آیت‌الله دری‌ نجف‌آبادی به تسنیم خبر داد: بررسی سیاست‌های کلی تامین اجتماعی در مجمع تشخیص مصلحت نظام

آیت‌الله دری‌ نجف‌آبادی به تسنیم خبر داد: بررسی سیاست‌های کلی تامین اجتماعی در مجمع تشخیص مصلحت نظام

گروه استان‌ها- عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه "سیاست‌های کلی تامین اجتماعی در مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی می‌شود"، گفت: کرونا شرایط دنیا را تغییر داد چراکه دنیا با ابعاد جدید تامین اجتماعی در پساکرونا روبه‌رو است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گروه استان‌ها، شیوع ویروس کرونا در دنیا و به تبع آن در ایران با محدودیت‌ها، ممنوعیت‌ها و البته خسارات بسیاری همراه بوده است به‌طوری که در این ایام بسیاری از مردم عزیزان خود را از دست داده، برخی بیکار شده و برخی متحمل ضررهای سنگینی شده‌اند که همین امر سبب افزایش بیمه‌های بیکاری در کشور بوده است. از سوی دیگر مسئله تامین اجتماعی و رفاه عمومی یکی از مهمترین مسائل و اولویت‌های کشور در سال‌های اخیر بوده که با توجه به شرایط کرونایی امروز و وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم و نیز فعالیت صندوق‌های بیمه‌ای و بازنشستگی توجه ویژه به این بخش را بیش از گذشته در اولویت قرار داده است.

مسائل مربوط به تامین اجتماعی که به‌عنوان یک دستور کار در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی است موضوعی بود که "آیت‌الله قربانعلی دری نجف‌آبادی"  در بازدید از خبرگزاری تسنیم به تبیین و تشریح آن‌ها پرداخت:

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به آخرین وضعیت رسیدگی به طرح مربوط به تامین اجتماعی در مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: سیاست‌های مربوط به رفاه اجتماعی و تامین اجتماعی موضوعاتی است که در دستور رسمی کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار دارد و به‌نظر بنده روزهای پایانی بررسی این برنامه است که تقریبا چندین جلسه کمیسیون‌ها و غیرکمیسیون‌ها کار شده و شاید یک جلسه دیگر هم نیاز باشد اما اساسی که اکنون در دستور کار مجمع بوده مسائل مربوط به تامین اجتماعی و سیاست‌های کلی تامین اجتماعی است.

وی افزود: تامین اجتماعی و مشکلات و معضلات در زمینه بازنشستگان، از کارافتادگان و با وجود میدان وسیعی از بازنشستگان لشکری و کشوری، دولت، مجلس، کارگری و غیرکارگری و مسائل آینده تامین اجتماعی و سیاست‌های آن و رفاه عمومی از مسائل بسیار مهم و کلیدی برای کشور است که با تحولاتی که اخیراً در زمینه کرونا ایجاد شده حساسیت این مسئله به مراتب بیشتر شده و به طور کلی تحولات عظیمی در این امور ایجاد شده که لازم است چاره‌اندیشی و تدبیر شود.

دری نجف‌آبادی بیان کرد: تصمیم درباره این طرح‌ها موضوع مهمی است که از قبل مورد توجه بوده چراکه صندوق‌ها متعدد با شرایط و سن‌های مختلف است و بعضی از صندوق‌های بازنشستگی وضع مناسبی ندارند و همه باید با نگاه حکیمانه، عادلانه، خردمندانه و آگاهانه همراه با کرامت، سیاست‌گذاری‌، قانون‌گذاری، تدبیر و چاره‌اندیشی شود.

نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی با اشاره به وضعیت بازنشستگی در کشور گفت: تعداد بازنشستگان تامین  اجتماعی قبل از انقلاب و رشد بالای آن در دوران پس از انقلاب و امروز و ضرورت فراگیری در عصر حاضر دو مسئله بسیار مهم بوده و نشانه کفایت و لیاقت دولت‌ها و ملت‌ها و امید به زندگی و انسجام اجتماعی و حمایت از نیازمندان و محرومان و مشارکت عمومی در رشد و پویایی و عدالت اجتماعی است و امیدواریم در آینده شاهد کارهای بزرگ و خداپسند در این عرصه باشیم.

وی ادامه داد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی کشور 30 میلیون جمعیت داشت که در واقع تعداد بازنشستگان محدود بودند و سن بازنشستگی نیز بالاتر بود ولی امروز شرایط از نظر جمعیت، نیازها و بازنشستگی موج بسیار گسترده‌ای دارد که اگر تدبیر و چاره‌اندیشی نکنیم و صندوق‌ها نتوانند بخشی از مسئولیت‌ها را برعهده بگیرند دچار مشکلات جدی می‌شویم.

دری نجف‌آبادی اضافه کرد: بنابراین سیاست‌های مربوط به تامین اجتماعی به ویژه صندوق‌های بازنشستگی از جمله لشکری و کشوری، دولتی، کارگری، بنگاه‌ها و غیره نیاز به نگاه حکیمانه، عاقلانه، بلندمدت و همه جانبه دارد که اگر این نگاه نداشته باشیم در آینده با چالش‌های جدی رو به رو می‌شویم هرچند که اکنون بخش عظیم پولی که دولت به عنوان حقوق و مانند آن می‌دهد مربوط به بخش بازنشسته‌ها است.

"آیت‌الله دری نجف‌آبادی" عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌گوید: «سیاست‌های مربوط به رفاه اجتماعی و تامین اجتماعی موضوعاتی است که در دستور کار رسمی مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار دارد. کرونا هم شرایط جدیدی برای دنیا به‌وجود آورده؛ هزینه‌ها تغییر کرده، افرادی بیکار و عده‌ای هم فوت کردند و هزینه‌های جدید برای دولت‌ها به جود آمده که منابع و امکانات ‌و تجهیزات جدید می‌خواهد و نظام‌های گذشته پیش‌بینی چنین شرایط کشور نداشتند. همین موضوع اهمیت موضوع تامین اجتماعی و رفاه اجتماعی را چند برابر می‌کند.»

 

 

 

امام جمعه اراک با اشاره به وضعیت صندوق‌های بازنشستگی گفت: البته در صندوق‌ها چیزی نیست و دولت حقوق بازنشستگان مختلف را در ردیف حقوق غیربازنشستگان در بودجه گذاشته و باید از این طریق و محل بپردازد که تا حدود چند سال طول می‌کشد و البته روند درست و قابل قبولی هم نیست. در این بحث عوامل مختلفی موثر بوده، شستا حدود 180 شرکت داشته که در زیرمجموعه‌های سازمان تامین اجتماعی بوده و سوءتدبیرها در آسیب دیدن این شرکت‌ها و ورشکستگی آنها نقش داشته است.

دری نجف‌آبادی تصریح کرد: از دیگر موارد باید گفت اضافه شدن هزینه‌ها و سنین بازنشستگی و کمبودها موثر بوده که مسئله‌ای جدی در سطح دنیا و بین‌الملل است و با یک جلسه و چند جمله از صحبت‌های بنده این مسئله حل‌شدنی نیست و در حقیقت دو موضوع مهم یعنی "تامین اجتماعی" و "رفاه و آسایش عمومی" مسائل مهم اولویت‌داری است که باید برای آنها برنامه دقیق و راهبردی و نقشه راه داشت که البته مجمع با رویکرد علمی و تخصصی وارد این عرصه برای ریل‌گذاری و سیاست‌گذاری شده است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به وضعیت شیوع بیماری کرونا در جهان گفت: کرونا شرایط جدیدی برای دنیا به وجود آورده و هزینه‌ها تغییر کرده، افرادی بیکار و عده‌ای هم فوت شدند و هزینه‌های جدید برای دولت‌ها به جود آمده که منابع و امکانات ‌و تجهیزات جدید پزشکی، بهداشتی، درمانگاهی، بیمارستانی و معیشتی می‌خواهد و نظام‌های گذشته پیش‌بینی چنین شرایطی را نداشتند.

دری نجف‌آبادی خاطرنشان کرد: اقتصاد کشور ما مختلط است و باید تدبیر کنیم که در این شرایط مسائل مهمی در حوزه رفاه عمومی، حمایت‌های جانبی، مستقیم و غیرمستقیم از کارافتادگان، بیکارشده‌ها، کارگران، کارمندان و خانواده آنها و خانواده‌های بی‌سرپرست مطرح می‌شود که در گذشته نبوده و اگر بگوییم اقتصاد سرمایه‌داری یک درصدی‌ها باشند، 99 درصد در آتش فقر و گرسنگی می‌سوزند بنابراین باید تجدید نظر شود.

انتهای پیام/711/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon