مدیران خراسان جنوبی منتظر ابلاغ اعتبار کشوری برای طرح اقدام ملی مسکن نمانند
گروه استانها-مدیران شرکتهای خدمات رسان استان خراسان جنوبی برای ایجاد زیرساختها لازمطرح اقدام ملی مسکن منتظر ابلاغ اعتبار کشوری نمانند و خود با حضور در تهران پیگیریهای لازم را انجام دهند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند ، خانه دار شدن یکی از مهم ترین دغدغههای خانوادههای ایرانی است و داشتن یک منزل مناسب که بتوان با بودجه کم و متناسب با درآمد خانواده تامین کرد موضوعی مهم به حساب می آید، اما آنچه در این روزهای بازار حکایت دارد قیمتهای نجومی مسکن است قیمتهایی که بسیاری را از صاحب خانه شدن ناامید کرده است.
هرچند قدرت خرید مسکن در ایران بسیار پایین است و همین امر سبب شده تا بسیاری از مردم دچار مشکلاتی شوند چرا که دشوار بودن مسیر صاحب خانگی زمینه ساز بروز فسادهای اداری واختلافات خانوادگی میشود.
نرخ مسکن درحالی از سالهای گذشته تاکنون روند صعودی داشته است که در این راستا زمینه التهاب ناشی از افزایش قیمتها، نبود نظارت کافی، سودجویی برخی مالکان، وجود دلالان و برخی سایتهای غیر مجاز بازار مسکن را به بازاری بی درو پیکر رسانده است.
از سویی دیگر قیمت خرید مسکن و اجاره بهای منازل مسکونی به عنوان یکی از نیازهای اصلی زندگی بشر همواره مورد توجه تمامی اقشار بوده است زیرا افزایش قیمتها در این حوزه با تاثیر گذاری مستقیم بر اقتصاد و معیشت خانوارها به عموم جامعه از جمله قشر کم درآمد آسیب جدی وارد میکند.
از سویی دیگر روند قیمت گذاری و افزایش نرخها با وجود نظارت ضعیف بر بازار مسکن و دسترسی مستقیم به خریداران در واقع برعهده مالکان قرار دارد به گونه ای که در هر منطقه ای افزایش قیمتها با یک خرید و فروش غیر منطقی آغاز میشود و به فروشندگان منازل مسکونی دیگر سرایت میکند.
اما این همه ماجرا نیست چرا که جمعیت زیادی از مردم استان با مطرح شدن طرح اقدام ملی مسکن به هزار و یک امید در این طرح ثبت نام کردند تا بتوانند سایه امنی برای خود و خانواه خود داشته باشند، اما آنچه در واقعیت جریان دارد این است که طرح اقدام ملی مسکن از همان ابتدای کار تاکنون مردم را با مشکلاتی مواجه ساخته است مشکلاتی که فرد متقاضی را بین دو راهی قرار داده است.
امروز مسئولان استانی دور هم جمع شدند تا در شورای مسکن استان خراسان جنوبی وضعیت را بررسی کنند.
همه ارکان دولت، پیگیر به سرانجام رساندن طرح اقدام ملی مسکن
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی در شورای مسکن خراسان جنوبی با بیان اینکه همه ارکان دولت، به دنبال به سرانجام رساندن طرح اقدام ملی مسکن هستند گفت: با عنایت به هدف طرح اقدام ملی مسکن در خانه دار شدن اقشار متوسط به پایین، باید انجمن مسکن سازان و جامعه مهندسی استان در راستای مسئولیت و وظیفه اجتماعی خود، همچون مسکن مهر به طرح اقدام ملی نیز ورود کنند تا این طرح با حداقل هزینه به سرانجام برسد.
محمد فرهادی ادامه داد: بر اساس مصوبات جلسات گذشته طرح اقدام ملی نباید به کمیسیون ماده 100 ارجاع شود، لذا همه مدیران باید تصمیمات مصوب شده را اجرا کنند.
معاون هماهنگی امرو عمرانی استاندار خراسان جنوبی به لزوم استفاده از مصالح بومی در طرح اقدام ملی اشاره کرد و گفت: اولویت در ساخت مسکن در طرح اقدام ملی با مصالح بومی است اما چنانچه این مصالح در استان موجود نباشد، می توانند از مصالح غیر بومی نیز استفاده کنند.
فرهادی با اشاره به مصوبه هیئت وزیران در خصوص تأمین زیر ساختها در طرح اقدام ملی مسکن تصریح کرد: تمام دستگاههای خدمات رسان حسب مورد موظفند خدمات زیر بنایی و روبنایی مورد نیاز پروژههای طرح اقدام ملی مسکن را از محل منابع مصوب مربوط سالانه به سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام کنند.
وی ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه کشور هم موظف است در توزیع و تخصیص اعتبارات سهم هر دستگاه، اعتبارات مربوط به اجرایی شدن طرح حمایتی مسکن را در اولویت قرار دهد.
فرهادی با تاکید براینکه مدیران شرکتهای خدماترسان نسبت به مطالبه سهم استان از اعتبار ملی برای تامین خدمات زیربنایی طرح اقدام ملی مسکن پیگیری و اقدامات لازم را انجام دهند، گفت: یکی از مشکلاتی که در بدنه اجرایی استان وجود دارد این است که پیگیری لازم را برای جذب اعتبارات ملی از وزارتخانهها انجام نمی دهند و بعد می گویند اعتبار ملی به ما نداده اند که باید در این باره اهتمام بیشتری داشته باشند.
وی با تاکید بر این که استاندار و خودم حاضریم برای جذب اعتبارات ملی به همراه مدیران اجرایی دستگاههای استان پیگیری لازم را انجام دهیم، افزود: با توجه به این که ایجاد زیرساختهای مورد نیاز در روند اجرای طرح اقدام ملی از اهمیت زیادی برخوردار است مدیران دستگاهها پس از بررسی لازم، باید برنامه زمانبندی اجرایی خود را برای تامین خدمات زیربنایی به دبیرخانه شورای مسکن استان ارائه دهند.
فرهادی بیان داشت: اجرای طرح اقدام ملی مسکن در بیرجند مشمول مجری ذیصلاح است و انجمن سازندگان مسکن باید به وظایف اجتماعی خود در این زمینه عمل کنند و مدیران با دریافت حداقل درصد هزینه مجری ذیصلاح این موضوع را مدیریت کنند تا کار سریع تر انجام شود.
وی افزود: شهرداری بیرجند با توجه به تصمیمات گذشته این شورا از ارجاع پروندههای اقدام ملی مسکن به کمیسیون ماده 100 باید خودداری کند چون خوشایند نیست وقتی مدیران در جلسهای تصمیمی میگیرند بعد از آن به گونه دیگری عمل شود و باید پیشبینیهای لازم برای تامین مصالح مورد نیاز این طرح با اولویت مصالح بومی شود ودر صورتی که این امکان وجود نداشت از مصالح خارح از استان استفاده شود.
حمایت ازتولید کنندگان مصالح ساختمانی
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی هم گفت : تصمیمات اولیه برای حمایت در این باره با سازمان صمت گرفته شده است و بر طبق تفاهمنامه به عمل آمده آمادگی داریم زمینی در کنار سایت 27 هکتاری طرح اقدام ملی مسکن بیرجند در اختیار فروشندگان مصالح بومی قرار دهیم تا فروش مصالح بومی با حمایتی که از تولیدکننده و فروشنده صورت میگیرد با 10 تا 25 درصد تخفیف ارائه شود.
وحید داعی از آمادهسازی سایت 27 هکتاری مسکن بیرجند توسط بنیاد مسکن خبر داد و خاطر نشان کرد: بنیاد مسکن با نرخ پایه 1400 بدون تعدیل و افزایش قیمت و با کمترین میزان ممکن طبق مصوبات باید نسبت به این مهم اقدام کند و زیرساختهای مورد نیاز پروژههای این طرح نیز شرکتهای خدمترسان طی یک هفته باید نسبت به تدوین برنامههای اجرایی با زمانبندی مشخص اقدام کنند و آن را به شورای مسکن استان ارائه کنند.
وی بیان داشت: بر اساس آخرین آمار تاکنون در شهرهای بالای 100هزار نفر جمعیت(بیرجند)برای تعداد 3227 نفر زمین پیش بینی و جهت ساخت واگذار شده که از این تعداد 967واحد عملیات اجرایی ساخت مسکن را شروع کرده اند، همچنین در شهرهای زیر 100 هزار نفرجمعیت استان برای 3229 نفر زمین پیش بینی شده و تعداد 1243 واحد عملیات اجرایی را آغاز کرده اند.
پیش بینی برآوردها لازم برای تامین زیرساخت آب شرب در همه طرحهای اقدام ملی مسکن
حسین امامی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان خراسان جنوبی هم با بیان این که برآوردها لازم برای تامین زیرساخت آب شرب در همه طرحهای اقدام ملی مسکن پیش بینی شده است، گفت: با توجه به این که هزینههای ایجاد شبکه زیاد است از اعتبارات استانی باید در این باره کمک شود زیرا طبق استانداردها برای هر مشتری یک متر مربع مخزن باید ایجاد کنیم که برای این منظور320 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
محمودی، معاون بهرهبرداری شرکت گاز خراسان جنوبی نیز گفت: با پیگیریهای انجام شده مشخصات همه طرحهای اقدام ملی مسکن استان احصا شده و طراحی و مطالعات انجام شده و در برخی شهرها برای اجرا به پیمانکار ابلاغ شده است و برای ایجاد زیرساختهای مورد نیاز 60 میلیارد تومان باید هزینه کنیم.
برزگر، قائم مقام شرکت توزیع نیروی برق استان خراسان جنوبی هم گفت: برای تامین شبکه برق در طرح های مسکن ملی نیازمند تامین زیرساخت 100 کیلومتر شبکه هستیم که با توجه به تجربه مسکن مهر اگر حمایت استانی و ملی نباشد نمیتوان کار را در زمانبندی مشخص انجام داد و اگر حمایت استانی مستمر نباشد، نخواهیم توانست با این سرعت کار را ادامه دهیم.
انتهای پیام/254/ ت