چرا دل خوزستان به سد گتوند گرم است؟
در شرایطی که ذخایر سد کرخه و دز مطلوب نیست، سد گتوند در حال حاضر بیش از ۴ میلیارد مترمکعب آب در مخزن خود ذخیره دارد و پشتوانه تأمین آب این روزهای خوزستان و ماههای ابتدایی پاییز است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، رودهای بزرگ کارون، دز و کرخه، از اصلی ترین منابع آب های سطحی استان خوزستان هستند.
بر روی رودخانه بزرگ کارون، سدهای کارون 4، کارون 3، مسجد سلیمان، شهید عباسپور و گتوند ساخته شده است اما بر روی رودخانه بزرگ دز، تنها سد دز و بر روی رودخانه بزرگ کرخه که در بالادست حوضه آبریز آن سد سیمره احداث شده، سد کرخه ساخته شده است.
مشکل اصلی کم آبی امسال خوزستان از حوزه های آبریز دز و کرخه است. در حوزه آبریز کارون بزرگ با وجود سدهای متعدد، هر آنچه از سدهای بالادست جهت تأمین آب و تولید انرژی برق آبی رهاسازی شده در سد بزرگ گتوند ذخیره شده اما در دو رود دز و کرخه، آنچه رهاسازی شده، بخشی مورد استفاده مردم قرار گرفته و بخشی دیگر به تالاب هورالعظیم و خلیج فارس وارد شده است.
در شرایطی که ذخایر سد کرخه و دز مطلوب نیست، سد گتوند در حال حاضر بیش از 4 میلیارد مترمکعب آب در مخزن خود ذخیره دارد و پشتوانه تأمین آب این روزهای خوزستان و ماههای ابتدایی پاییز است.
همچنین سد گتوند، در روزهایی که به علت خشکسالی شدید و ادامه ورود آلاینده های متعدد، کیفیت آب کارون به شدت در پایین دست دستخوش تغییر شده، با مهار شوری طبیعی رود کارون، آب با کیفیت بیشتر (EC پایین تر از حد طبیعی رود کارون) به پایین دست رها سازی کرده و نقش موثری در کاهش اثرات مخرب بر افزایش شوری آب در پایین دست ایفا می کند.
انتهای پیام/