داستان تکراری کمبود و گرانی مرغ در بازار کرمان ادامه دارد/ سوءتدبیر وزارت کشاورزی در تأمین و توزیع به‌موقع نهاده‌ها


داستان تکراری کمبود و گرانی مرغ در بازار کرمان ادامه دارد/ سوءتدبیر وزارت کشاورزی در تأمین و توزیع به‌موقع نهاده‌ها

گروه استان‌ها - کمبود و گرانی مرغ در بازار کرمان داستانی دنباله‌دار و تکراری است و مسئولان این بار سوء تدبیر وزارت جهاد کشاورزی در تأمین و توزیع نهاده‌ها را دلیل این بحران می‌دانند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، مشکل گرانی و کمبود اقلام اساسی در استان کرمان مشکل دیروز و امروز نیست داستان دنباله‌دار و تکراری سال‌‌های اخیر مردم این استان است؛ معضلی که سفره مردم را روزبه روز کوچکتر کرده و شرایط را برای مردم سخت‌تر می‌کند. مشکلی که هر روز دامن یکی از اقلام را می‌گیرد و بازار یکی از اقلام را دچار تلاطم می‌کند؛ روزی مرغ و تخم‌مرغ و روزی روغن و شکر.

مشکل کمبود اقلام اساسی سریال دنباله‌داری است که مسئولان استان هر روز دلایلی را برای آن مطرح می‌کنند؛ روزی پای مافیا و احتکار را به میان می‌کشند و روزی مردم را توصیه به نخریدن می‌کنند و در تمامی این بحران‌ها این سفره مردم است که روز به روز کوچک‌تر و خالی‌تر می‌شود. 

در روزهایی که کرونای هندی بیش از همیشه در استان کرمان قربانی می‌گیرد و هر روزه شاهد آمار تکان دهنده بیماران سرپایی، بستری و فوتی‌های کرونا در استان هستیم و مسئولان بیش از همیشه به عدم حضور مردم در اجتماعات تأکید دارند، کرمانی‌ها مجبورند خطر حضور در اجتماعات و رنج ایستادن در صف‌های طولانی را به جان بخرند.

کمبود و گرانی مرغ در بازار امروز بیش از همیشه مردم را آزار می‌دهد؛ مردمی که به دلیل گرانی گوشت قرمز به سمت خرید گوشت مرغ روی آوردند حال خرید گوشت مرغ هم برایشان به یک معضل تبدیل شده است و مسئولان دلیل آن کمبود نهاده‌های دامی مطرح می‌کنند.

ذبیح‌الله اعظمی نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس و عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه گلایه‌های مردم از گرانی‌ها، کمبودها و شرایط بازار به حق بوده و قیمت‌ها در سطح بازار به طور افسارگسیخته‌‌ای افزایش یافته است اظهار داشت: بیشترین وقت کمیسیون کشاورزی مجلس را همین موضوع گرانی گوشت و مرغ و نهاده‌های دامی به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به اینکه یکی از اقلامی که شاهد گرانی آن در سطح بازار هستیم، مرغ است ادامه داد: گرانی مرغ دلایلی دارد و یکی از این دلایل افزایش قیمت و کمبود نهاده‌های دامی است.

کمبود و ضعف در توزیع نهاده‌های دامی به گرانی مرغ و گوشت در کشور دامن زد

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی باید از مهر سال گذشته و با توجه به کاهش نزولات آسمانی و پیش‌بینی‌هایی که شده بود برای تأمین خوراک دام در کشور برنامه‌ریزی می‌کرد تا امروز شاهد این مسائل نباشیم.

وی با عنوان اینکه خوراک دام سه عنصر اصلی دارد عنوان کرد: از 9 میلیون تن ذرت مورد نیاز کشور فقط 30 درصد آن در داخل کشور تولید شده و مابقی آن یعنی چیزی در حدود 6 میلیون تن ذرت باید از خارج کشور وارد شود.

اعظمی با بیان اینکه 50 درصد جو مورد نیاز خوراک دام کشور باید وارد شود و در کنار آن به 4 میلیون تن سویا نیز نیاز داریم که تقریبا 300 تا 400 هزار تن آن در داخل تولید می‌شود تصریح کرد: بخش عمده خوراک دام و طیور کشور وارداتی است.

وی با اشاره به اینکه براساس بودجه 1400 بری واردات نهاده‌های دامی و دارو چیزی نزدیک به 10 میلیارد ارز اختصاص داده شد عنوان کرد: تا کنون چیزی در حدود 2.7 تا 3 میلیارد از این ارز تخصیص داده شده است.

دپوی نهاده‌های دامی در بنادر کشور

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس با اشاره به بررسی کمیسیون کشاورزی مجلس از اسکله‌ها و محل دپوی نهادهای دامی در استان‌های جنوبی کشور و در حاشیه خلیج فارس گفت: در حال حاضر چیزی نزدیک به 6 میلیون تن نهاده‌های دامی، ذخایر استراتژیک و ... در این انبارها موجود است.

وی با بیان اینکه مسئله دیگری که وجود دارد در توزیع نهاده‌های دامی است ادامه داد: در کمیسیون کشاورزی این مسئله را بررسی کردیم و مقرر شد روزانه دو هزار و 500 کامیون نهاده دامی را از بنادر به سراسر کشور حمل کنند.

اعظمی با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود 2 هزار کامیون این کار را انجام می‌دهند یعنی 500 کامیون کمتر افزود: حمل نهاده‌های دامی با 150 واگن ریلی نیز مقرر شد بود که آن هم هنوز به حد نصاب نرسیده است.

وی با بیان اینکه جنوب استان کرمان تنها 20 درصد مرغ مورد نیاز خود را تأمین می‌کند گفت: تولید مرغ در استان کرمان کم است و مرغ مورد نیاز را باید از سایر استان‌ها تأمین کنیم.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مرغداران ما دو تا سه نوبت جوجه ریزی انجام داند و در شرایطی که باید از سامانه بازارگاه خوراک اولیه دام و طیور خود را دریافت کنند هنوز این نهاده‌ها تامین نشده است ادامه داد: کمبود نهاده‌های دامی به کمبود مرغ در استان دامن زده و احتمالاً در ماه‌های آینده این کمبود مرغ تشدید هم می‌شود.

خشکسالی میزان علوفه چراگاه‌های طبیعی کشور را به حداقل رساند

وی با بیان اینکه کاهش بارندگی و خشکسالی باعث شده که علوفه چراگاه‌های طبیعی به حداقل برسد و کاشت نهاده‌های دامی کمتر شود افزود: از سوی دیگر قیمت جهانی نهاده‌های دامی نیز افزایش چند برابری داشته است.

اعظمی با اشاره به اینکه برخی نهادههای دامی با ارز 4200 تومانی وارد می‌شود تصریح کرد: متاسفانه این نهاده‌ها و خوراک دام از جمله جو و ذرت و علوفه دام از کشور خارج شده و به کشورهای همسایه می‌رود و در این شرایط دامداران ما مجبورند یا دام‌های مولد خود را به کشتارگاه ببرند یا در وضعیت اسفباری روزگار بگذرانند.

گرانی‌هایی که سفره مردم را کوچک‌تر کرد

وی با بیان اینکه گوشت مرغ ارزان‌تر از گوشت قرمز است و این موضوع باعث شده که تقاضای برای گوشت مرغ 1.5 تا 2 برابر افزایش پیدا کند ادامه داد: با توجه به افزایش قیمت گوشت قرمز سفره مردم کوچک شده و به سمت گوشت مرغ روی بیاورند؛ مرغ هم وجود ندارد.

علی باقری معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی شمال استان کرمان با بیان اینکه گوشت مرغ در تمام کشور افزایش قیمت داشته و مختص استان کرمان نیست اظهار داشت: تولید مرغ در استان کرمان نسبت به نیاز استان کمتر بوده و باید از سایر استان‌ها تأمین می‌شد و استان‌های معین برای تامین مرغ استان همکاری نکردند.

وی با عنوان اینکه 25 درصد تولید مرغ شمال استان باید به سمت جنوب برود و این موضوع باعث شد تا کمبود مرغ در شمال استان بیشتر احساس شود ادامه داد: تعدادی از واحدهای مرغداری فاقد مجوز بودند و نتوانستند از سامانه بازارگاه نهاده خود را تأمین کنند که تعطیل شدند.

انتهای پیام/511/ ز

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon