نویسندگان سعودی: امارات به توافق ریاض درباره یمن پایبند نبوده است
به دنبال عدمپایبندی امارات به توافقنامه ریاض دو روزنامه نگار سعودی در توییتی اعلام کردند که اخلال در توافقنامه ریاض روابط دو کشور عربستان و امارات را تحت تاثیر قرار میدهد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از الخلیج الجدید، دو روزنامه نگار سعودی در توییتی نوشتند که عدم پایبندی امارات به اجرای توافقنامه موسوم به « توافق ریاض» در مورد یمن، روابط ریاض و ابوظبی را در معرض آزمایش قرار داده است.
«سلیمان العقیلی» نویسنده سیاسی سعودی در توییتی نوشت: اگر امارات متحده عربی به اجرای توافقنامه ریاض درباره یمن کمک نکند و با بر هم زدن آن موضع خود را حفظ کند، من فکر میکنم روابط دو کشور تحت آزمایش قرار گیرد.
سردار «عبدالله آل هتیله» دستیار مدیر روزنامه سعودی عکاظ نیز ادعا کرد : «عربستان سعودی تنها کشوری است که هیچ جاه طلبی در یمن ندارد و تنها آرزوی عربستان سعودی امنیت و ثبات یمن به موجب همسایگی، روابط خویشاوندی بین دو ملت و منافع مشترک بین دو کشور است».
عربستان سعودی از سال 2015 در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گستردهای را علیه یمن -فقیرترین کشور عربی- آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیادی خواهیهای سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.
دولت مستعفی یمن و شورای انتقالی جنوب در پنجم نوامبر 2019 پس از درگیریهای خونبار میان دو طرف در آگوست همان سال که دهها کشته و زخمی برجای گذاشت و به دنبال آن دولت موقت، عدن را ترک کرد، با وساطت سعودیها یک توافق آشتی موسوم به توافق ریاض را منعقد کردند که هنوز هم اجرایی نشده است.
رئیس جمهور مستعفی یمن و وابسته به ریاض اخیرا از امارات انتقاد و تاکید کرد که شبه نظامیان وابسته به امارات باید درخواست ریاض برای توقف هرگونه تنش و تکمیل « توافق ریاض» بپذیرند و اجرایی کنند. وی همچنین از شورای انتقالی خواست که از «ایجاد بحران، سوء استفاده از وضعیت اقتصادی و بهداشتی... و دستاوردهای غیر قانونی» دست بردارد.
علیرغم تلاشهای عربستان سعودی، اختلافات گسترده آن با اماراتیها بیش از پیش آشکار شده است. سعودیها بسیار امیدوار بودند که از رهگذر توافقنامه موسوم به «توافق ریاض» به اختلافات دوجانبه پایان دهند اما با گذشت قریب به یک سال از امضای این توافقنامه، اختلافات دو طرف نه تنها از بین نرفته است بلکه افزایش یافته و علنی شده است.
رقابت و درگیری میان دولت مستعفی و شورای انتقالی جنوب به یکی از پیچیدگیهای بحران یمن تبدیل شده و کارشناسان این مسأله را به جنگ نیابتی میان ریاض و ابوظبی بر سر تسلط بر منابع یمن تفسیر میکنند.
انتهای پیام/