روحانی:‌ موفقیت دولتِ ما واکسن کرونا و مدیریت آن است

روحانی:‌ موفقیت دولتِ ما واکسن کرونا و مدیریت آن است

رئیس‌جمهور گفت: یکی از موفقیت‌های دولت، واکسن و مدیریت آن است.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور در آخرین جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا که به ریاست وی در دولت دوازدهم برگزار شد، گفت:  امروز هفتاد و هشتمین و آخرین جلسه ستاد ملی کرونا در دولت دوازدهم بود که مصادف با روز میلاد با سعادت امام هفتم حضرت موسی بن جعفر (ع) است. امیدواریم که از برکت روح بلند پیامبر (ص) و ائمه هدی (ع) مردم ما در مسیر صحت و سلامت قرار بگیرند و شر این ویروس به زودی از سر مردم و همه مردم جهان کوتاه شود.

وی افزود: از آغاز کرونا در پایان سال 98 که ستاد ملی کرونا شروع شد و هر هفته جلسات منظمی داشتیم و خدا توفیق داد در این جلسات مباحثی که قبلا در کمیته‌ها محل بحث و بررسی قرار گرفته بود مطرح و تصمیم گیری شود. این جلسه به جلسات برخط ستاد استانی یعنی همه استانداران و همه روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی بر خط متصب بود و این برخط بودن به ما در هماهنگی‌ها خیلی کمک می‌کرد.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: اگر این اتصال نبود ایجاد هماهنگی در سراسر کشور ساده نبود اما چون بالاترین مرجع تصمیم گیر مقابله با کرونا ستاد ملی بود ضرورت داشت نکاتی که مورد نظر آنها بود مطرح می کردند و این اتصال و هماهنگی برای رسیدن به اهداف بسیار ما را یاری و کمک می‌کرد.  

وی گفت: در هر هفته تصمیماتی که احساس می کردیم ضروری است اتخاذ می‌کردیم و مجموعا در این  78 جلسه 573 مصوبه را گذراندیم. این مصوبات همگی ابلاغ و اجرا شده است و اهتمام این بوده است. این جلسه جزو نهادسازی‌های نظام بود. نظام ما از آغاز درگیری با این ویروس احساس کرد که  یک نهاد جدیدی را برای این که بتواند با این ویروس مبارزه کند نیاز دارد. این نهاد از طریق شورای عالی امنیت ملی  مورد بحث و بررسی قرار گرفت و تصویب شد. رهبر معظم انقلاب آن را تایید کردند.

روحانی اختیارات جلسات ستاد ملی مدیریت کرونا را  مساوی اختیارات شورای عالی امنیت ملی عنوان کرد و گفت: کمتر اتفاق می‌افتد که این گونه باشد البته مواردی را داشتیم مثلا در ماجرای عراق در 2003، شورای عالی امنیت ملی مصوباتی را در دبیرخانه تصویب کرد. این مورد جزو آن مواردی بود که در طول یکسال و نیم این جلسات تشکیل شد. در این جلسه نیروهای مسلح و قوای دیگر حضور داشتند. این جلسه قوه اجرایی و نیروهای مسلح و از طرف قوه قضاییه دادستان کل شرکت می‌کرد و از طرف مجلس شورای اسلامی نماینده آنها بود و از صدا و سیما در همه جلسات رییس صدا و سیما بود و این هماهنگی و همفکری که بین سه قوه و مقامات لشکری و کشوری بود تقریبا شبیه ترکیب خود شورای عالی امنیت ملی داشت.  

وی اضافه کرد: بسیار این نهادسازی درست و به موقع و دقیق و سریع انجام شد. کرونا در روز آخر بهمن سال 98 وارد ایران شد و مصوبه شورای عالی امنیت ملی سوم اسفند بود و فوری تصمیمات اتخاذ شد. در کنار آن کمیته‌های مختلفی تشکیل شد. 78 جلسه ستاد ملی دو همین تعداد جلسه هم با روسای کمیته‌ها داشتیم.

روحانی به واکسن اشاره کرد و گفت: درباره واکسن هم، دوگانه واکسن داخلی یا واکسن خارجی ایجاد شد؛  آیا واکسن بخریم یا نخریم؟ خیلی بحث‌ها بود که این را هم دوگانگی آن را برداشتیم. گفتیم که باید واکسن خارجی و یا هرجایی که اطمینان کردیم بخریم. گفتیم اگر وزارت بهداشت گفت که این واکسن مورد تایید است باید آن را خریداری کنیم و در داخل هم باید با همه توان کمک کنیم که بتوانیم بسازیم و تولید کنیم که کار بسیار درستی بود.  

رییس‌جمهور افزود: واکسن داخلی از دیگر واکسن‌ها خیلی هم عقب نبود و فاصله کمی داشت چرا که واکسن ساختن کار 6 ماه و یکسال نیست. ساخت واکسن سالها زمان می برد که به آن نقطه مطلوب برسد. گاهی واکسنی بوده که 12 تا 15 سال طول کشیده تا به نقطه مطلوب برسد. به هر صورت اینجا اضطرار بود که در یک زمان کوتاهی بتوانیم به نتیجه برسیم و دنیا هم به این نتیجه رسیده که به صورت اضطرار بتواند از این واکسن ها استفاده کند. واکسن زدن با واکسن نزدن قابل مقایسه نیست. اگر هم واکسن مشکلی داشته باشد نزدن آن خیلی مشکل ایجاد می کند.  

روحانی تاکید کرد: یکی از موفقیت‌های ما در دولت دوازدهم مساله واکسن است. اگر بخواهیم بگویم موفقیت ما چه بوده یکی از موارد مهم واکسن و نوع مدیریت آن است و جلوگیری از این دوگانگی‌ها است. البته حساب بهداشت و درمان و مدافعان سلامت جدا است چرا که خط مقدم بودند و فداکاری و ایثار کردند و شهید دادند. اما حضور پیدا کردند و هیچ کس عقب نرفت و اختلاف و دودستگی ایجاد نشد شاید حرف‌هایی زده می‌شد اما همه در یک مسیر حرکت کردند و تقریبا صدا واحد بود. احزاب و جناح‌های مختلف هم سلیقه‌های مختلف داشتند اما در این داستان همه هم صدا بودند و یاری کردند و به صحنه آمدند تا بتوانیم با این ویروس مبارزه کنیم.

روحانی گفت: دوگانگی بزرگ، سلامت و معیشت ایجاد شد که آیا باید پروتکل حفظ شود و باید مغازه‌ها و مشاغل باز باشد؟ یک راه بینابینی تصمیم‌گیری شد. سلامت در اولویت اما در عین حال معیشت مهم بود. تولیدگران کار تولید خود را انجام دادند یک روز هم تعطیل نکردیم. کارخانه‌های بزرگ و همه تولیدگرانی که  مواد غذایی و مورد نیاز جامعه را تولید می‌کردند همه یک روز هم تعطیل نشد و پروتکل‌ها را رعایت کردند. در کنار آن هم خدمات هم تعطیل نشد. تمام خدمات که باید به مردم داده می‌شد در چارچوب پروتکل‌ها انجام گرفت. البته گاهی هم لازم بود که یک هفته تا دو هفته به دلیل شرایط ویژه مغازه‌ها، مشاغل خاص و سفرها تعطیل شود. با رعایت پروتکل‌ها سلامت و معیشت را در کنار هم قرار دادیم و از این دوگانگی هم عبور کردیم و نگذاشتیم که این دونگانگی ایجاد شود.  

رییس‌جمهور افزود: بعضی‌ها می‌خواستند با آیین‌های مذهبی و دینی دوگانگی ایجاد کنند. همیشه تاکید کردیم که آیین‌های دینی و مذهبی در ماه رمضان و محرم تعطیل نخواهد شد اما آنها باید بیش از دیگران پروتکل‌های بهداشتی را مراعات کنند چرا که این پروتکل‌ها جنبه الزامی و مراسم مذهبی و دینی جنبه مستحب دارد که این مستحب و واجب باید در کنار هم تلفیق شوند.

روحانی به بحث آموزش اشاره کرد و گفت: در این زمینه خیلی بحث‌ها بود که باید آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها تعطیل شود یا باز باشد. چه کار کنند؟ که آن هم فضای مجازی و سیستم ارتباطات و فضای سایبری و صدا و سیما کمک کرد و آموزش میلیون‌ها دانش آموز و دانشجو در سراسر کشور انجام گرفت و انصافا فضای مجازی و ارتباطات و شبکه ملی اطلاعات و صدا و سیما در این زمینه ما را یاری کرد بنابراین آموزش عمدتا غیرحضوری بود.

انتهای پیام/

 

 
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon