دلایل ادامه مشارکت امارات در جنگ یمن

دلایل ادامه مشارکت امارات در جنگ یمن

بیانیه وزارت دفاع امارات مبنی بر ادامه مشارکت نظامی امارات در جنگ یمن با وجود اینکه قبلا از عقب نشینی نیروهایش دم زده بود اوج آشفتگی رژیم امارات را نشان می‌دهد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، وزارت دفاع امارات در حساب کاربری توییتر از بازدید سرلشکر «صالح العامری» فرمانده عملیات مشترک این کشور از نیروهای اماراتی که در قالب ائتلاف سعودی علیه یمن حضور دارند به منظور اطلاع از ماموریت‌های آنها خبر داد.

در واقع امارات به ادامه عملیات نظامی در یمن پس از موضع گیری‌های سراب گونه که در آن بارها از عقب نشینی نظامی از یمن دم زده بود و آخرین مورد آن هم در اواخر سال گذشته میلادی بود، اشاره می‌کند.

این موضع گیری جدید امارات همزمان با اعلام خبر دیدار یک مقام نظامی امارات با مقام سعودی است که به گفته خبرگزاری واس عربستان، عملیات نظامی مشترک در یمن مورد بررسی قرار گرفته است.

طی دو سال گذشته 2019-2020، رسانه‌های اماراتی از کاهش حضور نیروهای نظامی امارات خبر دادند و به نوعی تلاش کردند که عقب نشینی کامل را ترویج دهند.

علت اینکه امارات به ترویج عقب نشینی پرداخت، افزایش حملات موشکی و پهپادی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن به تاسیسات سعودی در راستای تشدید اقدامات راهبردی صنعا در عمق عربستان با هدف توقف جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن بود.

امارات جدیت هشدارها به ویژه پس از اینکه «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن در ماه سپتامبر سال 2019 در یک بیانیه نظامی از رصد اهداف در ابوظبی و دبی سخن گفت، درک کرد.

همچنین امارات هشدار روشن و مستقیم «عبدالملک الحوثی» رهبر انصارالله یمن در گفتگو با شبکه المسیره در سال 2020 را دریافت.

پیام‌های روشن یمنی‌ها، امارات را به اعلام عقب نشینی به عنوان گامی برای در امان ماندن از خشم نیروهای مسلح سوق داد اما دوباره از ادامه حضور نظامی در اراضی یمن و مشارکت در جنگ سخن می‌گوید که این نشانه آشفتگی است که امارات در آن به سر می‌برد.

ناظران امور بر این باورند که اعلام ادامه مشارکت در قالب ائتلاف سعودی در جنگ هفت ساله یمن در دو نکته خلاصه می‌شود؛ نخست، این با هدف ممانعت از تنش بیشتر با سعودی در نتیجه تشدید اختلافات میان ابوظبی و ریاض در زمینه تولید نفت و نیز با توجه به اقدامات عربستان علیه امارات است.

دوم، این اعلامیه وزارت دفاع امارات پس از عادی سازی روابط میان امارات و رژیم صهیونیستی و امضای توافقات نظامی است که شامل تجهیز امارات به سامانه دفاع موشکی از جمله گنبد آهنین است.

در واقع این موارد علت ادامه عملیات نظامی امارات در یمن است.

اختلافات گسترده ابوظی و ریاض پشت درهای بسته

این در حالی است که یک رسانه آمریکایی احتمال داد که اختلافات میان امارات با وجود همه تحرکات برای مهار آن، تشدید شود.

رسانه آمریکایی «ژئوپلتیکال فیوچر»به ناخرسندی عمیق امارات از اقدامات سعودی اشاره کرده است که در پشت درهای بسته آنرا بیان می‌کنند و اینکه ابوظبی، اقدامات سعودی را با هدف غرق کردن آن در منطقه می‌داند و اینکه پس از عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، امارات را در برابر جهان اسلام و عرب تتها گذاشته است  تا ابوظبی متهم شود که از موضوع فلسطین به عنوان مهمترین موضوع جهان عرب و اسلام شانه خالی کرده است.

این رسانه آمریکایی در ادامه به اختلافات ریشه دار و مناقشات مرزی دو کشور هم پرداخته است.

جاسوسی امارات از دولت «هادی»

همزمان سازمان « سیتیزن لاب» سازمان تحقیقاتی کانادا از جاسوسی امارات علیه مسئولان دولت «هادی» خبر داد و اینکه این کار را از طریق ابزارهایی که از رژیم صهیونیستی خریده است، انجام می‌دهد.

این سازمان بیان کرد که امارات پنج میلیون دلار به اسرائیلی‌ها در ازای دریافت برنامه جاسوسی، داده است.

امارات به دنبال هدف قرار دادن وزیران و مسئولان عالی رتبه دولت «هادی» از جمله استاندار سقطری «رمزی محروس» است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران