مخالفت سریع بروکسل با تقاضای لندن برای مذاکرات مجدد درباره توافق برگزیت
اتحادیه اروپا امروز (چهارشنبه) پیشنهاد لندن برای تغییر در بخشی از توافق خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت) مربوط به پروتکل ایرلند شمالی را رد کرد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از "ان تی وی" آلمان، انگلیس در مناقشات با اتحادیه اروپا درباره چگونگی رفتار با ایرلند شمالی بعد از برگزیت خواستار توافقی جدید و مذاکراتی مجدد در این باره شده است.
"دیوید فراست"، وزیر برگزیت انگلیس در برابر پارلمان در لندن گفت: "ما نمی توانیم این گونه ادامه دهیم." لندن از بروکسل خواست تا مقررات مربوط به ایرلند شمالی در توافق برگزیت را موقتا به حال تعلیق درآورد.
فراست گفت: از طریق یک مهلت قانونی باید زمانی ایجاد شود تا درباره تغییرات مهم در توافق گمرکی پروتکل ایرلند شمالی مذاکره شود.
کمیسیون اروپایی درخواست انگلیس برای مذاکرات مجدد درباره این پروتکل در توافق برگزیت را رد کرده است. "ماروس سفکوویچ"، معاون کمیسیون اروپایی اعلام کرد که بروکسل برای یافتن راه حل های خلاقانه در چارچوب پروتکل ایرلند شمالی آماده است.
وی تاکید کرد: "با این حال با مذاکره مجدد بر سر این پروتکل موافق نیستیم».
طبق پروتکل ایرلند شمالی در توافق برگزیت، این بخش از بریتانیا، جزو بازار واحد اتحادیه اروپا باقی میماند و ورود کالاهای ممنوع شده از سوی بروکسل، نمیتوانند از انگلیس وارد ایرلند شمالی شوند. این بخش از توافق برگزیت تنظیم شده تا از ایجاد مرز سخت میان ایرلند شمالی که بخشی از بریتانیا محسوب می شود و جمهوری ایرلند که بخشی از اتحادیه اروپا است جلوگیری کند.
دیوید فراست در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت : مقررات قبلی برای تامین صلح دراین منطقه که سابق درگیر جنگ های داخلی بوده مناسب نیستند.
"بوریس جانسون"، نخست وزیر انگلیس هم اخیرا از اتحادیه اروپا واقع نگری در مناقشات پسا برگزیت درباره ایرلند شمالی را درخواست کرد.
وی از چالش های جدی سخن به میان آورده است.
وی تاکید کرد که پروتکل ایرلند شمالی چالش های جدی را با خود به همراه می آورد.
اواخر هفته گذشته بسیاری از سوپرمارکت های انگلیسی خواستار توافق بین انگلیس و اتحادیه اروپا در این باره شدند و اعلام کردند که در غیر این صورت با پایان دوره گذار در اواخر سپتامبر باید انتظار کمبودهای شدید و قیمت های بالا برای مواد غذایی را داشته باشیم. انگلیس همچنین نگران است که زنجیره های تامین شرکت های ایرلند شمالی به صورت فزایندهای به اتحادیه اروپا منتقل شود.
در پی نهایی شدن برگزیت در سال گذشته شهروندان بریتانیایی در ایرلند شمالی با مشکلات عدیده کمبود محصولات غذایی مواجه شدند. دلیل اصلی آن چک و بازبینی محصولاتی بود که ناگزیر باید از مرز جمهوری ایرلند، عضوی از اتحادیه اروپا، عبور می کرد تا به ایرلند شمالی برسد.
بریتانیا با خروج از اتحادیه اروپا با چالش های تازهای در مرز با ایرلند مواجه شده است. مرز ایرلند و ایرلند شمالی یکی از دلایل اصلی تنش ها و طولانی شدن مذاکرات بین مقامات دولت بریتانیا و اتحادیه اروپا در جریان گفتگوهای برگزیت بود.
انتهای پیام/