ایران انحصار آمریکا و کانادا را در فناوری "پرتودهی به فرآورده‌های خونی" شکست

ایران انحصار آمریکا و کانادا را در فناوری "پرتودهی به فرآورده‌های خونی" شکست

مرکز نوآوری تولید فناوری‌های وابسته به فناوری هسته‌ای افتتاح شد که در این مراسم از دستگاه بومی‌سازی‌شده ترکیب سلولی "گاماسل" رونمایی شد که برای پرتودهی به فرآورده‌های خونی است و با تولید این دستگاه، ایران به جمع سه کشور دارنده این فناوری پیوست.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ مرکز نوآوری تولید فناوری‌های وابسته به فناوری هسته‌ای سازمان انرژی اتمی با عنوان "مرکز نوآوری رسا" افتتاح شد. در آیین گشایش این مرکز از دستگاه بومی‌سازی‌شده ترکیب سلولی با عنوان "گاماسل" نیز رونمایی شد که با تولید این دستگاه، ایران به جمع سه کشور دارنده این فناوری پیوست.

دستگاه "گاماسل" دستگاهی برای پرتودهی به فرآورده‌های خونی است که انحصار تولید آن در اختیار دو کشور آمریکا و کانادا بوده است. عنوان این طرح "طراحی و ساخت سیستم پرتودهی گامای درون‌کار خشک به‌منظور پرتودهی به فرآورده‌های خونی در بیماران پیوند سلو‌ل‌های‌های بنیادی خون‌ساز و دچار نقص ایمنی است"، دستاوردی کلیدی که حالا فناوری ساخت آن بومی شده است و یک شروع خوب برای آغاز به کار مرکز نوآوری سازمان انرژی اتمی به حساب می‌آید.

"مرکز نوآوری رسا" با هدف توسعه محصولاتی که هر کدام در جهت رفع یک نیاز تولید شده‌اند، راه‌اندازی شده است، محصولاتی همچون "دستگاه خشک‌کن انجمادی" با ظرفیت 100 کیلوگرم که در صنایع غذایی بسیار پرکاربرد است؛ یک کارشناس هسته‌ای درباره روش کار این دستگاه گفت:‌ این دستگاه در تولید پودر میوه و میوۀ خشک، با روش خشک کردن انجمادی استفاده می‌شود که در سابق ما برای تولید پودر میوه، از حرارت استفاده می‌کردیم.

شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در این مرکز نوآوری با حمایت معاونت علمی و سازمان انرژی اتمی در جهت توسعه فناوری‌های کلیدی فعالیت می‌کنند؛ در مرکز نوآوری رسا قرار است پژوهش‌های کلیدی در مسیر تبدیل شدن به یک محصول قرار گیرند و حرکت در جهت تجاری‌سازی محصولات با دانش فنی بالا مهم‌ترین فرایندی است که در این مرکز انجام خواهد شد.

"امیرعلی حمیدیه" دبیر ستاد توسعه سلول‌های بنیادی گفت: در نوزادان نارس، بیماران نقص ایمنی، بیماران مبتلا به ایدز و در بیماران پیوند اعضا و پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز، شما باید فرآورده‌های خونی را حتماً قبل از تزریق به بیمار اشعه بدهید وگرنه در تمام آن پروسه پیوندی دچار مشکل و گرفتاری خواهید شد.

"دکتر علی‌اکبر صالحی" رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه این مراسم نیز گفت: این دانش می‌تواند خدمات متعددی را به حوزه‌های مختلف از جمله سلامت، کشاورزی و صنعت ارائه کند و نمونه‌های دیگر شامل رادیوداروهای جدیدی است که در حال تولید است و مسائل دیگری که از سرریز دانش هسته‌ای در حال استفاده است.

"سورنا ستاری" معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری گفت:‌ این کار بسیار بزرگی است که با حمایت‌های خود سازمان انرژی اتمی و حمایت از طرح‌های کلان برای توسعه محصولات حوزه غیرنظامی انجام شده است و شرکت‌های مختلفی از امکانات سازمان استفاده می‌کنند.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon