وضعیت گوجه فرنگی در استان لرستان قرمز شد/ کیلویی ۱۳ هزار تومان در فصل برداشت؟!
گروه استانها- مشاهدات میدانی تسنیم نشان میدهد گوجهفرنگی در خردهفروشیهای مرکز استان لرستان تا ۱۳ هزار تومان هم فروخته میشود و گویا علت گرانی آن بر گردن باران افتاده است!
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، بحران آب، امنیت غذایی و معیشت کشور را تهدید میکند. تورم خوراکی به اوج خود رسیده و رشد قیمت محصولاتی همچون مرغ، صیفی جات و میوههای نوبرانه حسابی خبر ساز شده است، اما با توجه به اینکه در فصل برداشت صیفیجات قرار داریم روند افزایشی قیمتآنها کمی دور از انتظار بود چون تا امروز توجیه مسئولان برای گرانی خارج از فصل بودن است.
در این میان لرستان که یکی از مهمترین قطبهای کشاورزی کشور بوده به دلیل خشکسالی با کاهش سطح زیر کشت برخی محصولات کشاورزی مواجه شده که همین موضوع منجر به افزایش قیمت آنها شده است.
این روزها سریال افزایش قیمت کالاها به گوجهفرنگی رسیده و در میان تمام میوه و سبزیهایی که هر روز بر قیمتشان افزوده میشود، گوجهفرنگی بیشترین افزایش قیمت را داشته و قیمتها در میدانبار نیز به همان نسبت افزایش پیدا کرده و با پرسوجویی ساده میتوان فهمید بسته به کیفیت و نوع، قیمت گوجهفرنگی از کیلویی 10 تا13 هزار تومان متغیر است.
بارفروشان دلیل این افزایش قیمت را به عواملی همچون کمبود گوجهفرنگی در بازار نسبت میدهند و در گفتوگو با تسنیم تأکید میکنند که آنان نقشی در این افزایش قیمت ندارند. هر کسی علتی برای این گرانی بیان میکند اما به راستی دلیل این افزایش قیمت چیست؟
برای بررسی این موضوع به میدانبار مرکزی خرمآباد مراجعه کرده و ضمن بازدید از وضعیت خرید و فروش این محصول و سایر میوه و سبزیجات در این رابطه با رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان و مدیر جهاد کشاورزی خرمآباد به گفتوگو پرداختیم.
تنش آبی علت اصلی گرانی گوجه
اسفندیار حسنی مقدم رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به خشکسالیهای اخیر در استان اظهار داشت: یکی از دلایل گران بودن میوه و صیفیجات در بازار خرمآباد خشکسالی است. تنش آبی در سال جاری سبب کاهش سطح زیر کشت گوجه فرنگی شد و تمامی این مشکلات دست به دست یکدیگر دادهاند تا در حوزهٔ صیفیجاتی چون گوجه گرانی باشیم.
امسال گوجه کمتری در استان تولید می شود
وی افزود: برآوردهای جهاد کشاورزی استان حاکی از آن است که امسال گوجه کمتری در استان تولید و روانه بازار شود و به دلیل خشکسالی سطح زیرکشت گوجه در استان به 783 هکتار رسیده است و پیش بینی میشود که 35 هزار تن از این محصول را تولید کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد: این در حالیست که سطح زیر کشت گوجه در سال گذشته در استان 1000 هکتار بود و مجموعا 47 هزار تن تولید داشتیم.
وی گفت: کشت گوجه فرنگی در دو نوبت بهاره و پاییزه انجام میشود و در حال حاضر برداشت تابستانه این محصول انجام میشود.
صحبتهای رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان حاکی از کاهش سطح زیرکشت بهاره و پاییزه گوجه در استان لرستان است اما مدیر جهاد کشاورزی خرمآباد خبر از افزایش 10 درصدی گوجه گلخانهای در لرستان را میدهد.
تولید سالانه 500 تن گوجه گلخانهای در لرستان
در ادامه ناصر کیانی، مدیر جهاد کشاورزی خرمآباد سطح کل گلخانههای لرستان را 78 هکتار دانست و اظهار داشت: در این گلخانهها بیش از 12000 تن انواع محصولات تولید میشود.
وی با بیان اینکه سطح گلخانههای اختصاصی که تولید گوجه فرنگی می کنند 17.5 هکتار است افزود: سالانه بیش از 5000تن گوجه گلخانهای در لرستان تولید میشود.
مدیر جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: نسبت به سال گذشته پیش بینی افزایش تولید 10 درصدی گوجه گلخانهای در استان را داریم.