد عملیات می‌شوند که در بین آن‌ها گردان آخر به نام گردان "خندق" مهم‌ترین وظیفه را بر عهده داشته است چراکه فرماندهان و جانشینان هر دو گردان قبلی یعنی "شهیدان حاجی بابایی" فرمانده" گردان نصر" و شهید "محمد دلاوری" فرمانده" گردان فتح " به شهادت رسیده بودند.

وی اظهار داشت: در این عملیات از سه گردان اعزام‌شده تنها گردان "خندق" باقی می‌ماند که به همراه دیگر نیروهای باقی‌مانده از دو گردان قبلی وارد عملیات شده و ماجراهای سنگر شهادت و خاک ریز ابرویی را تجربه می‌کند؛ گردانی که 4 تا 5 روز با چنگ و دندان به معنای واقعی کلمه دفاع می‌کنند.

نویسنده کتاب رقص خاک ریز بابیان اینکه دلیل انتخاب نام "رقص خاک ریز" برای این کتاب نیز به دلیل ماجراهایی است که برای گردان "خندق" رخ می‌دهد عنوان کرد: سردار جعفر مظاهری در درباره آن‌ها روزها گفتند "خدا می‌داند این خاک ریز در آسمان می‌رقصید و گویی زمین و زمان باهم می‌لرزیدند. کسی جرئت نمی‌کرد لحظه‌ای سرش را بالای خاک ریز بیاورد....".

وی با تأکید بر اینکه رزمندگان همدانی در عملیات "رمضان" حماسی جنگیدند ابراز کرد: در عملیات "رمضان" "گردان خندق" در یک نبرد عاشورایی موفق می‌شود یک خاک ریز 120 متری را نگه دارد، خاک ریزی که اگر سقوط می‌کرد تمام دست آوردهای عملیات در" قرارگاه قدس" نیز از بین می‌رفت.

صیفی‌کار بابیان اینکه نگارش این کتاب یک اقدام کاملاً آتش به اختیارانه بود، افزود:  وقتی قرار شد یادواره "شهدای عملیات رمضان" با حضور شهید حاج قاسم سلیمانی برگزار شود مقرر شد برای زنده ماندن نام این عملیات کتابی درباره آن نوشته شود به همین منظور نیز این کتاب به رشته تحریر درآمد.

وی گفت: این کتاب در 8 فصل  و در دو محور "تحلیل سیاسی" و "تحلیل نظامی" تدوین‌شده است و دربردارنده اتفاقات رخ‌داده در عملیات رمضان، عملکرد رزمندگان همدانی در این عملیات، ماجرای بمباران نماز جمعه روز قدس مردم روزه‌دار همدان، ضمایم، عکس‌ها، اخبار درج‌شده در جراید، اسناد عملیات و غیره است.

این نویسنده توانای همدانی با اشاره به اینکه  این اثر یک خط تاریخی را نیز دنبال می‌کند و علاوه بر ماجرای بمباران نماز جمعه روز قدس همدان به ماجرای بمباران دو یا سه‌نقطه دیگر از همدان در همان روز نیز می‌پردازد اظهار داشت:  در بمباران هوایی همدان در آن روز 115 نفر  و در عملیات رمضان نیز 156 نفر به شهادت رسیدند که بسیاری از آن‌ها مفقودالاثر هستند.

وی درباره عدم انتشار عکس از عملیات رمضان در این کتاب مطرح کرد: متأسفانه ما از این عملیات نتوانستیم عکسی به دست آوریم چراکه شهید "حمید یوسفی نیک‌خو" که مسئول عکاسی و فیلم‌برداری از این عملیات بودند در همین عملیات به شهادت رسیده و به‌تبع عکس‌ها و فیلم‌های گرفته‌شده نیز همراه ایشان از بین رفته است.

انتهای پیام/742/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران