سهم عشایر در نابودی جنگل‌های استان کهگیلویه و بویراحمد چقدر است؟

سهم عشایر در نابودی جنگل‌های استان کهگیلویه و بویراحمد چقدر است؟

گروه استان‌ها_نابودی جنگل‌های کهگیلویه و بویراحمد در سال‌های اخیر به یک چالش اجتماعی تبدیل شده و این سرمایه ملی جلوی چشم همه تخریب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، استان کهگیلویه و بویراحمد  دارای یک میلیون 426 هزار و 300 هکتار منابع ملی بوده که از این میزان 873 هزار و 600 هکتار جنگل و 552 هزار و 700 هکتار آن را مرتع تشکیل می‌دهد و در واقع 20 درصد جنگل‌های زاگرس در این استان واقع شده است.

در سال‌های اخیر یکی از مهمترین اخبار رسانه‌ها اعم از ملی و محلی وضعیت غم انگیز جنگل‌ها و مراتع زاگرس بوده که روز به روز حال عمومی آن وخیم‌تر شده و رفته رفته باید آماده رفتن به کما باشد طوری که ناله درختان بلوط به دلیل فوران شعله‌های آتش تا کیلومترها به گوش هر دلسوز طبیعت و محیط زیست رسیده است. 

آتش سوزی‌های عمدی و سهوی، زمین خواری، بیماری سوسک چوب‌خوار و قطع درختان برای گرم نگه داشتن منزل توسط عشایر و برخی روستائیان دست به دست همه داده تا داستان غم انگیز نابودی جنگل‌های کهگیلویه و بویراحمد را تکمیل و به اتمام برساند.

میلاد اندرخور از عشایر بخش زیلایی به تسنیم می‌گوید: وقتی هنوز شبکه گازرسانی نداریم راهی جز قطع درختان برای گرم نگه داشتن خانه نداریم، هرچند می‌دانیم با این کار داریم به سرمایه آیندگان تیشه می‌زنیم.

محمد حسینی از عشایر منطقه چاسخار نیز به تسنیم گفت: واقعیت امر تا یاد دارم به صورت مستمر درختان را برای روشن کردن آتش موردنیاز برای پخت غذا و نان، گرم کردن آب مورد نیاز حمام و در زمستان برای روشن کردن بخاری قطع می‌کنند و تا مسئولان و متولیان امر تدبیری نکنند این روند ادامه دارد.  

اهدای 500 پنل خورشیدی به عشایر

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این آئین اهدا 500 پنل خورشیدی به عشایر، اظهار داشت: عشایر قشری مولد، کم هزینه و اثرگذار در اقتصاد هستند و تعبیر حضرت امام (ره) از عشایر به عنوان ذخایر انقلاب، رسالت و وظیفه مسئولان را چندین برابر می‌کند.

کیامرث حاجی‌زاده با تاکید بر اینکه خدمات عشایر به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران قابل وصف و شمارش نیست، تصریح کرد: خدمات رسانی به جامعه روستایی و عشایری استان در اولویت کاری حوزه عمرانی استانداری قرار دارد.

وی به بخشی از خدمات رسانی به عشایر استان در مناطق سخت گذر بویراحمد، دنا، مارگون و سیل اخیر در طسوج چرام اشاره کرد و گفت: استاندار در نشستی خواستار پیگیری ویژه امور دام برای تامین علوفه عشایر شدند.

حاجی‌زاده افزود: تمهیدات لازم برای خرید دام عشایر از سوی جهاد کشاورزی نیز بنا به دستور استاندار اندیشیده شده چرا که واسطه گرها و دلال‌ها بیشترین سود را از فروش دام می‌برند و در این بین سرمایه عشایر به راحتی از بین می رود و این موضوع در دستور کار نهادهای متولی قرار گرفته است.

وی همچنین به بازگشایی و مرمت ایل راه‌ها و جاده‌های مواصلاتی عشایر مناطق مختلف استان اشاره کرد و ادامه داد: مشکلات جامعه عشایری استان با جدیت پیگیری می‌شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد از آبرسانی به جامعه عشایری با 15 تانکر سیار خبر داد و گفت: در بحث آبرسانی اولویت را به جامعه عشایری دادیم.

حاجی زاده ابراز کرد: در سیل اخیر در 12 منطقه همه امکانات استان برای کمک به جامعه عشایری بسیج شدند.

وی با اشاره به اینکه  48 درصد جمعیت استان در روستاها و مناطق عشایری زندگی می‌کنند ، تاکید کرد: نهادهای متولی از جمله جهادکشاورزی و اداره کل امور عشایر برای خدمات رسانی مطلوب تر به جامعه عشایری باید برنامه ریزی‌های لازم را انجام دهند.

حاجی‌زاده با بیان اینکه هزینه هر پنل خورشیدی 100 میلیون ریال برآورد شده است، گفت: این تعداد پنل خورشیدی به منظور تامین برق جامعه عشایری بین آنها توزیع شده است.

وی به پیگیری مشکلات عشایر در ستاد امور عشایر استان به ویژه در حوزه تنش آب اشاره کرد و گفت: در بحث آبرسانی به عشایر سعی کردیم فرآیند کوتاه تر شود.

حاجی زاده در بخش دیگری از سخنانش، بیان کرد: امید است روزی همه جامعه عشایری ما از این انرژی پاک و پنل خورشیدی برخوردار شوند و ضروری است مسئولان در بحث پرداخت تسهیلات به عشایر پای کار باشند.

وی امروز به صورت نمادین تعدادی از این پنل ها را به خانوارهای عشایری ماه پرویز در منطقه عشایری تنگ سرخ بویر احمد تحویل داد و بیان کرد: توزیع پنل‌های خورشیدی در این شرایط بهترین راه برای تامین برق و در عین حال صرفه جویی در مصرف حامل‌های انرژی است.

حاجی زاده به فواید و کارکردهای مناسب پنل‌های خورشیدی اشاره کرد و افزود: ترغیب و تشویق عشایر در استفاده از پنل‌های خورشیدی برای جلوگیری از تخریب جنگل و مصرف چوب در مصارف خانگی نیز نقش تعیین کننده‌ای دارد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمدابراز امیدواری کرد که با تلاش و هماهنگی شرکت توزیع برق و امور عشایر مابقی پنل‌‌ها نیز به زودی بین جامعه عشایری استان توزیع شود، سهمیه استان در مرحله اول یک هزار پنل بوده و می طلبد مسئولان مربوطه برای تامین مابقی سهمیه پیگیری‌های لازم را انجام دهند.

انتهای پیام/544/ ع

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon