کاهش ۵۰ درصدی ظرفیتهای پزشکی نسبت به دهه ۶۰!/ پای "مافیای پزشکی" در میان است
نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به اجرای سیاست انحصاری در بدنه نظام سلامت کشور گفت: در دهه ۶۰ تنها در سه دانشگاه تهران، دانشگاه شهیبد بهشتی و دانشگاه علوم پزشکی ایران سالانه یک هزار و ۵۰۰ نفر پذیرفته میشدند اما اکنون ۷۰۰ نفر پذیرفته میشوند!
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ اقبال شاکری با اشاره به تلاش جریانی برای جلوگیری از افزایش ظرفیت پذیرش رشته پزشکی در کشورمان اظهار کرد: حتی آزمون کنکور این دوره هم اشتباه سیاستگذاری وزارت بهداشت را به خوبی نشان داد.
وی با تاکید بر ظرفیت پذیرش شاخههای پزشکی در کنکور ادامه داد: تنها یک درصد داوطلبان کنکور تجربی میتوانند در شاخهها و رشتههای مختلف پزشکی قبول شوند و این کار، اشتباه بسیار بزرگی است که از 600 هزار داوطلب کنونی کنکور تجربی تنها یک درصد میتوانند در رشته پزشکی پذیرفته شوند!ا
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی متذکر شد: این اتفاق در حالی است که طی بررسیهایی که بنده در دهه 60 انجام دادم، تنها در سه دانشگاه تهران، دانشگاه شهیبد بهشتی و دانشگاه علوم پزشکی ایران سالانه یک هزار و 500 نفر پذیرفته میشدند اما اکنون 700 نفر پذیرفته میشوند!! یعنی ظرفیتهای پذیرش پزشکی 50 درصد کاهش هم داشته است!
وی ادامه داد: این امر ناشی از یک سیاست انحصاری بسیار بسیار اشتباه و غلط از یک طرف و از سوی دیگر به نوعی اجحاف و ظلم به مردم است که با نیازی که به پزشک در کشور داریم، وزارت بهداشت با این سیاستگذاریهای غلط و انحصاری آن را اجابت نمیکند و توجهی به برآورده شدن نیاز مردم هم ندارند.
شاکری با اشاره به تلاشهای نمکی به عنوان وزیر بهداشت در دولت فعلی تصریح کرد: شاهد تلاشهای آقای نمکی در بحث کرونا بودیم اما واقعا در بحث دارو و درمان و همین ظرفیتهای پزشکی احتیاج به بازنگری ویژهای داریم.
وی تاکید کرد: اصلا به نظر بنده باید سیاستگذاری از وزارت بهداشت گرفته شود و این سیاستگذاری در جای دیگری باید انجام شود چرا که وظیفه پزشک نباید تصمیمگیری در مورد پزشک باشد همانطور که این اتفاق در زمان آقای قاضیزاده هاشمی هم رخ داد و جیب پزشکان را پرپول کردند و امروز هم که شاهد این انحصار در ظرفیتهای پزشکی هستیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی باید با شدت، جدیت و قوت به این مسئله ورود کنند و در کمیسیون آموزش هم ما باید این مسئله را پیگیری و برطرف کنیم.
شاکری همچنین به طب ایرانی ـ اسلامی و عدم توجه به احیای آن از سوی وزارت بهداشت اشاره و خاطرنشان کرد: خیلی از مسیرهای درمانی که مردم میتوانستند با تکیه بر طب سنتی و داشتههای خودمان در طب دیرینه ایرانی و اسلامی داشته باشند را بستند و این طب را تضعیف کردند.
وی یادآور شد: هزاران گروه دانشبنیان هم از حیث دارو هم از حیث روش درمان، روشهای اثبات شده و آزمایش شدهای را ارائه دادند اما متاسفانه با بایکوت شدید وزارت بهداشت مواجه شدند.
شاکری با اشاره به آسیبی که از این منظر به سلامت جامعه وارد میشود، گفت: این امر تنها جیب فعالان طب نوین، پزشکان و واردکنندگان دارو را آباد میکند چرا که باید همه، به صورت انحصاری داروهای آنها را بخرند و روشهای درمانی آنها را استفاده کنند؛ به همین دلیل است که نمیخواهند طب سنتی احیا شود و در برابر این طب کهن مقابلههای سنگینی میکنند.
وی گفت: فردی که در دولت آقای رئیسی به عنوان وزیر بهداشت انتخاب میشود حتما باید دقیق سیاستهایش را اعلام کند و حتما در معرفی کابینه تمام این مولفهها خصوصا برای وزارت بهداشت رصد خواهد شد.
انتهای پیام/