جدیدترین اخبار کرونا در ایران| تعطیلی کامل ۲۹ مرکز استان برای قطع زنجیره انتقال/ پیک پنجم و رکورد ۱۰۰۰۰۰ فوتی+ نقشه و نمودار

جدیدترین اخبار کرونا در ایران| تعطیلی کامل 29 مرکز استان برای قطع زنجیره انتقال/ پیک پنجم و رکورد 100000 فوتی+ نقشه و نمودار

گروه استان‌ها ـ کارشناسان درحالی نسبت به روند صعودی کرونا در پیک پنجم هشدار می‌دهند که با یک حساب سرانگشتی می‌بینیم از ابتدای همه‌گیری تا روز گذشته ویروس منحوس متوسط ماهانه ۵۰۱۹ هموطن را به کام مرگ کشانده است.

به‌گزارش گروه استان‌های خبرگزاری تسنیم، درحالی روز گذشته براساس آمارهای رسمی مجموع جانباختگان کرونا در سراسر کشور از ابتدای همه‌گیری به 90344 نفر رسید که با یک دودوتای ساده می‌بینیم در طول این دوره متوسط ماهانه 5019 نفر را از دست داده‌ایم.

رقمی که کارشناسان بهداشت و درمان معتقدند نسبت به کل جمعیت ایران رقم بسیار بالایی از نرخ مرگ‌ومیر شناخته می‌شود و در شرایط فعلی یعنی فعالیت گسترده دلتا در ایران بهترین راهکار برای کاهش هزینه‌های پیک پنجم تعطیلی کامل و قطع هرگونه جابه‌جایی غیرضروری است، در غیر این صورت تا پایان مرداد احتمال عبور از مرز 100000فوتی یعنی رکوردی تاریخی در دوران همه‌گیری دور از انتظار نیست، چون کادر درمان با توجه به کمبودهای موجود مجبور به انتخاب ارایه خدمات به بیماران بستری خواهند شد و تکلیف بیماران بستری در منزل هم که روشن است.

این درحالی است که اخبار منتشرشده از کلان‌شهرهایی مثل مشهد مقدس، اصفهان و البته خود تهران این واقعیت را نمایان می‌کند که مراکز درمانی هم‌اکنون امکان ارایه خدمات مناسب شرایط را واقعاً ندارند و موج قابل توجه مراجعه کنندگان به‌نوعی پیش‌بینی بحران را در راهروها و محوطه بیرونی این مراکز به واقعیت نزدیک کرده است.

کارشناسان براین‌باورند که تعطیلات نیم‌بند گذشته نه‌تنها هیچ تأثیری در کاهش هزینه‌های مدیریت پیک پنجم نداشته بلکه به‌نوعی به آتش زیر خاکستر آن نیز دمیده است و اکنون شعله‌های ویروس منحوس در جای جای ایران زبانه می‌کشد که نگرانی زانوزدن نظام بهداشت و درمان بعد از 18 ماه مبارزه نفس‌گیر را پررنگ‌تر کرده است.

در همین راستا معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به شرایط بحرانی زمان حاضر امروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در زمان حاضر 29 استان درگیر کرونای دلتا شده و میزان بستری و ورود به بیمارستان‌ها رو به افزایش است. بسیاری از تخت‌های بیمارستان‌ها اشغال شده و این هشدار بسیار جدی است که اگر پروتکل‌ها به همین منوال رعایت شوند، تا یک هفته آینده ممکن است درگیر موج بسیار سهمگین‌تری شویم.

علیرضا رئیسی ضمن تأکید بر اینکه "هنوز به قله این موج از کرونا در کشور نرسیده‌ایم"، تصریح کرد: رعایت پروتکل‌ها در کشور به زیر 40 درصد سقوط کرده است و ویروسی با این قدرت سرایت بالا می‌تواند همه را مبتلا کند.

کمبود تخت‌های بیمارستانی برای پذیرش بیماران، توقف بیش از حد خودروهای اورژانس در محوطه بیمارستان برای تحویل بیمار، کمبود دارو، افزایش موارد فوتی کرونا در اغلب شهرستان‌ها نسبت به پیک‌های قبلی همه و همه خبر از سنگینی بختک دلتا بر سینه ایران می‌دهد که با به شماره افتادن نفس‌های کادر درمان می‌تواند منجر به فاجعه شود.

در این زمینه افزایش 53موردی شهرستان‌های قرمز به مناطق پرخطر و بحرانی هفته قبل بیانگر این نکته است که هر روز تأخیر در تصمیم‌گیری قاطعانه برای مدیریت کم‌هزینه پیک پنجم با توجه به فعالیت ویروس جهش‌یافته دلتا که سرکش‌تر از انواع قبلی ویروس شناخته‌شده تنها می‌تواند به هزینه‌های مدیریت شرایط افزوده و با از دست رفتن هر جان هزینه‌های اجتماعی بسیار سنگین‌تری در آینده را نیز به کشورمان تحمیل کند، چون در این بین تعدادی از خانواده‌ها سرپرست خود را از دست می‌دهند.

تزریق شبانه‌روزی؛ تست رایگان گسترده و قرنطینه علاج واقعه قبل از فاجعه

از سوی دیگر کارشناسان تأکید دارند برای رسیدن به نتیجه مطلوب و جلوگیری از زمینگیر شدن کادر درمان به‌دلیل حجم بالای بیماران بهترین راهکار اجرای قرنطینه کامل در کلان‌شهرها و نقاط بحرانی کنار تزریق شبانه‌روزی و غربالگری (فهرست آزمایشگاه‌های مورد تأیید وزارت بهداشت) گسترده است؛ اما آمارهای رسمی منتشرشده حداقل در روز گذشته نشان می‌دهد باز هم طبق معمول با هربار سیر نزولی بیماری روند واکسیناسیون هم کند می‌شود چون 8 مرداد تنها حدود 210 هزار نفر موفق به دریافت واکسن شده‌اند.

