امام‌جمعه ساری: نگذاریم مازندران هم به خوزستان دیگری تبدیل شود/ «میانکاله» به‌خاطر بی‌کفایتی‌ها به «بیابان‌کاله» تبدیل شده است

امام‌جمعه ساری: نگذاریم مازندران هم به خوزستان دیگری تبدیل شود/ «میانکاله» به‌خاطر بی‌کفایتی‌ها به «بیابان‌کاله» تبدیل شده است

امام جمعه ساری گفت: می‌ترسم آینده مازندران به این روال که داریم به خوزستان دیگری تبدیل شود، الان جریان و شرایط آب ما بسیار حاد بوده و تنها ۱۲ درصد آب‌های سطحی این استان مهار می‌شود در حالی‌که معدل کشوری ۴۰ درصد است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، آیت‌الله محمدباقر محمدی لائینی امروز در خطبه‌هتی نماز جمعه مرکز استان در مصلی امام خمینی(ره) ساری، اظهار داشت: مهم‌ترین عامل سلامت جسمی و روحی ما امنیت ما است. اگر با با تقوا باشیم از نظر سلامت جسمی، روحی، معنوی و اجتماعی نیز تضمین هستید. اگر با تقوا باشید از نظر امنیت در مقابل شیاطین نیز تضمین هستید. باید این مهم‌ترین مولفه زندگی را در زندگی خود به‌صورت قوی داشته باشید و از طرفی دستورالعمل‌های بهداشتی را در مقابل بیماری کوید19 رعایت کنید تا مدیون خود و جامعه خود نشوید.

امام جمعه ساری گفت: نماز جمعه، حج و چادر از شعائر دینی است و باید محترم شمرده شود. یکی دیگر از شعائر دینی فلسفه غدیر است. غدیر را باید تجلیل و ترویج کرد و متناسب با شرایط کنونی جامعه باید تجلیل شود. همه ما موظفیم ایام غدیر را تجلیل، تعظیم و افتخار کنیم.

محمدی لائینی ادامه داد: ما سه غدیر داریم، یک غدیر تاریخی است که همان واقعه‌ای است که در آن روز اتفاق افتاد و پیامبر اکرم حضرت علی(ع) را به عنوان جانشین خود منصوب کردند. دیگری غدیر ترویجی و آخری غدیر عملکردی است یعنی امروز که به‌نام حکومت الله که منتقل شده به یک ولی فقیه است انقلاب را به‌وجود آوردیم و حکومت را تشکیل دادیم، اگر امروز حکومت، نظام و انقلاب ما در راستای شعارهای عدل علوی موفق گام بردارد، آن‌وقت دنیا غدیر را لازم می‌داند و می‌گوید دین باید حکومت‌داری کند اما اگر موفق عمل نکنیم و ناکارآمد باشیم نه تنها مسئولین بلکه اصل جریان غدیر زیر سوال می‌رود چون پیام غدیر این است که دین حکومت‌داری می‌کند و تفکیکی بین دین و حکومت و سیاست نیست، آن‌وقت این مسئله زیر سوال می‌رود. پس عملکرد امروز ما خود یک غدیر دیگری است و مسئولین ما با عملکرد خود می‌توانند آن غدیر را تثبیت کنند یا خدای ناخواسته با عملکرد ناقص آن غدیر را زیر سوال ببرند.

وی افزود: الحمدالله خدمات بسیاری انجام گرفت که دشمنان نمی‌خواهند خدمات و قوت‌های نظام بازگو شود، اما قبول داریم که ناکارآمدی‌ها و ضعف‌هایی نیز وجود دارد، تحریم و فشارهای خارجی به‌جای خود محفوظ اما بخش عمده آن به ناکارآمدی و بی‌تدبیری یک‌سری از مسئولین ما است که حتی به اسم تدبیر و امید فعالیت می‌کنند اما بخشی از این‌ها واقعا" بی‌تدبیر هستند.

نماینده ولی‌فقیه در مازندران تصریح کرد: مسئولین اذعان دارند که اولین مصوبه 96 این بود که 10 هزار میلیارد تومان برای آب خوزستان در نظر گرفته شد و آب شرب تمام شهرها و روستاهای خوزستان تامین شود و برای 17 شهر خوزستان فاضلاب تامین شود اما اکنون 5 سال از آن ماجرا می‌گذرد ببینید شرایط خوزستان چگونه است.

محمدی لائینی با طرح این پرسش که اعتباری که در سال 96 برای رفع مشکل آب استان خوزستان در نظر گرفته شده، چه شده است، گفت: این بودجه کجا رفته که امروز باید از مازندران خیرین آب معدنی تامین کنند و کامیون کامیون به خوزستان ارسال کنند. خوزستانی که بیشترین آب‌های سطحی و چاه‌های نفتی را دارا بوده و در دوران دفاع مقدس پیش از همه در مقابل متجاوزین بعثی ایستادند.

وی با بیان اینکه چرا خوزستان امروز باید به‌گونه‌ای باشد که احشام در حالت تلف شدن و زراعت‌ها در حال خشک شدن و دو میلیون نخل در حال خشک شدن و انسان‌ها در رنج باشند، افزود: می‌ترسم آینده مازندران به این روال که دادیم به خوزستان دیگری تبدیل شود و الان جریان و شرایط آب ما بسیار حاد بوده و تنها 12 درصد آب‌های سطحی این استان مهار می‌شود در حالی‌که معدل کشوری 40 درصد است. بسیاری از روستاهای مازندران توسط سپاه و بسیج و دیگر با تانکر آبرسانی می‌شود. امروز تالاب‌های ما و جزیره میانکاله ما تبدیل به بیابان‌کاله شده و خطر ریزگردها و گسترش بیابان مازندران را تهدید می‌کند.
خطیب جمعه مرکز استان مازندران ادامه داد: به‌خاطر بی‌کفایتی بعضی‌ها، صدها هزار تن نهاده‌های دامی در بندر امیرآباد در حال نابودی است در حالی‌که دام‌های ما به‌خاطر کمبود خوراک دام در حال تلف شدن و ذبح شدن هستند. به‌خاطر بعضی از بی‌کفایتی‌ها جنگل‌های هیرکانی ما در معرض قاچاق و نابودی است. صنعت چوب و کاغذ ما که در سطح خاورمیانه منحصربفرد است در حال تعطیلی است. سا

زمان جنگل‌ها علی‌رغم داشتن چوب حاضر نیست بدهی چوب خود را به صنایع و چوب و کاغذ بدهد، وزارت آموزش و پرورش حاضر نیست کاغذ تولید شده در شرکت چوب و کاغذ را خریداری کند و در انبارها در حال پوسیدن است. از خارج وارد می‌کنند اما حاضر نیستند خریداری کنند. چوب و کاغذ مجوز واردات می‌خواهد اما مجوز هم نمی‌دهند.

محمدی لائینی تصریح کرد: نه مجوز واردات نه بدهکاری چوبی خودشان را می‌دهند نه شکست افتاده‌ها را و نه آموزش و پرورش خریداری می‌کند، خوب این دیگر دارد روزهای آخر خود را طی می‌کند. صنعت این‌گونه، جنگل در حال تجاوز، میانکاله و تالاب‌ها که آن‌طور، احشام و طیور ما که 12 درصد نیاز کشور را تامین می‌کند این‌گونه است. این یعنی فردای مازندران مثل امروز خوزستان است.

وی افزود: ما خدمات بخشی از مسئولین و نظام را نادیده نمی‌گیریم اما یک عده به‌خاطر بی‌کفایتی‌ها و بی‌تدبیری‌ها این بلا را بر سر کشور آورده‌اند. مقام معظم رهبری در سال 75 به خوزستان سفر کردند و مصوبه سفر رهبری این بود که یک میلیون هکتار زمین‌های آنجا زهکشی و آماده‌سازی شود ولی این موضوع اتفاق نیفتاد و اگر افتاد یک مقدار جزئی بوده است. من هشدار می‌دهم مسئولین تا آخرین لحظه وظیفه خود را به‌درستی انجام دهند و آنهایی که بعدها می‌آیند نیز حواس خود را جمع کنند و درست خدمت کنند.

امام جمعه ساری گفت: دشمنان ما در بیرون و عوامل آنها در داخل از این وضعیت سوء استفاده می‌کنند و می‌خواهند از این آب گل‌آلوده ماهی بگیرند و جریان مطالبات به‌حق مردم را به سمت نظام پیش می‌برند، ما یقه مسئولان ناکارآمد را می‌گیریم و اجازه نمی‌دهیم اندک مزدوران استکبار جهانی شلوغ‌کاری و آشوب کنند و آمریکا و عوامل دست‌نشانده‌اش را با سنگ مرگ بر آمریکا بیرون خواهیم کرد.

انتهای پیام/ 686/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران