پای لنگ پروژههای عمرانی با نایابی سیمان در اردبیل/ قیمتهای گزاف سیمان بوی احتکار میدهد
گروه استانها - در حالی که اردبیل خود تولیدکننده بخش عمدهای از سیمان و تأمین کننده نیاز مصرفکنندگان است، اما در پی کمبود این مصالح ساختمانی، قیمتهای گزافی برای خرید این محصول توسط مصالحفروشان به خریداران پیشنهاد میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، سریال ادامهدار نایاب شدن انواع محصولات و کالاها در استان اردبیل به کمبود سیمان منجر و سبب نارضایتی مردم در این زمینه شده است، به طوری که مصرفکنندگان ساعتها پیگیر خرید یک پاکت سیمان به قیمت مصوب هستند، در حالی که قیمتهای گزافی برای خرید این نوع مصالح ساختمانی تا سقف 100 هزار تومان به خریداران پیشنهاد میشود.
در حالی که تا چند روز و هفتههای اخیر، قیمت سیمان تا 34 هزار تومان در بازار مصالحفروشی بود، اما یک شبه قیمت چندین برابری برای خرید یک پاکت سیمان تعیین شده که معلوم نیست این مسئله از کجا آب میخورد.
در وضعیتی که طبق گفته مسئولان قطعی برق سبب کمبود سیمان شده است، جای سؤال اینجاست که فروش سیمان با قیمتهای بالا چگونه ممکن است و آیا پای دلالان و سودجویان باز هم در میان نیست؟
نظارت بیشتر بر روند ارائه مصالح ساختمانی و نیز چگونگی قیمتگذاری و بررسی نحوه آن جزو اولویتهای مهم و اساسی به شمار میرود که مسئولان بایستی به آن اهمیت ویژه گمارده و تولیدکننده و مصرفکنندگان را حمایت کنند.
متأسفانه به خاطر وضعیت حاکم موجود بسیاری از کارگاههای ساختمانی با توجه به محدود بودن فصل کاری این استان، به تعطیلی انجامیدهاند و دل خوشی از وضعیت موجود ندارند.
برخی از مصالحفروشان ساختمانی قیمت چند برابری پیشنهاد میدهند
در این باره یکی از سازندگان واحدهای آپارتمانی در اردبیل در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار داشت: متأسفانه در طول هفته گذشته با مشکل کمبود سیمان مواجه شدیم و در حالی که اخیراً قیمت سیمان چندین بار در طول یک ماه افزایش پیدا کرد اما هماکنون سیمان نایاب شده و با قیمتهای بالا فروخته میشود که این مسئله برای ما دردسرساز شده است.
وی بیان کرد: در وضعیتی که اردبیل کارخانه سیمان دارد، انتظار ما تعادلبخشی به قیمت مصالح ساختمانی و ارائه سیمان به قیمت نازل است، در حالی که در طول سال قیمت مصالح ساختمانی تولید بومی چندین برابر میشود و این موضوع شرایط را برای ساخت و سازها در استان بسیار سخت میکند.
علی صولتی ادامه داد: امیدواریم در راستای بهبود وضعیت موجود اقدامات لازم انجام یابد و بتوانیم با رفع مشکلات موجود به ادامه ساخت و سازهایمان بپردازیم و معطل یک پاکت سیمان نمانیم.
تولید هفتگی سیمان به سازمان صمت گزارش شود
در این باره ارژنگ عزیزی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل اظهار داشت: کاهش میزان تولید سیمان استان تا یک سوم ظرفیت کاهش یافته و دلیل آن نیز اعمال قطعی برق صنایع است که درصدد رفع مشکل در این زمینه هستیم.
وی تصریح کرد: تولید روزانه سهم هر یک از بخشهای مختلف مشخص و نظارت بر توزیع آن یکی از اولویتهای اساسی است که در این زمینه مقرر شده کارخانه سیمان تولید هفتگی خود را به سازمان صنعت و معدن و تجارت استان گزارش کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل گفت: برنامهریزی شده تا در راستای تعادلبخشی به وضعیت بازار تمهیدات لازم به عمل آید تا بتوانیم به تمامی اهداف مورد نظر درر این زمینه جامه عمل بپوشانیم.
دستاندرکاران صنعت ساختمان در بلاتکلیفی به سر میبرند
در ادامه سعید نمدکلاهی، عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل نیز اظهار کرد: در روزهای اخیر عدم تولید سیمان در کارخانه سیمان اردبیل که گفته میشود به دلیل قطع برق است، مشکلات عدیده ای برای دست اندرکاران صنعت ساختمان به وجود آورده است.
وی افزود: کارخانجات بتن آماده، اکیپهای بتن کار، تولیدکنندگان محصولات بتنی و همه افراد مرتبط با کارهای ساختمانسازی در بلاتکلیفی و تعطیلی کسب و کار خود به سر میبرند.
نمدکلاهی تصریح کرد: لازم است مهندسان ناظر و آزمایشگاههای بتن دقت بیشتری در نظارت و انجام آزمایشهای بتن در این روزها داشته باشند چرا که در کنار مشکل کمبود سیمان ، تعطیلی کارخانجات تولید کننده میلگرد هم مطرح است که سبب شده قیمت میلگرد نیز در بازار افزایش زیادی داشته باشد.
عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل ادامه داد: صنعت ساختمان بخصوص در استان اردبیل لوکوموتیو اشتغال است و ادامه وضع موجود سبب بیکاری قشر زیادی از کارگران و مهندسان و اکیپهای اجرایی خواهد بود و از سوی دیگر سازندگان ساختمان نیز متضرر خواهند شد .
وی بیان کرد: انتظار از استاندار اردبیل و سایر مسئولان مرتبط با موضوع این است که در کمترین زمان ممکن اقدامات لازم را در راستای حل معضلات فوق انجام دهند تا در استان اردبیل که فصل کاری محدودی هم دارد چرخه تولید و اشتغال در حوزه مسکن و سایر پروژه های عمرانی متوقف نشود.
قیمت بالاتر از نرخ مصوب برای فروش سیمان در اردبیل قابل قبول نیست
با ادامه وضعیت موجود و کاهش میزان تولید سیمان در استان، رامین صادقی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل نیز با بازدید از کارخانه سیمان نمین اظهار کرد: به دنبال کاهش میزان تولید سیمان در استان و رسیدن ظرفیت به دو سوم کمتر از میزان معمول، خروج سیمان از استان ممنوع شده که دلیل اصلی آن اعمال مدیریت شبکه برق و خاموشیها در کارخانه سیمان است.
وی بیان کرد: به دنبال کاهش این مصالح ساختمانی مشکلاتی در عرضه و بازار این محصول پیش آمده و کاهش تولید فرصتی برای سودجویان و دلالان فراهم کرده که به فکر افزایش قیمت سیمان بیفتند که به همین منظور تیم نظارتی و بازرسی بلافاصله وارد عمل شده تا مشکلات موجود در این زمینه را برطرف کند.
صادقی تصریح کرد: خروج سیمان به استانهای همسایه نیز در حال حاضرممنوع شده و به تناسب نیاز، سیمان به صورت روزانه در اختیار واحدهای عمرانی سیمانبر قرار داده میشود و قیمت بالاتر از نرخ مصوب قابل قبول نیست و اجازه نمیدهیم عدهای با اقدامات سودگرایانه به دنبال منافع شخصی خود باشند.
وی اظهار کرد: برای متخلفان نیز پرونده تخلفاتی تشکیل میشود تا با اعمال مجازات سنگین برای آنان وضعیت را به شرایط متعادل بازگردانیم و ادامه روند تولید سیمان ادامه یابد.
بنابه گفته مسئولان باز هم پای احتکار و دلالانی این وسط مشاهده میشود که از آب گل آلود ماهی گرفته و برای بر هم زدن نظام ساخت و ساز، اقداماتی غیرقانونی و متخلفانه را پیش رو قرار دادهاند که نیازمند رسیدگی و نظارتهای ویژه است.
انتظار میرود در شرایطی که بسیاری از پروژههای عمرانی معطل یک پاکت سیمان هستند، هر چه سریعتر در این زمینه اقدامات عملی مبنای کار قرار گیرد و با متخلفان به شدت برخورد شود.
انتهای پیام/132/ ت