آنالیز ماهواره‌ای تالاب های میانکاله، انزلی و هورالعظیم

آنالیز ماهواره‌ای تالاب های میانکاله، انزلی و هورالعظیم

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: به کمک نوعی فناوری، حجم تالاب میانکاله را محاسبه و آنالیز کردیم و به‌زودی کار محاسبه و آنالیز ماهواره‌ای تالاب انزلی و تالاب هورالعظیم را نیز آغاز می‌کنیم.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، احمد لاهیجان‌زاده معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به محاسبه حجم تالاب‌های ایران برای نخستین بار توسط این سازمان، اظهار کرد: از سال گذشته در حوزه پایش تالاب‌ها، تصویربرداری هوایی و ترکیب آن با تصاویر ماهواره‌ای را به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان آغاز کردیم.

وی با اشاره به تلاش نیروهای نخبه و جوان در به ثمر رسیدن طرح مذکور افزود: با استفاده  از این نوع پایش، با اقدامات ترکیبی می‌توانیم تغییراتی که در حوزه‌ آبی تالاب و همچین پیرامون آن اتفاق می‌افتد را با دقت بسیار بالا و در حد تشخیص کمتر از یک متر استخراج کنیم.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام خبر آغاز تهیه نقشه‌هایی در مقیاس یک پانصدم در محدوده تالاب‌ها ادامه داد: این نقشه‌ها دقت بسیار بالایی دارد و انتظار می‌رود بتوانیم با دانش جدید تعرض‌هایی که  به تالاب شده یا تغییراتی که در تالاب اتفاق افتاده است را، استخراج کنیم.

لاهیجان‌زاده همچنین درباره تصویربرداری هوایی گفت: زمانی که ما داشتیم کار را با تصویربرداری هوایی پیش می‌بردیم، پیشنهادی از سوی شرکت دانش‌بنیان داده و گفته شد که امکان نصب دستگاه لیزر، معروف به لیرز اسکن در زیر هواپیما وجود دارد و از طریق لیزر اسکن  می‌توانیم، عمق‌سنجی تالاب را انجام دهیم؛ با نصب لیزر اسکن در زیر هواپیما و همزمان به صورت زمینی و برای صحت‌سنجی و با استفاده  از لیزرسنج‌های دستی نقاط زیادی را در تالاب نمونه‌برداری و نقطه‌زنی کردیم.

وی ادامه داد: بعد از مرحله لیزر اسکن که به صورت هوایی و زمینی انجام می‌شد، با کمک همکاران در شرکت دانش‌بنیان و اساتید دانشگاهی توانستیم به یک مدل نرم‌افزاری دست پیدا کنیم و در قالب این مدل حجم تالاب را محاسبه کنیم؛ همچنین کل بستر تالاب را با استفاده از این نرم‌افزار و دانش مطرح شده، ترسیم کنیم.معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه این تکنولوژی برای اولین بار در کشور انجام شده است، گفت: حتی مشابه خارجی این اقدام با وجود جست‌وجویی که انجام دادیم در گزارش‌ها مشاهده نکردیم، در این روش از طریق لیزر هوایی و لیزر زمینی و ایجاد یک مدل حجم تالاب با دقت در حد مترمکعب اندازه‌گیری می‌شود.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: به کمک این فناوری، حجم تالاب میانکاله را محاسبه و آنالیز کردیم و به‌زودی کار محاسبه و آنالیز ماهواره‌ای تالاب انزلی و تالاب هورالعظیم را نیز آغاز می‌کنیم؛ پیش‌بینی می‌شود در سال جاری هم حدود 400 هزار هکتار دیگر از تالاب‌های کشور را تحت پوشش مطالعاتی قرار دهیم.

لاهیجان‌زاده با ابراز خشنودی از اجرای این طرح گفت: امیدواریم به کمک تصویربرداری هوایی و ترکیب آن با تصویربرداری ماهواره‌ای به کاربری‌های داخل تالاب از جمله اینکه میزان پوشش گیاهی و مساحت دقیق پهنه‌های آبی و یا مرطوب و یا خشک شده و تغییرات آن در طول سال، دست یابیم و به نتایج خوبی برسیم.

وی ادامه داد: با کمک این نوع تصویربرداری که کیفیت بسیار بالایی دارد، می‌توانیم پوشش تالاب‌ها را استخراج کنیم.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست همچنین تأکید کرد: در سال جاری درصدد راه‌اندازی یک واحد مرکز پایش در معاونت محیط دریایی و تالاب‌ها در سازمان محیط زیست هستیم و مراحل  عقد قرارداد آن در حال انجام است؛ با راه‌اندازی این واحد انتظار می‌رود، بتوانیم به صورت مستمر تصاویر ماهواره‌ای و با کیفیت بالا از تالاب‌ها و سواحل را دریافت و در اختیار محققان و صاحب‌نظران قرار دهیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon