آیا کشاورزان آذربایجان‌غربی باز هم در جمع‌آوری سیب درختی دچار چالش می‌شوند؟

آیا کشاورزان آذربایجان‌غربی باز هم در جمع‌آوری سیب درختی دچار چالش می‌شوند؟

گروه استان‌ها-براساس اظهارات مسئولان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی، اگر امسال روند جمع آوری بهداشتی سیب صنعتی و نیز روند صادرات سیب درختی تولیدی ساماندهی نشود با چالش بزرگ و جدی در این زمینه مواجه می‌شویم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، بزرگترین قطب تولید و صادرات سیب در آذربایجان‌غربی قرار دارد و کشاورزان زحمت‌کش استان 30 درصد از سیب تولیدی کل کشور را به تنهایی تولید می‌کنند.

همچنین سالانه یک میلیون و 200 هزار تن انواع سیب باکیفیت در آذربایجان‌غربی تولید شده و به مصرف داخلی و خارجی می‌رسد و این محصول ارزآوری بالایی برای کشاورزان دارد.

همچنین بیشترین سردخانه‌های کشور در آذربایجان‌غربی قرار دارد هر چند که در سالیان گذشته به علت ممنوعیت صادرات، هزاران تن سیب در سردخانه‌ها فاسد شده و خسارات فراوانی به کشاورزان وارد شده است.

از سوی دیگر با وجود آب‌بری بالای محصول سیب و زحمات فراوانی که در طول تولید سیب کشیده می‌شود و همچنین هزینه‌های بالای تولید این محصول، اما متاسفانه سالانه ده‌ها تن سیب در کنار جاده‌ها به صورت غیربهداشتی رها شده و به فروش می‌رسد و هر بار هم مسئولان جهاد کشاورزی وعده ساماندهی و جمع آوری سیب صنعتی استان را می‌دهند.

تولید سیب در استان 15 درصد افزایش می‌یابد

امسال نیز رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی بر ضرورت ساماندهی جمع‌آوری و خرید سیب صنعتی به صورت بهداشتی در استان تاکید کرده و اظهار داشت که در سال گذشته بیش از یک میلیون و 100 هزارتن سیب درختی از باغات استان برداشت و بیش از 800 هزار تن در سردخانه‌های استان سیب ذخیره‌سازی شده بود که امسال پیش‌بینی می‌شود این میزان 15 درصد افزایش داشته باشد.

اکبر کرامتی به این موضوع نیز تاکید کرده که اگر امسال روند جمع آوری بهداشتی سیب صنعتی و نیز روند صادرات سیب درختی تولیدی ساماندهی نشود با چالش بزرگ و جدی در این زمینه مواجه می‌شویم.

وی با اشاره به ایجاد 80 مرکز بهداشتی جمع آوری سیب صنعتی در استان گفت:صاحبان کارخانه‌های مرتبط موظف هستند یا از مراکز مجاز فروش سیب صنعتی در استان و سردخانه ها خریداری کنند یا به طور مستقیم با کشاورزان قرارداد ببندند.

همچنین رئیس سازمان جهاد کشاورزی عنوان کرده که باید با مراکز غیرمجاز خرید و فروش سیب صنعتی در استان برخورد شده و این بخش به صورت دائمی ساماندهی شود و از سوی دیگر در خصوص رسیدگی به وضعیت سیب صنعتی در این استان، نیازسنجی‌های لازم انجام شود.

لزوم استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای برخورد با افراد دپوکننده سیب

همچنین معاون دادستان ارومیه نیز گفته که امسال باید تلاش شود جمع آوری و خرید سیب زیردرختی استان از طریق مراکز جمع آوری بهداشتی انجام شود و باید از ظرفیت قانونی لازم برای«برخورد» با کسانی که اقدام به دپوی سیب درختی در حاشیه جاده‌ها و حریم راه‌های ارتباطی استان می‌کنند استفاده شود.

نادر بخشی با بیان اینکه صاحبان کارخانجات صنایع تبدیلی نیز باید اقدام به خریداری سیب زیردرختی از مراکز بهداشتی جمع آوری یا به صورت مستقیم از کشاورزان کنند، گفت: باید تلاش شود نقش واسطه ها و دلالان از این بخش حذف شود.

همچنین وی تاکید داشته که همه نهادهای ذیربط باید برای ساماندهی جمع آوری بهداشتی سیب زیردرختی همکاری و تعامل ویژه ای داشته باشند.

بی تردید بازدیدهای مستمر از مراکز جمع آوری سیب صنعتی در مسیر جاده ارومیه، سلماس، سرو و جاده بالانج از دپوی سیب در کنار جاده ها و ایجاد صحنه های زشت و غیربهداشتی جلوگیری می کند.

هر چند که براساس مصوبات اخیر، برخی نهادها مکلف به بازدید های مستمر از مراکز جمع آوری سیب صنعتی توسط اکیپ های بازرسی متشکل از سازمان های جهاد کشاورزی، معاونت بهداشتی، غذا و دارو، استانداری، نیروی انتظامی و نیز تعزیرات حکومتی استان و خرید مستقیم کارخانجات صنایع تبدیلی به صورت مستقیم از باغداران شدند.

انتهای پیام/7548/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon