ظرفیت مراکز درمانی مشهدمقدس تکمیل شد/چیزی به اسم سرماخوردگی نداریم
گروه استانها- ظرفیت مراکز درمانی خراسانرضوی و مشهدمقدس از حیث بستری کرونا لبریز شده و باید بیش از پیش پروتکلها را رعایت کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، دبیر کارگروه مراقبت و درمان بیماری کووید 19 دانشگاه علوم پزشکی مشهد مقدس اظهار داشت: در حال حاضر تعداد بستریهای جدید کرونایی در بیمارستانهای خراسان رضوی به 470 نفر در روز افزایش یافته است.
علی اصغر انجیدنی با بیان اینکه تعداد بستریشدگان مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان خراسان رضوی از مرز هزار و 600 نفر گذشته است اظهار کرد: هم اکنون 347 نفر از بستری شدگان کرونایی بدحال بوده و در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانهای خراسان رضوی بستری هستند.
دبیر کارگروه مراقبت و درمان بیماری کووید 19 دانشگاه علوم پزشکی مشهد مقدس گفت: خراسان رضوی در حال رسیدن به قله موج پنجم شیوع کرونا با سویه دلتا است و طبق پیش بینیهای انجام شده طی روزهای آتی این استان به قله این موج خواهد رسید.
وی افزود: روند افزایش تعداد بستری شدگان روزانه و همچنین کل بستری شدگان و فوتیهای ناشی از کرونا و مراجعان در بخش سرپایی نگران کننده و هشدار دهنده است.
انجیدنی بر رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم تاکید کرد و ادامه داد: استفاده از ماسک، پرهیز از دورهمیها و تجمعات و رعایت فاصله گذاری اجتماعی تقاضای عاجزانه مدافعان سلامت و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد از هم استانیهای عزیز است.
دورهمیها؛ متهم ردیف اول
مهدی قلیان اول با اشاره به اینکه در دورهمیهای خانوادگی به خصوص در مکانهایی که تهویه هوا به خوبی انجام نمیشود احتمال چرخش بیماری بیشتر است، خاطر نشان کرد: در فضای سربسته باید 6 بار در ساعت هوا تعویض شود و هوای تازه وارد شود در حالی که این امکان به ویژه برای منازل آپارتمانی و کوچک وجود ندارد.
وی با بیان اینکه باید در ساعت 220 متر مکعب هوا داخل و خارج شود ، گفت: ارتفاع سقف تاثیری در جابجایی هوا ندارد و نباید با وجود یک سقف مرتفع خیالمان از تهویه هوا آسوده شود.
معاون بهداشت دانشگاه علومپزشکی مشهد با تاکید براینکه کرونا نوع دلتا واگیری بیشتری دارد و خانوادگی درگیر میکند، ابراز کرد: دورهمیهای دوستانه و خانوادگی بهویژه در شرایط عود بیماری میتوانند تمام افراد یک جمع را درگیر کند.
وی با بیان اینکه وضعیت رنگبندی استان، 14 شهرستان قرمز است و میتوانیم میانگین کل استان قرمز است، عنوان کرد: از عموم مردم درخواست میکنیم دستورالعملهای بهداشتی را جدی بگیرند و به محض اینکه برای واکسیناسیون دعوت شدند به مراکز مراجعه کنند.
واکسیناسیون بیوقفه
رئیس گروه آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: خوشبختانه روند انجام واکسیناسیون کرونا در مراکز معین شده ثابت، تجمیعی و خودرویی بهخوبی و بیوقفه در حال انجام است و کمبودی هم در این خصوص وجود ندارد.
مجید جعفرینژاد خاطرنشان کرد: مردم میتوانند ضمن تماس با سامانه 191 و اطلاع از محل های واکسیناسیون، به نزدیکترین مرکز به محل سکونت خود مراجعه کنند، در نقاط مختلف شهر مراکز متعددی جهت واکسیناسیون پیش بینی شده است.
وی با بیان 22 مرکز ثابت، تجمیعی و خودرویی واکسیناسیون کرونا در شهر مشهد فعال است، خاطرنشان کرد: از این تعداد 13 مرکز ثابت، 8 مرکز تجمیعی و یک مرکز خودرویی بوده که این مراکز در امر واکسیناسیون مشارکت دارند.
جعفرینژاد با اشاره به اینکه در هر یک از این پایگاهها 20 تا 30 میز خدمت وجود دارد که سرعت روند انجام واکسیناسیون را بالا میبرد، تصریح کرد: خوشبختانه استقبال مردم در مراکز واکسیناسیون ثابت، تجمیعی و خودرویی بسیار خوب بوده و تنوع واکسن هم وجود دارد و مردم میتوانند خودشان نوع واکسن دریافتی را جهت تزریق انتخاب کنند.
وی تأکید کرد: کسانی که علائم مشکوک به سرماخوردگی یا کرونا دارند و یا اینکه کمتر از یک ماه گذشته کرونا داشتند و یا اینکه در تماس نزدیک با بیمار کرونایی بودند به مراکز مراجعه نکنند و قبل از مراجعه به مراکز منتخب کرونا بروند و تست بدهند و اگر منفی بود جهت دریافت واکسن اقدام کنند، موارد مثبت و دارای علائم یک ماه پس از بهبودی کامل میتوانند مراجعه کنند.
رئیس گروه آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد مقدس با اشاره به اینکه برای بیماران خاص مراکز جداگانهای در نظر گرفته شده است، اما این افراد باید قبل از مراجعه برای دریافت واکسن از پزشک معالج گواهی تأیید دریافت کنند، بیان کرد: واکسیناسیون بیماران مبتلا به سرطان در بیمارستان امید، بیماران پیوندی در بیمارستان منتصریه و بیماران مبتلا به تالاسمیو هموفیلی در مرکز درمانی تخصصی تالاسمی و هموفیلی در ابتدای بلوار 17 شهریور انجام میشود.
انتهای پیام/281/ی