اجرای طرح آبیاری نوین در اراضی نخلستان استان بوشهر در چه مرحله‌ای است؟

اجرای طرح آبیاری نوین در اراضی نخلستان استان بوشهر در چه مرحله‌ای است؟

گروه استان‌ها- در راستای تبدیل آبیاری سنتی به نوین و تحت فشار در اراضی نخلستان استان بوشهر طرحی تحت عنوان نخلستان در سطح ۲۰ هزار هکتار اجرا شد که اکنون در پایان دولت دوازدهم بخشی از آن در مرحله افتتاح قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، کشاورزی یکی از مهمترین بخش‌های تأثیرگذار در اقتصاد جوامع محسوب می‌شود و نقشی با اهمیت در استقلال کشورها ایفا می‌کنند. تولید یکی از بهترین روش‌های در توسعه اشتغال و افزایش درآمد در گسترش فعالیت‌های کشاورزی در بخش‌های زراعت، باغداری، دامداری و آبزیپروری است.

استان بوشهر در تولید محصولات کشاورزی نقش مهم و ارزنده‌ای دارد که در این راستا وجود بیش از 330 هزار هکتار ظرفیت مهم و قابل توجهی برای تولید انواع محصولات را برای 40 هزار بهره‌بردار فراهم کرده است.

از ظرفیت‌های کشاورزی استان بوشهر تولید بیش از یک‌میلیون تن محصولات است، هر چند تغییر اقلیم، کاهش میزان بارندگی، پراکندگی نامناسب و بروز خشکسالی تأثیر قابل توجهی در تولید انواع محصولات کشاورزی داشته اما میزان تولیدات بخش کشاورزی استان بوشهر به 1.5 میلیون تن در سال گذشته رسید.

سالانه افزون بر 160 هزار تن خرما در استان بوشهر تولید می‌شود

یکی از مهمترین زیرساخت تولید محصولات کشاورزی آب است که در این راستا استان بوشهر در تأمین آب به سبب وجود دشت‌های ممنوعه در برداشت آب، دچار مشکلات عدیده‌ای است.

رئیس جهاد کشاورزی استان بوشهر تولید محصول در سه بخش زراعی، باغی و آبزیپروری را از ظرفیت‌های استان دانست و اظهار داشت: در بخش باغات، استان بوشهر یکی از قطب‌های تولید خرما در کشور است به‌گونه‌ای که سالانه افزون بر 160 هزار تن خرما تولید می‌شود.

محمد تقی منوچهری با بیان اینکه بیشتر نخل‌های تولید خرما در استان بوشهر با روش سنتی غرق آبی، آبیاری می‌شوند تصریح کرد: با توجه به اینکه روش سنتی صدمات و خسارت قابل توجهی به کشت و برداشت محصول خرما وارد می‌کرد طرح روش نوین آبیاری در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تحت عنوان طرح نخلستان تصویب شد.

وی احیا باغات تولید خرما را از اهداف مهم طرح نخلستان دانست و بیان کرد: با اجرا طرح نخلستان ضمن اصلاح زیرساخت‌ها و احیا باغات خرما، گونه‌ای جدیدی در  عرصه کشت مورد توجه قرار گرفت.

طرح نخلستان در سطح 2 هزار و 570 هکتار باغات خرما اجرا شد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه مطالعه اجرا طرح نخلستان در سطح 20 هزار هکتار باغات خرما دشتستان انجام شد خاطر نشان کرد: تاکنون در سطح 2 هزار و 570 هکتار باغات خرما دشتستان طرح آبیاری نوین در قالب طرح نخلستان اجرا شده که نخستین پروژه آن قبل از پایان دولت دوازدهم افتتاح می‌شود.

منوچهری افتتاح طرح نخلستان در شهرستان دشتستان را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: افتتاح این طرح ظرفیت قابل توجهی در افزایش تولید محصول با کیفیت، کاهش مصرف آب، توسعه صنایع فرآوری، سردخانه در باغات و اشتغال‌زایی در روستاها فراهم می‌آورد.

وی افزایش سردخانه‌ها در سطح باغات خرما را مورد اشاره قرار داد و خاطر نشان کرد: ظرفیت سردخانه‌ها در اراضی باغات خرما با افزایش 2 برابری به 115 هزار تن رسیده است.

افزایش تولید محصولات میگو پرورشی در استان بوشهر

تولید میگو پرورشی یکی از دیگر از ظرفیت‌های استان بوشهر است که سواحل خلیج‌فارس زمینه پرورش آبزیان را فراهم کرده است.

سال گذشته افزون بر 23 هزار تن میگو پرورشی در استان بوشهر تولید شد که امسال برای تولید 30 هزار تن هدف‌گذاری شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر توسعه زیرساخت‌های پرورش میگو را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: اکنون ظرفیت تولید میگو پرورشی استان بوشهر 25 هزار تن است که امکان افزایش این میزان تا ظرفیت 100 هزار تن وجود دارد.

اراضی پرورش میگو استان بوشهر از شش هزار به 12 هزار هکتار افزایش می‌یابد

منوچهری از افزایش سطح اراضی پرورش میگو در استان بوشهر خبر داد و تصریح کرد: سطح اراضی پرورش میگو استان بوشهر از شش هزار به 12 هزار هکتار افزایش می‌یابد که این رویکرد نوید بخش 2 برابر شدن تولید میگو پرورشی در استان است.

وی منطقه آزاد بوشهر را در جوار طرح‌های پرورش میگو دانست و گفت: با توجه به استقرار شهرک‌های پرورش میگو بوشهر در جوار منطقه آزاد صنعتی این امید وجود دارد که توسعه صنایع فرآوری صادرات میگو استان بوشهر به‌صورت ویژه در دستور کار قرار بگیرد.

سالانه نزدیک به 70 هزار تن آبزی در استان صید و یا تولید و بخش عمده‌ای از این محصولات به کشورهای دیگر صادر می‌شود.

مدیرکل شیلات استان بوشهر با بیان اینکه امسال شش هزار و 100 هکتار از اراضی ساحلی استان بوشهر به پرورش میگو اختصاص یافته است افزود: تاکنون در بیش از 5 هزار هکتار آن عملیات ذخیره‌سازی بچه میگو انجام شده است.

علی بازدار اضافه کرد: اکنون بیش از 60 درصد میگو پرورشی کشور در استان تولید و به بازار‌های جهانی و داخلی عرضه می‌شود که نشان از ظرفیت بالای اقتصادی و تولیدی استان است.

تولید محصولات گلخانه‌ای در استان بوشهر

در بخش سبزی و صیفی و محصولات خارج از فصل کشاورزی استان بوشهر حدود 900 هزار تن محصول تولید می‌شود که با توجه به ظرفیت‌ها بخش عمده‌ای از آن صادر می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر از توسعه اراضی گلخانه‌ای خبر داد و بیان کرد: بیش از 430 هکتار گلخانه در استان بوشهر راه‌اندازی شده که 90 هزار تن محصول صادراتی در این گلخانه‌ها تولید می‌شود

منوچهری با بیان اینکه بخش عمده این تولیدات به کشورهای حاشیه خلیج فارس و آسیای میانه صادر می‌شود خاطر نشان کرد: با را‌ه‌اندازی منطقه آزاد بوشهر ظرفیت مناسبی برای توسعه ظرفیت گلخانه و صادرات محصولات آن فراهم می‌شود.

انتهای پیام/190/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران