"سرخون" ۷ ماه پس از حادثه شکست‌شدن لوله نفت/ مسئولان خسارات وارده را قبول نمی‌کنند

"سرخون" 7 ماه پس از حادثه شکست‌شدن لوله نفت/ مسئولان خسارات وارده را قبول نمی‌کنند

گروه استان‌ها - حدود ۷ ماه از آخرین دفعه شکستگی لوله نفت در منطقه "سرخون" می‌گذرد، اتفاقی که آسیب‌ها و خسارات زیادی را متحمل مردم منطقه کرد اما مسئولان مربوطه زیر بار خسارات وارد شده نمی‌روند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از   شهرکرد، حوادث و اتفاقات طبیعی و غیرطبیعی از موارد خسارت‌باری است که به دلایل متعدد رخ می‌هد و تا مدت‌ها آثار به جا مانده از آن سبب آزردگی و آسیب‌های گوناگون می‌شود.

مشکلات اجتماعی، آسیب‌های زیست‌محیطی، مسائل حقوقی تضییع شده، مشکلات معیشتی، متوقف شدن کسب و کار، آموزش و رشد اجتماعی و اقتصادی از جمله آسیب‌های وارده پس از حوادث است که باید با درایت و به موقع آسیب‌شناسی و برطرف شود چراکه خود سبب‌ساز مشکلات دیگری خواهد بود که جبران آن‌ها بسیار دشوار و گاه لاینحل است.

حوادث در مناطق سخت‌گذر تبعات سنگین‌تری دارد و آثار شوم آن بیش از مناطق مرفه و شهرنشین دامن‌گیر مردم شده و برطرف کردن آن کاری دشوار اما لازم است چراکه محرومیت و سخت‌گذر بودن، زندگی را تا سر حد نهایت بر مردم این مناطق سخت کرده و رخدادهای خطرآفرین نیز رمق زندگی را بیشتر گرفته و جان خسته آن‌ها را به لب می‌رساند.

 استان چهارمحال و بختیاری با قرار گرفتن در ارتفاعات زاگرس مرکزی یکی از مناطق حادثه‌خیز کشور است که فاصله آن از پایتخت و ناشناخته بودن نیز موجب کم‌توجهی مسئولان به این خطه شده است. این استان گرچه نقطه‌ای استراتژیک محسوب می‌شود اما برخی از مناطق آن از تجهیزات و امکانات لازم بی‌بهره است و صرفاً به منبعی برای برداشت استان‌های دیگر تبدیل شده است.

این منطقه نه‌تنها ظرفیت‌های طبیعی و زیست‌محیطی فراوان دارد که به لحاظ موقعیت جغرافیایی و قرارگیری در بین دو استان صنعتی کشور و مسیر عبور بسیاری از مواد اولیه صنایع، سنگ‌های معادن و محصولات وارداتی و صادراتی از نواحی مهم در تولید و خدمات محسوب می‌شود اما همه این‌ها دلیلی برای توجه و اختصاص امکانات و اعتبارات لازم به آن نشده است.

یکی از مهم‌ترین منابعی که از چهارمحال و بختیاری عبور و به نقاط صنعتی بزرگ کشور انتقال پیدا می‌کند، نفت است که در صورت عدم وجود آن اقتصاد و صنعت عملاً تعطیل و شاهد بیکاری قشر وسیع و فلج شدن بخش بزرگی از اقتصاد صنعتی خواهیم بود.

خط لوله نفت مارون اصفهان که به گفته مسئولان دومین نقطه صعب‌العبور دنیا در بین خطوط انتقال نفت دنیا است از شهر سرخون در بخش میانکوه شهرستان اردل استان چهارمحال و بختیاری عبور می‌کند و همواره طی سال‌ها و دهه‌های گذشته خطراتی را برای مردم این شهر و روستاهای اطراف آن ایجاد کرده است، به طوری که فقط 4 بار لوله نفت در این منطقه دچار شکستگی شده و زندگی مردم را مختل کرده است.

آخرین بار در آذرماه سال گذشته شکستگی و پس از آن آتش‌سوزی در این منطقه رخ داد که خسارات زیادی به مردم محروم این منطقه وارد شد، پس از حادثه با وجود پیگیری‌ها مشکلات به قوت خود باقی ماند و سنگی از جلوی راه شهروندان سرخونی برداشته نشده است.

نبود آب شرب سالم، عدم وجود شغل و درآمد، نبود امکانات، دوری از مراکز شهری، معیشت وابسته به کشاورزی، دامداری و شیلات، آلودگی آب کشاورزی و شیلات و تعلل در رسیدگی به مشکلات اجتماعی، از جمله دلایل مشکلات و گلایه‌های مردم سرخون است.

نکته قابل توجه در خصوص شکستگی اخیر لوله نفت در منطقه سرخون این است که از روزهای گذشته آن گزارشاتی در خصوص پیش‌بینی شکستگی لوله نفت، عدم پرداخت خسارات شکستگی دفعات قبل و آسیب‌های زیست‌محیطی کار شده بود که به نوعی هشدار محسوب می‌شد اما از آن جهت که تا حادثه‌ای رخ ندهد مسئولان دست به کار نمی‌شوند، این دفعه هم دوباره در آذرماه99 لوله نفت دچار شکستگی شد.

  خسارات وارد شده "سرخون" را مسئولان مربوطه قبول نکردند  

خسرو کیانی، سرپرست اداره‌کل مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در   شهرکرد  ، اظهار داشت: شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران منطقه اصفهان، متولی لوله نفت مارون اصفهان است اما به دلیل حجم زیاد حادثه آذرماه و جلوگیری از فاجعه انسانی، پیشگیری از بروز خسارت‌های مختلف و آسیب‌های زیست‌محیطی، مسئولان دستگاه‌های امدادی استان چهارمحال و بختیاری نیز وارد عمل شدند.

وی با اشاره به عدم پذیرش میزان خسارات از سوی شرکت مربوطه، افزود: کارگروه ارزیابی خسارات تشکیل و خسارت‌ها برآورد شدند اما شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه اصفهان این برآورد را قبول نداشته و آن را تقبل نکرده است.

سرپرست اداره‌کل مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری با اشاره به تعلل و تاخیر شرکت خطوط لوله و نفت منطقه اصفهان، عنوان داشت: به منظور احیای اراضی کشاورزی توافقی انجام شد که کشاورزان اقدام به کشت کنند و اگر محصولات دارای آلودگی نفتی و غیرقابل فروش بود شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت اصفهان آن‌ها را خریداری کند اما استقبالی از سوی کشاورزان صورت نگرفت.

کیانی خاطرنشان کرد: مشاوران متبحر و مورد تایید سازمان مدیریت بحران کشور در حال مطالعه میزان آلودگی نفتی منطقه سرخون هستند و پیگیری زیرساخت‌های آسیب‌دیده مردم از به ویژه آب شرب و کشاورزی و معیشت پایدار انجام می‌شود.

وی با اشاره به پرداخت بسیار جزئی خسارت به مردم در قبال خسارت به دام، کشاورزی و شیلات آنان تصریح کرد: نوسازی و تعویض 7 کیلومتر از خط انتقال نفت مارون اصفهان در سرخون در 2 فاز پنج و 2 کیلومتری انجام می‌شود که در حال حاضر فاز اول این طرح در حال اجرا است.

انتهای پیام/7540/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon