" بام ری" به دلیل عدم معرفی مناسب ناشناخته مانده است + تصاویر

" بام ری" به دلیل عدم معرفی مناسب ناشناخته مانده است + تصاویر

گروه استان ها - روستای تاریخی نسوز و هفت‌دستگاه در ۲ کیلومتری شهرری با وجود آثار تاریخی ارزشمند و ظرفیت تبدیل شدن به "بام ری" به دلیل عدم معرفی مناسب و نبود زیرساخت‌های گردشگری ناشناخته مانده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ری، شهرستان 8 هزار ساله ری به لحاظ تاریخی و قدمت دارای اهمیت فراوانی است و نزدیک به 200 اثر تاریخی از دورهای پیش از تاریخ، قبل از اسلام و دوره‌های اسلامی در آن شناسایی شده که از تنوع زیادی برخوردار است.

بقایای باقیمانده از شهر کهن ری گویای فرهنگ و تمدن غنی است که با وجود آقار ارزشمند و مستحکم، در زمینه توسعه گردشگری این روزها مورد غفلت قرار گرفته است.

ری با واسطه شناسایی 61 لایه تاریخی، بقایای باستانی حایز اهمیتی دارد که در شهرری و برخی روستاهای همجوار پس از گذشت چندین دوره تاریخی هنوز پا برجاست و قابلیت گردشگر پذیری دارد.

دهکده تاریخی نسوز و هفت‌دستگاه نگین ناشناخته 

انسیه اسماعیلی در گفت و گو با خبرگزاری تسنیم در ری، با اشاره به قدمت تاریخی روستای نسوز و هفت‌دستگاه در ری اظهار داشت: گنبد اینانچ که بر فراز کوه طبرک واقع‌شده با قدمتی 800 ساله مربوط به یکی از فرماندهان ری در زمان سلطان سنجر سلجوقی است که در این محل مدفون شده و در حاشیه این گنبد تاریخی بقایای گورستان زیرین و زبرین سلطنتی به چشم می‌خورد که با گذشت بیش از یک هزاره هنوز هم زیبایی و جلوه بی‌نظیری دارد.

وی با اشاره به موقعیت تاریخی و گردشگری روستای نسوز و هفت‌دستگاه افزود: برج نقاره‌خانه که بر فراز کوه طبرک در ضلع شمال شرقی اتوبان امام علی (ع) و در حاشیه این روستای تاریخی واقع‌شده یکی از آثار باستانی ملک کهن ری است که متأسفانه به دلیل عدم تبلیغات مناسب و نبود زیرساخت‌های گردشگری کمتر کسی از اهالی شهر تهران و حتی اهالی ری از وجود این محوطه تاریخی در 2 کیلومتری مرکز شهرری با خبر هستند.

دهیار نسوز و هفت‌دستگاه در ادامه این روستا را نگین حوزه بخش مرکزی شهرستان ری عنوان کرد و گفت: این روستا با در بر داشتن چندین اثر تاریخی از جمله گورستان سلطنتی، استودان گبرها و گنبد اینانچ با قدمتی چند هزارساله قابلیت تبدیل‌شدن به قطب بزرگ گردشگری به عنوان "بام ری" را دارد که لازمه اجرای این طرح مشارکت و تعامل فرمانداری ویژه شهرستان ری با محوریت اداره میراث فرهنگی ری، شهرداری منطقه 20 و مجموعه دهیاری است تا با استفاده از ظرفیت‌های مالی و طرح‌های راهبردی این روستا به یکی از نقاط گردشگری تاریخی ری، تهران و حتی کشور تبدیل شود.

اسماعیلی در پایان خاطرنشان کرد: بی‌شک اجرای طرح توسعه گردشگری در این روستای فرا منطقه‌ای علاوه بر احیاء و رونق موقعیت تاریخی ری در توسعه و جذب صنعت توریسم، اشتغال‌زایی اهالی و توسعه پایدار روستا تأثیر بسزایی دارد و باتوجه‌به این مقوله مهم که احیاء و توسعه گردشگری ری در افق چشم‌انداز مدیریت فرماندار ویژه شهرستان ری از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است، امیدواریم به‌زودی شاهد تحقق این رویداد بزرگ در مهد تمدن ری باشیم.

انتهای پیام/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران