طوفان دسترنج کشاورزان استان خراسان جنوبی را با خاک یکسان کرد
گروه استانها- در حالی از هفته گذشته شاهد وزش طوفان در برخی نقاط خراسان جنوبی بودیم که این طوفان و گرد و خاک خسارت زیادی بر محصولات سردرختی وارد کرد که با توجه به اینکه این هفته هم طوفان ادامه دارد خسارات در حال برآورد است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، استان خراسان جنوبی استانی کویری در شرق کشور که مردمان سخت کوش در هر فصلی از سال درگیر مشکلاتی هستند و با وجود این مشکلات خشکسالیهای چندین ساله هم دردی مضاعف بر دردهایشان شده است اما از خشکسالی و کم آبی که بگذریم گرد و خاک ریزگردها و طوفانهای سیستان هم حکایتی است که هر ساله شاهدش هستیم.
طوفان و وزش تند باد موضوعی جدیدی نیست چرا که هر ساله وزش تند بادها سبب برخاستن شنهای روان در مناطقی از استان خراسان جنوبی میشود موضوعی که بیشتر بخش کشاورزی را تخریب میکند و هر چند در این میان زیرساختهای شهری و جاده ای هم از خسارتهای طوفان بی نصیب نمی مانند.
طوفان در استان خراسان جنوبی که هفته گذشته شدتش زیاد بود بساط کشاورزی را در برخی نقاط استان برچیده و سفره کشاورزان را با خود برده است حالا بسیاری از کشاورزان و مردم در میان محصولاتی که بر زمین ریخته شده اند و خسارتی که بر دوششان افزوده شده است نمیدانند چگونه لقمه نانی را باید برای خود و خانواده تهیه کنند.
طوفان بعد از خسارتهایی که در برخی نقاط استان خراسان جنوبی به بار آورد سایه اش را بر باغات استان انداخت و کشاورزانی که در برههای از زمان خسارت سرمازدگی را تجربه کرده بودند این بار شاهد خیزش شنهای روان و طوفان بودند.
یکی از کشاورزان خراسان جنوبی در گفتوگو با خبرنگار ما با بیان اینکه بارشها حدود 50 درصد کمتر از سالیان قبل است افزود: کم بارشی و خشکسالیها کشاورزان را گرفتار چالش کرده است چرا که یک روز سرما، روز دیگر یخبندان و یک روز گرمای بیش از حد و حالا طوفان چنگ بر محصولات سر درختی کشاورزان زده است.
دسترنج یک ساله کشاورزان به باد فنا رفت
وی ادامه داد: از هفته گذشته شاهد وزش شدید بادهای 120 روزه سیستان هستیم و آن گونه که محصولات سردرختی و نرسیده را نقش بر زمین کرد از درختان عناب تا درختان سیب همه قبل از رسیدن با وزش طوفان بر روی زمین افتادند و دسترنج یک ساله مان به باد فنا رفت.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه این هفته هم مانند هفته قبل وزش طوفان ادامه دارد و بر خسارتها روز به روز افزوده خواهد شد اظهار داشت: در طوفان هفته اخیر بیشترین ضرر به بخش کشاورزی استان وارد شد و محصولاتی که با توجه به سرما، گرما و خشکسالی سالم مانده بود، به تیر طوفان های موسمی گرفتار آمد و داشتههای درختان پسته، انار، بادام و غیره نقش بر زمین شد.
سید ابوالحسن میرجلیلی افزود: وزش طوفانهای موسمی از روز گذشته در استان از سر گرفته شده و بیشتر از همه نیز چهار شهرستان مرزی خراسان جنوبی را هدف قرار می دهد به همین دلیل مدیریت بحران به فرمانداران شهرستانهای درمیان، نهبندان، سربیشه و زیرکوه به صورت ویژه و بقیه فرمانداران نیز هشدار داد زیرا وزش تندبادها تا سه شنبه در استان ادامه دارد.
آماده باش 76 تیم امدادی استان تا پایان روز دوشنبه
وی با بیان اینکه آماده باش 76 تیم امدادی استان تا پایان روز دوشنبه تمدید شد افزود: طوفانهای هفته قبل سبب قطع برق 27 روستا شد و در این طوفانها به دلیل سازه غیر ایمن یک واحد دامداری و 10 راس دام تلف شدند.
میرجلیلی با بیان اینکه بیشترین خسارت طوفان هفته گذشته مربوط به بخش کشاورزی به ویژه محصولاتی چون پسته، عناب، انار است ادامه داد: برآورد اولیه خسارتهای واردشده به بخش کشاورزی توسط کارشناسان در حال انجام است و روز سه شنبه رقم کل خسارتها که توسط 18 تیم ارزیاب در حال کارشناسی است اعلام می شود.
وی بیان داشت: کارشناسان تاکنون خسارتهای وارد شده بر اثر طوفان را در باغهای پسته، انار و گلخانه های فردوس 270 میلیارد تومان برآورد کرده اند.
انتهای پیام/254/ح