به‌گفته کارشناسان اینکه مسئولان وزارت بهداشت دائم خبر از ورود محموله‌های مختلف می‌دهند چاره کار نیست بلکه لازم است این محموله‌ها در کمترین زمان ممکن به مراکز واکسیناسیون تحویل داده شود تا به جامعه هدف تزریق شوند و رفته رفته شاهد افزایش سطح ایمنی جامعه باشیم چون براساس یافته‌های علمی افرادی که واکسن دریافت می‌کنند بعد از 10 تا 14 در مقابل ویروس ایمنی بیشتری خواهند داشت.

این گروه معتقدند مشکلات لجستیکی و کمبودهایی که قبلاً هم حتی خود مقام‌های وزارت بهداشت به آن اشاره کرده‌اند عامل اصلی تأخیر در ادامه روند واکسیناسیون است و از دست دادن هر ثانیه به‌معنی افزایش تعداد بیماران و مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی است چون براساس آخرین جدول آماری روزانه رسمی وزارت بهداشت تقریباً هر 17 ثانیه یک نفر به تعداد کل مبتلایان اضافه شده است،
این درحالی است که بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد در کلان‌شهرهایی مثل اصفهان صفوف طولانی انجام تست به‌گونه‌ای بوده که ارایه خدمات به متقاضیان با مشکل مواجه شده است و ادامه این روند تنها به افزایش مراجعه‌کنندگان در چند روز آینده به مراکز درمانی منجر خواهد شد هرچند همچنان باید منتظر تجربه نتایج تعطیلات 6روزه اخیر باشیم چون اگر فردی در آن دوره به بیماری آلوده شده باشد احتمالاً از امروز با ظهور علایم به مراکز درمانی مراجعه خواهد کرد.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

مدیریت سرپایی و انداختن توپ  به زمین بیمار

از سوی دیگر واقعیت نگران‌کننده مدیریت سرپایی و انجام مراحل درمان در منازل نکته‌ای است که قبلاً هم نتایج آن را تجربه کرده‌ایم، چون بسیاری از بیماران اگر قادر به حرکت باشند حداقل برای دریافت دارو و انجام تزریق‌ها و تکمیل مراحل درمان مجبور به تردد در سطح شهر هستند یا اینکه با توجه به سطح حال عمومی خود بعضاً در محل کارشان نیز حاضر خواهند شد و شاهد مثالش هم در پیک چهارم با تردد بیش از 40 هزار کرونامثبت در سطح شهرها وجود دارد.

هرچند حتی اگر فرض بر این باشد که سیاست یادشده امکان مدیریت کم‌هزینه و کاهش هزینه‌های مدیریت بحران را ایجاد می‌کند این سئؤال مطرح می‌شود؛ این کاهش برای کدام سوی معادله یعنی بیمار یا وزارت بهداشت ثبت شده است؟ نکته‌ای که اگر دقیق‌تر به آن نگاه کنیم کاملاً واضح است که توپ هزینه‌ها از سمت مراکز درمانی به زمین بیماران بستری در منزل انداخته شده است.

در این زمینه هرچند به‌گفته مسئولان تخت‌های بیمارستانی برای ارایه خدمات به بیماران بدحال‌تر اختصاص داده شده است و آنهایی که امکان درمان در منزل دارند مراحل درمانی را در منزل طی خواهند کرد؛ اما نباید فراموش کنیم که انجام تست‌ها و آزمایش‌های دوره‌ای، تزریق‌ها و همچنین احتمالاً تأمین اکسیژن مورد نیاز همه و همه باعث می‌شود در خوش‌بینانه‌ترین حالت یک دوره درمان برای فردی که در منزل بستری است چیزی حدود 5 تا 8 میلیون تومان هزینه داشته باشد،
این درحالی است که هزینه هنگفت زمانی ایجاد می‌شود که  این  افراد تحت درمان در منزل به‌جای قرنطینه،  مستقیم یا غیرمستقیم (تردد خانواده مرتبط با بیمار) در جامعه تردد داشته باشند و ویروس منحوس را دست به دست به دیگران منتقل کنند تا نهایتاً به‌جای مدیریت پیک پنجم زمینه آغاز پیک‌های ششم و حتی هفتم را هم ایجاد کرده باشیم؛ نکته‌ای که علیرضا رئیسی امروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا نیز به آن اشاره کرد و گفت: اگر شرایط به همین روند ادامه یابد باید منتظر پیک‌های سنگین‌تری در آینده باشیم.

و اما واقعیت آماری...

به‌هرحال در شرایط فعلی پیک پنجم با فعالیت گسترده ویروس "دلتا" با سطح سرایت بسیار بالا قرار گرفته‌ایم و مسئولان مربوطه هم دائم با انتشار آمارهای روزانه در تلاشند تصویری واضح از وضعیت در اختیار هموطنان قرار دهند اما، واقعیت امر میان این اعداد و ارقام یا جداول روزانه چیست؟

براساس آخرین آماری که روز گذشته 8 مردادماه 1400 منتشر شده است 24715 مورد جدید از بیماری شناسایی شده‌اند و 2856 نفر از آنها نیز برای ادامه درمان در مراکز درمانی سراسر کشور بستری شده‌اند و در تاریخ یادشده آمارها نشان می‌دهد 5384 نفر از بیماران که شرایط حادتری داشته‌اند در بخش مراقبت‌های ویژه ادامه مراحل درمان را سپری می‌کنند.

این درحالی است که همین آمارها نشان می‌دهد در دوره یادشده 270 نفر از هموطنانمان مشخصاً به‌دلیل ابتلا به بیماری کرونا از دنیا رفته‌اند تا شاهد رسیدن آمار نهایی فوتی‌ها از ابتدا تا روز گذشته به رقم 90344 نفر باشیم و درنگاه اول اگرچه نسبت به روز قبل وضعیت کمی بهتر شده است اما در دوره بازه زمانی یک‌هفته‌ای و 15روزه ماجرا به‌شکل دیگری خواهد شد،
بر همین اساس مقایسه آمارهای یادشده با یک هفته قبل‌تر یعنی اولین روز مرداد 1400 نشان می‌دهد در همه زمینه‌ها سیر بیماری کرونا صعودی بوده است به‌صورتی که تعداد مبتلایان روزانه 13.2 درصد، موارد بستری جدید 17.4 درصد، بستری مراقبت‌های ویژه 14.6 درصد و نهایتاً موارد فوتی با رشدی 28.57درصدی مهر تأییدی بر واقعیت روند بحرانی‌ پیک پنجم است و شاهد مثال آن هم افزایش 22.8 درصد تعداد شهرستان‌های قرمز کرونایی یا همان نقاط بحرانی در نقشه کشورمان است.

 
استان اصفهان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در 24 ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه‌گیری شده ویروس کرونا در استان 4276 نفر بودند که 1762 بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.

وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده 435 نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این  مدت  246 بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 2376 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد 317 بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی 24 ساعت اخیر در استان اصفهان را 13 نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد  7 نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.

نجیمی خاطرنشان کرد: تعداد افرادی که برای تست کرونا به مراکز منتخب بهداشت و آزمایشگاه‌های طبی اصفهان مراجعه می‌کنند در یک هفته اخیر با اوج‌گیری موج پنجم کرونا بسیار افزایش یافته است.

وی افزود: به طوری که از حدود 3 هزار نفر از اواسط تیر به 5 هزار نفر در مرداد رسیده و تعداد بیماران سرپایی مبتلا به کرونا در استان اصفهان نیز افزایش چشمگیری یافته و همچنین میزان تست های مثبت کرونا به بیش از 40 درصد رسیده است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در مراکز بهداشت منتخب برای تست کرونا با تجمع مراجعه کنندگان مواجه هستیم که خطرات بسیاری برای آنها به همراه دارد، گفت: تعداد بستری‌های روزانه از اواخر تیر امسال روند افزایشی به خود گرفت و به حدود 300 نفر رسید اما در ماه مرداد به نزدیک 500 نفر رسیده است.

نجیمی ادامه داد: با توجه به اینکه بیمارستان‌ها از بیماران کرونایی اشباع شدند حدود 600 بیمار کرونایی بر اساس تشخیص پزشک در منزل بستری هستند و تحت مراقبت و درمان قرار دارند.

استان بوشهر

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، سعید کشمیری با اشاره به روند صعودی مبتلایان و بستری‌های کرونایی استان بوشهر اظهار داشت: روز گذشته حدود 200 بیمار جدید در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری شدند که از این تعداد بیش از 50 درصد آنان به کرونا مثبت، قطعی است.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با اشاره به اینکه اکنون 55 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان بستری هستند افزود: از این مجموع موارد بستری در بخش‌های ویژه کرونایی، 11 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به ثبت 7 مورد فوتی دیگر به سبب ابتلا به کرونا خاطر نشان کرد: 4 آقا و 3 خانم با سن بین 37 تا 73 سال روز گذشته به سبب ابتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان فوت کردند و جان‌باختگان کرونایی استان به یک‌هزار و 420 نفر رسید.

کشمیری با اشاره به اینکه مبتلایان به کرونا در استان بوشهر از مرز 66 هزار نفر گذشته است گفت: در پیک پنجم کرونا به سبب جهش ویروس کرونا که به شکل خطرناک‌تر منتقل می‌شود علاوه بر افراد میانسال و مسن، کودکان و اطفال را هم درگیر کرده است.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با اشاره به تسریع در روند واکسیناسیون کرونا در استان بوشهر خاطر نشان کرد: اکنون روزانه بیش از 10 هزار نفر واکسن کرونا در شهرها و روستاهای استان بوشهر دریافت می‌کنند.

کشمیری تأکید کرد: افراد واجد شرایط برای دریافت واکسن کرونا حتما باید در سامانه salamat.gov.ir ثبت‌نام و پس از دریافت پیامک نوبت‌دهی، به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه واکسن بر اساس گروه‌های سنی اعلام شده در استان بوشهر موجود است تصریح کرد: افزون بر 163 هزار نفر از جمعیت استان بوشهر تاکنون حداقل یک دُز واکسن کرونا دریافت کرده‌اند و این درحالی است که به 24 هزار نفر از مردم استان هر 2 مرحله واکسن کرونا تزریق شده است.

استان کرمان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم‌‌پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا بیان کرد: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان هزار و 97 مورد است.

وی با بیان اینکه از این تعداد 647 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: 90 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 199 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 82 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 79 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 185 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 28 هزار 573 مورد رسیده است.

وی به فوت 28 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 3 هزار و 540 نفر رسیده است.

شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان 325 هزار و 512 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را 85 هزار و 405 مورد است.

استان سمنان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، نوید دانایی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان پیرامون آخرین آمار شیوع بیماری کرونا ویروس بیان داشت: از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تاکنون31هزار و 938 مورد مثبت بیماری کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی PCR در مجموعه زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شده اند.

وی تصریح کرد: در 24 ساعت گذشته (از هشتم الی نهم مرداد ماه سال جاری) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 28 بیمار مثبت جدید مبتلا به کووید-19 در شهرستان تابعه دانشگاه و در مراکز درمانی بستری شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان ادامه داد: بدین ترتیب مجموع بیماران بستری شده در بیمارستان های زیرپوشش دانشگاه از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا ویروس تاکنون به هفت هزار و 410 نفر رسیده است و 24هزار و 528 بیمار نیز به صورت سرپایی شناسایی شدند.

دانایی عنوان کرد: کل موارد بهبودی و ترخیص بیماران مبتلا به کووید-19 از ابتدای بروز و شیوع بیماری در بیمارستان های زیرپوشش دانشگاه به6 هزار335 نفر رسید.

 

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان مرکزی

سید محمد جمالیان در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به آخرین وضعیت کرونا در شهرهای استان مرکزی اظهار داشت: طبق آخرین اعلام رنگ بندی کرونایی استان‌ها و شهرستان‌های کشور که از نهم مرداد اعمال خواهد شد، تمام شهرستان های استان مرکزی به غیر از 3 شهرستان خنداب،کمیجان و فراهان که نارنجی اند،به رنگ قرمز در خواهند آمد.

وی افزود:  در این رنگ بندی، شهرستان‌های اراک، ساوه، خمین، شازند، زرندیه، تفرش، آشتیان، دلیجان و محلات  در وضعیت قرمز قرار دارند.

رئیس علوم پزشکی اراک تصریح کرد: در آخرین اعلام رنگ بندی وزارت بهداشت هیچ یک از شهرستان های استان که تا پیش از در وضعیت زرد کرونایی قرار داشتند،در این وضعیت قرار ندارند و این یعنی استان مرکزی در وضعیت بحرانی و حساسی قرار گرفته است.

جمالیان با تاکید بر اینکه در حال حاضر شرایط برای مردم استان بسیار حساس و سرنوشت ساز است،گفت: باید آرایش جنگی بگیریم و در این راه هرکس و یا هر ارگانی که کاری از دستش بر می آید باید به کمک دانشگاه علوم پزشکی و مدافعان سلامت و کادر بهداشتی بیاید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: هرچند سرعت واکسیناسیون در استان،سرعت خوب و قابل قبولی نسبت به میانگین کشوری است اما نباید این نکته را که تا رسیدن به ایمنی کامل جامعه، رعایت پروتکل های بهداشتی اولین و مهمترین اصل مدیریت این بیماری است را فراموش کنیم.

جمالیان خاطرنشان کرد: استان های اطراف و همجوار استان مان نیز وضعیت خوبی ندارند و باید با دقت و هوشیاری کامل روز ها و هفته های پیش رو را سپری کنیم در غیر این‌صورت غافل‌گیر شده و تلفات به مراتب بدتر و سنگین‌تری نسبت به موج های قبلی خواهیم داد.

استان فارس

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، اعلام جدید وضعیت رنگ‌بندی در استان‌های مختلف نشان از یک بحران فراگیر دارد، اغلب استان‌های کشور یکپارچه قرمز شده‌اند که نشانگر خوبی به لحاظ وضعیت گسترش بیماری نیست. 

در استان فارس نیز این موضوع کم و بیش شبیه به سایر استان‌ها است، بر این اساس از 36 شهرستان این استان 5 شهرستان اقلید، بوانات، رستم، سروستان و مهر در وضعیت نارنجی، 2 شهرستان خرمبید و فراشبند در وضعیت زرد و دیگر شهرستان‌ها در وضعیت قرمز به سر می‌برند. 

همچنین بر اساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون یک میلیون و 72 هزار و 629 تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه‌های استان تهیه شده که با بررسی نمونه‌های انجام شده، 316 هزار و 62 بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی نیز 126 هزار و 359 مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد 22 هزار و 666 بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون، 338 هزار و 728 بیمار مبتلا به کووید 19 در استان فارس شناسایی شده است.

بر این اساس هم اکنون 3 هزار و 215 بیمار در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد، 312 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش‌های ICU مراقبت‌های ویژه درمانی دریافت می‌کنند.

با اعلام جان باختن 16 هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته مجموع جان باختگان ناشی از کووید 19 از ابتدای شیوع بیماری به  پنج هزار و 153 نفر رسیده است. 

استان هرمزگان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس،  دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: تعداد نمونه گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا 395942 بوده و در روزهای اخیر اکثر تست‌ها مثبت بوده و روند بیمار یابی افزایش یافته است. 

وی افزود: ویروس منحوس کرونا به شدت در کمین است تخت‌های بیمارستانی تکمیل شده و موارد فوتی رو به افزایش است از مردم خوب استان می‌خواهیم در خانه بمانید، ماسک بزنید و در دورهمی‌ها شرکت نکنید. 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در شبانه روز گذشته 224 بیمار جدید کرونایی در بیمارستان‌های هرمزگان بستری شدند و مجموع بیماران بستری به رقم 1168 نفر رسید و تخت‌های بیمارستانی تکمیل شد. 

وی تصریح کرد: از این میزان 129 بیمار در بخش آی‌سی‌یو تحت مراقبت ویژه پزشکی قرار دارند و وضعیت 23 بیمار وخیم گزارش شده است. 

نوروزیان گفت: متاسفانه در شمار افراد بیمار قرنطینه در منزل نیز با شیب صعودی تندی مواجه شده و با عبور از مرز 15 هزار بیمار در نزدیکی مرز 16 هزار بیمار قرار گرفته که اگر رعایت نشود می‌تواند نگرانی‌ها را افزیش دهد. 

وی تاکید کرد: متاسفانه در شبانه روز گذشته کرونا جان 16 بیمار دیگر شامل 11 آقا و 5 خانم در محدوده سنی 21 الی 94 سال از شهرستانهای حاجی‌آباد (دو نفر)، بندرعباس (9 نفر)، رودان، پارسیان، بندرلنگه، میناب و قشم هر کدام یک نفر را گرفت و شمار جان باختگان به 1682 نفر رسید. 

استان لرستان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، مریم کوشکی ظهر امروز در رابطه با آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان لرستان اظهارداشت: با مثبت شدن تست 449 بیمار دیگر طی 24 ساعت گذشته، مجموع مبتلایان به کرونا در استان لرستان به 132 هزار و 647 نفر رسید.

وی افزود: متاسفانه طی 24 ساعت گذشته 4 بیمار دیگر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند و با فوت این بیماران مجموع فوتی‌های ناشی از کرونا در لرستان به  هزار و 987 نفر افزایش یافت.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: هم اکنون 700 بیمار مشکوک و مبتلا به بیماری کرونا در مراکز درمانی استان لرستان بستری و تحت مراقبت هستند.

وی  بیان کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در لرستان تاکنون 412 هزار و 682 نمونه برای انجام آزمایش به آزمایشگاه ارسال شده که از این تعداد به 407 هزار و 912 نمونه پاسخ داده شده است و جواب 275 هزار و 265 مورد منفی گزارش شده است.

استان کردستان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، آخرین وضعیت کرونا در استان کردستان حاکی از شناسایی 98 بیمار جدید مبتلا به کرونا ویروس و فوت 4نفر دیگر از هم‌استانی‌ها در 24 ساعت گذشته تاکنون در استان خبر داد.

در حال حاضر 355 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند که این آمار نسبت به روزهای گذشته افزایش یافته است.

آمار بستری‌شدگان به تفکیک شهرستان‌های استان کردستان شامل سنندج 220 نفر، سقز: 21 نفر، مریوان: 40 نفر، قروه: 15 نفر، بیجار: 23 نفر، کامیاران: 15 نفر، دیواندره: 6 نفر، بانه: 7 نفر، دهگلان: 5 نفر و سروآباد: 3 نفر است.

اکنون 46 بیمار مبتلا به کرونا در بخش ویژه (آی سی یو) بیمارستان استان کردستان بستری و حالشان وخیم گزارش شده است.

براساس این گزارش؛ آمار فوت‌شدگان بر اثر بیماری کرونا در کردستان از ابتدا تا کنون به 1398 نفر رسیده که از این تعداد 572 نفر در سنندج, 253 نفر در سقز, 108 نفر در قروه, 80 نفر در کامیاران, 107 نفر در بانه, 79 نفر در دیواندره, 61 نفر در بیجار, 115 نفر در مریوان, 20 نفر در دهگلان و 3نفر در سروآباد بوده است.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان آذربایجان غربی

جواد آقازاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، اظهار داشت: در شبانه روز گذشته 6 نفر در شهرهای ارومیه، چالدران و سلماس به خاطر بیماری کرونا جان باختند تا آمار کل فوتی‌ها به چهار هزار و 898 نفر برسد.

وی تصریح کرد: همچنین 802 نفر دیگر به کرونا مبتلا شدند تا کل مبتلایان به عدد 194 هزار و 203 نفر برسد و نگرانی‌ها از بابت افزایش بیماری بیشتر شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی گفت: در شبانه روز گذشته یک هزار و 61 نفر دچار سندروم حاد تنفسی در بیمارستان های آذربایجان غربی شده و 499 نفر نیز به عنوان بیمار مشکوک به کرونا بستری شدند.

وی به آمار واکسیناسیون اشاره کرد و افزود: 10 هزار و 874 نفر در شبانه روز گذشته واکسن کرونا دریافت کردند تا شمار دریافت کنندگان به 375 هزار و 262 نفر برسد.

استان قزوین

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، با استمرار روند افزایشی ابتلا و بستری کرونایی در استان آمار ابتلای کرونایی در استان قزوین از فروردین 1399 تا امروز از 76 هزار نفر گذشت و میزان بستری‌های کرونایی هم به 29 هزار و 64 نفر رسید. در ضمن آمار موارد محتمل و مشکوک به ابتلا هم 47 نفر افزایش یافت و در نهایت آمار بستری‌های موقت با عبور از عدد 700 بستری به 706 نفر رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به کاهشی شدن آمار ابتلای کرونایی در 24 ساعت اخیر اظهار داشت: با توجه به کاهش آمار بهبودیافتگان کرونایی آمار مجموع بستری‌های کرونا در استان 12 نفر از روز قبل بیشتر شد و به 558 نفر رسید که به اندازه آمار 2 روز قبل است.

پیمان نامدار اضافه کرد: همچنین آمار مبتلایان کرونایی روزانه ما در شبانه‌روز اخیر به 454 نفر رسید که در مقایسه با روز قبل 23 درصد (138 نفر) کاهش داشته است. در ضمن بستری‌های روزانه هم در قیاس با روز پیش 10 درصد کمتر شد و به 120 بستری روزانه رسید.

سخنگوی ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای استان قزوین همچنین از افزایش آمار بیماران کرونایی بدحال در بخش مراقبت‌های ویژه خبر داد و گفت: در حال حاضر 33 بیمار کرونایی با وضعیت وخیم و زیر دستگاه ونتیلاتور در بیمارستان‌های ما بستری هستند. در ضمن آمار مرگ‌ومیر کرونایی استان هم تثبیت شده و در 24 ساعت اخیر 5 فوت کرونایی داشتیم.

نامدار با اشاره به کاهش 22 درصدی آمار بهبودیافتگان کرونایی ادامه داد: در 24 ساعت گذشته 89 نفر با علایم قطعی بهبود از بیمارستان‌های ما مرخص شدند که این آمار 26 نفر کمتر از دیروز و 2 روز قبل است و البته در نمودار بستری‌های کرونایی پیک پنجم آمار مناسبی به حساب می‌آید.

استان گلستان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  گرگان ، موج پنجم شیوع کرونا بی رحمانه در حال تاخت و تاز است و وضعیت را در استان گلستان به شدت بحرانی کرده است. تعداد موارد ابتلا و بستری با شتاب زیادی در حال افزایش است و محدودیت تخت‌ها و تجهیزات بیمارستانی مانند دستگاه‌های اکسیژن ساز و ونتیلاتور و غیره نگرانی‌های جدی برای مدیریت این شرایط در روزهای آینده به وجود آورده است

تداوم روند صعودی کرونا در استان گلستان سبب شده تا حدود نیمی از تخت‌های بیمارستانی این استان به بیماران مبتلا به کرونا اختصاص داده و ظرفیت اغلب بیمارستان‌ها نیز تکمیل شود.

وضعیت جمعیتی، فرهنگی، معیشتی و غیره در استان گلستان با بسیاری از استان‌ها متفاوت است؛ از همین روی خبرگزاری تسنیم استان گلستان در دو سه مرحله پیشنهاد واکسیناسیون افراد بالای 50 سال در استان را مانند برخی استان‌ها از جمله سیستان و بلوچستان، هرمزگان و غیره مطرح کرد که در سفر روز گذشته جان بابایی، معاون وزیر بهداشت این موضوع اعلام و قرار شد به زودی واکسیناسیون همه افراد بالای 50 سال در استان انجام شود.

در حال حاضر طبق آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان یکهزار و 461 بیمار مبتلا به کرونا در استان بستری هستند که  165 نفر از آن‌ها تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارند و 51 نفر هم به ونتیلاتور وصل هستند.

با ورود واکسن برکت در روزهای گذشته به استان روند واکسیناسیون سرعت بیشتری گرفته و تا کنون 147 هزار و 642 نفر در استان نوبت اول واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند و نوبت دوم واکسن هم به 39 هزار و 877 گلستانی تزریق شده است.

همچنین از مجموع واکسن‌های تزریق شده در استان 12 هزار و  722 دُز از واکسن کوو ایران برکت بوده است. ضمن اینکه فاضل، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان هم اعلام کرده واکسیناسیون بدون وقفه همچنان در استان ادامه دارد اما مردم باید بیش از گذشته خطر کرونا را جدی بگیرند و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

استان اردبیل

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  اردبیل ، شهرام حبیب‌زاده ظهر امروز در جمع خبرنگاران در اردبیل اظهار داشت: در 24 ساعت گذشته 84 بیمار جدید مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اردبیل بستری شدند و یک نفر در اثر ابتلا به بیماری کرونا جان خود را از دست داد.

وی با افزود: مجموع واکسن تزریق شده در استان اردبیل در دو نوبت اول و دوم نیز 154 هزار و 997 واکسن بوده است که از این تعداد 115 هزار و 755 واکسن مربوط به نوبت اول و 39 هزار و 242 واکسن مربوط به نوبت دوم می‌باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل ادامه داد: همچنین 81 بیمار کرونایی نیز با بهبودی نسبی از بیمارستان‌های استان اردبیل مرخص شدند.

حبیب‌زاده بیان کرد: در حال حاضر شمار کل بیماران بستری در استان اردبیل 432 نفر است که از این تعداد 71 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه ICU قرار دارند.

به گفته وی، هم‌اکنون شهرستان‌های اردبیل، گرمی، مشگین‌شهر و خلخال در وضعیت قرمز، شهرستان‌های پارس‌آباد و اصلاندوز در وضعیت نارنجی و شهرستان‌های بیله‌سوار، نمین، سرعین، نیر و کوثر در وضعیت زرد قرار دارند.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان خراسان شمالی

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  بجنورد ٬ دکتر سید احمد هاشمی امروز در ستاد استانی کرونای خراسان شمالی اظهار داشت: در حال حاضر 446 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند و طی 24 ساعت گذشته 69 بیمار در بیمارستان‌های استان بستری و 4 نفر هم متاسفانه فوت شدند.

وی افزود: با توجه به شروع پیک جدید کرونا بیشتر افراد مبتلا به کرونا در گروه‌های سنی پایین‌تر قرار دارند. ضمن اینکه درصد تست‌های مثبت کرونا در خراسان شمالی بالای 40 درصد است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: در حال حاضر 56 درصد جمعیت بالای 60 سال خراسان شمالی واکسینه شدند. گروه‌های سنی 70 تا 80 سال بالای 80 درصد هم واکسینه شدند و گروه زنده هشتاد سال به بالا نیز حدود 80 درصد واکسن کرونا را تزریق کردند اما متاسفانه برخی افراد تمایل واکسینه شدن ندارند لذا تقاضا می‌شود در اولین فرصت به مراکز تزریق واکسن کرونا مراجعه کنند.

هاشمی تصریح کرد: تنها 49 درصد مردم خراسان شمالی پروتکل‌های بهداشت را رعایت می‌کنند هرچند از میانگین کشوری بالاتر هستیم اما متاسفانه وضعیت خوبی نداریم

وی با انقاد از برگزاری مراسمات عروسی و عزا در استان گفت: هرچند تعدادی از تالارهای مرکز خراسان شمالی به دلیل عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی پلمپ شدند اما اقدام به پلمپ شرکت کردند. شب گذشته هم تمامی تالارهای پذیرایی بجنورد به سمت مشهد فعالیت داشتند لذا از مراجع قضایی تقاضا می‌شود همچنان در کنار علوم پزشکی بوده و به جد با چنین مواردی برخورد نمایند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ادامه داد: در حال حاضر 70 درصد تخت‌های بیمارستان های استان اشغال است و از چندی پیش بیمارستان امام رضا نیز فعال شده و بیمارانی که نیاز به تزریق داروی روزانه دارند می‌توانند به این بیمارستان مراجعه کنند. تا پیش از شروع پیک جدید کرونا در خراسان شمالی روزانه 150 تا 200 تست کرونا از هم‌استانی‌ها گرفته می‌شد اما در حال حاضر روزانه بیش از 600 تست از افراد مشکوک به کرونا گرفته می‌شود.

استان البرز

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  کرج،  محمد فتحی در خصوص آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان البرز در جمع خبرنگاران ، اظهار داشت: در 24 ساعت گذشته  114 بیمار با علائم  کرونا  در مراکز درمانی استان بستری شدند.

وی افزود: مجموع کل  موارد بستری شامل قطعی، محتمل و مشکوک از ابتدای شیوع کرونا تا امروز در استان البرز 53 هزار و 393  نفر است.

 رئیس ‌دانشگاه علوم پزشکی البرز با بیان اینکه در حال حاضر  تعداد 1210 نفر شامل موارد قطعی، محتمل و مشکوک در مراکز درمانی بستری هستند، بیان کرد : متاسفانه در 24 ساعت گذشته 16 بیمار کرونایی جان خود را از دست داده‌اند و مجموع جان باختگان این بیماری در استان به  4690 نفر رسیده است.

فتحی با اشاره به اینکه از میزان موارد بستری در مراکز درمانی استان البرز  ابتلای  655  نفر به بیماری  کرونا  قطعی شده است، ادامه داد: خوشبختانه از ابتدای شیوع کرونا تاکنون 47 هزار 486 نفر از مراکزدرمانی ترخیص شده‌اند.

استان گیلان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، 16 شهرستان از 17 شهرستان استان گیلان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد و تنها شهرستان املش در وضعیت نارنجی است.

 با وجود آمار صعودی بستری‌شدگان کرونایی در شهرستان املش این شهرستان نیز در روزهای آینده به وضعیت قرمز در می‌آید لذا بیشترین آمار بستری‌شدگان مربوط به شهرهای آستارا، رودسر، انزلی، رشت، لنگرود و لاهیجان است.

در حالی که وضعیت کرونا در استان گیلان روز به روز به شرایط بحرانی نزدیک‌تر می‌شود اما میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در این استان و زدن ماسک همچنان روند کاهشی دارد.

به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان در حال حاضر میزان استفاده مردم استان گیلان از ماسک به 35 درصد کاهش پیدا کرده است این در حالی است که یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین راه مقابله با کرونا زدن ماسک است.

روند افزایشی شمار مبتلایان به کرونا و بستری‌شدگان در استان گیلان به گونه‌ای است که این استان با کمبود تخت‌های بیمارستانی به‌ویژه در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها مواجه است.

بخش‌های غیرکرونایی بیمارستان‌های گیلان اکنون برای بستری بیماران کرونایی در حال تخلیه است و می‌توان گفت تقریباً خدمات درمانی در اکثر شهرستان‌های  به بیماری کرونا محدود شده است.

تعداد کل بستری‌شدگان کرونایی در استان گیلان اکنون به هزار و 250 نفر رسیده که 250 نفر از این بیماران کرونایی در 24 ساعت گذشته به آمار مذکور افزوده شده‌اند همچنین 200 بیمار نیز در شرایط وخیم به سر می‌برند.

 شیوع گونه‌های جهش یافته کرونا در گیلان نظیر ویروس کرونای دلتا و هندی سبب شده تا آمار فوت‌شدگان ناشی از کرونا در استان شیب صعودی داشته باشد به طوری که 15 بیمار کرونایی روز گذشته در گیلان فوت شدند.

کاشان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  کاشان ، مهدی دلاوری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته 45 بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد 37 بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شده و هشت بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء شهرستان آران و بیدگل بستری شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل 21 و حداکثر 75 سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیمار 38 و حداکثر 70 ساله به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شدند.

دلاوری با بیان اینکه تاکنون 790 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد 615 بیمار در شهرستان کاشان و 175 بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری شدند و از تعداد کل بیماران 421 بیمار به صورت موقت بستری هستند.

وی از بستری 56 بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبت‌های ویژه در دو مرکز درمانی شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی 24 ساعت گذشته متاسفانه چهار خانم 23، 57 و دو بیمار 93 ساله در شهرستان کاشان بر اثر کرونا جان خود را از دست داده است.

دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 177 مورد می‌رسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیک‌های حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد قابل توجهی بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون دو هزار و 120 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند که این موضوع بسیار نگران‌کننده است.

وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکل‌های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند چراکه در صورت تداوم شرایط شاهد اوضاع بدتری خواهیم بود.

استان سیستان و بلوچستان

سیدمحمد هاشمی شهری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: بر اساس آمار آزمایشگاهی تا صبح امروز با شناسایی 393 مورد جدید ابتلا به کرونا ویروس در استان، شمار مبتلایان سیستان و بلوچستان به 93 هزار و 738 نفر رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: با هفت مورد فوتی جدید طی 24 ساعت گذشته، تاکنون در مجموع دو هزار و 187 نفر از مردم استانی که به کرونا مبتلا بوده‌اند با وجود دریافت خدمات درمانی استاندارد در مراکز بهداشتی و درمانی سطح استان جان خود را از دست داده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 830 بیمار حاد تنفسی و 337 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند که بیشترین تعداد در میان سه محدوده دانشگاه‌های علوم پزشکی زاهدان، زابل و ایرانشهر مربوط به محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است.

استان مازندران

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، دکتر سید عباس موسوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران درباره آخرین وضعیت این بیماری در استان اظهار داشت: طی 24 ساعت گذشته تعداد 402 بیمار مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در بیمارستان‌های زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سطح استان بستری شدند.

وی افزود: طی همین مدت تعداد 321 نفر از افراد مشکوک بستری شده، از بیمارستان‌ها مرخص شدند و  تکمیل روند درمانی خود را در منزل ادامه خواهند داد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، بیان کرد: هم‌اکنون 2204 نفر مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران بستری هستند که از این تعداد 333 نفر نیز  با علائم حاد تنفسی در بخش‌های مراقبت ویژه بستری هستند و 21 نفر نیز در 24 ساعت گذشته فوت کرد.

دکتر سیدفرزاد جلالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز با اشاره به اینکه در حال حاضر  934 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های بابل بسترى هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت گذشته 148 بیمار جدید بستری و 129 بیمار نیز  ترخیص شدند.

وی افزود:44 بیمار در بخش‌های مراقبت‌های ویژه کرونا تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی بابل بستری هستند و 3 نفر فوت کردند.

به گزارش تسنیم طی شبانه روز گذشته با بستری شدن تعداد 550 بیمار کرونایی جدید، تعداد بستری شدگان در مراکز درمانی پزشکی مازندران و بابل به 3138 نفر رسید.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان همدان

دکتر محمد طاهری در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: تاکنون مجموع بیماران کرونا مثبت استان در بخش بستری به 19 هزار و 969 و سرپایی 51 هزار و 161 نفر رسیده است.

وی با بیان اینکه در روز گذشته سه بیمار مبتلا به کرونا به علت شدت بیماری جان خود را از دست داده‌اند، تصریح کرد: متاسفانه آمار فوتی‌های بیماری  تاکنون به 2 هزار و 343 مورد رسیده است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد‌: در روز گذشته 878 بیمار تنفسی و مشکوک به کرونا به اورژانس‌بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان مراجعه کردند که از این تعداد 155 نفر در بخش عادی بستری شدند.

طاهری افزود: 18 بیمار مبتلا به کرونا در بخش آی سی‌ یو مراکز درمانی استان بستری هستند و در مجموع وضعیت جسمی 44 بیمار بستری در بیمارستان‌های استان وخیم گزارش شده است.

وی درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستان‌های استان نیز اظهار داشت: شمار بیماران کرونایی بستری از ابتدای همه‌گیری ویروس کرونا تاکنون در بیمارستان‌های اسدآباد 915، بهار یک هزار و 53 ، تویسرکان یک هزار و 91 ، رزن 833، درگزین 298، فامنین 329 و کبودراهنگ یک هزار و 96 نفر است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: تاکنون سه هزار و 727 نفر در ملایر، 2 هزار و 470 نفر در نهاوند و هفت هزار و 684 نفر نیز در شهرستان همدان به ویروس کرونا مبتلا و بستری شده‌اند.

استان خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  بیرجند ، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در 24 ساعت گذشته 105 بیمار جدید در تست‌های مولکولی و 137 بیمار در تست‌های سریع شناسایی شدند.

کامبیز مهدی زاده با بیان اینکه بیشترین بیماران شناسایی شده در این مدت مربوط به شهرستان‌های بیرجند و زیرکوه است، گفت: در این مدت همچنین با فوت 3 بیمار دیگر، تعداد فوتی‌های ناشی از کرونا در استان به 954 نفر رسید.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: هم اکنون 310 بیمار حاد تنفسی در بیمارستان‌های استان بستری هستند که 175 نفر مبتلا به کرونای هستند و از این تعداد 19 نفر در بخش‌های آی سی یو نگهداری می‌شوند که حال 8 نفر وخیم است.

وی تصریح کرد: تاکنون در خراسان جنوبی، 101 هزار و 816 نفر نوبت اول و 28 هزار و 282 نفر نوبت دوم واکسن کرونا را دریافت کردند.

مهدی زاده گفت: همچنین بر اساس آخرین نقشه وضع کرونا (سفید، زرد، نارنجی و قرمز) شهرستان‌های خراسان جنوبی که مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است فردوس هم به جمع شهرستان‌های قرمز پیوست.

وی ادامه داد: وضع رنگبندی کرونا در خراسان جنوبی بر اساس آخرین نقشه وزارت بهداشت شامل نقاط قرمز (خیلی پر خطر): بیرجند، زیرکوه، فردوس، قائنات، نهبندان و طبس، نقاط نارنجی (پر خطر) بشرویه، سربیشه و درمیان، نقاط زرد (خطر متوسط) خوسف و سرایان است و هیچ نقطه کم خطر در خراسان جنوبی نداریم.

استان یزد

ابراهیم سلمانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد با بیان اینکه در حال حاضر، 841 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان یزد بستری هستند، گفت: از این تعداد، 141 نفر به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه حضور داشته و خدمات دریافت می‌کنند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد اظهار داشت: در شبانه روز گذشته، 165 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان یزد پذیرش شدند.
وی اظهار داشت:  با توجه به افزایش تعداد بستری‌ها، تمام شهرستان‌ها در وضعیت قرمز کرونایی (خیلی پرخطر) قرار گرفتند.

دکتر سلمانی با اشاره به سه رقمی بودن میزان پذیرش بیماران  مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان تصریح کرد: امیدواریم مردم استان یزد بیش از قبل بیماری کرونا را جدی بگیرند، شیوه‌نامه‌های بهداشتی را رعایت کنند و از برگزاری دورهمی‌های خانوادگی و حضور در سطح شهر بپرهیزند.

استان ایلام

محمد کریمیان در گفت‌ و‌گو با خبرنگار  تسنیم از ایلام، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد 43 هزار و 966 نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده‌اند.

وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی 24 ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی 159 مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر 242 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت اخیر 47 بیمار جدید در بیمارستان‌ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته‌ها 41 هزار و 675 نفر بوده است.

کریمیان گفت: در 24 ساعت گذشته مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان گزارش نشده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون 828 نفر بوده است.

جزیره قشم

حمید رضا بهزادی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در قشم، اظهار داشت: در دوهفته گذشته 278 مورد بستری کرونایی در بیمارستان پیامبر اعظم (ص) داشتیم که 172 مورد آن مربوط به هفته گذشته است.
وی با تاکید بر واقعی بودن این آمار، ادامه داد: افزایش فزاینده مبتلایان به کووید 19 از نوع جهش یافته در قشم، موجب نگرانی ستاد کرونا و کادر درمان شهرستان قشم شده است.
به گفته مدیر شبکه بهداشت و درمان قشم، هم اینک 128بیمار در بیمارستان پیامبر اعظم (ص) بستری هستند و هشت هزار و 893 مورد مثبت هم در این شهرستان شناسایی شده‌اند که یک هزار و 261 مورد آن مربوط به دو هفته گذشته است که سهم آماری هفته پیش رقم 628 نفر را نشان می‌دهد.
او همچنین بیان داشت: روز گذشته (هشتم مرداد ماه) 194 مورد واکسن کرونا به افراد واجد شرایط سنی در قشم تزریق شده که 174 مورد آن به افراد دریافت کننده دوز اول مربوط بود که با واکسن سینوفارم انجام شد و 20 مورد هم واکسن استرازنکا به افرادی تزریق شد که دوز نخست را پیش تر دریافت کرده بودند.
دکتر بهزادی بیان داشت: هم اینک دو هزار و 642 واکسن موجودی داریم و تا کنون هم شانزده هزار و 640 نفر دریافت کننده واکسن داشتیم.
به گفته مدیر شبکه بهداشت و درمان قشم، امروز نهم مرداد ماه 26 مورد بیمار جدید در بیمارستان بستری شدند و به طور میانگین روزانه با 29بیمار مثبت کرونایی در قشم مواجه هستیم و هر روز حدود 200 تست هم از مردم گرفته می‌شود.
شایان ذکر است؛ نگرانی دکتر بهزادی با توجه به آمار و ارقام اعلام شده در حقیقت زنگ خطری است که نیازمند توجه مسوولان وزارت بهداشت و درمان است و در صورت ادامه بی‌مهری‌ها شاهد جهش بیشتر این ویروس در میان قشموندان خواهیم بود.
 

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

گزارش : هانیه حقیقی

انتهای پیام/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon