تأثیر بالای واکسن ایرانی - کوبایی روی جهشهای جدید کرونا و امکان تزریق به کودکان
رئیس انستیتو فینلای کوبا با بیان اینکه اثربخشی واکسن سوبرانا (واکسن کوبایی کرونا) در فاز سوم ۹۱.۲ درصد در کوبا مشخص شده است، گفت: واکسن سوبراناپلاس در برابر جهشهای جدید قابلیت تغییر دارد.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ پروفسور ویسنته ورز بنکومو، رئیس انستیتو فینلای کوبا در نشست خبری امروز در وزارت بهداشت، گفت: انستیتو فینلای کوبا واکسنهای مختلفی مانند واکسن مننژیت تولید کرده است و بیش از 30 سال سابقه دارد. فلسفه شکلگیری انستیتو فینلای بر اساس تولید واکسن مننژیت بود و متعاقب تولید آن واکسن، دولت کوبا نسبت به سرمایه گذاری روی این انستیتو به عنوان یک مؤسسه واکسن ساز اقدام کرد.
وی ادامه داد: در سالهای بعد واکسن کودکان و آنفلوآنزا را در این مؤسسه تولید کردیم. در ابتدای شکلگیری واکسن پنوموکوک هم همکاری مشترکی با انستیتو پاستور ایران داشتیم. مشکل و چالش جدی این بود که واکسنهای پنوموکوک در آمریکا تولید میشود و دسترسی به این واکسن برای کوبا و ایران ایجاد چالش میکرد بنابراین به دلیل تحریمهای آمریکا تصمیم گرفتیم که این همکاری مشترک را بین ایران و آمریکا رقم بزنیم تا واکسن پنوموکوک را برای کودکان خود تولید کنیم.
وی افزود: اثربخشی واکسن سوبرانا (واکسن کوبایی کرونا) در فاز سوم 91.2 درصد در کوبا مشخص شده است و بر اساس یافتههای مشترک ایران و کوبا در فاز سوم، مستندات قوی برای ارائه به سازمان جهانی بهداشت برای گرفتن مجوز از این سازمان بینالمللی خواهیم داشت. نتایج فعلی ما نشان دهنده بی خطر بودن این واکسن است و واکسن کنژوگه را در کودکان نیز استفاده میکنیم که نشان دهنده این است که میتوانیم این واکسن را در کودکان نیز استفاده کنیم و به همین دلیل در کشور کوبا فاز 1 و 2 واکسن را در کودکان در کشور کوبا آغاز کردیم و خوشبین هستیم تا آخر تابستان بتوانیم نتایج مطالعه روی کودکان را هم داشته باشیمو این برای افرادی مثل من که پدربزرگ هستم خوشحال کننده است که بتوانیم بچههای خود را از پاییز به مدرسه بفرستیم.
ویسنته ادامه داد: نتایج فاز دوم در انتهای تابستان مشخص میشود و به نظر میرسد نیاز به فاز سوم در کودکان نباشد زیرا ما با بررسی همبستگی در کودکان و بزرگسالان شواهد کافی را برای اخذ مجوز مصرف اضطراری در کودکان به دست خواهیم آورد.
وی افزود: نکته مهم این است که زمانی که داشتیم کارآزمایی بالینی در کشور کوبا را انجام میدادیم سویه غالب در کشورمان سویه آفریقای جنوبی بود که 74 درصد واریانتهایی که شناسایی کردیم از آفریقای جنوبی بود که یک گونه واکسن گریز محسوب میشود بنابراین آن اثربخشی 91.2 درصدی در شرایطی بود که واریانت آفریقای جنوبی در کشور کوبا در گردش بوده است.
وی همچنین گفت: ما در عین حال مطالعه خود را بر اساس دو دوز سوبرانای2 در کشور کوبا انجام دادیم و مطالعات نشان داد اثربخشی این واکسن در دو دوز به تنهایی 65 درصد است که با استفاده از دوز یادآور (سوبرانا پلاس) میتوانیم به 91.2 در شرایط پر چالش از نظر واریانتهای در گردش ارتقا دهیم و این برای ما یک ایده خیلی خوبی بود که بخواهیم از "سوبرانا پلاس" به عنوان دوز یادآور در افرادی که سابقه ابتلای قبلی به بیماری داشتند استفاده کنیم و برای آنها به عنوان تک دوز واکسن استفاده میکنیم.
رئیس انستیتو فینلای کوبا در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر امکان استفاده از واکسن سوبراناپلاس( دوز یادآور واکسن کوبایی) به عنوان دوز یادآور سایر واکسنها، اظهار کرد: در حال حاضر شواهد نشان میدهد واکسن سوبرانا پلاس برای افرادی که ایمنی طبیعی یعنی سابقه ابتلا به کرونا را دارند؛ میتواند استفاده شود و در عین حال در حال انجام مطالعات تکمیلی هستیم تا مشخص شود که آیا این واکسن میتواند به عنوان دوز یادآور سایر واکسنها نیز مورد استفاده قرار بگیرد. شرایط موجود گویای این است که واکسن سوبراناپلاس ایمنی مناسبی در برابر واریانت های موجود شناخته شده ایجاد میکند.
وی افزود: ظرفیت بازمهندسی واکسن کرونا برای سوبراناپلاس وجود دارد که میتوان با ایجاد تغییراتی، در برابر واریانتها و جهشهای جدید نیز ایمنی ایجاد کرد.
در حال تکمیل...