جدیدترین اخبار کرونا در ایران|‌۲ هفته سخت پیش‌رو داریم/ کمبود مشهود منابع انسانی و دارو/ هر ۵ دقیقه یک فوتی‌+ نقشه و نمودار

جدیدترین اخبار کرونا در ایران|‌2 هفته سخت پیش‌رو داریم/ کمبود مشهود منابع انسانی و دارو/ هر 5 دقیقه یک فوتی‌+ نقشه و نمودار

گروه استان‌ها ـ با توجه به فعالیت ویروس دلتا در سراسر کشور درحالی به شرایط بحرانی رسیده‌ایم که کمبود منابع انسانی و دارو درکنار روند کند واکسیناسیون احتمال تجربه روزهای تلخ کرونایی دور از انتظار نیست.

به‌گزارش گروه استان‌های خبرگزاری تسنیم؛ روز گذشته دوم مرداد 1400 اولین ثبت رکورد بیشترین مورد فوتی ناشی از کرونا با 259 نفر در 24 ساعت  باعث شد تا دوباره روند افزایش نگرانی میان مردم و البته مسئولان مربوطه شدت گرفته باشد و برخی از کارشناسان بهداشت و درمان براین باورند که کمبود منابع انسانی، دارو، مشکلات لجستیکی و البته روند کند واکسیناسیون احتمال ثبت روزهای تلخ کرونایی را در تابستان 1400 قوت بخشیده است.

بررسی‌های آماری نشان می‌دهد حجم بالای مراجعه بیماران به مراکز درمانی و تکمیل ظرفیت بسیاری از آنها بخصوص در کلانشهرها عاملی شده تا زنجیره‌ای از مشکلات درکنار مشکلات قبلی در پیک پنجم دوباره خودنمایی کند با این تفاوت که به تایید مسئولان وزارت بهداشت اینبار شرایط به دلیل فعالیت گسترده ویروس جهش یافته در سراسر کشور کاملاً با پیک‌های گذشته متفاوت است و هرگونه بی‌توجهی می‌تواند بحران آفرین باشد.

از مرزهای هشدار عبور کردیم و اکنون در بحران قرار داریم 

در این زمینه کارشناسان معتقدند برای رسیدن به واقعیت پیک پنجم با فعالیت ویروس دلتا کافی است شرایط پایتخت به عنوان یکی از شاخص‌های تعیین کننده در مدیریت همه‌گیری را مدنظر داشته باشیم تا با نتایج حاصله بتوانیم تصویری دقیق‌تر و کلی از شرایط بحرانی پیک پنجم در سراسر کشور ترسیم کنیم.

این گروه تاکید دارند توجه به آمارهای روزانه و کوتاه مدت در این شرایط می‌تواند خطرناک و نگران کننده باشد چون در دیدگاه  کوتاه مدت فراز و فرودهای موجود روی شاخص‌ها که اصطلاحا امواج سینوسی از آنها یاد شده می‌تواند منجر به تصمیم‌‌گیری اشتباه باشد چون مثلا در آخرین آماری که روز گذشته اعلام شده است نسبت یک روز قبل‌تر اکنون در شرایط بهتری قرار داریم درحالی که فقط کافی است این مقایسه را 14 روز به عقب ببریم تا به واقعیتی نگران کننده یعنی روند صعودی با شیب تند ویروس دلتا در سراسر کشور برسیم (مقایسه نمودارهای زیر کاملا گویای ماجراست).

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

فرمانده قرارگاه ستاد کرونای استان تهران با اشاره به اینکه از اواخر هفته گذشته روند صعودی مراجعه بیماران به مراکز درمانی تهران روند صعودی به خود گرفته است، اظهار داشت: براساس آمارهایی که در اختیار داریم اکنون از مرزهای هشدار عبور کرده‌ایم و به همین دلیل پیش بینی می‌کنیم حداقل در تهران تا دو هفته آینده نباید انتظار فروکش کردن بیماری را داشته باشیم.

علیرضا زالی در ادامه افزود: شرایط در تهران آنقدر وخیم است که با 8000 بستری در بیمارستان‌ها و بیش از 20 هزار مراجعه سرپایی روبرو هستیم این همان خط هشداری است که اکنون از آن عبور کرده‌ایم و روند صعودی براساس مدل‌های موجود همچنان ادامه دارد که اخبار تلخ‌تری را به همراه خواهد آورد.

زالی به موضوع سرایت‌پذیری بالای ویروس دلتا اشاره و تصریح کرد: این نوع از ویروس سرایت‌پذیری بسیار بالایی دارد بنابراین توصیه همه بنده و همکاران این است که ضمن استفاده از ماسک‌های استاندارد هموطنان در زمینه رعایت فاصله اجتماعی کوشا باشند بخصوص اینکه از فردا احتمالا بخش عمده‌ای از کارمندان و پرسنل سرکارشان حاضر خواهند شد.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی معتقد است یافته‌های علمی نشان می‌دهد ماسک‌های استاندارد می‌توانند حدود 70 درصد احتمال بروز بیماری را کاهش دهند و نکته اساسی در این زمینه رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و عدم تجمع در فضای سربسته است و باید همه در این زمینه کوشا باشیم تا با افزایش میزان واکسیناسیون در سراسر کشور به نوعی چرخه انتقال شکسته شود.

وی درباره مصونیت افراد بعد واکسیناسیون نیز گفت: حتی ممکن است30 درصد افرادی که واکسینه شدند هم مبتلا شوند، بنابراین به افرادی که در اماکن پرخطر تردد دارند، توصیه می‌شود از دو ماسک استفاده کنند تا حد ممکن از ترددهای غیرضروری در معابر عمومی پرهیز داشته باشند به‌خصوص تاکید ما براین است که در وسایل نقلیه عمومی توجه بیشتری به موضوع رعایت مسایل بهداشتی و استفاده از ماسک داشته باشند.

کمبود دارو به دلیل مشکلات مالی است

زالی در مورد کمبود داروهای کرونا،  اظهار داشت: اخیرا وزارت بهداشت بخشی از داروی کرونا به نام رمدسیور را از طریق واردات اورژانسی تامین کرده و کمبود مرتفع شده است، اما مشکل ما بیش از کمبود دارو، به مسئله پرداخت‌ هزینه آن توسط بیمارستان‌ها مربوط است.

فرمانده قرارگاه ستاد کرونای استان تهران تصریح کرد: یک دوره مصرف این دارو برای یک بیمار 4 الی 5 میلیون تومان هزینه دارد و بیمارستان‌ها باید این هزینه را به صورت نقد پرداخت کنند و در زمینه مکانیسم پرداخت، مشکلاتی وجود دارد که باعث اختلال شده است.

شرایط فعلی با پیک‌های قبلی قابل مقایسه نیست

از سوی دیگر رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)، نیز در خصوص وخامت پیک پنجم  گفت: پیک پنجم شیوع کرونا در مقایسه با چهار پیک قبلی بسیار حادتر، اما تعداد فوتی‌های آن کمتر شده است.

خسرو صادق‌نیت، به دلایل ایجاد پیک پنجم کرونا در کشور اشاره کرد و افزود: پس از شیوع ویروس دلتا در استان‌های جنوبی و انتقال این ویروس به سایر مناطق کشور و به ویژه استان تهران و شهرهای اطراف آن، وقوع پیک پنجم پیش‌بینی می‌شد.

وی با بیان اینکه از یکی دو هفته اخیر با پیک شدید این بیماری مواجه هستیم، تاکید کرد: پیک پنجم از نظر شدت با هیچ یک از پیک‌های قبلی قابل مقایسه نیست.

رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، شدت ابتلای ویروس دلتا در مقایسه با  پیک‌های قبلی را بسیار بالاتر ارزیابی و خاطرنشان کرد: در این پیک، شدت و میزان ابتلاء بسیار شدید بوده و به سرعت بیمار را به بد حالی و بستری می‌رساند.

صادق‌نیت با اشاره به علائم ویروس دلتا که سریع خودنمایی می‌کند، گفت: اگر علامت داشتید و تست PCR شما هم منفی شد، باز اعتماد نکنید و بدانید کرونا است و حتماً باید مراقبت‌های لازم صورت بگیرد.

وی با عنوان این مطلب که ابتلاء به ویروس دلتا به شدت خانوادگی شده است، افزود: کمتر افرادی را می‌بینیم که در مراجعه به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها، تنها باشند و حتماً یکی یا چند نفر از اعضای خانواده نیز درگیر شده‌اند.

صادق نیت به مهر گفت: یکی از مهم‌ترین علائم ویروس دلتا در پیک پنجم، ابتلای افراد سنین پایین اعم از کودکان و نوجوانان است. متاسفانه شدت ابتلای بچه‌ها و سنین پایین در این پیک، نسبت به پیک‌های قبلی افزایش زیادی داشته است.

وی ادامه داد: بی توجهی نسبت به رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، طولانی شدن روند شیوع و خستگی افراد مهم‌ترین دلایل ایجاد پیک جدید بود که انجام برخی اقدامات می‌توانست از وقوع آن پیشگیری کند.

در جذب نیروی داوطلب موفق نبودیم

از سوی دیگر کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به فعالیت ویروس دلتا در سراسر ایران معتقدند، اگرچه به روایت آمارها و تحقیقات انجام شده میزان کشندگی ویروس دلتا نسبت به ویروس‌های قبلی کمی کمتر است اما واقعیت امر اینجاست که با درنظر گرفتن شدت سرایت این نوع از ویروس که می‌تواند به سرعت در بیمار شرایط بدحالی ایجاد کند تعداد مراجعه کنندگان به مراکز درمانی تصاعدی بالا خواهد رفت.

این گروه تاکید دارند، روند یاد شده نهایتا با توجه به کمبودهایی که از نظر دارو، نیروی انسانی و تجهیزات وجود دارد مشکل ساز می‌شود و در نهایت کیفیت ارایه خدمات را با چالش روبرو می‌کند که مشخصاً در انتهای روند منجر به افزایش میزان فوتی‌ها خواهد شد که شاید بتوان گفت بخشی از آن غیرمستقیم به ویروس کرونا وابسته است.

به عنوان مثال  محمد طالب پور ، رئیس بیمارستان سینا، نیز چندی پیش در یکی از رسانه‌ها مهم‌ترین چالش بیمارستان‌ها در پیک پنجم کرونا را کمبود نیروی انسانی دانست.

وی افزود: امکان افزایش تخت ICU را داریم. در خصوص کلینیک سرپایی رمدسیویر مشکل عمده نداریم و اگر در تامین دارو مسئله‌ای نباشد می‌توانیم حجم فعالیت‌های این کلینیک را افزایش دهیم.

طالب‌پور ادامه داد: در زمینه نیروی پرستاری فراخوان جذب نیروی داوطلب دادیم که موفق نبودیم. عمل‌های الکتیو را به میزان یک سوم کاهش دادیم؛ به همین دلیل مشکل فضای فیزیکی در بیمارستان وجود ندارد اما محدودیت در کارکنان است.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

روند کند واکسیناسیون ادامه دارد

در همین حال، علی‌رغم اینکه وزیر بهداشت و البته برخی از مقامات مسئول خبر از افزایش سرعت واکسیناسیون می‌دهند بازهم مشاهدات عینی رسانه‌ها و شواهد موجود از بسیاری از مراکز واکسیناسیون بخصوص در کلانشهرها نشان می‌دهد اگرچه نسبت به هفته‌های گذشته شرایط بهتر شده اما بازهم روند منطقی نیست و مشکلاتی در این زمینه وجود دارد.

در این زمینه لازم به یادآوری است که اهمیت واکسیناسیون و رسیدن به ایمنی 70 درصد جامعه برای مهار بیماری در سراسر کشور الزامی هست و در واقع هر ساعت تاخیر در انجام این کار می‌تواند تنها به هزینه‌های مدیریت در آینده بخصوص در موارد فوتی اثرگذاری بالایی داشته باشد که آمار نشان می‌دهد هم اکنون کمی بیش از 11.5 درصد از مردم ایران علیه ویروس منحوس واکسینه شده‌اند که البته شامل افرادی است که حداقل یک دز واکسن دریافت کرده‌اند.

به گفته کارشناسان اگر جمعیت ایران را نزدیک به 83 میلیون نفر برآورد کنیم با توجه به سالخوردگی جمعیت بخش عمده‌ای از آنها مشمول دریافت واکسن برای رسیدن به ایمنی جمعی در کشور خواهند بود که آمارها نشان می‌دهد حداقل 75 میلیون را شامل خواهد شد و از سوی دیگر اگر به تعداد واکسن‌های تزریق شده تا روز گذشته یعنی حدود 10 میلیون مجموع تزریق دقت نظر داشته باشیم می‌بینیم هنوز تا رسیدن به سطوح قابل قبول فاصله معناداری داریم.

البته مقایسه میزان واکسیناسیون روزانه در ایران نیز خود حکایت از مشکلات عمده در این زمینه بخصوص موضوع لجستیک و انجام این کار دارند چون براساس آمار رسمی منتشر شده از سوی وزارت بهداشت روز گذشته در مجموع 208102 نفر دز اول واکسن خود را دریافت کرده‌اند و در همین دوره 18040 نفر هم با دریافت دز دوم واکسن فرآیند کارشان تکمیل شده که این رقم با وعده‌های ارایه شده از سوی مسئولان برای انجام روزانه بیش از 400000 دز واکسن هنوز فاصله بالایی دارد.‌‌

در آستانه 89000 فوتی قرار گرفتیم

براساس آخرین گزارش منتشر شده از سوی وزارت بهداشت از شرایط همه‌گیری کرونا در کشور که امروز منتشر شد افزایش تعداد موارد فوتی به‌گونه‌بود که اولین هفته مردادماه 1400 در آستانه 89000 فوتی قرار گرفته‌ایم.

براساس این گزارش  تاکنون 7 میلیون و 871 هزار و 104 نفر دُز اول واکسن کرونا و دو میلیون و 394 هزار و 707 نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به 10 میلیون و 265 هزار و 811 دُز رسید.

از دیروز تا امروز 3 مردادماه 1400 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 27 هزار و 146 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که 2 هزار و 935 نفر از آنها بستری شدندتا به این ترتیب مجموع بیماران کووید19 در کشور به 3 میلیون و 691 هزار و 432 نفر رسید.

در همین حال متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 268 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند تا در دوره یاد شده هر 5.3 دقیقه یک فوتی کرونا ثبت شده باشد و مجموع جان باختگان این بیماری به 88 هزار و 800 نفر رسید.

از سوی دیگر خوشبختانه تاکنون 3 میلیون 356 هزار و 856 نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده‌اند و 4هزار و 863 نفر از بیماران مبتلا به کووید19 در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند، اما تاکنون 25 میلیون و 537 هزار و 513 آزمایش تشخیص کووید19 در کشور انجام شده است.

در حال حاضر 232 شهر کشور در وضعیت قرمز، 117 شهر در وضعیت نارنجی، 99 شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

‌استان هرمزگان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، شرایط خاص کرونایی در استان هرمزگان همچنان ادامه دارد و خبری مبنی بر پایان پیک کرونا در این استان به گوش نمی‌رسد، همچنان تمامی آمارها صعودی و دارای رشد است. 

در یک هفته گذشته کرونا جان 52 بیمار را گرفته تا نشان دهد قدرت کشندگی این بیماری بالاست و در صورت عدم اتخاذ تدابیر مناسب از سوز متولیان روزهای سیاه کرونایی در استان هرمزگان تداوم خواهد داشت. 

تخت‌های بیمارستانی دیگر جایی برای پذیرش بیمار ندارند و کاملا پر شده‌اند، از سویی خستگی مفرط کادر درمان و کمبودهای درمانی و بهداشتی در کنار کمبود دارو و نیروی درمانی سبب شده اوضاع این استان از حد فوق بحرانی نیز عبور کند. 

در همین زمینه دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: تعداد نمونه گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا 375809 که روزانه تعداد قابل توجهی تست مثبت داریم. 

وی افزود: وضعیت بیمارستان‌ها بحرانی است و میزان بیماران بستری رشد چشمگیری دارد در حال حاضر 961 نفر با تشخیص کووید 19 در بیمارستان‌های استان بستری هستند. 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: از این تعداد 109 بیمار در بخش آی‌سی‌یو تحت مراقبت ویژه پزشکی قرار دارند و وضعیت 22 بیمار وخیم گزارش شده است. 

وی تصریح کرد: بازهم آمار مرتبط با بیماران قرنطینه خانگی مرز 12 هزار بیمار را شکست و به رقم 12 هزار و 67 نفر رسید که در صورت عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی می‌تواند خطرناک باشد. 

نوروزیان گفت: در ‌شبانه روز گذشته کرونا جان 9 بیمار دیگر شامل 4 آقا و 5 خانم در محدوده سنی 54 الی 89 سال از شهرستانهای میناب (دو نفر)، جاسک (دو نفر)، قشم (سه نفر) حاجی آباد و رودان هر کدام یک نفر را گرفت و شمار جان باختگان به 1602 نفر رسید. 

‌استان فارس

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  شیراز، موج پنجم کرونا در حالی روزهای اوج خود را می‌گذراند که این بیماری منحوس در گذر از 17 ماهگی است. گونه‌های جدید این بیماری اعم از هندی و آفریقایی به سرعت در حال شیوع است و ارقام مبتلایان یا جان‌باختگان هر روز بیشتر می‌شود. 

براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون یک میلیون و 47 هزار و 33 تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه‌های استان تهیه شده که با بررسی نمونه‌های انجام شده 305 هزار و 675 بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج قاسم سلیمانی تاکنون 123 هزار و 275 مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد 21 هزار و 585 بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون 327 هزار و 260 بیمار مبتلا به کووید 19 در استان فارس شناسایی شده است.

با اعلام جان باختن 23 هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون مجموع جان‌باختگان ناشی از کووید 19 به پنج هزار و 47 نفر رسیده است.

هم‌اکنون 2 هزار و 502 نفر در بیمارستان‌های استان فارس بستری هستند که 280 بیمار در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها قرار دارند.

با توجه به وضعیت قرمز کرونایی 23 شهرستان استان فارس، شدت سرایت‌پذیری کرونای دلتای هندی و گسترش بالای آن در بین خانواده‌ها و اجتماعات نیاز است حساسیت‌ها در رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی بیشتر شود.

استان اصفهان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در 24 ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه‌گیری شده ویروس کرونا در استان 2070   نفر بودند که 925 بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.

وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده 363 نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این  مدت 218  بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 2021 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد 258 بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی 24 ساعت اخیر در استان اصفهان را  10 نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد 5 نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.

استان آذربایجان شرقی

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  تبریز ، محمدحسین صومی در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ مسئولیت فردی و اجتماعی برای مقابله با بیماری کرونا اظهار داشت: هدف از ترویج این فرهنگ، افزایش آگاهی مردم نسبت به نقش خود، تقویت روحیه مشارکت اجتماعی، ارتقای نقش دستگاه های مختلف برای فرهنگ سازی و مشارکت داوطلبانه و ترویج فرهنگ کمک به همدیگر و آسیب دیدگان با محوریت بسته های معیشتی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز از واکسیناسیون بیش از 11 درصد جمعیت استان خبر داد و گفت: در زمینه تعداد واکسیناسیون جلوتر از میانگین کشوری هستیم و جزو 4 دانشگاه برتر کشور هستیم.

وی با بیان اینکه در حوزه سلامت اجتماعی پس از شیوع کرونا، اقدامات اساسی در استان با همراهی روحانیون و گروه‌های جهادی انجام گرفت، ابراز داشت: رسانه ها مشارکت بالایی در همراه سازی مردم داشتند که صداوسیما و برنامه های تلویزیونی نقش موثرتری در این حوزه داشتند.

وی با بیان اینکه 13 فروردین 99 بهترین روز برای عمل مردم به مسئولیت‌های اجتماعی بود، خاطر نشان کرد: یکی از جنبه های مسئولیت اجتماعی مردم، قدردانی مردم از مدافعان سلامت و احترام به شهدای سلامت که موجب تقویت روحیه مدافعان سلامت بود.

صومی با تاکید بر اینکه در دوران کرونا سرمایه اجتماعی بالایی به دست آمد، تصریح کرد: باید از این سرمایه اجتماعی برای صیانت از جامعه در ایام بحران استفاده شود و با بهره‌گیری از این تجربیات ارزشمند به داد مردم رسید.

کاشان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  کاشان ، مهدی دلاوری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته 78 بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد 65 بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شده و 13 بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء شهرستان آران و بیدگل بستری شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل 12 و حداکثر 81 سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیمار 35 و حداکثر 92 ساله به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شدند.

دلاوری با بیان اینکه تاکنون 555 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد 475 بیمار در شهرستان کاشان و 80 بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری شدند و از تعداد کل بیماران 194 بیمار به صورت موقت بستری هستند.

وی از بستری 41 بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبت‌های ویژه در دو مرکز درمانی شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی 24 ساعت گذشته متاسفانه یک خانم 51 ساله و دو بیمار آقا 26 و 47 در شهرستان کاشان و سه بیمار خانوم 54، 73 و 85 ساله در آران و بیدگل بر اثر کرونا جان خود را از دست داده است.

دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 277 مورد می‌رسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیک‌های حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد 596 بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون یک هزار و 598 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند که این موضوع بسیار نگران‌کننده است.

وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکل‌های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند چراکه در صورت تداوم شرایط شاهد اوضاع بدتری خواهیم بود.

استان اردبیل

شهرام حبیب‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار داشت: براساس‌ آخرین وضعیت اعلام شده توسط وزارت بهداشت، هم اکنون شهرستان های اردبیل، مشگین‌شهر، خلخال و گرمی در وضعیت قرمز، شهرستان‌های پارس‌آباد و اصلاندوز در وضعیت نارنجی و شهرستانهای بیله‌سوار، نیر، نمین، سرعین، کوثر در وضعیت زرد قرار دارند.

وی با اشاره به این که آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان اردبیل بیان کرد: روز بدون فوتی کرونایی و بستری شدن  74 مبتلای جدید در 24 ساعت گذشته ثبت شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل ادامه داد: هم‌اکنون 396 نفر بستری موجود، 47 نفر بهبودیافته، 64 نفر بستری آی‌سی‌یو و واکسن 946 هزار و 686 واکسن در دوز اول، واکسن تزریق شده در نوبت دوم  34 هزار و 297 دوز و در مجموع 128 هزار و 983 مورد بوده است.

حبیب‌زاده بیان کرد: امیدواریم مشارکت مردم در راستای ریشه‌کن سازی این ویروس منحوس ادامه‌ یابد تا بتوانیم شرایط را به وضعیت متعادل برسانیم.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان کردستان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  سنندج ، آخرین وضعیت کرونا در استان کردستان حاکی از شناسایی 82 بیمار جدید مبتلا به کرونا ویروس در 24 ساعت گذشته تاکنون در استان دارد.

در حال حاضر 298 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان کردستان بستری بوده که جال 33 نفر از آنان در بخش مراقبت‌های ویژه بدحال گزارش شده است.

سنندج با 181 نفر، سقز 15 نفر، مریوان 39 نفر، قروه 13 نفر، بیجار 23 نفر، کامیاران 9 نفر، دیواندره 6 نفر، بانه 5 نفر، دهگلان 4 نفر و سروآباد 3 نفر آمار بستری‌شدگان به تفکیک شهرستان‌های استان کردستان را شامل می‌شوند.

براساس این گزارش؛ در 24ساعت گذشته تاکنون هیچ بیمار مبتلا به کرونا در استان فوت نکرده و آمار فوت‌شدگان بر اثر این ویروس از ابتدا تا کنون در کردستان 1389 نفر بوده که از این تعداد 564 نفر در سنندج، 253 نفر در سقز، 107 نفر در قروه، 80 نفر در کامیاران، 107 نفر در بانه، 79 نفر در دیواندره، 61 نفر در بیجار، 115 نفر در مریوان، 20 نفر در دهگلان و 3 نفر در سروآباد بوده است.

پیگیری‌های خبرنگار تسنیم حاکی از آن است که از زمان آغاز اجرای طرح واکسیناسیون کرونا تاکنون 15پارت واکسن به استان اختصاص یافته و تا این لحظه 144هزار و 696دُز واکسن کرونا در کردستان در قالب نوبت اول و دوم تزریق شده و روند تزریق  واکسیناسیون در روزهای آینده بیشتر نیز خواهد شد.

بر اساس آخرین آمار تاکنون 99هزار و 350نفر در کردستان در قالب نوبت اول در مقابل کرونا واکسینه شده‌ و 45هزار و 346نفر نیز واکسن نوبت دوم را دریافت کرده‌اند و قرار بر این است که واکسیناسیون با تداوم طرح شهید سلیمانی با شدت بیشتری در سطح استان انجام شود.

البته تعداد کل واکسن دریافت شده در کردستان 221هزار و 390 دُز اعلام شده و این در حالی‌ست که تاکنون 66درصد واکسن‌های دریافتی به گروه‌های هدف تزریق شده و 92 درصد پرسنل بهداشت و درمان و 60درصد سالمندان بالای 80سال در استان در مقابل ویروس کرونا واکسینه شده‌اند.

استان خراسان‌رضوی 

علی اصغر انجیدنی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهار داشت: روزانه بیش از 300 بیمار بستری جدید در مناطق تحت پوشش دانشگاه تحت درمان قرار می‌گیرند که این آمار نشان می‌دهد متاسفانه در اوج موج پنجم کرونا هستیم.

انجیدنی خاطرنشان کرد: همزمان تعداد بیماران در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه به 1200 بیمار نزدیک می‌شود که از این تعداد حدود 300 نفر در بخش های مراقبت ویژه بستری هستند.

وی ادامه داد: با انجام مدیریت تخت و همکاری همه بیمارستان‌های خیریه، خصوصی و دولتی شرایط به گونه‌ای مدیریت می‌شود که کمبود تخت نداشته باشیم و در حال حاضر تمام اعمال جراحی غیرضروری در تمام بیمارستان‌ها لغو شده است.

دبیر کارگروه مراقبت و درمان کووید 19 دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: تمامی بیمارستان‌ها ظرفیت خود را به بیماران کرونایی اختصاص دادند و از آن طرف نظام ارجاع کماکان ادامه دارد و توصیه می‌شود شهروندان در ابتدای شروع علائم از سامانه 191 استفاده و به نزدیکترین مرکز درمانی سرپایی همچون مطب ها و یا درمانگاه ها مراجعه کنند و از مراجعه مستقیم به بیمارستانها پرهیز کنند.

وی تصریح کرد: اگر بیماری بدحال باشد اورژانس 115 آن فرد را به بیمارستان منتقل می‌کند و نیازی به مراجعه مستقیم مردم نیست و امیدواریم بتوانیم با کمک و همیاری همه مردم  این موج را پشت سر بگذاریم و شرایط بگونه ای پیش برود که با بهترین کیفیت به مردم خدمات درمانی ارائه دهیم.

استان مازندران

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، دکتر سید عباس موسوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران درباره آخرین وضعیت این بیماری در استان اظهار داشت: طی 24 ساعت گذشته تعداد 509 بیمار مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در بیمارستان‌های زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سطح استان بستری شدند.

وی افزود: طی همین مدت تعداد 356 نفر از افراد مشکوک بستری شده، از بیمارستان‌ها مرخص شدند و  تکمیل روند درمانی خود را در منزل ادامه خواهند داد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، بیان کرد: هم‌اکنون 1964 نفر مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران بستری هستند که از این تعداد 297 نفر نیز  با علائم حاد تنفسی در بخش‌های مراقبت ویژه بستری هستند و 12 نفر نیز در 24 ساعت گذشته فوت کرد.

دکتر سیدفرزاد جلالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز با اشاره به اینکه در حال حاضر  541 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های بابل بسترى هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت گذشته 158 بیمار جدید بستری و 125 بیمار هم  ترخیص شدند و 3 نفر فوت کردند.

وی افزود: 42 بیمار در بخش‌های مراقبت‌های ویژه کرونا تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی بابل بستری هستند.

به گزارش تسنیم طی شبانه روز گذشته با بستری شدن تعداد 667 بیمار کرونایی جدید، تعداد بستری شدگان در مراکز درمانی پزشکی مازندران و بابل به 2505 نفر رسید.

استان قزوین

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، با توجه به قرمز شدن وضعیت کرونایی در کل استان قزوین آمار مبتلایان کرونایی استان از ابتدای آغاز اپیدمی کرونا در مرز 72 هزار مبتلا قرار گرفته که با احتساب موارد مشکوک و محتمل ابتلا این آمار به بیش از 87 هزار مبتلا از ابتدای پاندمی می‌رسد.

پیمان نامدار در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به افزایش چشمگیر آمار بستری‌های کرونایی در 24 ساعت اخیر گفت:‌ آمار مجموع بستری‌های کرونایی ما در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان به 520 نفر رسید که در مقایسه با روز قبل 10 درصد افزایش داشته و نسبت به روز قبل 48 نفر بیشتر شده است.

وی اضافه کرد: در ضمن آمار بستری‌های کرونایی روزانه هم برای نخستین بار از عدد 100 نفر در روز گذشت و با 29 درصد افزایش به 123 نفر رسید که 27 نفر بستری بیشتر از روز قبل بوده است. در ضمن آمار مرگ‌ومیر کرونایی استان در شبانه‌روز اخیر هم 3 نفر بود که نسبت به روز پیش ثابت بود و به نظر می‌رسد با توجه به افزایش روزافزون آمار واکسیناسیون این رقم همچنان تثبیت‌شده باقی بماند.

نامدار ادامه داد: در ضمن آمار بیماران بدحال زیر دستگاه کمک‌تنفسی در بخش مراقبت‌های ویژه 25 نفر است که نسبت به روز گذشته ثابت بوده و امیدواریم این آمار در روزهای آینده با توجه به افزایش حجم و گستره واکسیناسیون کاهش یابد. در ضمن آمار بهبودیافتگان کرونایی هم نسبت به روز قبل 31 درصد (27 نفر) کمتر شده و به 60 نفر رسید.

وی یادآور شد: در ضمن آمار مبتلایان کرونایی ما در 24 ساعت اخیر 366 نفر است که نسبت به روز قبل فقط 2 نفر بیشتر بود و البته با توجه به کاهش شدید میزان مراعات پروتکل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی انتظار داریم که آمار ابتلا همچنان با نوسانات روزانه در مسیر افزایشی باشد؛ مگر اینکه طرح مدیریت هوشمند محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های کرونایی به نتیجه مثبت برسد.

استان لرستان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، در پی عادی انگاری‌ها و بی‌توجهی برخی از مردم استان لرستان به بیماری کرونا، این ویروس مُسری بار دیگر خیز برداشته و روزانه شاهد افزایش تعداد بیماران و موارد بستری شده هستیم.

مریم کوشکی صبح امروز در جمع خبرنگاران این شهرستان در رابطه با آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان لرستان اظهارداشت: طی 24 ساعت گذشته با اضافه شدن 407 بیمار جدید در لرستان مجموع مبتلایان به کووید 19 به 129 هزار و 155 نفر افزایش یافت.

وی افزود: متاسفانه با فوت 2 بیمار طی 24 ساعت گذشته تعداد فوتی‌های ناشی از ابتلا به کرونا در استان به هزار و 970 نفر رسید.

معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: هم اکنون نیز 608 بیمار مشکوک و مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری و تحت مراقبت هستند، روز گذشته تعداد بستری بیماران 603 مورد بود.

معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در استان لرستان 404 هزار و 640 نمونه برای انجام آزمایش به آزمایشگاه ارسال شده که از این تعداد به 399 هزار و 815 مورد پاسخ داده شده است و از این تعداد 270 هزار و 660 مورد منفی بوده است.

استان بوشهر

سعید کشمیری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر با بیان اینکه 90 درصد شهرستان‌های استان بوشهر در وضعیت قرمز قرار دارند اظهار داشت: شیوع بیماری کرونا در استان بوشهر به اوج خود رسیده و تنها راه در امان ماندن از ابتلا به بیماری رعایت دستورالعمل های بهداشتی از جمله استفاده مکرر از ماسک و پرهیز از دورهمی‌ها و تجمعات است.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر از افزایش بستری‌ها و اوج مبتلایان در استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: روز گذشته با شناسایی بیش از 600 مبتلا به بیماری کرونا 147 بیمار جدید در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری شدند که از این تعداد ابتلای 68 مورد به کرونا مثبت، قطعی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه بیش از 95 درصد تخت‌های بخش بستری کرونایی اشغال است تصریح کرد: اکنون 556 نفر در بخش کرونایی مراکز درمانی استان بوشهر بستری هستند که 48 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه و از این مجموع موارد بستری، 13 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.

وی از ثبت 9 فوتی دیگر به سبب ابتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: روز گذشته شش آقا و سه خانم بین سن 42 تا 83 سال به سبب ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و تعداد جان‌باختگان این بیماری در استان بوشهر به یک‌هزار و 380 نفر رسید.

کشمیری، تعداد مبتلایان به کرونا در استان بوشهر تاکنون را بیش از 62 هزار نفر دانست و بیان کرد: بخشی از بیماران در قرنطینه خانگی هستند و بخشی هم بهبود یافته‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از تسریع واکسیناسیون کرونا در استان خبر داد و تصریح کرد: تاکنون افزون بر 130 هزار نفر واکسن کرونا دریافت کرده‌اند و این درحالی است که روزانه بیش از 10 هزار نفر این واکسن را دریافت می‌کنند.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر آغاز تزریق واکسن کرونا به افراد 18 سال به بالا در جزیره خارگ خبر داد و خاطر نشان کرد: روند واکسیناسیون در استان بوشهر تسریع یافته و تزریق واکسن کرونا به گروه سنی بالای 50 سال تا هفته آینده تکمیل می‌شود و پس از آن گروه سنی بالای 40 سال این واکسن را دریافت می‌کنند.

وی باتأکید بر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی برای شکستن زنجیره انتقال ویروس کرونا افزود: همه مردم اعم از دریافت کنندگان واکسن کرونا و دیگر گروه‌ها با پروتکل بهداشتی را رعایت کنند در غیر این صورت در معرض ابتلا به کرونا قرار دارند.

استان سمنان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، نوید دانایی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان دپیرامون آخرین آمار شیوع بیماری کرونا ویروس بیان داشت: از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تاکنون 30 هزار و 915 مورد مثبت بیماری کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی پی.سی. آر در مجموعه زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شده اند.

وی تصریح کرد: در 24 ساعت گذشته (از دوم الی سوم مرداد ماه سال جاری) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 38 بیمار مثبت جدید مبتلا به کووید-19 در شهرستان تابعه دانشگاه و در مراکز درمانی بستری شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان ادامه داد: بدین ترتیب مجموع بیماران بستری شده در بیمارستان های زیر پوشش دانشگاه از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا ویروس تاکنون به هفت هزار و 217 نفر رسیده است و 23 هزار و 698 بیمار نیز به صورت سرپایی شناسایی شدند.

دانایی گفت: کل موارد بهبودی و ترخیص بیماران مبتلا به کووید19 از ابتدای بروز و شیوع بیماری در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه به6 هزار و186 نفر رسید.

استان ایلام

محمد کریمیان در گفت‌وگو و با خبرنگار تسنیم در ایلام، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد 42 هزار و 574 نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده‌اند.

وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی 24 ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر 168 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت اخیر 38 بیمار جدید در بیمارستان‌ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته‌ها 40 هزار و 691 نفر بوده است.

کریمیان گفت: در 24 ساعت گذشته مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان گزارش نشده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون 816 نفر بوده است.

استان همدان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، مصطفی آزادبخت ظهر امروز در جمع اصحاب رسانه با گرامیداشت دهه ولایت و امامت اظهار داشت:عمده مشکلات مسلمانان به دلیل نادیده گرفتن غدیر و انحراف گرفتن از این جریان به وجود آمده است.

وی به اشاره به لزوم ترویج عید غدیر خم افزود: امسال برنامه های بزرگداشت عید غدیر در مکانهای باز و با حداکثر 70 نفر برگزار می‌شود و لازم است مردم نیز این قواعد را رعایت کنند.

معاون سیاسی استاندار همدان با بیان اینکه هم افزایی و همکاری خوبی بین مسئولان وجود دارد به همین دلیل بیماری کرونا به خوبی مدیریت شده است گفت: برای مدیریت ویروس از ابتدای شیوع کرونا تا امروز 91 جلسه تشکیل شده و 901 مصوبه نیز نتیجه این جلسات بوده است.

وی ادامه داد: متاسفانه به علت عدم رعایت پروتکل ها و عادی انگاری میزان ابتلاها 99 درصد بوده است به همین دلیل لازم است اصحاب رسانه مردم را نسبت به کرونا دلتا حساس کنند.

این مقام مسئول اعلام کرد: در حال حاضر فامنین تنها شهرستان زرد در استان بوده، رزن، درگزین، تویسرکان و بهار نیز در شرایط نارنجی قرار دارند و باقی شهرستان‌های استان قرمز هستند .

وی با بیان اینکه از مردم می‌خواهیم با همراهی خود ما را در مدیریت این بیماری یاری کرده و رعایت پروتکل ها را جدی بگیرند مطرح کرد: از افرادی که برای واکسیناسیون فراخوان می‌شوند درخواست داریم در وقت مقرر حضور یابند تا ازدحام نشود.

معاون استاندار همدان همچنین اعلام کرد: ورودی های استان تا جای ممکن برای تردد خودرو ها بسته شده و خودروهایی که از شهرهای قرمز کرونایی به همدان می آیند نیز باز گردانده می‌شوند.

استان خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری تسنیم از   بیرجند  ، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: روز گذشته 152 آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که مجموعا 58 بیمار جدید شامل 23 بستری و 35 مورد سرپایی، شناسایی شدند.

کامبیز مهدی زاده افزود: از این تعداد 20 مورد از بیرجند، از شهرستان‌های خوسف، زیرکوه، سرایان و سربیشه هرکدام دو مورد، از درمیان یک مورد، طبس 6 مورد، فردوس 4 مورد، قاین 12 مورد و از نهبندان 7 مورد جدید شناسایی شد.

وی گفت: در حال حاضر 291 بیمار با علائم تنفسی در بیمارستان‌های خراسان جنوبی بستری هستند که 149 نفر دارای تست کرونای مثبت هستند که از این تعداد 20 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند و حال 5 نفر وخیم است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: همچنین همزمان هزار و 222 تست سریع در استان انجام شد که 373 بیمار جدید در استان شناسایی شد.

مهدی زاده گفت: در شبانه روز گذشته با ثبت یک مورد فوت جدید در استان تعداد فوتی‌های کرونا در استان به 944 نفر رسید.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان آذربایجان غربی

جواد آقازاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، به آخرین وضعیت کرونا اشاره کرد و اظهار داشت: در شبانه روز گذشته 448 نفر به کرونا مبتلا و متاسفانه یک نفر جان خود را از دست داده است.

وی تصریح کرد: با ابتلای 488 نفر و فوت یک نفر، مجموع مبتلایان به 189 هزار و 833 نفر و مجموع کل فوتی ها به چهار هزار و 858 نفر رسید.

رئیس  دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی بیان کرد: هم اکنون 386 نفر بستری مشکوک و 154 نفر در آی سی یو بستری هستند.

وی به شمار واکسیناسیون نیز اشاره کرد و گفت: در شبانه روز گذشته پنج هزار و 635 نفر واکسن کرونا دریافت کردند تا مجموع واکسیناسیون شدگان به 313 هزار و 99 نفر برسد.

آقازاده در ادامه تعداد شهرهای قرمز را پنج شهر ذکر کرد و افزود: این وضعیت ناپایدار است و ممکن است در روزهای آینده سایر شهرها نیز مانند ارومیه، خوی، چایپاره، ماکو و شاهین دژ قرمز شوند.

استان البرز

مهرداد بابایی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در  کرج  در مورد آخرین وضعیت شیوع بیماری کرونا در استان البرز اظهار داشت: روند مراجعات شهروندان استان البرز به مراکز درمانی این استان روند صعودی دارد.

وی افزود: در 24 ساعت گذشته 2600 نفر به  بیمارستانها و مراکز درمانی استان البرز مراجعه کردند.

سخنگوی ستاد کرونای استان البرز با بیان اینکه متاسفانه محدودیت‌های اعمالی و شیوه نامه‌های بهداشتی در استان البرز رعایت نمی‌شود، بیان کرد: با وضعیت کنونی نمی توان چشم انداز خوبی برای این بیماری در استان البرز پیش بینی کرد.

بابایی با بیان اینکه در حال حاضر 1081 نفر در مراکز درمانی و بیمارستان‌های استان البرز بستری هستند ، تصریح کرد: در موج‌های قبلی کرونا میزان مراجعات بیماران غیر کرونایی به مراکز درمانی کمتر بود اما در این موج میزان مراجعات مردم به بیمارستان‌ها افزایش پیدا کرده و این موضوع کار را برای خدمات دهی به بیماران مراکز درمانی سخت تر کرده است.

استان کرمان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، کرمان در حالی سخت‌ترین و سنگین‌ترین روزهای کرونایی خود را طی می‌کند که همچنان غلبه رنگ قرمز در بیشتر مناطق استان ادامه دارد، ظرفیت تخت‌‌های بیمارستانی در استان در حال تکمیل شدن است و این در شرایط مسئولان از کم شدن میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی خبر می‌دهند و نگران افزایش تعداد بیماران در هفته‌های آینده هستند.

آمارهای کرونایی در استان کرمان روزانه رکوردهای جدیدی را ثبت می‌کنند به طوری که فوتی‌هایی که تا یک ماه پیش آمار آن به صفر رسیده بود و آمار بستری‌هایی که نمودارش زیر 10 نفر بود، حالا خبر از افزایش مرگ‌های 20 نفر در روز و بالای 200 نفر بستری در شبانه روز دارد که حال برخی از آنها بسیار وخیم است.

علی زینی‌وند استاندار کرمان واقعیت وضعیت شیوع کرونا در استان کرمان را بحرانی عنوان کرد و اظهار داشت: با تعطیلی شهرستان‌ها مخالف هستیم و همان طور که دیدیم تعطیلی تهران مشکلی را حل نکرد و در کنترل بیماری مؤثر نبود چرا که مردم به مسافرت رفتند.

وی با بیان اینکه تعطیلی بخش اداری هیچ کمکی به کنترل بیماری کرونا نمی‌کند تصریح کرد: کنترل ورود و خروج به مناطق ییلاقی باید با جدیت انجام شده و از تجمعات جلوگیری کرد.

حمیدرضا رشیدی‌نژاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز با بیان اینکه نمودار کرونایی استان کرمان روند صعودی با شیب تند داشته و تعداد بستری‌ها و مراجعان سرپایی افزایش زیادی دارد اظهار داشت: در حال حاضر هزار و 425 بیمار با تشخیص قطعی کرونا در بیمارستان‌های سطح استان تحت درمان هستند، حدود 220 نفر در بخش‌های ویژه و حدود 70 نفر زیر دستگاه ونتیلاتور بستری هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با عنوان اینکه حدود 30 بیمارستان در سطح استان داریم که تمام بیمارستان‌ها بیمار کرونایی در حال بستری دارند ادامه داد: دو بیمارستان پیامبر اعظم (ص) و افضلی‌پور حدود 500 بیمار بستری دارند که وضعیت بحرانی است.

مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم‌‌پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا بیان کرد: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان 961 مورد است.

وی با بیان اینکه از این تعداد 546 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: 100 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 164 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 62 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 89 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 193 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 27 هزار و 382 مورد رسیده است.

وی به فوت 12 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 3 هزار و 399 نفر رسیده است.

شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان 235 هزار و 395 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را 79 هزار و 939 مورد است.

استان یزد

ابراهیم سلمانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در  یزد  اظهار داشت: در حال حاضر، 852 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان یزد بستری هستند.

وی با تاکید بر ضرورت رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی ادامه داد: از این تعداد، 135 نفر به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه حضور داشته و خدمات دریافت می‌کنند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی(ره) یزد افزود: در شبانه روز گذشته، 201 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان یزد پذیرش شدند.

سلمانی تصریح کرد: در حال حاضر روند بستری بیماران مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های یزد پس از یک ماه ثابت شده است.

وی تاکید کرد: ثبات روند بستری بیماران کرونایی به معنای پایان یافتن آن نیست و قطعا مردم باید مراقبت‌های بهداشتی و رعایت دستورالعمل‌ها را به بهترین نحو انجام دهند تا شاهد قطع زنجیره شیوع بیماری در استان باشیم.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

انتهای پیام/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon