دام‌های مولد زیر ساطور قربانی/ چوب حراج به سرمایه دامداران بیرجندی

دام‌های مولد زیر ساطور قربانی/ چوب حراج به سرمایه دامداران بیرجندی

گروه استان‌ها- در حالی دامداران دام‌های خود را به میدان دام بیرجند برای فروش آورده اند که امسال به دلیل گرانی خوراک دام و علوفه دامداران به ناچار دام‌های مولد خود را چوب حراج زده اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  بیرجند ، هر سال در آستانه عید سعید قربان و تکاپوی مردم در برگزاری یکی از بزرگترین اعیاد مذهبی تهیه دام زنده دغدغه خیلی‌ها می‌شود و نگرانی‌ها به دلیل کمبود دام و نوسان قیمت گوشت به وجود می آید.

اما حکایت امسال جور دیگریست چرا که خشکسالی‌ها و کمبود خوراک دام سبب شده تا دامداران دسته دسته گل‌های گوسفند را راهی بازار عید قربان کنند و این موضوع سر از فضای مجازی هم در آورده است و به نوعی گوسفندان آگهی فروش می‌شوند.

هرچند امسال قدرت خرید مردم هم برای خرید دام ضعیف شده است اما این کاهش محسوس تقاضا در بازار عید قربان نشده است زیرا مردم به دلیل اعتقادات مذهبی پول خرید دام عید قربان را حتی شده به صورت قرضی تامین می‌کنند.

بازار دام بیرجند که در محلی خارج از شهر بیرجند و در روستای حسین آباد واقع شده است چند سالیست محل فروش دام زنده برای قربانی است و بسیاری از دامداران دام‌های خود را از حدود یک هفته قبل پشت وانت بار می‌گذارند و برای فروش راهی می‌شوند.

راهی بازار دام بیرجند می‌شوم هوا گرم است و هر ازگاهی گرد و خاک بلند می‌شود، حال و هوای امسال بازار دام بیرجند در آستانه عید قربان  با سال‌های گذشته متفاوت  است و اگر تا سال‌های گذشته برخی‌ها برای کسب درآمد دام خود را عرضه می کردند اما امسال دامداران به دلیل نبود علوفه برای سیر کردن دام‌ها، دامشان را ناچار به فروش می‌رسانند.

امروز بازار دام بیرجند به نسبت شلوغ است،هر کدام همراه دام هایشان از یکی از شهرستان‌های استان آمده اند، یکی از  زیرکوه، دیگری از قاین، آن سو تر یکی از بشرویه  و ... خود را به مرکز استان رسانده اند.

ردیف به ردیف وانت بارها در جای جای بازار دام توقف کرده اند و صاحبان دام در حال چانه زنی مشتری هستند تا بتوانند دام خود را با قیمت ببشتری به فروش برسانند.

 امروز بازار دلالان هم گرم است دلالان که همیشه پایشان در میان است تا در هر بازاری برای خود شکاری بزنند، یکی از دامداران در حالی که دل پری از این سال خشک و کمبود نهاده دارد می گوید مجبورم،  دام مولدم را امروز برای فروش بر روی باسکول بگذارم، چاره چیست ؟ وقتی هزینه‌های خوراک دام گران است ماهم به ناچار مجبور هستیم دام خود را حتی دام مولد را بفروشیم.

 گوش شنوایی برای شنیدن مشکلاتمان نیست 

وی که معتقد است گویی امسال آتشی به جان سرمایه هایمان  افتاده است، گفت: دیگر درد ودل کردن و حرف زدن از مشکلات هم برای مسئولان، کاری از ما پیش نمی‌رود ،گویی گوش شنوایی برای شنیدن مشکلاتمان نیست، برای که درد دل کنیم؟

پای صحبت دامدار دیگری می‌روم، او هم از یکی از شهرستان‌های استان برای فروش دام خود آمده است او هم دل پری دارد گویی درد همه دامداران مشترک است، دام هایش را سوار وانت کرده و برای فروش آورده است همه سرمایه زندگی اش همین است به امید اینکه با فروش این دام‌ها بتواند شکم گاوش را سیر کند این چند روز هم عید قربان بهانه شده است تا بلکه بتوانند دام خود را بفروشند.

غلامرضا یکی از دامدارانی است که برای فروش دامش به میدان دام بیرجند آمده بود او به خبرنگار ما گفت:  چند دام روی دستم مانده است چرا که  بازار اشباع شده و مشتری کم است، امسال همه دامداران فروشنده اند چون آذوقه دام کم و گران است.

وی که معتقد است هر کیلو میش و بز زنده تا 30 و بره تا 55 هزار تومان قیمت می شود، بیان کرد: اما الزامی نیست که به این قیمت‌ها فروخته شود چرا که خریدار و دلال قیمت و وضعیت دام را تعیین می کنند و با وجود این هم مشتری نیست.

این دامدار ادامه داد: دامدارها به دلیل خشکسالی، گرانی و نبود علوفه قادر به حفظ دام نیستند و حتی دام مولد خود را برای کشتار عرضه کرده اند چرا که اگر سال قبل  جو کیلویی 800 تومان بوده است اما  امسال 7 هزار تومان است و این تنها نیست چرا که کاه از 700 تومان  به 5 هزار و 130 تومان رسیده است.

دیگر دامدار هم که کنار وانتش ایستاده و به دنبال فروش است گفت:  سال قبل علوفه بیشتر بود و دام زنده کیلویی 47 هزار تومان از دامدار خریداری می شد امسال هر چند حداکثر 55 هزار تومان برای دام قیمت گذاری شده است اما با  مخارج دامدار همخوان نیست و همه مایل به فروش دامشان هستند.

 به  دارایی خود چوب حراج زده ایم 

نامش علی اکبر است او هم دامداری است که از نهبندان دام هایش را برای فروش آورده است و به خبرنگار ما گفت: مسئولان به مشکلات ما گوش نمی‌دهند و ماهم از سر اجبار از شهرستان آمده و به  دارایی خود چوب حراج زده ایم، اما مشتری هم نیست و ما مجبور هستیم با قیمت پایین تر دام را بفروشیم آن گونه که  دام زنده 30 هزار تومان و حتی کمتر خریداری و در قصابی 110 هزار تومان فروخته می شود.

در آستانه عید قربان در بازار امسال فروشنده بسیار اما خریدار کم است و لابه لای همه مشتریان ردی هم از دلالانی دیده می شود که برای خود کیسه می‌دوزند.

مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی هم در گفت‌وگو با خبرنگار ما با بیان اینکه دام مورد نیاز برای عید قربان و حتی مازاد بر نیاز در مراکز عرضه دام استان تامین شده است اظهار داشت: برای خروج دام از استان هم مجوز صادر شده است و یک میدان عرضه دام در بیرجند و یک میدان هم در نهبندان در نظر گرفته شده است. 

 در 11 کشتارگاه استان ظرفیت میدان دام موقت برای عید قربان ایجاد شده است  

محمداصغرزاده با بیان اینکه در دیگر شهرستان‌ها هم میدان دام موقت عرضه دام با همکاری شهرداری، دامپزشکی و علوم پزشکی ایجاد شده است، افزود: در 11 کشتارگاه استان هم ظرفیت میدان دام موقت برای عید قربان ایجاد شده است و ذبح دام باید در کشتارگاه‌ها و زیر نظر ناظر بهداشتی و شرعی انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه از ذبح دام‌هایی که علائم بیماری دارند جلوگیری می‌شود، افزود: 64 تیم دامپزشکی بر ذبح دام در عید قربان نظارت خواهند کرد و مردم برای جلوگیری از بروز بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان دام‌های قربانی خود را فقط از مراکز عرضه دام تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه کنند و از خرید دام زنده از کنار معابر عمومی و افراد غیر مجاز خودداری شود.

مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: ذبح دام در منازل و معابر به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود چرا که خونابه جاری می‌تواند منجر به آلودگی محیط و بروز بیماری‌های مشترک از دام به انسان شود و افرادی که به ذبح دام مشغول هستند باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند.

انتهای پیام /254/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon