وقتی "اعتراض بحقِ مردم" به "تنش اجتماعی" تبدیل می‌شود/ دستِ رد مردم خوزستان به ماهی‌گیری اغتشاشگران از آبِ گل‌آلود

وقتی "اعتراض به‌حقِ مردم" به "تنش اجتماعی" تبدیل می‌شود/ دستِ رد مردم خوزستان به ماهی‌گیری اغتشاش‌گران از آبِ گل‌آلود

گروه استان‌ها ـ تنش آبی خوزستان و مطالبه مردم برای رهاسازی آب، اغتشاشگران را وسوسه کرده است از این اعتراض مردم به تنش آبی، تنش اجتماعی درست کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، آورد آب پشت سدهای خوزستان براساس اعلام سازمان آب و برق استان نسبت به دوره گذشته 50 درصد کاهش داشته است. این کاهش آب ورودی به سدها به‌ویژه برای سدهایی که تولید برق آبی می‌کنند، یک زنگ هشدار جدی است چرا‌که کاهش آب از حد مجاز و رسیدن به مرز پرخطر؛ تولید برق را به‌خطر می‌اندازد، برقی که در تابستانِ داغ خوزستان حکم طلا را دارد.

اما این همه قصه نیست، بخش پرغُصه داستان اینجاست که این آب پشت سدها، فقط به تولید برق اختصاص ندارد و مردم پایین‌دست چشم امید زیادی به این آب ذخیره‌شده ‌دارند، به‌ویژه کشاورزانی که به کشت برنج دست زدند، منتظرند تا در فصل خشک و گرم تابستان با آبیاری مکرر، برنج‌های خود را سیرآب کنند.

باز این هم، همه داستانِ غم‌انگیز آب در خوزستان نیست. آب رهاشده از سدها، فقط نباید شالیزارها را سیراب کند، بلکه باید به‌سمت پایین‌دست و تالاب‌های تشنه و گاومیش‌های آب‌دوست روان شود. آب پشت سد کرخه می‌بایست 100 کیلومتر طی کند تا دل خشک و لب‌های بی‌رمق تالاب هورالعظیم و چشمان منتظر گاومیش‌های عطشناک را نمناک کند.

آبِ ناچیز پشت سد، شالیزارهای کشت شده در پهنه خوزستان و دل خشک و سیاه تالاب وقتی در کنار هم قرار می‌گیرند، جورچین واقعی تنش آبی روزهای اخیر خوزستان را تشکیل می‌دهد. 3 ضلع طبیعی وقتی با سوء‌مدیریت مسئولان همراه می‌شود، یک هندسه‌ کاملی از مشکلات را در خوزستان به‌نمایش می‌گذارد.

این تنش کم‌آبی پدیده‌ای طبیعی و قابل پیش‌بینی بوده و هست، ولی چرا این مسئله طبیعی به بحران تبدیل می‌شود؟. در واقع به‌دلیل آن است که مدیریت آب در کشور ناقص است. مدیریت آب در تنظیم خروجی و ورودی آب، مدیریت جهادکشاورزی در تنظیم کشت تابستانه و الگوی کشت مبتنی بر کم‌آبی مقصران اصلی این داستان هستند.

تنش کم‌آبی و مرگ گاومیش‌ها صحنه‌های تلخ این روزهای مردم خوزستان است؛‌ در هفته‌های اخیر هر‌چند دیر، ولی مسئولان ملی و منطقه‌ای عزم خود را برای پایان‌دادن به تنش آبی جزم کردند. سپاه خوزستان برای رهاسازی آب پیگیری کرد و آب‌رسانی به روستاها را کلید زد و لوله‌کشی آب شرب دیگر خدمت سپاه به مردم منطقه بود.

رئیس‌جمهور منتخب و رئیس جدید قوه قضائیه نیز وارد گود شدند و با پیگیری و ارسال هیئت به سهم خود برای پایان به بحران آب در خوزستان تلاش کردند. با تلاش مسئولان خروجی سد کرخه به میزان 160 مترمکعب و سد دز به میزان 140 مترمکعب برای مناطق پایین‌دست افزایش یافت.

از سوئی دیگر نهادهای انقلابی مانند ستاد اجرایی فرمان امام(ره) برای آب‌رسانی به بیش از 400 روستا وارد عمل شد و تفاهم‌نامه رفع تنش آبی برای 471 روستای خوزستان بین ستاد اجرایی و شرکت آب و فاضلاب خوزستان منعقد شد.

حجت‌الاسلام و‌المسلمین موسوی‌فرد نماینده ولی‌فقیه در استان خوزستان و امام‌جمعه اهواز با اشاره به اینکه 700 روستای خوزستان با بحران آب روبه‌رو هستند، می‌گوید: 600 میلیارد ریال برای بحث تنش آبی و تهیه تانکر آب‌رسان در خوزستان در نظر گرفته شده که تا چند روز آینده 50 درصد این اعتبار تخصیص می‌یابد. این میزان اعتبار می‌تواند کمک زیادی در توزیع آب در خوزستان داشته باشد؛ مجموعه‌ای از دستگاه‌های متولی استان و کشور در حال تلاش برای حل مشکل آب خوزستان هستند.

فاضل عبیات معاون عمرانی استاندار خوزستان هم در این باره اظهار می‌کند: مبلغ این تفاهمنامه یک‌هزار و 500 میلیارد ریال است که 500 میلیارد ریال از این مبلغ را ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و یک‌هزار میلیارد ریال را دولت تامین می‌کند و امید است با این تفاهم‌نامه شاهد کاهش تنش آبی در استان باشیم.

اما روی دردناک این تنش کم‌آبی، رنج و محنتی بود که به مردم خوزستان متحمل شد و زندگی و احشام آن‌ها در نبود آب تلف شد، هر چند با اختصاص 200 میلیارد تومان وعده داده شده خسارت مردم ‌جبران شود.

به گزارش تسنیم، در این بین که مردم خوزستان از مسئولان مطالبه قانونی و به‌حقی برای رسیدگی داشتند، دوباره ضدانقلاب‌هایی که در کمین نشستند، وارد شدند تا با استفاده از تکنیک دروغ‌پردازی، سو‌ءاستفاده از احساسات پاک مردم و تصویرسازی‌های غلط؛ مطالبات مردم را با امنیتی‌کردن فضا به انحراف بکشند و جوانان را به خشونت فراخواندند در حالی که مردم انقلابی استان خوزستان و جوانان دست رد به سینه ضد انقلاب زدند. 

‌آیت‌الله محسن حیدری نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری در این باره با انتقاد از به حاشیه‌بردن مطالبات مردمی توسط ضد‌انقلاب اظهار می‌کند: مطالبات کشاورزان و دامداران خوزستانی به‌ویژه آن‌هایی که در مسیر رودخانه کرخه قرار دارند و متضرر شدند؛ مطالبه به‌حق و قانونی است و هیچ‌کس با آن مخالفت ندارد. اما در میان مطالبات مردمی جریاناتی شناسایی می‌شوند که از آن سوی آب با وجود اینکه هیچ پایگاهی در بین مردم ندارند، مترصد فرصت برای سوءاستفاده‌های خود هستند. هدف جریان ضد‌‌انقلاب این است که روی مطالبات مردمی موج‌سواری کرده و آن را به نفع خود مصادره کند که قطعاً این کارها سوءاستفاده، جنایت و خیانت به آرمان‌های ملت است.

وی با اشاره به مقوله مطالبه‌گری مردم و سوءاستفاده جریان ضد‌انقلاب، بیان می‌کند: مقوله اول برحق است و باید از آن دفاع کرد، اما مقوله دوم در راستای منافع دشمنان اسلام و انقلاب بوده و باید با تمام قدرت در مقابل آن ایستادگی کرد. نیروهای مردمی و مطالبه‌گر باید با دقت، بصیرت و هوشیاری قدم بردارند تا هیچ‌ زمینه‌ای برای سوءاستفاده دشمن ایجاد نکنند و بدانند مطالبه برحق آن‌ها تیری برای رسیدن به قلب دشمن است.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری تاکید می‌کند: افتخار بنده این است که در کنار مطالبه‌گران و فعالان محیط‌زیست هستم اما به‌هیچ عنوان نمی‌پذیرم ‌کاری کنیم که نتیجه‌ای برای مردم نداشته و دود آن به چشم مردم برود و اجنبی از آن سوءاستفاده کند.

انتهای پیام/341/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon