جدیدترین اخبار کرونا در ایران| آمبولانسها معطل تخت خالی/ افزایش ۱۰درصدی تعداد متوفیان روزانه/ شبانه روزی واکسن بزنید+ نقشه و نمودار
گروه استانها ـ روز گذشته ثبت رکوردی تازه از نرخ ابتلا در تابستان ۱۴۰۰ زنگ خطری برای آغاز یک بحران نگران کننده در ۱۸ ماه گذشته بود چون دلتا با قدرت سرایت بالا در سراسر ایران فعال شده است.
بهگزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، روز گذشته انتشار آمارهای رسمی از شرایط همهگیری در سراسر کشور زنگ هشداری جدی برای شکلگیری بحرانی تازه در پیک پنجم با فعالیت گسترده ویروس دلتا را به صدا در آورد تا بلکه هموطنان و البته مسئولان متوجه خطر پیشرو بشوند.
این درحالی است که دقیقاً از نیمه تیرماه گذشته کارشناسان مستقل و البته برخی از مسئولان وزارت بهداشت نسبت به احتمال بروز بحران در مرداد 1400 هشدار داده بودند و حتی از آن به عنوان آتش زیرخاکستر کرونا در دوره 18 ماهه گذشته یاد کرده بودند، به این دلیل که این گروه معتقدند قدرت بالای سرایت ویروس دلتا در میان افراد میتواند امواج سهمگینی در نظام بهداشت و درمان ایران ایجاد کند که احتمال ایستادگی نظام بهداشت و درمان ایران در مقابل این امواج سهمگین قدری با ابهام روبرو است.
از سوی دیگر اختلال چهارده روزه روند واکسیناسیون به دلایل مختلف این احتمال را پررنگتر کرده که دومین ماه تابستان امسال میتواند روزگار سیاهی از دوران پاندمی را در تقویم ثبت کند شرایطی که به گفته مقامات مسئول وزارت بهداشت تازه در ابتدای راهش قرار داریم و تا رسیدن به قله پیک پنجم و آغاز روند نزولی فاصله بسیار است.
در این زمینه فقط کافی است به همین آمارها دقت نظر داشته باشیم و کمی هم به واقعیت حیاط مراکز درمانی با حوصله نگاه کنیم تا دریابیم امواج سهمگین بیماری با ویروس دلتا درحال نزدیک شدن به ساحل هستند و احتمال بروز بحرانی جدی واقعاً بسیار نزدیک است، چون تنها در 14 روزه گذشته یعنی همان دورههایی که موجهای سینوسی بیماری شکل میگیرند؛ نرخ ابتلا 52.7 درصد، تعداد بیماران جدید 55.9درصد، بستری مراقبت ویژه 23.9 درصد و در نهایت تعداد موارد فوتی با رشد 76.9 درصدی رکوردهای تازهای را ثبتکردهاند.
درصد تغییر شاخصهای بیماری در دو هفته گذشته
تاریخ | موارد ابتلای جدید | بستری جدید | بستری مراقبت ویژه | فوت روزانه |
1400.04.21 | 20829 | 2287 | 3790 | 182 |
1400.05.04 | 31814 | 3566 | 4982 | 322 |
درصد افزایش | 52.7 | 55.9 | 23.9 | 76.9 |
جمعبندی آمارهای بالا و البته نیم نگاهی به محوطه خارجی مراکز درمانی سراسر کشور نشان میدهد که برهم خردن تعادل ترخیص بیماران و ورود بیماران جدید باعث شده تا نه تنها جمعیت زیادی در مراکز درمانی برای دریافت خدمات منتظر باشند بلکه خودروهای اورژانس هم بعضاً ساعتها در محوطه متوقف هستند تا بلکه تختی برای تحویل بیمار خالی شود.
به عنوان مثال رئیس مرکز اورژانس تهران در این زمینه روز گذشته اظهار داشت: معطلی خودروها در محوطه بیمارستانها را انکار نمیکنیم و این اتفاق در چند روز اخیر شکل گرفته چون اکثر مراکز درمانی بسیار شلوغ شده و روند انجام کارها با کندی انجام میشود.
پیمان صابریان در ادامه افزود: البته اینگونه نیست که خودروها سرگردان باشند اما با درنظر گرفتن اینکه همه بیمارستانها به سیستم دینامکی مجهز نیستند این اتفاق رخ داده و تا ترخیص شدن بیماران که عمدتا ساعت 14 است خودروها در محوطه منتظر میمانند تا تخت خالی شده و بیمارشان را تحویل دهند.
صابریان با تاکید براینکه در همه مراکز درمانی این وضعیت وجود ندارد به انتخاب گفت: بیمارستانها باید همکاری بیشتری حداقل در بخش اورژانس داشته باشند و تختها را زودتر خالی کنند تا ما سریعتر به سایر بیماران رسیدگی کنیم، اما واقعیت امر اینجاست که شرایط یاد شده تنها در برخی از بیمارستانهای اصلی شکل گرفته و تمام مراکز درمانی با این مشکل روبرو نیستند.
مثلث تست، واکسن، پروتکلها را جدی بگیریم
کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به اظهارات رئیس مرکز اورژانس تهران میگویند: کلانشهر تهران به عنوان یکی از شاخصهای اصلی در زمینه برآوردهای سایر مناطق کشور است چون با درنظر گرفتن اطلاعات پایتخت میتوان تعابیر دقیقتری از سایر نقاط داشته باشیم بنابراین وقتی شرایط در تهران را میبینیم باید بپذیریم که در سایر نقاط بهخصوص نقاط دورافتاده مشکلات به مراتب بیشتر است.
این گروه تاکید میکنند نگرانی اینجاست که مثلث واکسن، تست و پروتکلهای بهداشتی طبق آمارهای موجود آنطور که شایسته شرایط است شکل نگرفته و میبینیم در تمامی ضلعهای این مثلث تعیین کننده دچار مشکلات عمدهای هستیم که اصلیترین ضلع یعنی رعایت پروتکلها مشکلات عمدهای دارد.
کارشناسان بهداشت و درمان معتقدند در این شرایط باید در هر سه بخش با سرعت هرچه بیشتری کارها انجام شود تا بتوانیم به قول وزیر بهداشت با کمترین هزینه از پیک پنجم عبور کنیم در غیر این صورت ابتدای پایی درگیر پیک ششم با شرایطی بسیار حادتر مواجه میشویم و هزینهای بسیار سنگین برای مدیریت آن خواهیم پرداخت.
به گفته این گروه یکی از بهترین راهکار برای بهبود شرایط حداقل در دو هفته آینده این است که مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا با استفاده از امکاناتی که در اختیار دارند مراکز 24 ساعته تست و البته واکسیناسیون دایر کنند تا در تمامی ساعات شبانه روز نسبت به ایمنسازی و شناسایی مبتلایان جدید گامهای موثرتری برداشته باشیم که این کار با همکاری نیروهای داوطلب و ارگانهای نظامی در قالبهایی مثل طرح شهید سلیمانی کاملا قابل اجراست.
این کارشناسان معتقدند در شرایط فعلی بیمار یابی هدفمند با تستهای گسترده در اولویت است به این دلیل که با انجام تستهای گسترده در واقع به ازای هر یک تستی که انجام دادهایم مانع از ابتلای حداقل 8 نفر به بیماری کووید19 با ویروس جهش یافته دلتا شدهایم. به این ترتیب چرخه انتقال و البته جهشهای جدید را کاملاً از بین بردهایم، چون اثرگذاری و ایمن سازی واکسن حداقل در یک دوره 10 تا 14 روزه اتفاق خواهد افتاد.
ادارات، شرکتها و اصناف مراکز جدید بیماری زایی
از سوی دیگر بررسیهای میدانی نشان میدهد، علیرغم هشدارهای گستردهای که نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی در اماکن سربسته داده شده اغلب ادارات، شرکتها و البته صنوف مختلف و تولیدیها این مهم را نادیده گرفتهاند تا جایی که کارشناسان بهداشت و درمان براین باورند این اماکن به کانونهای جدید بیماری زایی تبدیل شدهاند.
در این زمینه کارشناسان با اشاره به اینکه اغلب پرسنل اماکن یاد شده برای رسیدن به محل کارشان مجبور به استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی هستند بدون تردید در معرض آلوده شدن قرار دارند بخصوص اینکه در کلانشهرها مترو به عنوان یکی از مهمترین وسایل نقلیه مورد استفاده پرسنل قرار میگیرد، بههمین دلیل احتمال انتقال ویروس علاوه بر مراجعهکنندگان از طریق خود پرسنل نیز بسیار بالاست.
به گفته این گروه البته نکته کلیدی اینجاست که اکنون در فصل تابستان قرار داریم و سیستم تهویه مطبوع تمام اماکن یاد شده کار میکند و برای کاهش دما معمولاً تمامی پنجرهها بسته است؛ بنابراین با درنظر گرفتن قدرت سرایت بسیار بالای ویروس دلتا دور از واقعیت نیست که بگوییم این اماکن در شرایط فعلی به کانونهای جدید بیماری زایی تبدیل شدهاند و بعد از آن خانواده کارمندان و کارگران نیز درگیر بیماری خواهند شد.
کارشناسان بهداشت و درمان تاکید دارند: همانطور که برخی از مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کردهاند برای شکستن زنجیره انتقال بهترین راهکار استفاده از طرح دورکاری گسترده در تمامی مراکزی که امکان ارایه خدمات اینچنینی دارند بوده و البته اگر شرایط اقتصادی کشور اجازه دهد تعطیلی یا قرنطینه 14 روزه شاید مفیدترین راهکار باشد، چون با شرایط فعلی نه تنها ویروس مهار نخواهد شد بلکه احتمالا سرکشتر از قبل میشود.
اما روایت آماری
از سوی دیگر کارشناسان تاکید میکنند هشدارهای داده شده قبلی حتی از زمانی که دلتا در زادگاهش یعنی هندوستان مشغول تاخت و تاز بود توسط مسئولان وزارت بهداشت جدی گرفته نشد تا جایی که دیدیم بعد از مدتی با سرعت هرچه بیشتر این ویروس چموش قلمرو خود را در کشورمان گسترش داد و اکنون به نوعی تمام ایران را در نوردیده است.
به گفته این گروه شاید مسئولان مربوطه در تجزیه و تحلیل آمارها در آن دوره با مشکل مواجه شدهاند که بازهم مثل پیک چهارم غافلگیر شدهاند و برای اینکه دوباره چنین اتفاقی تکرار نشود حداقل کافی است به روایت آماری دو هفته اخیر دقت نظر داشته باشند که از همین امروز برای آنچه در پیش روست برنامهریزی کنند.
کارشناسان با استناد به اهمیت غربالری هوشمند و انجام گسترده واکسیناسیون میگویند: براساس آمارهای رسمی منتشر شده در چهارمین روز از مرداد 63711 مورد تست کرونا از هموطنان در سراسر کشور انجام شده و در همین زمان 270748 مورد دز اول واکسن و 31990 مورد هم دز دوم واکسن تزریق شده است که این ارقام واقعا متناسب با شرایط پیک پنجم نیست و باید در این زمینه دوباره برنامهریزی شود.
این درحالی است که گروه یاد شده تاکید دارند: کندی روند واکسیناسیون و بیتوجهی به موضوع قرنطینه مبتلایان در 14 روز گذشته بهگونهای بوده که مشکلات در بخشهای مختلف گسترش یافته است به صورتی که در دو هفته اخیر 3081 نفر از هموطنان جان خود را مشخصا به دلیل ابتلا به بیماری کرونا از دست دادهاند که با یک حساب سرانگشتی آمار روزانه 220 فوتی را میبینیم که زنگ خطری جدی برای مدیریت کم هزینه پیک پنجم است .
روندی که در پنجمین روز از مرداد 1400 مهر تاییدی زد به اینکه در روزهای آینده باید منتشر جهشی قابل تامل در تمامی شاخصها باشیم چون در 24 ساعت گذشته براساس آخرین آمار منتشر شده 34951 نفر مبتلای جدید در کشور شناسایی شده و 357 نفر از هموطنان به دلیل کرونا فوتشدهاند یعنی 35 نفر بیشتر از روز قبل یا 10 درصد افزایش نسبت به آخرین آمار منتشر شده و در همین دوره 3708 نفر هم در مراکز درمانی بستری شدهاند.
استان مرکزی
سیدمحمد جمالیان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به آخرین آمار بیماران کرونایی در استان مرکزی اظهار داشت: 259 مورد ابتلای جدید کرونا بر اساس آخرین یافتههای آزمایشگاهی در استان مرکزی شناسایی شد.
وی افزود: از مجموع بیماران جدید شناسایی شده، چهل نفر در بیمارستانهای استان بستری شدهاند که تحت مراقبت قرار دارند و خدمات تخصصی درمانی را دریافت میکنند.
جمالیان بیان کرد: 219 نفر از بیماران جدید شناسایی شده نیز به صورت سرپایی بودهاند که تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه شدهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک اضافه کرد: با احتساب 259 مورد ابتلای جدید، تعداد موارد مبتلا به کرونا از زمان شیوع این ویروس تاکنون به 67 هزار و 587 نفر رسیده است.
جمالیان خاطرنشان کرد: در این بازه زمانی سه مورد فوتی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در استان مرکزی گزارش شده که بر این اساس تعداد فوتیها به دو هزار و 235 نفر رسید.
استان ایلام
محمد کریمیان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در ایلام، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد 43 هزار و 20 نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شدهاند.
وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی 24 ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی 217 مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر 217 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت اخیر 78 بیمار جدید در بیمارستانها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافتهها 40 هزار و 900 نفر بوده است.
کریمیان گفت: در 24 ساعت گذشته یک مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان مربوط به شهرستان ایلام شهر گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون 819 نفر بوده است.
استان سمنان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، نوید دانایی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان گفت: بررسی آماری آخرین وضع بیماری کرونا در استان سمنان از دو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سمنان و شاهرود، نشان میدهد که تا روز چهارم مردادماه امسال، 45 هزار و 641 مورد قطعی ابتلا به ویروس کرونا در استان سمنان شناسایی شده است.
وی افزود: از این تعداد، تاکنون 11 هزار و 925 نفر از بیماران با تلاش کادر بهداشت و درمان در سراسر استان سمنان بهبود یافتهاند و متأسفانه، یک هزار و 171 نفر نیز قربانی کرونا شدهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان عنوان کرد: بر این اساس، در آخرین آمار ارائهشده قبل از چهارم مردادماه در استان سمنان، 292 مورد قطعی ابتلا به بیماری کرونا شناسایی شده است.
دانایی با بیان اینکه هماکنون 404 نفر از بیماران مبتلا به کووید-19 در بیمارستانهای استان سمنان بستری هستند، افزود: شمار قربانیان کرونا در آمارهای منتهی به چهارم مردادماه در استان سمنان، چهار نفر اعلام شده است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر شهرستان های سمنان، شاهرود، دامغان، گرمسار، میامی و مهدی شهر در وضعیت قرمز و شهرستان های سرخه و آرادان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
استان گلستان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان ، کرونای دلتا 140 برابر بیشتر از سویههای دیگر قدرت سرایت و انتقال دارد و همین امر سبب شده تعداد موارد ابتلا به طور چشمگیری در هفتههای اخیر افزایش پیدا کند.
در گلستان هم مانند همه نقاط کشور سویه دلتا غالب شده و متأسفانه هر روز بر شمار بیماران مبتلا و کسانی که نیاز به بستری دارند، افزوده میشود. طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان روزانه دست کم بیش از 500 بیمار کووید 19 خدمات سرپایی و دارویی دریافت میکنند و میانگین بستری روزانه نیز به بیش از 200 نفر رسیده است.
یک هزار و 279 بیمار بستری در بیمارستانها و مراکز درمانی استان بستری هستند که از این تعداد 149 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری شدهاند و 58 بیمار نیز با کمک دستگاه ونتیلاتور ادامه حیات میدهند.
شیوع گسترده بیماری در استان سبب شده تا ظرفیت اغلب بیمارستانهای استان برای پذیرش بیماران کرونایی تکمیل شود و در صورت ادامه این روند، ممکن است مشکلات جدی در خدمات دهی به بیماران کرونایی در بیمارستانها ایجاد شود.
در بیمارستان 5 آذر گرگان که یکی از مهمترین و بزرگترین بیمارستانهای استان گلستان به شمار میرود تختهای آی سی یو تکمیل شده و بیمارانی که نیاز به مراقبتهای ویژه دارند در بخشهای مختلف چشم انتظار خالی شدن این تختها هستند.
ظرفیت بیمارستان علی آبادکتول هم تکمیل شده و برخی از بیماران در راهروها بستری شدهاند، وضعیت کرونایی گلستان به شدت نگران کننده بوده و لازم است مسئولان وزارت بهداشت تدبیری برای این وضعیت بیندیشند.
استان اصفهان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در 24 ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونهگیری شده ویروس کرونا در استان 3623 نفر بودند که 1686 بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.
وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده 443 نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت 256 بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 2150 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد 310 بیمار در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشوند.
وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی 24 ساعت اخیر در استان اصفهان را 21 نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد 14 نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.
استان خراسانرضوی
مهدی قلیان اول در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس با اشاره به اینکه در موجهای قبلی کرونا به حداقلی از تعداد بیماران می رسیدیم و موج بعدی آغاز میشد اما در موج چهارم متاسفانه هنوز تعداد بیماران کاهش نیافته بود، موج پنجم آغاز شد، اظهار داشت: کادر درمان هیچ استراحتی نکرده و به صورت مداوم با حجم بالای بیماران روبرو هستند که این خستگی میتواند در روند ارائه خدمت خللی ایجاد کند.
وی با بیان اینکه آمار بیماران بستری در سطح استان خراسان رضوی به صورت تصاعدی در حال افزایش است، بیان کرد: در حال حاضر میزان بستری در استان خراسان رضوی به 1400 مورد رسیده و روزانه در کل کشور حدود 200 نفر از این بیماران جان خود را از دست میدهند.
قلیان اول با اشاره به اینکه علی رغم شرایط عود بیماری، درصد رعایت دستورالعملهای بهداشتی توسط مردم به شدت افت کرده بیان کرد: مراقبت از بیماری کرونا مانند مراقبت از قند و فشار خون بالا به خودمان برمی گردد بنابراین برای حفظ سلامت شخصی هم که شده باید پروتکل های بهداشتی را رعایت کنیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه وقتی هر فردی به خودی خود پروتکلهای بهداشتی را رعایت کند نیازی به بازرسی از مکان های پر ازدحام وجود ندارد، عنوان کرد: استان خراسان رضوی در پیک های قبلی کرونا میزان بروز و شیوع پایینی داشت اما متاسفانه در این پیک استان خراسان رضوی با صدر جدول فاصله ای ندارد و امار مبتلایان سرپایی و بستری روز به روز در حال افزایش است.
استان مازندران
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، دکتر سید عباس موسوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران درباره آخرین وضعیت این بیماری در استان اظهار داشت: طی 24 ساعت گذشته تعداد 428 بیمار مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در بیمارستانهای زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سطح استان بستری شدند.
وی افزود: طی همین مدت تعداد 381 نفر از افراد مشکوک بستری شده، از بیمارستانها مرخص شدند و تکمیل روند درمانی خود را در منزل ادامه خواهند داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، بیان کرد: هماکنون 2044 نفر مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران بستری هستند که از این تعداد 313 نفر نیز با علائم حاد تنفسی در بخشهای مراقبت ویژه بستری هستند و 13 نفر نیز در 24 ساعت گذشته فوت کرد.
دکتر سیدفرزاد جلالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز با اشاره به اینکه در حال حاضر 737 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستانهای بابل بسترى هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت گذشته 206 بیمار جدید بستری و 110 بیمار هم ترخیص شدند.
وی افزود: 48 بیمار در بخشهای مراقبتهای ویژه کرونا تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی بابل بستری هستند و 2 نفر نیز فوت کردند.
به گزارش تسنیم طی شبانه روز گذشته با بستری شدن تعداد 634 بیمار کرونایی جدید، تعداد بستری شدگان در مراکز درمانی پزشکی مازندران و بابل به 2781 نفر رسید.
کاشان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، ویروس کرونا در منطقه کاشان همچنان جولان میدهد به نحوی که به نظر میرسد بر اساس آمار و ارقام منطقه کاشان از نظر وضعیت کرونایی کاشان مجددا وضعیت قرمز شده و احتمال ورود به پیک پنجم کرونا وجود دارد و افزایش بیماران بستری و مبتلایان به کرونا گواه این مطلب است.
مهدی دلاوری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته 65 بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد 53 بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شده و 12 بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء شهرستان آران و بیدگل بستری شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل 12 و حداکثر 92 سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیمار 23 و حداکثر 85 ساله به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شدند.
دلاوری با بیان اینکه تاکنون 651 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد 564 بیمار در شهرستان کاشان و 87 بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری شدند و از تعداد کل بیماران 284 بیمار به صورت موقت بستری هستند.
وی از بستری 49 بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبتهای ویژه در دو مرکز درمانی شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی 24 ساعت گذشته متاسفانه یک خانم 74 ساله در شهرستان کاشان بر اثر کرونا جان خود را از دست داده است.
دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 317 مورد میرسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد 517 بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون یک هزار و 792 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند که این موضوع بسیار نگرانکننده است.
وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکلهای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکلهای بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند چراکه در صورت تداوم شرایط شاهد اوضاع بدتری خواهیم بود.
استان کرمان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، آمارهای کرونایی در استان کرمان روزانه رکوردهای جدیدی را ثبت میکنند به طوری که فوتیهایی که تا یک ماه پیش آمار آن به صفر رسیده بود و آمار بستریهایی که نمودارش زیر 10 نفر بود، حالا خبر از افزایش مرگهای 25 نفر در روز و بالای 200 نفر بستری در شبانه روز دارد که حال برخی از آنها بسیار وخیم است.
در این شرایط مسئولان وضعیت شیوع کرونا در استان را خوب ندانسته و از تکمیل تختهای بیمارستانی میگویند و اینکه بیمارستانهای استان با حداکثر ظرفیت در حال خدمت رسانی به بیماران هستند.
از سوی دیگر وزیر بهداشت با تخصیص واکسن کرونا برای افراد بالای 50 سال در استان کرمان موافقت کرده و در نامه نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خطاب به رئیسی معاون بهداشت این وزارتخانه آمده است:
"نظر به اینکه شرایط استان کرمان نیز متاثر از استانهای همجوار میباشد، لذا پیگیری فرمایید هرچه زودتر واکسیناسیون در آن استان نیز از سن پنجاه سال به بالا انجام پذیرد."
حمیدرضا رشیدینژاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه وضعیت شیوع ویروس کرونا در استان کرمان خوب نیست اظهار داشت: بیمارستانهای استان با حداکثر ظرفیت در حال خدمترسانی به بیماران هستند تا بیماری بر روی ویلچر و بدون تخت نماند.
وی با بیان اینکه همه مراکز واکسیناسیون آماده تزریق واکسن هستند افزود: از دو روز گذشته واکسیناسیون افراد بالای 58 سال در کشور آغاز شده و با پیگیریهای انجام شده مجوز واکسیناسیون افراد بالای 50 سال در استان کرمان نیز به دلیل همجواری با دو استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان صادر شده و از امروز یا فردا واکسیناسیون برای این گروه آغاز میشود.
مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا بیان کرد: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در بیمارستانهای استان کرمان 989 مورد است.
وی با بیان اینکه از این تعداد 581 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: 95 مورد در حوزه دانشگاه علومپزشکی رفسنجان، 176 مورد در حوزه دانشگاه علومپزشکی جیرفت، 63 مورد در حوزه دانشگاه علومپزشکی بم و 74 مورد در حوزه دانشکده علومپزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 193 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 27 هزار و 734 مورد رسیده است.
وی به فوت 12 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 3 هزار و 436 نفر رسیده است.
شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان 258 هزار و 157 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را 81 هزار و 641 مورد است.
استان اردبیل
شهرام حبیبزاده در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل با اشاره به جان باختن 4 نفر دیگر و بستری شدن 87 مبتلای جدید در 24 ساعت گذشته خبر داد و اظهار داشت: در حال حاضر شمار کل جان باختگان ثبت شده کرونا در استان اردبیل به یک هزار و 885 نفر رسیده است.
وی افزود: در این مدت تعداد بستریهای همزمان نیز 417 نفر و تعداد بیماران بدحال بستری در آی سی یو به 69 نفر رسیده که متأسفانه وضعیت بحرانی اردبیل هر روز نگرانکنندهتر میشود و با افزایش تعداد فوتیها مواجه هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان اردبیل ادامه داد: براساس آخرین وضعیت اعلام شده توسط وزارت بهداشت، هم اکنون شهرستانهای اردبیل، مشگینشهر، خلخال و گرمی در وضعیت قرمز، شهرستانهای پارسآباد و اصلاندوز در وضعیت نارنجی و شهرستانهای بیلهسوار، نیر، نمین، سرعین، کوثر در وضعیت زرد قرار دارند.
حبیبزاده با اشاره به روند واکسیناسیون کرونا تصریح کرد: تاکنون در استان اردبیل 142 هزار و 128 دوز واکسن تزریق شده که از این مقدار 105 هزار و 061 دوز مربوط به نوبت اول و 37 هزار و 067 دوز مربوط به نوبت دوم واکسیناسون است.
وی با تاکید بر ادامه استفاده مردم از ماسک گفت: امروز دغدغه ما، موج پنجم کرونا بوده که عمدتا از نوع ویروس جهشیافته دلتای هندی است.
استان قزوین
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، با اوج گرفتن بحران شیوع و همهگیری ویروس کرونای سویه هندی (دلتا) آمار مجموع مبتلایان کرونایی قزوین از ابتدا تا امروز به 73 هزار و 685 نفر رسیده و آمار موارد مشکوک و محتمل به ابتلا هم 47 نفر بیشتر شده و به عدد 15 هزار و 387 نفر رسیده است. آماری که سبب شده مجموع بستریهای موقت با 23 نفر افزایش به 664 نفر برسد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از افزایش سهمگین آمار ابتلا و بستری کرونایی در سطح استان خبر داد و اظهار داشت: آمار مبتلایان روزانه کرونایی استان در 24 ساعت اخیر به 685 نفر رسید که نسبت به روز قبل 138 نفر بیشتر شده است و این آمار به اندازه آمار اوج ابتلای کرونایی در پاندمی کرونای انگلیسی است.
پیمان نامدار اضافه کرد: همچنین آمار بستریهای کرونایی ما در شبانهروز گذشته 152 نفر بوده که 17 درصد (26 نفر) از روز قبل بیشتر بوده و ین آمار هم به اندازه بالاترین آمار خیر چهارم کرونا در استان قزوین است. با این حال میزان فوتیهای کرونایی در همین بازه زمانی نصف شده و در 24 ساعت اخیر 3 فوتی کرونایی در شبکه بهداشت و درمان ما ثبت شد.
دبیر ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونای استان قزوین در ادامه از افزایش 6 درصدی آمار بهبودیافتگان خبر داد و گفت: طی شبانهروز اخیر 112 بیمار بهبودیافته با علایم قطعی نقاهت از بیمارستانهای ما مرخص شدند که بهترین رکورد بهبود در 3 ماه اخیر محسوب میشود.
نامدار ادامه داد: در ضمن آمار بیماران بدحال کرونایی زیر دستگاه کمکتنفسی نسبت به روز قبل 2 نفر کمتر شده و در حال حاضر 31 بیمار با حال وخیم در بخش مراقبتهای ویژه ما بستری هستند. ضمن اینکه در نهایت آمار کل بستریهای فعلی ما به 520 نفر رسیده که نسبت به روز قبل به اندازه 6 نفر بیشتر شده و به آمار 3 روز قبل رسیده است.
استان گیلان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در استان گیلان و شیوع دلتا کرونا در استان سبب شده تا شمار بستریشدگان و فوتشدگان کرونایی در پیک پنجم افزایش روزافزون داشته باشد.
اگرچه میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی و دستورالعملهای ستاد ملی مقابله با کرونا در سراسر کشور کاهش یافته در استان گیلان نیز این میزان به 40 درصد کاهش پیدا کرده است.
روند بستری بیماران کرونایی به گونهای در استان گیلان افزایش یافته که تختهای بیمارستانهای استان مملو از بیماران کرونایی بوده و بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها ظرفیت بستری بیماران جدید را ندارد.
به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در حال حاضر بیش از 900 بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان گیلان بستری هستند که از این تعداد حدود 280 نفر در 24 ساعت گذشته به این آمار افزوده شدهاند.
بهدنبال افزایش بیماران بدحال و فوتشدگان کرونایی در استان گیلان تعداد بیماران سرپایی نیز روند رو به رشد دارد و روزانه حدود هزار و 500 بیمار کرونایی در استان گیلان بهصورت سرپایی بررسی میشوند.
استان آذربایجان غربی
جواد آقازاده در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، به تشریح آخرین وضعیت کرونا در آذربایجانغربی پرداخت و اظهار داشت: در شبانه روز گذشته 896 نفر بستری سندروم حاد تنفسی و 21 نفر تحت ونتیلاتور قرار گرفتند.
وی تصریح کرد: همچنین 411 نفر بستری مشکوک و 171 نفر بیمار بستری در آی سی یو در آذربایجان غربی ثبت شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی تعداد مبتلایان شبانه روز گذشته به کرونا را 627 نفر عنوان کرد و افزود: متاسفانه هشت نفر از آنها جان خود را از دست دادند.
وی با اشاره به آمار کل مبتلایان بیان کرد: 191 هزار و 32 نفر تاکنون در استان به کروناویروس مبتلا شدند و از این تعداد چهار هزار و 873 نفر جان باختند.
آقازاده در ادامه به آمار واکسیناسیون نیز اشاره کرد و اظهار داشت: در شبانه روز گذشته 10 هزار و 98 نفر واکسن کرونا دریافت کردند تا مجموع دریافت کنندگان به 325 هزار و 831 نفر برسد.
استان فارس
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، براساس آخرین رنگبندی اعلام شده تعداد شهرستانهای قرمز استان فارس به 23 شهرستان رسیده که زنگ هشداری برای استان بهحساب میآید. در حال حاضر 4 خرمبید، رستم، خرامه و فراشبند در وضعیت زرد و شهرستانهای مهر، قیروکارزین، فیروزآباد، نیریز، سرچهان، سروستان، بوانات و ممسنی در وضعیت نارنجی هستند.
دیگر شهرستانهای استان فارس در وضعیت قرمز قرار گرفتند که دو سوم کل شهرستانها میشوند و این به معنای زنگ خطری در استان است چراکه وضعیت شهرستانهای جنوبی وضعیتی به شدت وخیم دارند و برخی نقاط حتی در حالت فوق قرمز قرار گرفتند.
دانشگاه علوم پزشکی شیراز آخرین آمار مربوط به کرونا را چنین اعلام کرده است که در مجموع بیش از یک میلیون و 179 هزار مورد تست تشخیصی شامل تست مولکولی یا PCR و تست سریع در فارس انجام شده است که از این تعداد یک میلیون و 54 هزار و 993 تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاههای استان تهیه شده است.
همچنین با بررسی نمونههای انجام شده، 309 هزار و 240 بیمار مثبت قطعی و از ابتدای آغاز طرح شهید حاج قاسم سلیمانی تاکنون، 124 هزار و 590 مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد 22 هزار و 88 بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون، 331 هزار و 328 بیمار مبتلا به کووید 19 در استان فارس شناسایی شده است.
با اعلام جان باختن 17 هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون، مجموع جان باختگان ناشی از بیماری کووید 19 از ابتدای شیوع بیماری به پنج هزار و 76 نفر رسیده است.
همچنین در 24 ساعت گذشته، 505 بیمار جدید مبتلا به کروناویروس در بیمارستانهای استان بستری شدند و هم اکنون 2 هزار و 766 نفر در بیمارستانهای استان بستری هستند.
استان هرمزگان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، وضعیت فوق حاد کرونایی بر هرمزگان حاکم شده و تمامی آمارها رشدی تصاعدی از خود نشان میدهند و خبری از پایان پیک کرونا در این استان دیده نمیشود.
رکوردهای بیماری یکی پس از دیگری در حال شکسته شدن هستند و شاخصهای مهم یعنی میزان بیماریزایی و بیماریابی در کنار بستری بیماران و البته میزان مرگ و میر همگی حاکی از وخامت اوضاع هرمزگان هستند.
در 24 ساعت گذشته میزان بیماران بستری رکوردی بی سابقه از خود بر جای گذاشته و تعداد بیماران بستری مرز هزار بیمار را شکسته است، تعداد بیماران قرنطینه خانگی نیز که تا 48 ساعت قبل بر روی مرز 12 هزار نفر بود از مرز 13 هزار بیمار عبور کرده و خود را به نزدیکی مرز 14 هزار بیمار رسانده است.
در همین راستا دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: تعداد نمونه گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا 381594 که متاسفانه در ماههای اخیر اکثر تستها مثبت بوده و روند بیماریابی سرعت گرفته است.
وی افزود: متاسفانه در حال حاضر شاهد افزایش بیماران بستری در بیمارستانهای استان هستیم این در حالی است که ظرفیت بخشهای مرتبط با کرونا کاملا پر شده اما همچنان حجم مراجعه افراد بیمار زیاد است.
نوروزیان گفت: در حال حاضر میزان بستریها با عبور از مرز هزار نفر به 1028 نفر رسیده که با تشخیص کووید 19 در بیمارستانهای استان بستری هستند، از این تعداد 116 بیمار در بخش آیسییو تحت مراقبت ویژه پزشکی قرار دارند و وضعیت 25 بیمار نیز وخیم گزارش شده است.
وی تصریح کرد: مورد قابل توجه بعدی افزایش حجم بیماران مبتلا به کرونا قرنطینه در منزل است، آمار این دسته از بیماران نیز رشد زیادی داشته و به نزدیکی مرز 14 هزار نفر رسیده است، در حال حاضر 13937 نفر قرنطینه در منزل هستند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: متاسفانه در شبانه روز گذشته کرونا جان 6 بیمار دیگر شامل 5 مرد و 1 زن در محدوده سنی 36 الی 94 سال از شهرستانهای بندرعباس (دو نفر ) میناب (دو نفر ) و قشم و جاسک هر کدام یک نفر را گرفت و شمار جان باختگان به 1616 نفر رسید.
استان خراسان جنوبی
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند ، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: روز گذشته 170 آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که در مجموع 55 بیمار جدید شامل 22 بستری و 33 مورد سرپایی شناسایی شدند.
کامبیز مهدی زاده افزود: از این تعداد 21 مورد از بیرجند، 9 مورد ازقاینات، 7 مورد از فردوس، 6 مورد از بشرویه و از شهرستانهای سرایان، نهبندان و طبس هرکدام 4 مورد جدید شناسایی شد.
وی با بیان اینکه همچنین از 726 تست سریع 229 بیمار جدید شناسایی شد، گفت: در حال حاضر 269 بیمار با علائم تنفسی در بیمارستانهای خراسان جنوبی بستری هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: از این تعداد 141 نفر دارای تست کرونای مثبت هستند که از این تعداد 19 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند و حال 8 نفر وخیم است.
وی افزود: در شبانه روز گذشته با ثبت یک مورد فوت جدید در استان تعداد فوتیهای کرونا در استان به 946 نفر رسید.
استان همدان
دکتر محمد طاهری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: با فوت 2 بیمار دیگر در 24 ساعت گذشته آمار مرگومیر ناشی از کرونا در استان از ابتدای اپیدمی ویروس تاکنون به 2 هزار و 326 مورد رسیده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود : تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستانهای استان با علائم تنفسی مشکوک به کرونا در 24 ساعت گذشته 787 مورد بود که 183 نفر از مراجعان به بیمارستانها در بخش عادی بستری شدند.
طاهری اظهار داشت: 10 بیمار مبتلا به کرونا در بخش آی.سی.یو مراکز درمانی استان بستری هستند و در مجموع وضعیت جسمی 37 بیمار بستری در بیمارستانهای استان وخیم گزارش شده است.
وی درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستانهای استان نیز گفت: شمار بیماران کرونایی بستری(از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون) در بیمارستانهای اسدآباد 890، بهار یک هزار و 38، تویسرکان یک هزار و 71، رزن 819، درگزین 297، فامنین 328 و کبودراهنگ یک هزار و 80 نفر است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: همچنین تاکنون سه هزار و 640 نفر در ملایر، 2 هزار و 432 نفر در نهاوند و هفت هزار و 541 نفر نیز در شهرستان همدان به ویروس کرونا مبتلا و بستری شدهاند.
انتهای پیام/ی