جامعه ما در معرض تحولات فرهنگی شگرفی قرار دارد
گروه استانها- رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: جامعه ما در معرض تحولات فرهنگی شگرفی قرار دارد و ذائقهها به صورت دائمی در حال تغییر است، به گونهای که در گذشته هیچکس تصور نمیکرد که این حجم اقبال به فضای مجازی صورت بگیرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان ، حجتالاسلام احمد واعظی در آیین تکریم و معارفه رئیس دفتر تبلیغات اسلامی استان اصفهان اظهار داشت: اگر همکاران ما در دفتر تبلیغات اسلامی موفق به فعالیت و تاثیرگذاری شدهاند، این موفقیت در درجه نخست، ماحصل بزرگواری و پدری آیتالله مظاهری برای ابقا دفتر تبلیغات اسلامی و همچنین حمایتها و پشتیبانیهای معنوی آیتالله طباطبایینژاد به عنوان نماینده ولی فقیه در استان اصفهان بوده است.
وی افزود: دفتر تبلیغات اسلامی در کلان مسئولیت خود مکمل حوزههای علمیه است، در این راستا کار اصلی حوزههای علمیه پرورش نیرو و طلاب فاضل و در مقابل آن کار دفتر تبلیغات اسلامی رصد محیطی نسبت به نیازهای مختلف موجود در عرصه علم و فرهنگ دینی به شمار میرود.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم پیرامون اقدامات دفتر تبلیغات تصریح کرد: دفتر تبلیغات اسلامی کادر محدودی متشکل از فضلا و طلاب را شامل میشود اما این در حالی است که در عین حال به پشتوانه ابزار و وسایل خود میتواند اقدامات محیطی مفیدی را انجام دهد.
وی ادامه داد: تاکید اینجانب به رئیس جدید دفتر تبلیغات اسلامی استان اصفهان بر افزایش تعاملات با حوزه های علمی و نهادهای دیگر است تا بدین وسیله و با این همافزایی اقدامات موثری صورت بگیرد. دفتر تبلیغات اسلامی همواره سعی دارد که در عرصههای نوین و همچنین مسائل تبلیغ دین، حضور علمی و تاثیرگذاری شناسایی و عمل انجام دهد.
حجتالاسلام احمد واعظی بیان کرد: دامنه مسئولیت دفتر تبلیغات بسیار گسترده است به گونهای که یک نهاد چند وجهی به شمار میرود و مقام معظم رهبری نیز با رهنمودهای خود وظایف دفتر تبلیغات اسلامی را مشخص کردهاند و همچنین در عرصههای مختلف نظیر تبلیغ، فرهنگ عمومی دینی، علوم انسانی اسلامی از دفتر تبلیغات انتظار دارند.
وی خاطرنشان کرد: دفتر تبلیغات باید به عنوان یک رصدگر قوی نسبت به اقتضائات فرهنگی، محیطی و نیازها عمل کند. جامعه ما در معرض تحولات فرهنگی شگرفی قرار دارد و ذائقهها به صورت دائمی در حال تغییر است، به گونهای که در گذشته هیچکس تصور نمیکرد که این حجم اقبال به فضای مجازی صورت بگیرد و این تکنولوژیهای جدید بتواند اذهان، خانوادهها و جوانان را محاصره کند. بنابراین دفتر تبلیغات در این رصد محیطی به این نتیجه رسید که باید عرصههای نوینی برای فعالیت بگشاید.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با بیان اهمیت جوانگرایی اظهار داشت: یکی از وظایف خود را جانشینپروری، جوانگرایی و فکر کردن برای آینده دفتر تبلیغات اسلامی میدانم، به گونهای که در قسمتهای متفاوت دفتر تبلیغات میدان را به جوانان دادم چرا که جوانان تا زمانی که میدان نبینند نمیتوانند برای مسئولیتهای بزرگ آماده شوند.
امروزه فضای مجازی در تمامی ابعاد زندگی نفوذ کرده است
حجتالاسلام محمد قطبی نیز در این آیین اظهار داشت: به طور معمول دستگاههای فرهنگی در جهت سنجش عملکرد و همچنین میزان تاثیرگذاری اقدامات خود از الگوهای مختلف استفاده میکنند که یکی از قدیمیترین الگوهای سنجش عملکرد دستگاهها "فاصله از مبدا حرکت" است. در این روش دستگاهها پس از مدتی فاصله اقدامات خود را از مبدا حرکت مبنایی برای سنجش عملکرد خود قرار میدهند.
وی ادامه داد: روش دومی که در سالهای گوناگون مرسوم بوده این است که دستگاهها به مقایسه خود با سایر دستگاههای همتراز میپردازند و شتاب و جهش خود را نسبت به آنها مبنای تاثیرگذاری و سنجش قرار میدهند. در این میان یک روش سوم نیز وجود دارد که دفتر تبلیغات اسلامی ضمن بهرهگیری از 2 روش فوق، این روش را ابداع نمود در حالی که در منظومه دستگاههای فرهنگی تا به حال وجود علمی و عملی نداشت.
رئیس سابق دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان تصریح کرد: حجتالاسلام واعظی در زمان مسئولیت خود این روش را در دفتر تبلیغات اسلامی پیادهسازی کردند و امروزه مفتخر بوده که با این روش توانستیم دفتر تبلیغات اسلامی را در جایگاه واقعی خود قرار دهیم، این در حالی است که این روش نظام مسئله محوری نامگذاری شد و در این راستا و برای شناخته شدن مسائل مهم و حیاتی جامعه تحقیقات متعددی در دفتر مقدس تبلیغات اسلامی صورت گرفت.
وی افزود: لازم است که امروزه آموزش به سمت رشتههای کاربردی و مسئلهمدار نظیر مشاوره اسلامی، فقه خانواده، تربیت دینی کودک، حقوق سیاسی و غیره پیش برود و همچنین در حوزه پژوهش و پژوهشکده نیز باید این اتفاق را رقم بزنیم. یکی از مهمترین مسائلی که لازم است با هر مدلی آن را بررسی کنیم موضوع خانواده بوده، این در حالی است که در این راستا منظومه موضوعات پژوهشی را در قالب یک ابر پروژه و به عنوان پایداری و کارآمدی خانواده تعریف کردیم که در این زمینه نیز یک برنامه دقیق و منسجم را جمعآوری کردهایم.
حجتالاسلام قطبی درباره گسترش فضای مجازی بیان کرد: امروزه فضای مجازی به شدت گسترده یافته و در تمامی ابعاد زندگی نفوذ کرده، بنابراین ناچار هستیم که در این زمینه نیز کنشگریهای فعالانه و موثر داشته باشیم که در این زمینه و در اصفهان نیز بخشهایی را تاسیس کردیم و در زمینه فضای مجازی آموزشهای متعددی را طی حدود 4 سال گذشته ارائه دادیم.
وی خاطرنشان کرد: در زندگی امروزه خود نیازمند به یک تعامل میان فضای مجازی و زندگی حقیقی هستیم، به گونهای که لازم است امروزه در منظومه فعالیتهای فرهنگی و در کنار میدان های فرهنگی که از دیرباز داشتهایم، فعالیتهای فناورانه نیز انجام شود.
انتهای پیام/167/ی