انجام مطالعات برای ایجاد نیروگاههای برقآبی در گلستان/تکمیل آبرسانی به گرگان ۱۶۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
گروه استانها - مدیرعامل آب منطقهای گلستان با بیان اینکه رودخانههای استان ظرفیت خوبی برای ایجاد نیروگاههای برقآبی کوچک مقیاس دارند از آغاز مطالعات در این باره خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، سیدمحسن حسینی بعداز ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان گلستان اظهار داشت: حل مشکل کمبود آب شرب در استان گلستان نیازمند برنامهریزیهای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت است. در کوتاهمدت حفر و تجهیز چند حلقه چاه، ایجاد مخازن و ایستگاههای پمپاژ پیشبینی شده است. در میان مدت نیز احداث سدها مانند نرماب، قره چای، شصت کلاته و غیره برنامهریزی شد و در طرح بلندمدت بر روی شیرینسازی آب دریا، برنامه ریزی شده است.
وی گفت: براساس مطالعاتی که انجام دادیم برای افق 1415 نیاز داریم 48 تا 50 میلیون مترمکعب آب شرب از طریق شیرین سازی آب دریا داریم و وزارت نیرو هم با آن موافقت کرده است.
مدیرعامل آب منطقهای استان افزود: بخشی طرحهای آبرسانی به این شرکت واگذار شده که شامل حفر و تجهیز چند حلقه چاه، ایستگاههای پمپاژ، شبکههای انتقال آب و غیره در شهرهای گرگان، کلاله، آزادشهر و غیره است.
وی بیان داشت: در سه چهار سال اخیر طرحهای آبرسانی به شهرها حرکت کندی داشت؛ با وجود اینکه تأمین آب شرب موضوعی مهم و حیاتی است اما وضعیت اعتباری در 4 سال اخیر به شدت نامطلوب بود. در سال 96 مجموع اعتبار برای طرحهای آبرسانی در استان 10 میلیارد تومان، در سال 97 حدود 18 میلیارد تومان، در سال 98 نزدیک به 11 میلیارد تومان و سال گذشته 14 میلیارد تومان بود.
حسینی اظهار داشت: با وجود اینکه پول نداشتیم برخی کارها را شروع کردیم و اکنون 17 میلیارد تومان بدهی به پیمانکاران داریم ضمن اینکه با وجود نداشتن اعتبار 34 میلیارد تومان پروژه در دست اجرا داریم.
وی گفت: تلاشهای ما برای افزایش اعتبار طرحهای آبرسانی برای سال 1400 به نتیجه رسید و 119 میلیارد تومان اعتبار ابلاغ شد که البته هنوز تخصیصی نداشتیم و امیدواریم با تخصیص کامل این اعتبار بتوانیم چندبرابر سالهای گذشته کار انجام دهیم.
مدیرعامل آب منطقهای استان افزود: برای شهر کلاله یک حلقه چاه با آبدهی 20 تا 25 لیتر بر ثانیه طی دو هفته آینده وارد مدار میشود. برای آزادشهر هم یک حلفه چاه حفر و تجهیز شده و تحویل آب و فاضلاب دادیم و یک حلقه چاه دیگر در حال حفر است.
وی با بیان اینکه تکمیل طرحهای آبرسانی گرگان 160 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، گفت: برای گرگان هم 2 حلقه چاه حفر و تجهیز کردیم که 100 لیتر بر ثانیه به ظرفیت آبدهی چاههای آب شرب گرگان اضافه کرده است. همچنین استفاده از چاههای غیرشرب را هم در دستور کار قرار دادیم و 50 حلقه چاه کشاورزی در اطراف گرگان را معرفی کردیم که تعدادی از آنها به شبکه آبرسانی این شهر متصل شد
حسینی درباره ظرفیتهایی که برای ایجاد نیروگاههای برقآبی کوچک مقیاس در استان وجود دارد، بیان داشت: برخی رودخانههای دائمی در استان داریم که اختلاف ارتفاع آنها به 3 هزار متر میرسد و در گذشته از این اختلاف ارتفاع برای آسیابهای بادی و غیره استفاده میشد. در استان هم میتوان مانند استان مازندران که اکنون چند نیروگا برقآبی کوچک مقیاس بر روی رودخانهها ایجاد کرده، برای راه اندازی این نیروگاهها برنامه ریزی کنیم و البته ما مطالعات خود را در این زمینه شروع کردیم و تا کنون حدود 80 نقطه که مستعد راه اندازی این نیروگاهها است شناسایی کردیم.
وی ادامه داد: تولید برق خورشیدی هم موضوع دیگری است که با وجود 14 سد مخزنی و چند صد آببندان که 5 هزار هکتار مساحت دارند، ظرفیت خوبی برای این کار داریم. میتوان بر روی سطح آب مخازن سدها و آببندانها، پنلهای خورشیدی را قرار دهیم و با یک سنسور آنها را کنترل کنیم. این طرحها میتواند نیاز استان به برق در پیک مصرف را جبران کند.
انتهای پیام/582/ ز