نوآوریهای پنجمین جشنواره "شعر حوزه"/ فرسنگها با "شاعر دلخواه قرآن" فاصله داریم + فیلم
پنجمین جشنواره شعر حوزه (اشراق)، امسال با دو نوآوری جدید از شاعران کشور برای ارسال اشعار خود دعوت کرده است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، جشنواره شعر حوزه (اشراق) از ابتدای دهه 1390 به همت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم کار خود را آغاز کرده و تا امسال 4 دوره از آن برگزار شده است.
پنجمین دوره این رویداد شعری پس از یک دوره وقفه در سال 1398، امسال میزبان اشعار شاعران است. این دوره از کنگره شعر اشراق با 2 نوآوری جدید همراه است؛ اولی اضافه شدن بخش «سرود و نوحه» و دومی انتخاب «بهترین کتاب شعر حوزه» است.
مراسم رونمایی از پوستر پنجمین کنگره شعر اشراق در خبرگزاری تسنیم برگزار شد. در این مراسم جمعی از شاعران آیینی کشور نیز شعرخوانی کردند.
شعر، جایگاهی که دست نااهلان بدان نمیرسد
سیدعلی هاشمی مدیرکل مرکز هنر و رسانه معاونت فضای مجازی هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی در توصیف هنر شعر گفت: بعد از کلام الله مجید و روایات معصومین(ع)، شعر لطیفترین کلام موجود است و لطیفتر از آن نداریم. شعر ظرفیتی است که از جانب خداوند به ما عطا شده است تا بتوانیم آنچه را از انوار الهی در قلب ما تابیده میشود در قالب شعر بروز بدهیم، بهعبارت دیگر، شعر جلوهگاه خدا است.
وی با نقل روایتی از ائمه معصومین به مقایسه ادعیه و شعر پرداخت. او گفت: از حضرت زهرا سلام الله علیها پرسیدند «چه کنیم تا در زمانی که به شما دسترسی نداریم، اسرارتان را بدانیم؟» حضرت زهرا در پاسخ به این سؤال فرمودند: «ما اهل بیت اسرارمان را در ادعیه پنهان کردهایم تا دست نااهلان به آن نرسد.» بنده معتقدم یکی از جایگاههایی که دست نااهلان بدان نمیرسد، شعر است. بهنظرم امروز به شعر و جایگاه شاعران اجحاف شده است، تنها کسی که خانواده شعر و شاعری را زیر بال و پر خود گرفته است، رهبر معظم انقلاب است.
زکریا اخلاقی، شاعر و استاد برجسته حوزه علمیه به این رویداد ادبی پیامی را صادر کرد. او گفت: یکی از اهداف جشنواره «شعر حوزه» شناسایی استعدادها و برنامهریزی برای پرورش آنها است. هدف دیگر، پررنگ کردن هنر شعر در حوزه است. علاقهمند کردن عموم طلاب به شعر نیز هدف دیگر این رویداد است.
فرسنگها با "شاعر دلخواه قرآن" فاصله داریم
میلاد عرفانپور، شاعر آیینی برجسته کشور نیز درباره شعر و شاعر مورد قبول از نظر قرآن اظهاراتی را بیان کرد. او گفت: آیات صریحی در قرآن کریم در موضوع شعر داریم. در سوره شعرا خداوند با صراحت و دقت مسیر پیشِروی شاعر متعهد را ترسیم کرده است، هم مسیری که نباید طی کند و هم مسیری که شایسته شاعر متعهد و مسلمان است. متأسفانه میبینم که در دل شعرای آیینی هم کمتر کسی وجود دارد که جز عبارت معروف «والشعراء یتّبعهم الغاوون» را شنیده و درک کرده باشد. اگر شاعری میخواهد دلخواه پروردگار باشد، مسیر سختی در پیش دارد. ما فکر میکنیم همین که در این مسیر قدم گذاشتیم و چند شعری برای اهلبیت گفتیم، میتوان نام ما را شاعر مسلمان گذاشت اما آنگونه که قرآن ترسیم کرده است با این عنوان فرسنگها فاصله داریم.
در این جلسه جمعی از شاعران نیز شعرخوانی کردند که در زیر ویدئویی مربوط به شعرخوانی آنان را از منظر میگذرانید:
انتهای پیام/